אתמול הוזמנתי להיות שופטת בתחרות בייק אוף במשרד עורכי דין גדול בקומה ה 34 של מגדלי עזריאלי
כשהזמינו אותי לא הבנתי כמה רצינית הולכת להיות התחרות, אבל כשהגעתי לשם הבנתי, שהחברה במשרד,
לקחו מאוד ברצינות את הפעילות. כל המשרד (150 עובדים) היו על הרגליים מסתובבים בהתרגשות
מהתחרות, היתה מוסיקה, עמדת שיפוט, היה מנחה לתחרות,
מעמדי עוגות יפיפיים, חדר תצוגה שקוף בו עמדו העוגות לתפארת,
שלט ענק עם תמונה שלי עליו שמכריז על התחרות, ועל הפרס למקום הראשון,
המתחרים קיבלו סינרים עם השמות שלהם עליהם, עמדת השיפוט אובזרה בסט סכינים חדש
ומאוד מרשים, וכל עוגה נחתכה אחרי כן בסכין משלה. והעוגות? אמאלה, לא תיארתי לעמי שאנשים
הולכים להשקיע כל כך בעוגות שלהם, וחיכה לי אוסף מטורף של עוגות.
עובדי המשרד התאספו כולם סביב עמדת השיפוט וכל משתתף בתורו הביא אליי את העוגה כדי
שאחתוך ואטעם, זו פעם ראשונה שלי במעמד כזה והרגשתי מהר מאוד מיכל אנסקי כשאני
נותנת ביס בעוגה ותוך כדי מסתכלת בעיניים למי שהכין אותה, זה היה הדבר הכי יפה ואינטימי
שאפשר היה לעשות מול מי שכל כך טרח לעוגה, גם היא היתה לא הכי טעימה.
אני יודעת שעל טעם וריח לא מתווכים, אבל בהחלט חלק מהעוגות היו מתוקות באופן קיצוני,
והרגשתי בשבל מסויים שאני מתחילה להזות שמישהו מגיש לי בורקס.
אם היה מישהו מהמתחרים שהיה מכין מאפה מלוח לתחרות יכול להיות שהוא היה זוכה.
בקבוקי מים מינרלים עמדו לידי ועזרו לי קצת להעביר את טעמי המתוק המטורפים.
בסוף גם היה זוכה מאושר שזכה במיקסר של קיטשן אייד, וחביבית הקהל שזכתה בסדנת
אפייה זוגית אצלי! היה שמח במשרד וזכיתי לחוויה מדהימה.
אבל כשיצאתי משם, פינטזתי כל הדרך על הביס המלוח שאני הולכת לתת בבית לא משנה במה.
וכשהגעתי נזכרתי שיום קודם נשאר לי מאפה אחד מסדנה שהיתה, חיממתי אותו במיקרו בלי חשבון
וטרפתי.
את הסמבוסקים הכנתי ולא ידעתי אם הם סמבוסק, קלצונה, או פטאייר, הכנתי אותם בסדנת אפייה
קראתי להם סמבוסק, משתתפת מוסלמית ממזרח ירושלים שנשתתפה
בסדנה קראה להם פטאייר וגם אפשר לראות בתמונות שחלקם מקופלים בזכותה למשולשים
ומשתתפת אחרת קרה להם קלצונה.
אני רק יודעת שהם יצאו יפים וכל כך טעימים, שאני לא יכולה כבר לחכות ולהכין מהן שוב.
סמבוסק במילוי תרד זוקיני פטה ופרוסות גאודה עיזים/ כ 12-15 מאפים
מצרכים למתכון:
לבצק:
500 גר' קמח פיצה (אני אוהבת את קמח הפיצה של הטחנות הגדולות)
3/4 כף שמרים יבשים
50 גר'(1/4 כוס) סוכר לבן
4 כפות שמן זית
1+רבע כוסות (300 מ״ל) מי ברז
3/4 כף מלח
למלית:
3 זוקיני בינוניים
חבילה עלי תרד
להקפצת הירוקים במחבת: 3 כפות שמן זית ו 20 גר' חמאה
50 גר' גבינת פטה (או בולגרית)
200 גר' פרוסות גאודה עיזים (אם אין אפשר קשקבל, תום, מוצרלה או כל צהובה אחרת)
לציפוי:
מים, כוס שומשום
אופן הכנת הבצק:
מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט
מתקינים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר במהירות איטית
מוסיפים סוכר, מלח (אם המרתם לשמרים טריים חכו עם המלח לסוף)
שמן זית, ואת המים, לאט לאט עד לקבלת בצק אחיד.
