טבעונילחמים ומאפיםמאפים ללא לישה

חישוקי ג׳בטה מבצק בקופסא עם פטה ורוזמרין

פברואר 12, 2024 3 Comments

עוד מתכון מדהים ממשפחת הבצק בקופסא, חישוקי ג׳בטה עם גבינת פטה עיזים ורוזמרים שיוצאים מדהים!

אמרתי לכם שכל פעם שאני מכינה אני קצת משנה, קצת משדרגת, משחקת עם הקמחים והבצק, עם מילוי או תוספות,

משחקת קצת עם הצורה, ותמיד זה יוצא נדיר.

אין ספק שהמתכון של לחם בקופסא הוא אחד המתכונים הטובים של השנה!

לסרטון הכנה בוידאו לחצו כאן

לגרסאות נוספות של הבצק :

בגטים ממולאים

ג׳בטות טריק בקופסא

לסרטון וידאו של הכנת הבצק עצמו בקופסא כולל קיפולים לחצו כאן

חישוקי ג׳בטה מבצק בקופסא עם פטה ורוזמרין/ 6 יחידות

שניה לפני שמתחילים תקראו את שתי האופציות שלי להכנה! לפעמים אני מכינה את הלחם באותו יום ולפעמים משאירה אותו לילה שלם

אופציה ראשונה התפחה קצרה

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/פיצה/חלה כפרי או קמח לבן רגיל

3/4 כפית (3 גר׳) שמרים יבשים

כף סוכר חום כהה (אם אין אפשר להמיר בדבש, סילאן או סוכר חום רגיל)

כפית מלח דק

כוס וחצי או כוס ושלושת רבעי (350-400 מ״ל )מי ברז חמימים

עוד מעט קמח לקימוח

אופן ההכנה:

בקופסת פלסטיק מערבבים קמח עם שמרים יבשים מלח וסוכר חום, מוסיפים את הנוזלים, תתחילו מחצי כמות ואז תוסיפו לאט לאט

עוד ועוד, ומערבבים בעזרת כף עץ. אין צורך לערבב הרבה הבצק אמור להיות נוזלי.

מקמחים מעט את הבצק מעל או את החלק הפנימי של מכסה הקופסא, וסוגרים את הקופסא

מתפיחים כשעה שעה ורבע בטמפרטורת החדר.

לאחר שעה ממלאים קערה קטנה במים, טובלים את האצבעות ומקפלים את הבצק, תופסים פינה ומקפלים פנימה לאמצע, וחוזרים על הפעולה

עם כל הבצק.

מקמחים מעט מעל וסוגרים שו את הקופסא לחתי שעה נוספת.

מחממים תנור ל 250 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומקמחים היטב.

מניחים בתחתית התנור כלי או תבנית ריקה.

מקמחים היטב משטח עבודה שאפשר גם לחתוך עליו (אני מקמחת קרש חיתוך גדול)

הופכים את הקופסא עם הבצק ללא המכסה על המשטח המקומח , ומקמחים את החלק העליון של הבצק היטב.

בעזרת הידיים ממש מעט משטחים למלבן.

בעזרת קלף מתכת או סכין מחלקים את הבצק לשש רוצועות ארוכות , מגלגלים כל רצועה משני הצדדים לבורג ומחברים את שני הקצוות לעיגול

אם צריך עוד ועוד קמח אל תפחדו להוסיף, כי הבצק דביק.

מעבירים  לתבנית האפייה.שומרים על רווחים קטנים ביניהם. מניחים על כל עיגול בצק חתיכות גבינה בולגרית, ובעדינות ״תופרים״ פנימה ענף רוזמרין.

מקמחים מעט שוב את העיגולים למראה כפרי, הכי טוב עם מסננת.

מכניסים לתנור החם, ומוזגים מי ברז בתבנית שיושבת בתחתית התנור ליצירת אדים. סוגרים מיד את התנור ואופים

25-35 דקות עד שהחישוקים שחומי מראה.

מגישים חםםםםם

אופציה שניה להתפחה ארוכה:

מצרכים למתכון:

4 כוסות (560 גר׳) קמח לחם/פיצה/חלה כפרי או קמח לבן רגיל

1/2 כפית (3 גר׳) שמרים יבשים

2 כפות  סוכר חום כהה (אם אין אפשר להמיר בדבש, סילאן או סוכר חום רגיל)

2 כפיות עם בטן מלח דק

1.5-2.5 כוסות  (360-480 מ״ל )מי ברז חמימים

עוד מעט קמח לקימוח

אופן ההכנה:

בקופסת פלסטיק מערבבים קמח עם שמרים יבשים מלח וסוכר חום, מוסיפים את הנוזלים, תתחילו מחצי כמות ואז תוסיפו לאט לאט

עוד ועוד, ומערבבים בעזרת כף עץ. אין צורך לערבב הרבה הבצק אמור להיות נוזלי.

סוגרים את הקופסא מתפיחים כשעה שעה ורבע בטמפרטורת החדר.

לאחר שעה ממלאים קערה קטנה במים, טובלים את האצבעות ומקפלים את הבצק, תופסים פינה ומקפלים פנימה לאמצע, וחוזרים על הפעולה

עם כל הבצק. סוגרים את המכסה של הקופסא ומשאירים את הבצק לילה על השיש, בחורף. אם קיץ וחם תכניסו למקרר.

בבוקר, עושים לבצק שוב קיפולים, ומשאירים אותו לעמוד שעה בקופסא סגורה. אם הבצק שלכם היה במקרר תנו לו קיפול ושעתיים בטמפרטורת החדר.

ממשיכים כמו שכתוב למעלה.

**ניתן להמיר לקמחים מלאים, הכי חשוב לראות שהבצק נוזלי.

**אפשר להכין בלי הגבינה או להכניס לבצק במקום הגבינה זיתים או קונפי שוב

 

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

נטלי פברואר 12, 2024 at 11:02 pm

היי קרן, במתכון השני בהתפחה הארוכה כתוב
להוסיף חצי כפית שמרים. זה לא טעות נכון?
כי הכמויות במתכון הזה הם יותר גדולות אז איך שרק חצי כפית שמרים?

Reply
נטלי פברואר 12, 2024 at 11:04 pm

קרן יקרה, איך עושים שיהיה כזה צבע יפה בגבטות? חום כזה כמו במאפיות?
יש לי תנור רגיל ובחיים לא יוצא לי צבע ומרקם כזה. תודה

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2024 at 12:59 pm

תעלי טמפרטורה, תדאגי שהתנור יהיה חם מראש

Reply

Leave a Comment