לחמים ומאפיםמתכונים כללי

סמבוסק במילוי תרד זוקיני פטה ופרוסות גאודה עיזים

ינואר 27, 2020 28 Comments

אתמול הוזמנתי להיות שופטת בתחרות בייק אוף במשרד עורכי דין גדול בקומה ה 34 של מגדלי עזריאלי

כשהזמינו אותי לא הבנתי כמה רצינית הולכת להיות התחרות, אבל כשהגעתי לשם הבנתי, שהחברה במשרד,

לקחו מאוד ברצינות את הפעילות. כל המשרד (150 עובדים) היו על הרגליים מסתובבים בהתרגשות

מהתחרות, היתה מוסיקה, עמדת שיפוט, היה מנחה לתחרות,

מעמדי עוגות יפיפיים, חדר תצוגה שקוף בו עמדו העוגות לתפארת,

שלט ענק עם תמונה שלי עליו שמכריז על התחרות, ועל הפרס למקום הראשון,

המתחרים קיבלו סינרים עם השמות שלהם עליהם, עמדת השיפוט אובזרה בסט סכינים חדש

ומאוד מרשים, וכל עוגה נחתכה אחרי כן בסכין משלה. והעוגות? אמאלה, לא תיארתי לעמי שאנשים

הולכים להשקיע כל כך בעוגות שלהם, וחיכה לי אוסף מטורף של עוגות.

עובדי המשרד התאספו כולם סביב עמדת השיפוט וכל משתתף בתורו הביא אליי את העוגה כדי

שאחתוך ואטעם, זו פעם ראשונה שלי במעמד כזה והרגשתי מהר מאוד מיכל אנסקי כשאני

נותנת ביס בעוגה ותוך כדי מסתכלת בעיניים למי שהכין אותה, זה היה הדבר הכי יפה ואינטימי

שאפשר היה לעשות מול מי שכל כך טרח לעוגה, גם היא היתה לא הכי טעימה.

אני יודעת שעל טעם וריח לא מתווכים, אבל בהחלט חלק מהעוגות היו מתוקות באופן קיצוני,

והרגשתי בשבל מסויים שאני מתחילה להזות שמישהו מגיש לי בורקס.

אם היה מישהו מהמתחרים שהיה מכין מאפה מלוח לתחרות יכול להיות שהוא היה זוכה.

בקבוקי מים מינרלים עמדו לידי ועזרו לי קצת להעביר את טעמי המתוק המטורפים.

בסוף גם היה זוכה מאושר שזכה במיקסר של קיטשן אייד, וחביבית הקהל שזכתה בסדנת

אפייה זוגית אצלי! היה שמח במשרד וזכיתי לחוויה מדהימה.

אבל כשיצאתי משם, פינטזתי כל הדרך על הביס המלוח שאני הולכת לתת בבית לא משנה במה.

וכשהגעתי נזכרתי שיום קודם נשאר לי מאפה אחד מסדנה שהיתה, חיממתי אותו במיקרו בלי חשבון

וטרפתי.

את הסמבוסקים הכנתי ולא ידעתי אם הם סמבוסק, קלצונה, או פטאייר, הכנתי אותם בסדנת אפייה

קראתי להם סמבוסק, משתתפת מוסלמית ממזרח ירושלים שנשתתפה

בסדנה קראה להם פטאייר וגם אפשר לראות בתמונות שחלקם מקופלים בזכותה למשולשים

ומשתתפת אחרת קרה להם קלצונה.

אני רק יודעת שהם יצאו יפים וכל כך טעימים, שאני לא יכולה כבר לחכות ולהכין מהן שוב.

סמבוסק במילוי תרד זוקיני פטה ופרוסות גאודה עיזים/ כ 12-15 מאפים

מצרכים למתכון:

לבצק:

500 גר׳ קמח פיצה (אני אוהבת את קמח הפיצה של הטחנות הגדולות)

3/4 כף שמרים יבשים

50 גר׳(1/4 כוס) סוכר לבן

4 כפות שמן זית

1+רבע כוסות (300 מ״ל) מי ברז

3/4 כף מלח

למלית:

3 זוקיני בינוניים

חבילה עלי תרד

להקפצת הירוקים במחבת: 3 כפות שמן זית ו 20 גר׳ חמאה

50 גר׳ גבינת פטה (או בולגרית)

200 גר׳ פרוסות גאודה עיזים (אם אין אפשר קשקבל, תום, מוצרלה או כל צהובה אחרת)

לציפוי:

מים, כוס שומשום

אופן הכנת הבצק:

מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט

מתקינים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר במהירות איטית

מוסיפים סוכר, מלח (אם המרתם לשמרים טריים חכו עם המלח לסוף)

שמן זית, ואת המים, לאט לאט עד לקבלת בצק אחיד.

לשים עוד כ 10 דק עד שהבצק נפרד מהקערה והוא חלק וגמיש למגע.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

אופן הכנת המלית:

שוטפים את התרד ומייבשים

שוטפים היטב את הזוקיני ומגרדים בפומפיה עם הקליפה

מחממים במחבת בינונית גדולה שמן זית, ממליחים מעט, מוסיפים חמאה, ומערבבים

מקפיצים במחבת תרד, כשהתרד מתחיל להוציא קצת נוזלים מוסיפים את הזוקיני

ומבשלים יחד כ 15-20 דקות על אש בינונית קטנה עד שמתאדים הנוזלים והירוקים התרככו.

טועמים ומשפרים מליחות, מניחים בצד לצינון.

כשהתערובת התקררה מעט, מוסיפים פנימה פטה ומערבבים.

מעברים את הבצק למשטח מעט מקומח, מוציאים אויר ומחלקים אותו לכדורים במשקל 70-75 גר

כל כדור, אמורים להתקבל בין 12-15 כדורים תלוי במשקל הבצק שלכם.

(השיטה הכי טובה היא להניח קערה על המשקל, לאפס אותו, לשקול את הבצק ולחלק את המשקל שהתקבל

ב 75, כך תדעו בדיוק כמה כדורים מתקבלים)

מקמחים מעט את משטח העבודה שלכם, ובעזרת מערוך משטחים מעט כל כדור לעיגול דק

מניחים כף גדושה מהמלית על גבי חצי מהעיגול הבצק שלנו, ומעל המלית מניחים פרוסת גאודה.

סוגרים את עיגול הבצק לשניים על ידי עברת חצי ממנו מעל השני, מהדקים היטב בקצוות.

מניחים על תבנית מרודפת בנייר אפייה, מברישים במים, ומפזרים שומשום.

בעזרת סכין חדה, מסמנים 2-3 חריצים בחלקו העליון של המאפה.

מניחים להתפחה חוזרת של 15 דקות ובינתיים מחממים תנור ל 220 מעלות.

אופים בתנור כ 15-20 דקות עד שהמאפים שלכם שחומים.

אוכלים חם אבל נזהרים לא לשרוף את הלשון!

זה טעיםםםםםם

**אפשר בקלות לוותר על הגבינות במתכון ולהפוך את המאפים לטבעוניים

**קמח פיצה אפשר להמיר בקמח לחם או קמח לבן רגיל ואפשר להמיר 50% לקמח כוסמין

מלא או כל קמח מלא אחר ולהוסיף מעט נוזלים לבצק.

 

Print Friendly, PDF & Email

28 Comments

מיכל ינואר 27, 2020 at 2:27 pm

אפשר להכין מראש ? להקפיא ולאפות מתי שרוצים ? או להקפיא אחרי אפייה

Reply
רוני ינואר 29, 2020 at 10:45 am

היי:) כמה מלח שמים בבצק?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2020 at 11:53 am

3/4 כף
תודה על ההארה

Reply
לינדה ינואר 30, 2020 at 10:34 am

כמה מים בכוסות?
תדה

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2020 at 10:36 am

כוס מים=240 מ״ל אז בערך כוס ורבע

Reply
עדה קיש ינואר 31, 2020 at 12:12 am

מבקשת להוסיף חברה כתובתה
hmerav@bezeqint.net
תודה

Reply
הדר המאירי פברואר 6, 2020 at 2:47 pm

הי
נראה מושששש
בשם יש זוקיני…האם אמור להיות זוקיני במילוי?
בנוסף, האם סוג הבצק מתאים למילוי של בשר?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2020 at 4:13 pm

לא ככ הבנתי את השאלה
ברור שיש זוקיני במילוי
אין בעיה למלא בבשר

Reply
הדר המאירי פברואר 9, 2020 at 12:27 pm

מתנצלת 🙂 רואה עכשיו את ההוראות למילוי לצד התמונה 🙂

Reply
שרה פברואר 9, 2020 at 11:16 am

יצא מושששלם.
לגרסת הילדים הכנתי עם רוטב פיצה וגבינה צהובה.

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2020 at 6:10 pm

מושלם זה נשמע

Reply
ימית פברואר 13, 2020 at 2:24 pm

אפשר רק תרד, ללא זןקיני או לחילופין רק גבינות?

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2020 at 4:00 pm

בטח אין בעיה

Reply
מיכל פברואר 20, 2020 at 11:45 am

היי,
יש לי קמח פוקצ׳אה. יעבוד?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2020 at 4:20 pm

בטח

Reply
מיכל פברואר 21, 2020 at 11:59 am

אפשר מנגולד במקום התרד? אם כן, כמה מנגולד?
מישהי מהמשפחה מכינה הרבה פעמים בורקס תרד וגבינות אבל הוא יוצא נורא חמצמץ. האם יש טעם חמצמץ גם למילוי הזה? אם כן, יש לך רעיון לאופציות אחרות? העיקר שלא יהפוך להיות חמצמץ 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2020 at 4:40 pm

אפשר מנגולד אין בעיה נראה לי שבאותה הכמות

Reply
עדי פברואר 21, 2020 at 7:42 pm

היי קרן,
האם אפשר להקפיא חלק מהכמות?
במידה וכן, לפני או אחרי אפייה?
תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2020 at 9:20 pm

אין בעיה להקפיא
הכי טוב למלא אותם לעטוף היטב ומיד להקפיא

Reply
אביב פברואר 28, 2020 at 11:35 am

היייי דחוף דחוף
אפשר גם קמח לבן רגיל?

Reply
ספיר רווח מרץ 8, 2020 at 5:19 pm

היי אפשר להכין את הבצק ולהתפיח לילה במקרר??

Reply
קרן אגם מרץ 8, 2020 at 9:43 pm

בטח

Reply
ורד מרץ 11, 2020 at 6:53 pm

היי אפשר פרמזן בנקום הגאודה עיזים?

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2020 at 7:55 pm

בטח! ייצא מעולה

Reply
Limor Bruck מרץ 18, 2020 at 10:19 am

כמה זה 50 גרם סוכר לבן?

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2020 at 10:29 am

1/4כוס

Reply
Maayan מרץ 29, 2020 at 8:50 pm

הכנתי (בלי זוקיני) יצא מעולהההה
אמרתי לבעלי שאני צריכה לכתוב לך תודה
את פשוט אלופת על חלל
כל מתכון מושלם! שידרגת לנו לחלוטין את ארוחות הערב בשנה האחרונה (:

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 9:34 pm

שמחה לשדרג לכם, תודה!

Reply

Leave a Comment