לחמים ומאפיםראש השנה

לחמניות עננים רכות ומתוקות מבצק ללא לישה

אוקטובר 1, 2024 16 Comments

לא לכולם יש מיקסר, ויש הרבה אנשים שפשוט פוחדים מבצק שמרים, ובדיוק בשביל אלו קיים בצק ללא לישה, שלא מצריך מיקסר

וגם לא נסיון, ויעזור לכם להתגבר על הפחד. את הלחמניות האלו אף אחד לא ידע לזהות כבצק ״ללא לישה״

אמנם בזמן הכנת הבצק הוא מלוכלך והלחמניות לא הכי חלקות אבל אחרי תנור? לא יהיה לזה זכר. הלחמניות ייצאו רכות,

חלקות ושזופות, הריח בבית יהיה בלתי נסבל, והמשפחה שתלקק את האצבעות. תתכוננו ללאכול ולהגיש את הלחמניות הכי רכות וטעימות שיש.

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן 

לחמניות עננים רכות ומתוקות מבצק ללא לישה/ 18-20 לחמניות

מצרכים למתכון:

לבצק:

1 קילו  קמח מניטובה לבן/לחם/חלה/ או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

1+1/4 (250 גר׳) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

כפית שטוחה מלח דק

1.5 כוסות (360 מ״ל) חלב

1/2 כוס (120 מ״ל) מים חמימים

200 גר׳ חמאה מומסת

להברשה :

חלמון טרוף עם 1/2 כפית מים

1/2 כוס שומשום

להגשה: דבש 

אופן ההכנה:

לבצק:

בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים עם כף עץ גדולה, ערבוב ידני עד שהבצק נאסף,  נפרד מעט מהדפנות ועדיין מאוד דביק.

אם חסר לכם מים תוסיפו קצת בכל פעם.

בעזרת הידיים לשים את הבצק בשלוש ארבע תנועות לישה ואוספים לכדור.

אל תדאגו, לבצק יש מרקם מאוד ״מלוכלך״ וכך צריך להיות

מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעתיים

כשהבצק תפח, מחלקים אותו לכדורים במשקל 100 גר לכל כדור.

אם הבצק קצת דביק לכם תעזרו במעט קמח.

מניחים את הכדורים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. ובאמצע התבנית מניחים קערה קטנה חסינת חום, כדי למלא בה דבש לאחר אפיה.

מכסים את התבנית במגבת ושולחים להתפחה חוזרת של 45 דק.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את השושנים בחלמון ומפזרים שומשום

אופים כ 25-30 דק עד שהלחמניות שזופות למראה.

כשהלחמניות יוצאות מהתנור מזלפים מעליהן דבש. מוזגים דבש לצלוחית המרכזית ומגישים

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

Tamar Mansberg אוקטובר 2, 2024 at 12:12 am

אפשר שמן במקום חמאה לפרווה ?

Reply
אילה אוקטובר 2, 2024 at 1:03 am

אפשר לעשות את המתכון פרווה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2024 at 10:32 pm

מחמאה או נטורינה במקום חמאה ומים המקום חלב

Reply
Coy Hiestand אוקטובר 2, 2024 at 6:53 am

יש לך במתכון גם 1.5 כוסות חלב. לא יעזור להחליף את החמאה בשמן

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2024 at 10:32 pm

אפשר להמיר חלב במים

Reply
נועה אוקטובר 2, 2024 at 7:07 am

תודה על כל המתכונים המדהימים.
אפשר להוריד בסוכר? כוס ורבע לקילו קמח זה יותר מבדרכ… או שזה מה שעושה את הלחמנייה כה רכה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2024 at 10:32 pm

בדיוק
אפשר להוריד, התוצאות בהתאם

Reply
מיכל אוקטובר 3, 2024 at 10:07 am

אפשר להחליף הסוכר במייפל? להוסיף קמח?!!!

Reply
יוסף צייגר אוקטובר 3, 2024 at 7:57 pm

קודם כל שנה טובה תודה על כל המתכונים שלך. האם כאשר שמים במקום כף שמרים שמים כפית שטוחה האם יש לכך השפעה מלבד זמן התפתחה ארוך יותר והטעם שלפי מה שאומרים משתבח?.

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2024 at 10:22 pm

לא

Reply
מאיה אוקטובר 4, 2024 at 7:26 am

אפשר להתפיח יוצר משעתיים בחוץ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2024 at 7:41 am

שלוש גג

Reply
זוהר אוקטובר 3, 2024 at 11:34 pm

במתכון רשום 2 כפות שמרים, ובסרטון רואים 4 כפות. מה נכון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2024 at 7:42 am

בסרטון זה 4 כפיות
זה סהכ 2 כפות

Reply
יעל אבוטבול אוקטובר 4, 2024 at 9:36 am

נראה נפלא, תודה.שאלו כאן אם אפשר להפוך לפרווה, אז כן, מחמאה במקום חמאה וחלב סויה בטעם וניל, יוצא נפלא.

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2024 at 2:54 pm

תודה יעל

Reply

Leave a Comment