לשים עוד כ 10 דק עד שהבצק נפרד מהקערה והוא חלק וגמיש למגע.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אופן הכנת המלית:
שוטפים את התרד ומייבשים
שוטפים היטב את הזוקיני ומגרדים בפומפיה עם הקליפה
מחממים במחבת בינונית גדולה שמן זית, ממליחים מעט, מוסיפים חמאה, ומערבבים
מקפיצים במחבת תרד, כשהתרד מתחיל להוציא קצת נוזלים מוסיפים את הזוקיני
ומבשלים יחד כ 15-20 דקות על אש בינונית קטנה עד שמתאדים הנוזלים והירוקים התרככו.
טועמים ומשפרים מליחות, מניחים בצד לצינון.
כשהתערובת התקררה מעט, מוסיפים פנימה פטה ומערבבים.
מעברים את הבצק למשטח מעט מקומח, מוציאים אויר ומחלקים אותו לכדורים במשקל 70-75 גר
כל כדור, אמורים להתקבל בין 12-15 כדורים תלוי במשקל הבצק שלכם.
(השיטה הכי טובה היא להניח קערה על המשקל, לאפס אותו, לשקול את הבצק ולחלק את המשקל שהתקבל
ב 75, כך תדעו בדיוק כמה כדורים מתקבלים)
מקמחים מעט את משטח העבודה שלכם, ובעזרת מערוך משטחים מעט כל כדור לעיגול דק
מניחים כף גדושה מהמלית על גבי חצי מהעיגול הבצק שלנו, ומעל המלית מניחים פרוסת גאודה.
סוגרים את עיגול הבצק לשניים על ידי עברת חצי ממנו מעל השני, מהדקים היטב בקצוות.
מניחים על תבנית מרודפת בנייר אפייה, מברישים במים, ומפזרים שומשום.
בעזרת סכין חדה, מסמנים 2-3 חריצים בחלקו העליון של המאפה.
מניחים להתפחה חוזרת של 15 דקות ובינתיים מחממים תנור ל 220 מעלות.
אופים בתנור כ 15-20 דקות עד שהמאפים שלכם שחומים.
אוכלים חם אבל נזהרים לא לשרוף את הלשון!
זה טעיםםםםםם
**אפשר בקלות לוותר על הגבינות במתכון ולהפוך את המאפים לטבעוניים
**קמח פיצה אפשר להמיר בקמח לחם או קמח לבן רגיל ואפשר להמיר 50% לקמח כוסמין
מלא או כל קמח מלא אחר ולהוסיף מעט נוזלים לבצק.
71 Comments
אפשר להכין מראש ? להקפיא ולאפות מתי שרוצים ? או להקפיא אחרי אפייה
עשיתי מילוי קצת שונה ולא התחברתי, אבל הבצק יצא מהמם מהמם. הקבוע שלי למאפים מלוחים מעכשיו
אפיתי הערב, הבצק יצא נהדר. מבחינת מלית קצת אילתרתי ויצא טעים! 2 קישואים מתגוררים, בצל קצוץ מנגולד קצוץ, מוצרלה וגבינת כנען.
נהדר נהדר נהדר!
תודה גל
אפשר להכין את הבצק להתפיח לילה שלם במקרר?
בטח
היי
היינו אצלך בסדנה,והכנו מאפה עם תרד זוקיני, אבל לא במורת סמבוסק אלא כמו בייגל, שבאמצע שקע, ובו הירקות.
האם כדי לקבל כזה בייגל, המתכון לבצק הוא זה שפורסם כאן? המתכון שקיבלנו במייל אחרי הסדנה הוא לסמבוסק הזה
תודה רבה!
הי לימור, כן זה אותו הבצק רק בצורה שונה 🙂
היי:) כמה מלח שמים בבצק?
3/4 כף
תודה על ההארה
הי, במידה ורוצים רק גבינות בלי הירוקים, פשוט מורידים אותם ואת כל נושא הטיגון ?
צריך להוסיף עוד גבינות אחרת זה ייצא יבש
200-300 גר טוב טעם או כנען או ריקוטה
להמליח אם צריך ולוותר על הירוקים
קרן, האם את חושבת שיעבוד גם עם מלית בשר?.תודה.
בוודאי
כמה מים בכוסות?
תדה
כוס מים=240 מ״ל אז בערך כוס ורבע
מבקשת להוסיף חברה כתובתה
[email protected]
תודה
הי
נראה מושששש
בשם יש זוקיני…האם אמור להיות זוקיני במילוי?
בנוסף, האם סוג הבצק מתאים למילוי של בשר?
לא ככ הבנתי את השאלה
ברור שיש זוקיני במילוי
אין בעיה למלא בבשר
מתנצלת 🙂 רואה עכשיו את ההוראות למילוי לצד התמונה 🙂
יצא מושששלם.
