לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
פברואר 12, 2024 | 13 תגובות

עוד מתכון מדהים ממשפחת הבצק בקופסא, חישוקי ג׳בטה עם גבינת פטה עיזים ורוזמרים שיוצאים מדהים!
אמרתי לכם שכל פעם שאני מכינה אני קצת משנה, קצת משדרגת, משחקת עם הקמחים והבצק, עם מילוי או תוספות,
משחקת קצת עם הצורה, ותמיד זה יוצא נדיר.
אין ספק שהמתכון של לחם בקופסא הוא אחד המתכונים הטובים של השנה!
לגרסאות נוספות של הבצק :
לסרטון וידאו של הכנת הבצק עצמו בקופסא כולל קיפולים לחצו כאן

![]()
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/פיצה/חלה כפרי או קמח לבן רגיל
3/4 כפית (3 גר׳) שמרים יבשים
כף סוכר חום כהה (אם אין אפשר להמיר בדבש, סילאן או סוכר חום רגיל)
כפית מלח דק
כוס וחצי או כוס ושלושת רבעי (350-400 מ״ל )מי ברז חמימים
עוד מעט קמח לקימוח
אופן ההכנה:
בקופסת פלסטיק מערבבים קמח עם שמרים יבשים מלח וסוכר חום, מוסיפים את הנוזלים, תתחילו מחצי כמות ואז תוסיפו לאט לאט
עוד ועוד, ומערבבים בעזרת כף עץ. אין צורך לערבב הרבה הבצק אמור להיות נוזלי.
מקמחים מעט את הבצק מעל או את החלק הפנימי של מכסה הקופסא, וסוגרים את הקופסא
מתפיחים כשעה שעה ורבע בטמפרטורת החדר.
לאחר שעה ממלאים קערה קטנה במים, טובלים את האצבעות ומקפלים את הבצק, תופסים פינה ומקפלים פנימה לאמצע, וחוזרים על הפעולה
עם כל הבצק.
מקמחים מעט מעל וסוגרים שו את הקופסא לחתי שעה נוספת.
מחממים תנור ל 250 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומקמחים היטב.
מניחים בתחתית התנור כלי או תבנית ריקה.
מקמחים היטב משטח עבודה שאפשר גם לחתוך עליו (אני מקמחת קרש חיתוך גדול)
הופכים את הקופסא עם הבצק ללא המכסה על המשטח המקומח , ומקמחים את החלק העליון של הבצק היטב.
בעזרת הידיים ממש מעט משטחים למלבן.
בעזרת קלף מתכת או סכין מחלקים את הבצק לשש רוצועות ארוכות , מגלגלים כל רצועה משני הצדדים לבורג ומחברים את שני הקצוות לעיגול
אם צריך עוד ועוד קמח אל תפחדו להוסיף, כי הבצק דביק.
מעבירים לתבנית האפייה.שומרים על רווחים קטנים ביניהם. מניחים על כל עיגול בצק חתיכות גבינה בולגרית, ובעדינות ״תופרים״ פנימה ענף רוזמרין.
מקמחים מעט שוב את העיגולים למראה כפרי, הכי טוב עם מסננת.
מכניסים לתנור החם, ומוזגים מי ברז בתבנית שיושבת בתחתית התנור ליצירת אדים. סוגרים מיד את התנור ואופים
25-35 דקות עד שהחישוקים שחומי מראה.
מגישים חםםםםם
מצרכים למתכון:
4 כוסות (560 גר׳) קמח לחם/פיצה/חלה כפרי או קמח לבן רגיל
1/2 כפית (3 גר׳) שמרים יבשים
2 כפות סוכר חום כהה (אם אין אפשר להמיר בדבש, סילאן או סוכר חום רגיל)
2 כפיות עם בטן מלח דק
1.5-2.5 כוסות (360-480 מ״ל )מי ברז חמימים
עוד מעט קמח לקימוח
אופן ההכנה:
בקופסת פלסטיק מערבבים קמח עם שמרים יבשים מלח וסוכר חום, מוסיפים את הנוזלים, תתחילו מחצי כמות ואז תוסיפו לאט לאט
עוד ועוד, ומערבבים בעזרת כף עץ. אין צורך לערבב הרבה הבצק אמור להיות נוזלי.
סוגרים את הקופסא מתפיחים כשעה שעה ורבע בטמפרטורת החדר.
לאחר שעה ממלאים קערה קטנה במים, טובלים את האצבעות ומקפלים את הבצק, תופסים פינה ומקפלים פנימה לאמצע, וחוזרים על הפעולה
עם כל הבצק. סוגרים את המכסה של הקופסא ומשאירים את הבצק לילה על השיש, בחורף. אם קיץ וחם תכניסו למקרר.
בבוקר, עושים לבצק שוב קיפולים, ומשאירים אותו לעמוד שעה בקופסא סגורה. אם הבצק שלכם היה במקרר תנו לו קיפול ושעתיים בטמפרטורת החדר.
ממשיכים כמו שכתוב למעלה.
![]()
**ניתן להמיר לקמחים מלאים, הכי חשוב לראות שהבצק נוזלי.
**אפשר להכין בלי הגבינה או להכניס לבצק במקום הגבינה זיתים או קונפי שוב
TAG בצק בקופסא, בצק ללא לישה, חישוקי ג׳בטה עם פטה ורוזמרין
קרן יקרה, איך עושים שיהיה כזה צבע יפה בגבטות? חום כזה כמו במאפיות? יש לי תנור רגיל ובחיים לא יוצא לי צבע ומרקם כזה. תודה
תעלי טמפרטורה, תדאגי שהתנור יהיה חם מראש
היי קרן , יש אפשרות להכין אצ הגבטות והקפיא אותן? או שזה לא יוצא טוב לאחר הקפאה?
אפשר להקפיא להפשיר ולחמם
היי. כמה זמן הבצק יכול להישאר במקרר?. בקיצור אם צריכה לערב , איך מחלקת זמני התפחה?
יכול להישאר במקרר גם 48 שעות
יצא טעים ומוצלח❤️
תודה אילנה
שאלה, אפשר להמיר בקמח כוסמין?
בטח
היי קרן בדרך כלל אני עושה את הלחמים שלך ויוצא לי טוב הפעם יצא בלי צורה בלי צבע לא יודעת מה הבעיה עבדתי לפי הכללים
אולי פספסת מלח או סוכר? לא אמורה להיות בעיה
נטלי
פברואר 12, 2024 בשעה 23:02
היי קרן, במתכון השני בהתפחה הארוכה כתוב להוסיף חצי כפית שמרים. זה לא טעות נכון? כי הכמויות במתכון הזה הם יותר גדולות אז איך שרק חצי כפית שמרים?