מתכונים כלליעוגות בחושות

עוגת איזה פירות שיש בבית וקראמבל און טופ

יוני 27, 2022 73 Comments

כשהילדים היו קטנים, לא היה יום שבת אחד שבו נהניתי להישאר בבית. להיפך, חיפשתי בכל שבת משהו אחר לעשות איתם כדי לברוח

מהבית, מהקום שבו אנחנו יום יום מנקים, מסדרים, אוכלים, שותים, עןשים כלים, ומשלמים חשבונות.

רציתי לצאת מהשגרה, ואולי בגלל הקושיא שבלגדל שלושה  קטנים רציתי לברוח מהמציאות שלי,

מהסיבבה הטבעית, לא מתביישת להודות בזה, לגדל ילדים זה לא קל!

וככה, אם לא היתה תכנית לשבת, הייתי קמה בבוקר ומיד מחפשת מה לעשות.

הבן זוג שלי לא הכי זורם, אוהב להישאר שבת בבית, לנוח, ולא לעשות כלום, שום דבר מיוחד.אז זה תמיד היה עליי.

הייתי יושבת בבוקר על גוגל ומחפשת אטרקציות, שלא יהיו רחוקות או יקרות מדי, וסוחבת אותו ואת הילדים איתי.

לפעמים זה היה מוצלח, לפעמים פחות, וכמעט תמיד, חזרנו הביתה בערב, בהרגשה שלא נחנו לרגע כל השבת. אבל מי נח כשהילדים

קטנים?

בשנים האחרונות, הילדים גדלו, והשבת שלנו שונה לגמרי. המתבגרת קמה כמו מהיום הראשון שאני מכירה אותה,

בשמונה בבוקר, ולא יוצאת מהחדר, המתבגר קם בצהריים, ואנחנו, זוג בלי ילדים, קמים מוקדם , הולכים לים, אוכלים ארוחת

בוקר ונהנים ממש מהשקט שיש לנו, לפעמים רואים סרט, הוא ישן אני משחקת בטלפון, עד ש! הקוצים שלי מתחילים להכאיב בטוסיק

ואני יודעת שבא לי כבר ממש לעשות משהו. אבל מי רוצה לצאת בשבת?? אמאלה אני גרה בעיר תיירותית, כל פינה פה בשבת עמוסה,

ואני לא זזה. ואז אני קמה למטבח, מוציאה את עמדת הצילום שלי, ואופה משהו. ותמיד, אבל תמיד, זה יוצא לי הכי טעים.

אפילו הבנות שעובדות אצלי בסדנאות אמרו לי כבר אחרי שהן עוקבות אחרי בסטורי, שהן רואות שבשבתות, בהכי ספונטני שלי,

אני מכינה דברים נהדרים. וזו כבר רוטינה כזו כייפית, שהפכה להיות הנאת השבת שלי. והחצי שלי, הוא הכי מבסוט, לא צריך ללכת לשום מקום

וזה עוד מגיע לרוב עם בונוס של מאפה סופר טעים.

ואני לא מהרת לשום מקום, ואין ילדים שרוצים ממני משהו (המתבגרים רוצים אוכל וזהו, אחרי זה הם שוב נעלמים)

והכי הכי כייף לי המתכונים של שבת. והם באמת יוצאים כל כך מוצלחים שאפילו אני בשוק .העוגה הזו כזו, שוק, הלם , המומה,

מכמה שהיא פשוטה קלה להכנה, וכמה שהיא אוורירית וטעימה. ספוג ענן, עם פירות איזה שיש לכם בבית, פשוט תענוג של עוגה.

לי היו פריות יער טריים במקרר, אבל תפוחים, תותים, מנגו, שזיף,משמש אפרסק נקטרינה ענבים או תאנים, הכל הולך.

עוגת איזה פירות שיש לי וקראמבל / תבנית מלבנית או מרובעת או אינגליש קייק גדולה

מצרכים למתכון:

2 ביצים  גודל לארג׳
1/2
כוס (100 גר)סוכר לבן
שקיק סוכר וניל או כף (אם אין אז כפית תמצית ונילוש)
1/2
כוס (100 גר) שיימן קנולה
1/2
כוס (120 מ״ל) חלב (השתמשתי בחלב שיבולת בטעם אגוזי לוז לא חובה, אפשר כל חלב אחר)
1.5
כוסות קיימח לבן (200 גר) (אני ערבבתי חצי חצי עם רימצ׳ינטה הכי לא חובה)
שקיק או 2 כפיות אבקת אפייה

כוס פרי איזה שיש לכם , אני השתמשתי בפירות יער טריים ויש למטה פירוט על סוגי פירות אחרים

