לחמים ומאפיםשבועות

שבלולי בורקס פילאס עם מיקס פטריות בצלי שאלוט וגבינות

מאי 21, 2023 1 Comment

לקראת שבועות חוות תקוע הפגישו אותי עם אפרת ליכטנשטט אהובתי וביחד אפינו שני מאפים לשבועות מבוססי גבינות ופטריות

אני ניצלתי את ההזדמנות להכין בורקסים צ׳וקורים מבצק פילאס שאני אוהבת כל כך , ואפרת הגאונה הכינה במקום ביף וולינגטון, פטריות

וולינגטון, מאפה חלומי שגרם לנו להתלהב מהיכולות שלנו לעצב אותו (כנסו לכאן למתכון של אפרת )

אז המפגש כלל איך לא, מלאאא סוגים של פטריות, והמון המון פירורים אחרי זלילה משותפת.

הבחירה בפטריות לא קלה, לתקוע יש היום המון המון סוגים וזנים של פטריות ואני ממש ממליצה לקנות מיקס של פטריות ולא לוותר על

הטעם החזק והנהדר בחיבור של כמה סוגי פטריות במאפים שלכם.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הפרסום בשיתוף חוות תקוע

 

שבלולי בורקס פילאס עם מיקס פטריות בצלי שאלוט וגבינות/ 10 יחידות 

מצרכים למתכון:

1 חבילה (600 גר׳) בצק פילאס מופשר לילה במקרר

1 חבילה מיקס פטריות אקזוטיות של חוות תקוע

2 בצלי שאלוט של חוות תקוע 

200 גר׳ גבינת תבור/ריקוטה

100 גר׳ גבינת גאודה עיזים (ניתן להמיר בכל גבינה צהובה אחרת)

1/2 מיכל גבינת קוטג רצוי 9% (ניתן להמיר בגבינה לבנה)

1 ביצה גודל L

מלח ופלפל לפי הטעם 

להברשה לפני האפייה:

ביצה טרופה

1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה:

חותכים את הפטריות לפרוסות, ואת בצלי השאלוט לפרוסות דקות

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות ואת הבצלים עד לריכוך.

מסירים מהאש.

מחממים תנור ל 190 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערה מערבבים את הגבינות, עם הביצה המלח והפלפל לתערובת אחידה

מוסיפים פנימה את הפטריות ומערבבים שוב.

מניחים בצד.

על משטח נח לעבודה פורסים את בצק הפילאס. 

בעזרת סכין או גלגלת פיצה, חותכים את הבצק למלבנים (לרוחב) בעובי 10 ס״מ.

מניחים בשליש התחתון של כל מלבן שנוצר ממלית הגבינות והפטריות.לאורך, ושומרים על

שוליים נקיים.

מגלגלים את המלבן לרולדה, ומגלגלים לשבלול.

מניחים על תבנית אפייה .

מברישים את כל השבלולים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות .

אופים כ 25-30 דקות עד שהשבלולים שזופים למראה .

מגישים חם.

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

אמונה מאי 22, 2023 at 7:11 pm

נראה מדהים! מתחשק לי לנסות. יעבוד גם עם פילו? (מה ההבדלים בין פילו לפילאס? סתם לידע כללי…)

Reply

Leave a Comment