כשהילדים היו קטנים, לא היה יום שבת אחד שבו נהניתי להישאר בבית. להיפך, חיפשתי בכל שבת משהו אחר לעשות איתם כדי לברוח
מהבית, מהקום שבו אנחנו יום יום מנקים, מסדרים, אוכלים, שותים, עןשים כלים, ומשלמים חשבונות.
רציתי לצאת מהשגרה, ואולי בגלל הקושיא שבלגדל שלושה קטנים רציתי לברוח מהמציאות שלי,
מהסיבבה הטבעית, לא מתביישת להודות בזה, לגדל ילדים זה לא קל!
וככה, אם לא היתה תכנית לשבת, הייתי קמה בבוקר ומיד מחפשת מה לעשות.
הבן זוג שלי לא הכי זורם, אוהב להישאר שבת בבית, לנוח, ולא לעשות כלום, שום דבר מיוחד.אז זה תמיד היה עליי.
הייתי יושבת בבוקר על גוגל ומחפשת אטרקציות, שלא יהיו רחוקות או יקרות מדי, וסוחבת אותו ואת הילדים איתי.
לפעמים זה היה מוצלח, לפעמים פחות, וכמעט תמיד, חזרנו הביתה בערב, בהרגשה שלא נחנו לרגע כל השבת. אבל מי נח כשהילדים
קטנים?
בשנים האחרונות, הילדים גדלו, והשבת שלנו שונה לגמרי. המתבגרת קמה כמו מהיום הראשון שאני מכירה אותה,
בשמונה בבוקר, ולא יוצאת מהחדר, המתבגר קם בצהריים, ואנחנו, זוג בלי ילדים, קמים מוקדם , הולכים לים, אוכלים ארוחת
בוקר ונהנים ממש מהשקט שיש לנו, לפעמים רואים סרט, הוא ישן אני משחקת בטלפון, עד ש! הקוצים שלי מתחילים להכאיב בטוסיק
ואני יודעת שבא לי כבר ממש לעשות משהו. אבל מי רוצה לצאת בשבת?? אמאלה אני גרה בעיר תיירותית, כל פינה פה בשבת עמוסה,
ואני לא זזה. ואז אני קמה למטבח, מוציאה את עמדת הצילום שלי, ואופה משהו. ותמיד, אבל תמיד, זה יוצא לי הכי טעים.
אפילו הבנות שעובדות אצלי בסדנאות אמרו לי כבר אחרי שהן עוקבות אחרי בסטורי, שהן רואות שבשבתות, בהכי ספונטני שלי,
אני מכינה דברים נהדרים. וזו כבר רוטינה כזו כייפית, שהפכה להיות הנאת השבת שלי. והחצי שלי, הוא הכי מבסוט, לא צריך ללכת לשום מקום
וזה עוד מגיע לרוב עם בונוס של מאפה סופר טעים.
ואני לא מהרת לשום מקום, ואין ילדים שרוצים ממני משהו (המתבגרים רוצים אוכל וזהו, אחרי זה הם שוב נעלמים)
והכי הכי כייף לי המתכונים של שבת. והם באמת יוצאים כל כך מוצלחים שאפילו אני בשוק .העוגה הזו כזו, שוק, הלם , המומה,
מכמה שהיא פשוטה קלה להכנה, וכמה שהיא אוורירית וטעימה. ספוג ענן, עם פירות איזה שיש לכם בבית, פשוט תענוג של עוגה.
לי היו פריות יער טריים במקרר, אבל תפוחים, תותים, מנגו, שזיף,משמש אפרסק נקטרינה ענבים או תאנים, הכל הולך.
עוגת איזה פירות שיש לי וקראמבל / תבנית מלבנית או מרובעת או אינגליש קייק גדולה
מצרכים למתכון:
2 ביצים גודל לארג׳
1/2 כוס (100 גר)סוכר לבן
שקיק סוכר וניל או כף (אם אין אז כפית תמצית ונילוש)
1/2 כוס (100 גר) שיימן קנולה
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב (השתמשתי בחלב שיבולת בטעם אגוזי לוז לא חובה, אפשר כל חלב אחר)
1.5 כוסות קיימח לבן (200 גר) (אני ערבבתי חצי חצי עם רימצ׳ינטה הכי לא חובה)
שקיק או 2 כפיות אבקת אפייה
כוס פרי איזה שיש לכם , אני השתמשתי בפירות יער טריים ויש למטה פירוט על סוגי פירות אחרים
לקראמבל:
50 גר קיימח לבן רגיל
30 גר קוביות חמאה קרה
3 כפות (30 גר) סוכר לבן
אופן ההכנה:
מחממים תנור 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 22 או מרובעת או מלבנית.
בקערה עם מטרפה או מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר לבן וסוכר וניל עד לתערובת תפוחה, מוסיפים שיימן וחלב ושוב מערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב .
מעבירים לתבנית ומסדרים פירות איזה שיש מעל.
בקערה מערבבים קיימח לבן סוכר לבן וקוביות חמאה קרה לפירורי קראמבל ומפזרים מעל העוגה.
אופים 25-30 דק ממש תלוי בתבנית ובפירות, אבל קיסם יוצא עם מעט פירורין לחים עליו והיא מוכנה.
תתכוננו להתעלף
**לגרסת פרווה אפשר להמיר בפירורים את החמאה במחמאה או שמן קנולה
**אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים, תותים, בננות, תפוחים, משמש, שזיף, נקטרינה, אגסים ענבים או תאנים
**אפשר להשתמש בפירות יער קפואים, אני ממליצה לסנן אותם מנוזלים קודם, לקמח לפני שימוש ולא לשים הרבה שכן הם מגירים נוזלים
ועלולים לשנות את מרקם העוגה
82 Comments
במידה וטני ממירה את החמאה של הקראמבל בשמן קנולה, כמה לשים?
עוגה פשוטה ונפלאה ריח מעולה בכל הבית וטעם נפלא
משמחת ממש עירית תודה ואחלה שבת
הי קרן בא לי לשמח את הבית קצת לאור המצב , אפשר להכניס את האפרסק חתוך לקוביות לבלילה יחד עם שברים של שוקולד לבן ?
בטח
היי קרן, נראה מושלם! יעבוד גם עם פירות יער קפואים? תודה!
כן, ממליצה לקמח אותם לפני ולא להגזים בכמות כי הם מגירים נוזלים וזה ישפיע על העוגה
הכנתי את העוגה הזאת ויצאה פצצה תודה רבה קרן, אוהבת תמיד לעקוב אחרייך ואוהבתתתת את כל המתכונים שלך !!
שאלה , תמיד קורה לי עם הקראמבל שכשהעוגה בתנור ומתחילה לגדול, כל הקראמבל נכנסים לי בתוך העוגה ואז קורה שאין קראמבל בכלל , כי זה הפך להיות בתוך העוגה עצמא, מה עושים כדי שזה לא יקרה ?? תודה מראש!!
קרן, מה דעתך על בננה בתור "הפרי שיש בבית "? לא גדול, או למה לא, בעצם?
בננה זה מושלם!
תודה קרן
העוגה יצאה מדדדהים!
העוגות שלך קלאס
היי , במקום החלב אפשר להוסיף מים ?
אפשר, ואם אפשר רצוי מיץ תפוזים
כשמשבשים עברית מדוברת, ניחא. זה לא חינני אבל סביל.
כשמשבשים עברית כתובה זו כבר ממש עילגות. לא נעים לקריאה ולא סביל. מעירה כי ברור לי שהעיברית שבפיך רהוטה ואת כולך חיננית. אוהבת את המתכונים שלך ומתכווצת מהצורך לנחמד את העברית.
העיקר שהמתכון מעולה עירית יקרה
חבל על האנרגיות
אני חושבת שזה עושה את המתכון אפילו עוד יותר שמייח. אין כמו להיכנס למטבח ולהתחיל לאפות בשמחה, עם קיימח ושיימן 🙂
את כזאת מתוקה, כל הכבוד לך על התגובה המכבדת והמאופקת שלך, אני צריכה ללמוד ממך, להתרחק ממרמור… מכינה את העוגה בטוח:)
🙂
אני דווקא חשבתי שזה חינני
אם הכוונה היא לקיימח
😉
גם אני אהבתי את השיימן :))
היי!! במידה ואני מכינה יום לפני, האם לשמור במקרר לאחר שהעוגה הצטננה? כדאי לחמם לפני האוכל?
תודה 🙂
בגלל הפירות מומלץ לשמור במקרר
דובדבנים טריים הולך?
ברור!
הי קרן,
קמח כוסמין מלא יעבוד כאן?
בוודאי, רק הייתי מוסיפה מעט שומן לבלילה
אפשר להמיר ביצים ברסק תפוחים?
לא ניסיתי מאמינה שכן
תודה קרן
העוגה יצאה מדדדהים!
העוגות שלך קלאס
תודה אודליה
אם אני מכפילה כמויות, באיזה תבנית לאפות?
26
היי קרן,
הכנתי את העוגה, התכוננתי להתעלף ו… לט. יהיא יצאה לא מתוקה מספיק. ואני מאלה שמפחיתות מכמות הסוכר בדרך כלל… כתבת חצי כוס סוכר. יכול להיות שזה טעות וצריך יותר? וגם: היו לי נקטרינות. שמתי קצת יותר מכוס ולדעתי היו צריכים כאן שתי כוסות לפחות. אני מתה על כל שאר המתכונים שלך וממש הכל מצליח ומעולה. תודה רבה!
הי שירלי , האמת שהכנתי את העוגה אתמול עם ענבים ובננות ולא שיניתי כלום במתכון והיא יצאה מדהימה, אז טעות בטוח אין פה ככה שאין לי ככ הסבר, לגבי הפירות, גם פה הכמות מדוייקת אבל אפשר כמובן לשים יותר פירות
בעוגה , והיא תצא מעט רטובה יותר. ממליצה אם לא מתוק לך מספיק פשוט להוסיף 1/4 כוס סוכר
קרן
אתר הבית שלי! כל יום נכנס ״לשטוף״ את העיניים בכל הטוב שאת משתפת אותנו ❤️
זה כל כך משמח!!!!!
יש סדנאות בתחילת ספטמבר?? אני מגיע לביקור בישראל ואשמח להצטרף!!
יהיו, מניחה שנפתח אותן באמצע יולי
היי קרן, נראה לך שאפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים?
חלקית
היי קרן אפשר להכין ולחלק ל מאפינס קטנים?
אפשר בהחלט , זמן האפייה מתקצר תתחילי לבדוק אחרי 15 דקות
יקרה, תודה רבה על המתכונים המהממים ועל הכתיבה המתוקה!
מה את אומרת על שוקולד צ'יפס במקום פירות..
ילך?
ווו זה יהיה מוש!
העוגה יצאה מושלמת גם עם קמח ללא גלוטן! תודה 🙂
תודה שלי
היי קרן קודם כל אני מממש אוהבת את המתכונים שלך תודה רבה .
שאלה האם ניתן להרטיב את העוגה לאחר אפייה בסירופ כל שהוא שתהיה יותר רכה ורטובה?
לא ניסיתי ואני מינחה שאין בעיה סירופ סוכר או תפוזים או קצת לימון
היי רוצה להכין אך יש לי ביצים מידה m, האם עדיין לשים 2?
כן
הי, האם אפשר להקפיא את העוגה אחרי אפייה?
כן אפשר להקפיא
מתכון מושלם!
תודה גילי
היי האם אפשר לשים אפרסקים (קשים עם שערות – נגיד לקלף אותם…) בתור הפרי?
תודה, אין כמו המתכונים שלך!
בטח שאפשר
היי קרן האם אפשר לשים אפרסקים עם שערות (ולקלף נגיד) בתור הפרי ?? וחלב שיבולת שועל
תודה על המתכונים המעולים שלך!
לקח לי 5 דק' להכין אותה (החלק הכי "מורכב" היה לחתוך את הפרי). אהבתי אותה מאוד.
תודה רבה!
תודה שירלי אכן עוגה קלילה ושווה
יצאה הרגע מהתנור- עם בננה ומנגו! אומנם לא קשורה לחורף אבל כיפית ממש. תודה קרן
אין על בננה ומנגו ! אחד השילובים שאני הכי אוהבת
הכנתי באינגליש 30 ס"מ, משום מה לקח לקראמבל המון זמן להזהיב.. משהו כמו 45 דקות. אז העוגה עצמה קצת התייבשה 🙁 לא בטוחה מה השתבש, בדרך כלל התנור שלי מתאים בול לטמפרטורה במתכון.. אולי שווה לנסות בתבנית 25 ס"מ פעם הבאה?
וגם – אפשר לערבב את הפירות בבלילה במקום לפזר מעל?
כן
הקראמבל לא חייב להזהיב ממש… להבא להוציא בזמן
היי!! במידה ואני מכינה יום לפני, האם לשמור במקרר לאחר שהעוגה הצטננה? כדאי לחמם לפני האוכל?
תודה 🙂
הכנתי את העוגה עם כל מיני פירות עייפים שהיו במקרר, עם האחיינית הקטנה שלי. פתאום היא אומרת לי: "דודה, למה המתכון כתוב מצחיק? בייצלך, קיימח, ונילוש.. אהה.. זה מתכון של קרן אגם?! אני אוהבת אותה"
העוגה אגב, יצאה מוש!!! ❤️
שימחת אותי
היי קרן, יש לי רק סוכר דמררה, יעבוד?
מתכון מעולה! כבר פעם שנייה שמכינה ומכפילה כמויות. תודה ושנה טובה♥
הכנתי את העוגה עם פירות יער קפואים ויום אחרי צצו להם נקודות ירוקות שנראות כמו עובש אבל הם לא. העוגה נשמרה במקרר. מה זה יכול להיות ?
אני ממש לא יודעת נשמע מוזר אולי זה תוצאה כימית כל שני של הקור והפירות במקרר
במקום החלב, אפשר יוגורט או שמנת חמוצה?
כן בטח
הייי קרן,
העוגה מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 22?
כן
עכשיו כותבת במקום הנכון ולא כתגובה למישהי (:
יש לי רק סוכר דמררה בבית, יעבוד?
בטח
שאלה, אם אני שמה מעל העוגה הזו את הקרם שקדים שיש מעל העוגת שזיפים ?
נהדר