לקראמבל:
50
גר קיימח לבן רגיל
30
גר קוביות חמאה קרה
3
כפות (30 גר) סוכר לבן


אופן ההכנה: 

מחממים תנור 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 22 או מרובעת או מלבנית.
בקערה עם מטרפה או מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר לבן וסוכר וניל עד לתערובת תפוחה, מוסיפים שיימן וחלב ושוב מערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב .
מעבירים לתבנית ומסדרים פירות איזה שיש מעל.
בקערה מערבבים קיימח לבן סוכר לבן וקוביות חמאה קרה לפירורי קראמבל ומפזרים מעל העוגה.
אופים 25-30 דק ממש תלוי בתבנית ובפירות, אבל קיסם יוצא עם מעט פירורין לחים עליו והיא מוכנה.


תתכוננו להתעלף

**לגרסת פרווה אפשר להמיר בפירורים את החמאה במחמאה או שמן קנולה

**אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים, תותים, בננות, תפוחים, משמש, שזיף, נקטרינה, אגסים ענבים או תאנים

**אפשר להשתמש בפירות יער קפואים, אני ממליצה לסנן אותם מנוזלים קודם, לקמח לפני שימוש ולא לשים הרבה שכן הם מגירים נוזלים

ועלולים לשנות את מרקם העוגה

Print Friendly, PDF & Email

73 Comments

שלומית יוני 27, 2022 at 3:27 pm

במידה וטני ממירה את החמאה של הקראמבל בשמן קנולה, כמה לשים?

Reply
עירית יוני 30, 2022 at 5:25 pm

עוגה פשוטה ונפלאה ריח מעולה בכל הבית וטעם נפלא

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:09 pm

משמחת ממש עירית תודה ואחלה שבת

Reply
אליזבת אוקטובר 13, 2023 at 10:05 pm

הי קרן בא לי לשמח את הבית קצת לאור המצב , אפשר להכניס את האפרסק חתוך לקוביות לבלילה יחד עם שברים של שוקולד לבן ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 7:58 am

בטח

Reply
רון יוני 27, 2022 at 5:20 pm

היי קרן, נראה מושלם! יעבוד גם עם פירות יער קפואים? תודה!

Reply
קרן אגם יוני 27, 2022 at 9:34 pm

כן, ממליצה לקמח אותם לפני ולא להגזים בכמות כי הם מגירים נוזלים וזה ישפיע על העוגה

Reply
חיה אוגוסט 4, 2023 at 2:43 pm

הכנתי את העוגה הזאת ויצאה פצצה תודה רבה קרן, אוהבת תמיד לעקוב אחרייך ואוהבתתתת את כל המתכונים שלך !!
שאלה , תמיד קורה לי עם הקראמבל שכשהעוגה בתנור ומתחילה לגדול, כל הקראמבל נכנסים לי בתוך העוגה ואז קורה שאין קראמבל בכלל , כי זה הפך להיות בתוך העוגה עצמא, מה עושים כדי שזה לא יקרה ?? תודה מראש!!

Reply
יפי יוני 28, 2022 at 6:42 am

קרן, מה דעתך על בננה בתור "הפרי שיש בבית "? לא גדול, או למה לא, בעצם?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2022 at 6:46 am

בננה זה מושלם!

Reply
אודליה יולי 1, 2022 at 7:30 pm

תודה קרן
העוגה יצאה מדדדהים!
העוגות שלך קלאס

Reply
חן יוני 28, 2022 at 7:40 am

היי , במקום החלב אפשר להוסיף מים ?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2022 at 4:19 pm

אפשר, ואם אפשר רצוי מיץ תפוזים

Reply
עירית יוני 30, 2022 at 10:23 am

כשמשבשים עברית מדוברת, ניחא. זה לא חינני אבל סביל.
כשמשבשים עברית כתובה זו כבר ממש עילגות. לא נעים לקריאה ולא סביל. מעירה כי ברור לי שהעיברית שבפיך רהוטה ואת כולך חיננית. אוהבת את המתכונים שלך ומתכווצת מהצורך לנחמד את העברית.

