אוכלמתכונים כללי

שקשוקה ירוקה ולידה חלה מתוקה

ספטמבר 17, 2022 0 comments

צילום: נופר צור

תדעו לכם שעד לפני כמה ימים לא העזתי להכין בבית שקשוקה ירוקה.

שקשוקה בשבילי זה תמיד אדום, ובכל פעם שנכחתי במקום שבו הגישו שקשוקה ירוקה, זה לא היה זה.

רק אצל שרית חברה שלי אכלתי שקשוקה ירוקה טעימה, וזו לא חכמה כי כל מה שהיא מכינה יוצא פגז,

אבל זה היה מזמן ולא ניסיתי את זה בבית מעולם,  ועכשיו, אחרי שהכנתי את השקשוקה הזו, אני יכולה בוודאות להגיד

שאני עוברת צד! מאדום לירוק, וחלילה לא מתכוונת לכדורגל, אלא רק לצד של השקשוקה, שככ עפתי עליה,

שמתחשק לי להזמין פה כל שבת בבוקר אורחים רק כדי להכין להם אותה.

כשאני מכינה משהו טעים, אני נורא רוצה לשתף אחרים בטעים טעים הזה, זו הסיבה שברוב הפעמים

כשאני מצלמת פה בבית מתכונים, ואין מי שיאכל אני נעזרת בשכנים לטעימות, ויש לי שכן, חמוד ממש (רווק!)

שבכל פעם שאני שואלת אותו אם בא לו כזה או כזה, הוא בדיוק מספר לי למה זה בא לו בול בזמן.

הוא גר מתחתי וכדי להעביר לו אוכל אני משתמשת במעלית, וזה חמודי נורא המשלוחים האלו בבניין.

ככה יוצא שכשאני שולחת לו הודעה שאני שולחת במעלית חלה, הוא מספר לי שבדיוק יש לו דייט בבית והוא הכין שקשוקה ואין לו לחם

או למשל את השקשוקה הזו,שאלתי אותו אם בא לו שקשוקה וחלה, כי אין לי יכולת לאכול הכל לבד, הוא בדיוק התעורר בצהריים אחרי

לילה לבן, וזה בא לו בול בול בול בזמן, אז שלחתי אלייו את המעלית עם השקשוקה וחלה בשקית חומה, ובערב

הכלי של השקשוקה חזר נקי, ואני הכי הכי שמחתי שהוא נהנה ממנה. סיפור אמיתי אגב.

ואין דירות פנויות בבנין 🙂

אז שקשוקה ירוקה, והגבינות משדרגות אותה ממש אל תוותרו!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

הפרסום בשיתוף משק צוריאל

שקשוקה ירוקה ולידה חלה מתוקה/מחבת אחת בקוטר 28 ס״מ

מצרכים למתכון:

כרישה אחת גדולה פרוסה לפרוסות דקות (רק החלק הלבן)

בצל בינוני חתוך לשניים ופרוס לפרוסות דקות

חבילה אחת של עלי תרד (400-500 גר׳) ואפשר גם קפואים

2  עלי מנגולד (אפשר להמיר בעוד תרד)

30 גר׳ חמאה

מעט שמן זית

50 גר׳ גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל

100 גר׳ גבינת פטה עיזים של משק צוריאל

5-6 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

עלי בזיליקום טריים

את החלה מכינים עפי המתכון הזה

אופן ההכנה לשקשוקה:

במחבת רחבה ממיסים חמאה עם שמן זית ומקפיצים ומרככים בצל וכרישה, מוזיפים את התרד והמנגולד ומערבבים תוך כדי בישול

למשך 3 דקות, מוסיפים מלח פלפל וגרנה פדנו וממשיכים לבשל לעוד 2-3 דקות

הכל אמור להתרכך בשלב הזה ואם לא אז תבשלו עד לריכוך. מפזרים מעל הכל גבינת פטה מפוררת, ויוצרים גומחות בשקשוקה

לפי מספר הביצים. מניחים בכל גומחה ביצה, סוגרים את המכסה ממשיכים לבשל עד למידה הרצויה שאתם אוהבים של הביצה.

מזסירים מהאש, מפזרים עוד קצת גרנה פדנו ועלי בזיליקום טריים מעל ומגישים.

את החלה מכינים עפי המתכון הזה

**כדי להכין את החלה פרווה אפשר להמיר את החמאה בעוד שמן זית

**אם אין לכם כרישה לא נורא תסתפקו בבצל ואם אין תרד אז יותר מנגולד ולהיפך.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment