לחמים ומאפיםמתכונים כללי

סמבוסק במילוי תרד זוקיני פטה ופרוסות גאודה עיזים

ינואר 27, 2020 71 Comments

אתמול הוזמנתי להיות שופטת בתחרות בייק אוף במשרד עורכי דין גדול בקומה ה 34 של מגדלי עזריאלי

כשהזמינו אותי לא הבנתי כמה רצינית הולכת להיות התחרות, אבל כשהגעתי לשם הבנתי, שהחברה במשרד,

לקחו מאוד ברצינות את הפעילות. כל המשרד (150 עובדים) היו על הרגליים מסתובבים בהתרגשות

מהתחרות, היתה מוסיקה, עמדת שיפוט, היה מנחה לתחרות,

מעמדי עוגות יפיפיים, חדר תצוגה שקוף בו עמדו העוגות לתפארת,

שלט ענק עם תמונה שלי עליו שמכריז על התחרות, ועל הפרס למקום הראשון,

המתחרים קיבלו סינרים עם השמות שלהם עליהם, עמדת השיפוט אובזרה בסט סכינים חדש

ומאוד מרשים, וכל עוגה נחתכה אחרי כן בסכין משלה. והעוגות? אמאלה, לא תיארתי לעמי שאנשים

הולכים להשקיע כל כך בעוגות שלהם, וחיכה לי אוסף מטורף של עוגות.

עובדי המשרד התאספו כולם סביב עמדת השיפוט וכל משתתף בתורו הביא אליי את העוגה כדי

שאחתוך ואטעם, זו פעם ראשונה שלי במעמד כזה והרגשתי מהר מאוד מיכל אנסקי כשאני

נותנת ביס בעוגה ותוך כדי מסתכלת בעיניים למי שהכין אותה, זה היה הדבר הכי יפה ואינטימי

שאפשר היה לעשות מול מי שכל כך טרח לעוגה, גם היא היתה לא הכי טעימה.

אני יודעת שעל טעם וריח לא מתווכים, אבל בהחלט חלק מהעוגות היו מתוקות באופן קיצוני,

והרגשתי בשבל מסויים שאני מתחילה להזות שמישהו מגיש לי בורקס.

אם היה מישהו מהמתחרים שהיה מכין מאפה מלוח לתחרות יכול להיות שהוא היה זוכה.

בקבוקי מים מינרלים עמדו לידי ועזרו לי קצת להעביר את טעמי המתוק המטורפים.

בסוף גם היה זוכה מאושר שזכה במיקסר של קיטשן אייד, וחביבית הקהל שזכתה בסדנת

אפייה זוגית אצלי! היה שמח במשרד וזכיתי לחוויה מדהימה.

אבל כשיצאתי משם, פינטזתי כל הדרך על הביס המלוח שאני הולכת לתת בבית לא משנה במה.

וכשהגעתי נזכרתי שיום קודם נשאר לי מאפה אחד מסדנה שהיתה, חיממתי אותו במיקרו בלי חשבון

וטרפתי.

את הסמבוסקים הכנתי ולא ידעתי אם הם סמבוסק, קלצונה, או פטאייר, הכנתי אותם בסדנת אפייה

קראתי להם סמבוסק, משתתפת מוסלמית ממזרח ירושלים שנשתתפה

בסדנה קראה להם פטאייר וגם אפשר לראות בתמונות שחלקם מקופלים בזכותה למשולשים

ומשתתפת אחרת קרה להם קלצונה.

אני רק יודעת שהם יצאו יפים וכל כך טעימים, שאני לא יכולה כבר לחכות ולהכין מהן שוב.

סמבוסק במילוי תרד זוקיני פטה ופרוסות גאודה עיזים/ כ 12-15 מאפים

מצרכים למתכון:

לבצק:

500 גר' קמח פיצה (אני אוהבת את קמח הפיצה של הטחנות הגדולות)

3/4 כף שמרים יבשים

50 גר'(1/4 כוס) סוכר לבן

4 כפות שמן זית

1+רבע כוסות (300 מ״ל) מי ברז

3/4 כף מלח

למלית:

3 זוקיני בינוניים

חבילה עלי תרד

להקפצת הירוקים במחבת: 3 כפות שמן זית ו 20 גר' חמאה

50 גר' גבינת פטה (או בולגרית)

200 גר' פרוסות גאודה עיזים (אם אין אפשר קשקבל, תום, מוצרלה או כל צהובה אחרת)

לציפוי:

מים, כוס שומשום

אופן הכנת הבצק:

מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט

מתקינים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר במהירות איטית

מוסיפים סוכר, מלח (אם המרתם לשמרים טריים חכו עם המלח לסוף)

שמן זית, ואת המים, לאט לאט עד לקבלת בצק אחיד.

לשים עוד כ 10 דק עד שהבצק נפרד מהקערה והוא חלק וגמיש למגע.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

אופן הכנת המלית:

שוטפים את התרד ומייבשים

שוטפים היטב את הזוקיני ומגרדים בפומפיה עם הקליפה

מחממים במחבת בינונית גדולה שמן זית, ממליחים מעט, מוסיפים חמאה, ומערבבים

מקפיצים במחבת תרד, כשהתרד מתחיל להוציא קצת נוזלים מוסיפים את הזוקיני

ומבשלים יחד כ 15-20 דקות על אש בינונית קטנה עד שמתאדים הנוזלים והירוקים התרככו.

טועמים ומשפרים מליחות, מניחים בצד לצינון.

כשהתערובת התקררה מעט, מוסיפים פנימה פטה ומערבבים.

מעברים את הבצק למשטח מעט מקומח, מוציאים אויר ומחלקים אותו לכדורים במשקל 70-75 גר

כל כדור, אמורים להתקבל בין 12-15 כדורים תלוי במשקל הבצק שלכם.

(השיטה הכי טובה היא להניח קערה על המשקל, לאפס אותו, לשקול את הבצק ולחלק את המשקל שהתקבל

ב 75, כך תדעו בדיוק כמה כדורים מתקבלים)

מקמחים מעט את משטח העבודה שלכם, ובעזרת מערוך משטחים מעט כל כדור לעיגול דק

מניחים כף גדושה מהמלית על גבי חצי מהעיגול הבצק שלנו, ומעל המלית מניחים פרוסת גאודה.

סוגרים את עיגול הבצק לשניים על ידי עברת חצי ממנו מעל השני, מהדקים היטב בקצוות.

מניחים על תבנית מרודפת בנייר אפייה, מברישים במים, ומפזרים שומשום.

בעזרת סכין חדה, מסמנים 2-3 חריצים בחלקו העליון של המאפה.

מניחים להתפחה חוזרת של 15 דקות ובינתיים מחממים תנור ל 220 מעלות.

אופים בתנור כ 15-20 דקות עד שהמאפים שלכם שחומים.

אוכלים חם אבל נזהרים לא לשרוף את הלשון!

זה טעיםםםםםם

**אפשר בקלות לוותר על הגבינות במתכון ולהפוך את המאפים לטבעוניים

**קמח פיצה אפשר להמיר בקמח לחם או קמח לבן רגיל ואפשר להמיר 50% לקמח כוסמין

מלא או כל קמח מלא אחר ולהוסיף מעט נוזלים לבצק.

 

Print Friendly, PDF & Email

71 Comments

מיכל ינואר 27, 2020 at 2:27 pm

אפשר להכין מראש ? להקפיא ולאפות מתי שרוצים ? או להקפיא אחרי אפייה

Reply
שרית יולי 9, 2020 at 11:39 pm

עשיתי מילוי קצת שונה ולא התחברתי, אבל הבצק יצא מהמם מהמם. הקבוע שלי למאפים מלוחים מעכשיו

Reply
גל בריל דצמבר 23, 2020 at 8:32 pm

אפיתי הערב, הבצק יצא נהדר. מבחינת מלית קצת אילתרתי ויצא טעים! 2 קישואים מתגוררים, בצל קצוץ מנגולד קצוץ, מוצרלה וגבינת כנען.
נהדר נהדר נהדר!

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2020 at 4:41 pm

תודה גל

Reply
סיון מנחם יולי 1, 2021 at 6:09 pm

אפשר להכין את הבצק להתפיח לילה שלם במקרר?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 11:58 pm

בטח

Reply
לימור ספטמבר 18, 2023 at 7:44 pm

היי
היינו אצלך בסדנה,והכנו מאפה עם תרד זוקיני, אבל לא במורת סמבוסק אלא כמו בייגל, שבאמצע שקע, ובו הירקות.
האם כדי לקבל כזה בייגל, המתכון לבצק הוא זה שפורסם כאן? המתכון שקיבלנו במייל אחרי הסדנה הוא לסמבוסק הזה
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2023 at 7:22 am

הי לימור, כן זה אותו הבצק רק בצורה שונה 🙂

Reply
רוני ינואר 29, 2020 at 10:45 am

היי:) כמה מלח שמים בבצק?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2020 at 11:53 am

3/4 כף
תודה על ההארה

Reply
מלי אפריל 30, 2020 at 2:12 pm

הי, במידה ורוצים רק גבינות בלי הירוקים, פשוט מורידים אותם ואת כל נושא הטיגון ?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 2:17 pm

צריך להוסיף עוד גבינות אחרת זה ייצא יבש
200-300 גר טוב טעם או כנען או ריקוטה
להמליח אם צריך ולוותר על הירוקים

Reply
תהילה יולי 1, 2021 at 10:48 pm

קרן, האם את חושבת שיעבוד גם עם מלית בשר?.תודה.

