לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מאי 21, 2023 | 1 תגובות

לקראת שבועות חוות תקוע הפגישו אותי עם אפרת ליכטנשטט אהובתי וביחד אפינו שני מאפים לשבועות מבוססי גבינות ופטריות
אני ניצלתי את ההזדמנות להכין בורקסים צ׳וקורים מבצק פילאס שאני אוהבת כל כך , ואפרת הגאונה הכינה במקום ביף וולינגטון, פטריות
וולינגטון, מאפה חלומי שגרם לנו להתלהב מהיכולות שלנו לעצב אותו (כנסו לכאן למתכון של אפרת )
אז המפגש כלל איך לא, מלאאא סוגים של פטריות, והמון המון פירורים אחרי זלילה משותפת.
הבחירה בפטריות לא קלה, לתקוע יש היום המון המון סוגים וזנים של פטריות ואני ממש ממליצה לקנות מיקס של פטריות ולא לוותר על
הטעם החזק והנהדר בחיבור של כמה סוגי פטריות במאפים שלכם.


![]()
מצרכים למתכון:
1 חבילה (600 גר׳) בצק פילאס מופשר לילה במקרר
1 חבילה מיקס פטריות אקזוטיות של חוות תקוע
2 בצלי שאלוט של חוות תקוע
200 גר׳ גבינת תבור/ריקוטה
100 גר׳ גבינת גאודה עיזים (ניתן להמיר בכל גבינה צהובה אחרת)
1/2 מיכל גבינת קוטג רצוי 9% (ניתן להמיר בגבינה לבנה)
1 ביצה גודל L
מלח ופלפל לפי הטעם
להברשה לפני האפייה:
ביצה טרופה
1/2 כוס שומשום
אופן ההכנה:
חותכים את הפטריות לפרוסות, ואת בצלי השאלוט לפרוסות דקות
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות ואת הבצלים עד לריכוך.
מסירים מהאש.
מחממים תנור ל 190 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בקערה מערבבים את הגבינות, עם הביצה המלח והפלפל לתערובת אחידה
מוסיפים פנימה את הפטריות ומערבבים שוב.
מניחים בצד.
על משטח נח לעבודה פורסים את בצק הפילאס.
בעזרת סכין או גלגלת פיצה, חותכים את הבצק למלבנים (לרוחב) בעובי 10 ס״מ.
מניחים בשליש התחתון של כל מלבן שנוצר ממלית הגבינות והפטריות.לאורך, ושומרים על
שוליים נקיים.
מגלגלים את המלבן לרולדה, ומגלגלים לשבלול.
מניחים על תבנית אפייה .
מברישים את כל השבלולים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות .
אופים כ 25-30 דקות עד שהשבלולים שזופים למראה .
מגישים חם.
TAG בורקס, בורקס גבינה, מיני בורקס, פטריות, שבלוי בורקס פילאס עם מיקס פטריות בצלי שאלוט וגבינות
אמונה
מאי 22, 2023 בשעה 19:11
נראה מדהים! מתחשק לי לנסות. יעבוד גם עם פילו? (מה ההבדלים בין פילו לפילאס? סתם לידע כללי...)