Reply
קרן אגם יוני 30, 2022 at 10:31 am

העיקר שהמתכון מעולה עירית יקרה
חבל על האנרגיות

Reply
טירנה ינואר 18, 2023 at 10:12 pm

אני חושבת שזה עושה את המתכון אפילו עוד יותר שמייח. אין כמו להיכנס למטבח ולהתחיל לאפות בשמחה, עם קיימח ושיימן 🙂

Reply
לי מרץ 5, 2024 at 10:40 am

את כזאת מתוקה, כל הכבוד לך על התגובה המכבדת והמאופקת שלך, אני צריכה ללמוד ממך, להתרחק ממרמור… מכינה את העוגה בטוח:)

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2024 at 10:14 pm

🙂

Reply
מיכל יולי 20, 2022 at 2:50 pm

אני דווקא חשבתי שזה חינני
אם הכוונה היא לקיימח

Reply
קרן אגם יולי 20, 2022 at 9:48 pm

😉

Reply
תמי אוקטובר 16, 2022 at 2:21 pm

גם אני אהבתי את השיימן :))

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2022 at 10:42 pm
מוריה יוני 22, 2023 at 4:29 pm

היי!! במידה ואני מכינה יום לפני, האם לשמור במקרר לאחר שהעוגה הצטננה? כדאי לחמם לפני האוכל?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם יוני 24, 2023 at 8:55 am

בגלל הפירות מומלץ לשמור במקרר

Reply
osha יוני 30, 2022 at 1:13 pm

דובדבנים טריים הולך?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2022 at 2:20 pm

ברור!

Reply
שרית יולי 1, 2022 at 3:18 am

הי קרן,
קמח כוסמין מלא יעבוד כאן?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:07 pm

בוודאי, רק הייתי מוסיפה מעט שומן לבלילה

Reply
יפעת ספטמבר 22, 2022 at 8:46 pm

אפשר להמיר ביצים ברסק תפוחים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:24 am

לא ניסיתי מאמינה שכן

Reply
אודליה יולי 1, 2022 at 7:31 pm

תודה קרן
העוגה יצאה מדדדהים!
העוגות שלך קלאס

Reply
קרן אגם יולי 2, 2022 at 8:14 am

תודה אודליה

Reply
מיכל יוני 30, 2023 at 6:13 am

אם אני מכפילה כמויות, באיזה תבנית לאפות?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2023 at 1:40 pm

26

Reply
שירלי יולי 2, 2022 at 9:20 am

היי קרן,
הכנתי את העוגה, התכוננתי להתעלף ו… לט. יהיא יצאה לא מתוקה מספיק. ואני מאלה שמפחיתות מכמות הסוכר בדרך כלל… כתבת חצי כוס סוכר. יכול להיות שזה טעות וצריך יותר? וגם: היו לי נקטרינות. שמתי קצת יותר מכוס ולדעתי היו צריכים כאן שתי כוסות לפחות. אני מתה על כל שאר המתכונים שלך וממש הכל מצליח ומעולה. תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 2, 2022 at 11:18 am

הי שירלי , האמת שהכנתי את העוגה אתמול עם ענבים ובננות ולא שיניתי כלום במתכון והיא יצאה מדהימה, אז טעות בטוח אין פה ככה שאין לי ככ הסבר, לגבי הפירות, גם פה הכמות מדוייקת אבל אפשר כמובן לשים יותר פירות
בעוגה , והיא תצא מעט רטובה יותר. ממליצה אם לא מתוק לך מספיק פשוט להוסיף 1/4 כוס סוכר
קרן

Reply
רפאל ב יולי 3, 2022 at 4:22 pm

אתר הבית שלי! כל יום נכנס ״לשטוף״ את העיניים בכל הטוב שאת משתפת אותנו ❤️

Reply
קרן אגם יולי 3, 2022 at 6:41 pm

זה כל כך משמח!!!!!

Reply
רפאל ב יולי 3, 2022 at 7:24 pm

יש סדנאות בתחילת ספטמבר?? אני מגיע לביקור בישראל ואשמח להצטרף!!

Reply
קרן אגם יולי 4, 2022 at 8:04 am

יהיו, מניחה שנפתח אותן באמצע יולי

Reply
שרית נובמבר 22, 2022 at 6:08 pm

היי קרן, נראה לך שאפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2022 at 12:47 pm

חלקית

Reply
רעות יולי 3, 2022 at 7:05 pm

היי קרן אפשר להכין ולחלק ל מאפינס קטנים?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2022 at 8:05 am

אפשר בהחלט , זמן האפייה מתקצר תתחילי לבדוק אחרי 15 דקות

Reply
ענבר יולי 5, 2022 at 2:56 pm

יקרה, תודה רבה על המתכונים המהממים ועל הכתיבה המתוקה!
מה את אומרת על שוקולד צ'יפס במקום פירות..
ילך?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2022 at 6:07 pm

ווו זה יהיה מוש!

Reply
שלי יולי 9, 2022 at 8:35 am

העוגה יצאה מושלמת גם עם קמח ללא גלוטן! תודה 🙂

Reply
קרן אגם יולי 9, 2022 at 12:04 pm

תודה שלי

Reply
פרייס יולי 9, 2022 at 11:40 am

היי קרן קודם כל אני מממש אוהבת את המתכונים שלך תודה רבה .
שאלה האם ניתן להרטיב את העוגה לאחר אפייה בסירופ כל שהוא שתהיה יותר רכה ורטובה?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2022 at 12:04 pm

לא ניסיתי ואני מינחה שאין בעיה סירופ סוכר או תפוזים או קצת לימון

Reply
טלי יולי 25, 2022 at 5:44 pm

היי רוצה להכין אך יש לי ביצים מידה m, האם עדיין לשים 2?

Reply
קרן אגם יולי 25, 2022 at 6:43 pm

כן

Reply
שרה אוגוסט 14, 2022 at 5:19 pm

הי, האם אפשר להקפיא את העוגה אחרי אפייה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2022 at 8:50 pm

כן אפשר להקפיא

Reply
גילי אוגוסט 15, 2022 at 1:12 pm

מתכון מושלם!

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2022 at 8:48 pm

תודה גילי

Reply
אורן ספטמבר 2, 2022 at 4:38 pm

היי האם אפשר לשים אפרסקים (קשים עם שערות – נגיד לקלף אותם…) בתור הפרי?
תודה, אין כמו המתכונים שלך!

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2022 at 7:03 pm

בטח שאפשר

Reply
Oran ספטמבר 2, 2022 at 4:40 pm

היי קרן האם אפשר לשים אפרסקים עם שערות (ולקלף נגיד) בתור הפרי ?? וחלב שיבולת שועל
תודה על המתכונים המעולים שלך!

Reply
שירלי אוקטובר 13, 2022 at 10:15 am

לקח לי 5 דק' להכין אותה (החלק הכי "מורכב" היה לחתוך את הפרי). אהבתי אותה מאוד.
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 2:11 pm

תודה שירלי אכן עוגה קלילה ושווה

Reply
יעל נובמבר 24, 2022 at 9:40 pm

יצאה הרגע מהתנור- עם בננה ומנגו! אומנם לא קשורה לחורף אבל כיפית ממש. תודה קרן

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2022 at 10:46 pm

אין על בננה ומנגו ! אחד השילובים שאני הכי אוהבת

Reply
ענת מאי 13, 2023 at 3:43 pm

הכנתי באינגליש 30 ס"מ, משום מה לקח לקראמבל המון זמן להזהיב.. משהו כמו 45 דקות. אז העוגה עצמה קצת התייבשה 🙁 לא בטוחה מה השתבש, בדרך כלל התנור שלי מתאים בול לטמפרטורה במתכון.. אולי שווה לנסות בתבנית 25 ס"מ פעם הבאה?

Reply
ענת מאי 13, 2023 at 3:44 pm

וגם – אפשר לערבב את הפירות בבלילה במקום לפזר מעל?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 6:07 pm

כן

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 6:09 pm

הקראמבל לא חייב להזהיב ממש… להבא להוציא בזמן

Reply
מוריה יוני 22, 2023 at 9:50 am

היי!! במידה ואני מכינה יום לפני, האם לשמור במקרר לאחר שהעוגה הצטננה? כדאי לחמם לפני האוכל?
תודה 🙂

Reply
קרן (לא אגם ) יולי 15, 2023 at 3:29 pm

הכנתי את העוגה עם כל מיני פירות עייפים שהיו במקרר, עם האחיינית הקטנה שלי. פתאום היא אומרת לי: "דודה, למה המתכון כתוב מצחיק? בייצלך, קיימח, ונילוש.. אהה.. זה מתכון של קרן אגם?! אני אוהבת אותה"
העוגה אגב, יצאה מוש!!! ❤️

Reply
קרן אגם יולי 15, 2023 at 7:25 pm

שימחת אותי

Reply
nili ספטמבר 20, 2023 at 3:49 pm

מתכון מעולה! כבר פעם שנייה שמכינה ומכפילה כמויות. תודה ושנה טובה♥

Reply
Ronit נובמבר 26, 2023 at 3:20 pm

הכנתי את העוגה עם פירות יער קפואים ויום אחרי צצו להם נקודות ירוקות שנראות כמו עובש אבל הם לא. העוגה נשמרה במקרר. מה זה יכול להיות ?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2023 at 6:51 am

אני ממש לא יודעת נשמע מוזר אולי זה תוצאה כימית כל שני של הקור והפירות במקרר

Reply

Leave a Comment