לגרסת הילדים הכנתי עם רוטב פיצה וגבינה צהובה.
מושלם זה נשמע
אפשר רק תרד, ללא זןקיני או לחילופין רק גבינות?
בטח אין בעיה
קרן יש לך מתכון ללחמניות עם מחמצת?
אני לא עובדת עם מחמצת בכלל
היי,
יש לי קמח פוקצ׳אה. יעבוד?
בטח
אפשר מנגולד במקום התרד? אם כן, כמה מנגולד?
מישהי מהמשפחה מכינה הרבה פעמים בורקס תרד וגבינות אבל הוא יוצא נורא חמצמץ. האם יש טעם חמצמץ גם למילוי הזה? אם כן, יש לך רעיון לאופציות אחרות? העיקר שלא יהפוך להיות חמצמץ 🙂
אפשר מנגולד אין בעיה נראה לי שבאותה הכמות
היי קרן,
האם אפשר להקפיא חלק מהכמות?
במידה וכן, לפני או אחרי אפייה?
תודה רבה
אין בעיה להקפיא
הכי טוב למלא אותם לעטוף היטב ומיד להקפיא
לפני האפייה ?
ברור
היייי דחוף דחוף
אפשר גם קמח לבן רגיל?
היי אפשר להכין את הבצק ולהתפיח לילה במקרר??
בטח
היי אפשר פרמזן בנקום הגאודה עיזים?
בטח! ייצא מעולה
כמה זה 50 גרם סוכר לבן?
1/4כוס
הכנתי (בלי זוקיני) יצא מעולהההה
אמרתי לבעלי שאני צריכה לכתוב לך תודה
את פשוט אלופת על חלל
כל מתכון מושלם! שידרגת לנו לחלוטין את ארוחות הערב בשנה האחרונה (:
שמחה לשדרג לכם, תודה!
הכנתי יצא מושלם!!
הולכת לנסות כל מתכון בבלוג המהמם הזה
תודה ❤❤
תודה נועה
הי,עם מקפיאים את המאפים . כמה זמן לפני האפיה צריך להוציא מהמקפיא ? כמה זמן צריך כדי שהם יפשירו וכמה זמן התפחה לפני האפיה ?
תודה
להפשיר כמה שעות במקרר, אין צורך בהתפחה
היי קרן. אם שמתי את כל המים והבצק הפך להיות דביק למרות שלפני שהוספתי את יתאת המים הוא היה טוב ולא נדבק לדפנות, איך אפשר לתקן את זה ? הוספתי עוד מעט קמח וזה לא עזר. תודה
אז להוסיף עוד קמח, ולא לשכוח שבצק קצת דביק משיך לשתות קצת נוזלים במהלך ההתפחה
האפשר להמיר את הסוכר לדבש סלים או מייפל?
כן אין בעיה
קרן הי ותודה (:
יש מצב להכין את הסמבוסק ואז להכניס למקרר ל3 שעות (עד שיבואו האורחים) ואז לאפות ?
אפשר אבל אני קצת פוחדת שהבצק ייטרב נסי פחות זמן
האם ניתן לבצע עם לישה ידנית?
כן, 10 דקות רצוף, ולהבא לא להפסיד בהתערבות 🙂
גדולההההה!;)
היי, חייבת להכין!
אפשר בלי זוקיני? מה יכול להתאים במקום?
תרד, מנגולד, בתל מטוגן, פטריות… מה שאוהבים
תודה!
כן, תרד ראיתי שיש במקור. אז להוסיף עוד חבילה או מספיק אחת?
האם אפשר להכין את הסמבוסק על משטח fast and crust?
יצא נפלא! תודה!
היי קרן, אפשר במקום זוקיני קישוא או שהטעם נפגע?
פחות אוהבת את הקישוא אבל זה לגמרי עניין של טעם
קרן שלום
במתכון זה את מברישה במים , במתכון אחר ( במקו) את טובלת את הסמבוסק במים (סמבוסק חצילים וביצה קשה ) – אז מה את ממליצה ?
תודה
קרן שלום
במתכון זה את ממליצה להבריש במים , במתכון אחר במקו ( סמבוסק חצילים) את מציאה לטבול במים – מה את ממליצה
האמת שהכי אוהבת לטבול, זה תופס הכי הרבה שומשום 🙂
שלום קרן
אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר
תודה
בצק מעולה מכינה פעם שלישית ואפילו פעם אחת ללא גלוטן עם קמח של שר
תודה קרן
קרן יקרה,
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים של אסם לפיצה ןפוקאצ'ה ולוותר על הוספת השמרים?
בוודאי