Reply
קרן אגם יולי 1, 2021 at 11:55 pm

בוודאי

Reply
לינדה ינואר 30, 2020 at 10:34 am

כמה מים בכוסות?
תדה

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2020 at 10:36 am

כוס מים=240 מ״ל אז בערך כוס ורבע

Reply
עדה קיש ינואר 31, 2020 at 12:12 am

מבקשת להוסיף חברה כתובתה
[email protected]
תודה

Reply
הדר המאירי פברואר 6, 2020 at 2:47 pm

הי
נראה מושששש
בשם יש זוקיני…האם אמור להיות זוקיני במילוי?
בנוסף, האם סוג הבצק מתאים למילוי של בשר?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2020 at 4:13 pm

לא ככ הבנתי את השאלה
ברור שיש זוקיני במילוי
אין בעיה למלא בבשר

Reply
הדר המאירי פברואר 9, 2020 at 12:27 pm

מתנצלת 🙂 רואה עכשיו את ההוראות למילוי לצד התמונה 🙂

Reply
שרה פברואר 9, 2020 at 11:16 am

יצא מושששלם.
לגרסת הילדים הכנתי עם רוטב פיצה וגבינה צהובה.

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2020 at 6:10 pm

מושלם זה נשמע

Reply
ימית פברואר 13, 2020 at 2:24 pm

אפשר רק תרד, ללא זןקיני או לחילופין רק גבינות?

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2020 at 4:00 pm

בטח אין בעיה

Reply
מלי אפריל 30, 2020 at 2:14 pm

קרן יש לך מתכון ללחמניות עם מחמצת?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 2:15 pm

אני לא עובדת עם מחמצת בכלל

Reply
מיכל פברואר 20, 2020 at 11:45 am

היי,
יש לי קמח פוקצ׳אה. יעבוד?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2020 at 4:20 pm

בטח

Reply
מיכל פברואר 21, 2020 at 11:59 am

אפשר מנגולד במקום התרד? אם כן, כמה מנגולד?
מישהי מהמשפחה מכינה הרבה פעמים בורקס תרד וגבינות אבל הוא יוצא נורא חמצמץ. האם יש טעם חמצמץ גם למילוי הזה? אם כן, יש לך רעיון לאופציות אחרות? העיקר שלא יהפוך להיות חמצמץ 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2020 at 4:40 pm

אפשר מנגולד אין בעיה נראה לי שבאותה הכמות

Reply
עדי פברואר 21, 2020 at 7:42 pm

היי קרן,
האם אפשר להקפיא חלק מהכמות?
במידה וכן, לפני או אחרי אפייה?
תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2020 at 9:20 pm

אין בעיה להקפיא
הכי טוב למלא אותם לעטוף היטב ומיד להקפיא

Reply
חלי מאי 20, 2020 at 2:43 pm

לפני האפייה ?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 3:14 pm

ברור

Reply
אביב פברואר 28, 2020 at 11:35 am

היייי דחוף דחוף
אפשר גם קמח לבן רגיל?

Reply
ספיר רווח מרץ 8, 2020 at 5:19 pm

היי אפשר להכין את הבצק ולהתפיח לילה במקרר??

Reply
קרן אגם מרץ 8, 2020 at 9:43 pm

בטח

Reply
ורד מרץ 11, 2020 at 6:53 pm

היי אפשר פרמזן בנקום הגאודה עיזים?

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2020 at 7:55 pm

בטח! ייצא מעולה

Reply
Limor Bruck מרץ 18, 2020 at 10:19 am

כמה זה 50 גרם סוכר לבן?

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2020 at 10:29 am

1/4כוס

Reply
Maayan מרץ 29, 2020 at 8:50 pm

הכנתי (בלי זוקיני) יצא מעולהההה
אמרתי לבעלי שאני צריכה לכתוב לך תודה
את פשוט אלופת על חלל
כל מתכון מושלם! שידרגת לנו לחלוטין את ארוחות הערב בשנה האחרונה (:

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 9:34 pm

שמחה לשדרג לכם, תודה!

Reply
נועה אפריל 18, 2020 at 10:16 pm

הכנתי יצא מושלם!!

הולכת לנסות כל מתכון בבלוג המהמם הזה

תודה ❤❤

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 10:34 pm

תודה נועה

Reply
סבינה אפריל 24, 2020 at 1:55 pm

הי,עם מקפיאים את המאפים . כמה זמן לפני האפיה צריך להוציא מהמקפיא ? כמה זמן צריך כדי שהם יפשירו וכמה זמן התפחה לפני האפיה ?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 2:01 pm

להפשיר כמה שעות במקרר, אין צורך בהתפחה

Reply
חלי ביג'אוי אפריל 29, 2020 at 2:40 pm

היי קרן. אם שמתי את כל המים והבצק הפך להיות דביק למרות שלפני שהוספתי את יתאת המים הוא היה טוב ולא נדבק לדפנות, איך אפשר לתקן את זה ? הוספתי עוד מעט קמח וזה לא עזר. תודה

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 2:58 pm

אז להוסיף עוד קמח, ולא לשכוח שבצק קצת דביק משיך לשתות קצת נוזלים במהלך ההתפחה

Reply
דניאלה מאי 24, 2020 at 8:39 pm

האפשר להמיר את הסוכר לדבש סלים או מייפל?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 10:54 pm

כן אין בעיה

Reply
מעין מאי 25, 2020 at 11:57 am

קרן הי ותודה (:
יש מצב להכין את הסמבוסק ואז להכניס למקרר ל3 שעות (עד שיבואו האורחים) ואז לאפות ?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 6:14 pm

אפשר אבל אני קצת פוחדת שהבצק ייטרב נסי פחות זמן

Reply
דניאל יולי 10, 2020 at 12:05 pm

האם ניתן לבצע עם לישה ידנית?

Reply
קרן אגם יולי 10, 2020 at 4:15 pm

כן, 10 דקות רצוף, ולהבא לא להפסיד בהתערבות 🙂

Reply
Daniel Haim יולי 10, 2020 at 4:47 pm

גדולההההה!;)

Reply
ליטל אוגוסט 21, 2020 at 8:01 pm

היי, חייבת להכין!
אפשר בלי זוקיני? מה יכול להתאים במקום?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2020 at 8:29 pm

תרד, מנגולד, בתל מטוגן, פטריות… מה שאוהבים

Reply
ליטל אוגוסט 21, 2020 at 10:25 pm

תודה!
כן, תרד ראיתי שיש במקור. אז להוסיף עוד חבילה או מספיק אחת?

Reply
נטע רבין אוקטובר 29, 2020 at 4:15 pm

האם אפשר להכין את הסמבוסק על משטח fast and crust?

Reply
קארין ינואר 9, 2021 at 8:20 pm

יצא נפלא! תודה!

Reply
מריה אפריל 21, 2021 at 7:38 pm

היי קרן, אפשר במקום זוקיני קישוא או שהטעם נפגע?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2021 at 3:13 pm

פחות אוהבת את הקישוא אבל זה לגמרי עניין של טעם

Reply
דניאל מאי 9, 2021 at 12:14 pm

קרן שלום
במתכון זה את מברישה במים , במתכון אחר ( במקו) את טובלת את הסמבוסק במים (סמבוסק חצילים וביצה קשה ) – אז מה את ממליצה ?
תודה

Reply
דניאל מאי 9, 2021 at 12:28 pm

קרן שלום
במתכון זה את ממליצה להבריש במים , במתכון אחר במקו ( סמבוסק חצילים) את מציאה לטבול במים – מה את ממליצה

Reply
קרן אגם מאי 9, 2021 at 8:13 pm

האמת שהכי אוהבת לטבול, זה תופס הכי הרבה שומשום 🙂

Reply
MOSHE SCHWARTZ יולי 5, 2021 at 4:40 pm

שלום קרן
אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר
תודה

Reply
קרן אוגוסט 22, 2021 at 4:18 pm

בצק מעולה מכינה פעם שלישית ואפילו פעם אחת ללא גלוטן עם קמח של שר

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2021 at 8:19 pm

תודה קרן

Reply
ורד מאי 16, 2022 at 3:34 pm

קרן יקרה,
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים של אסם לפיצה ןפוקאצ'ה ולוותר על הוספת השמרים?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2022 at 1:44 pm

בוודאי

Reply

Leave a Comment