עוגיותפאי וטארטפורים

עוגיות אצבע פאי פקאן

אוקטובר 17, 2024 0 comments

בשבוע שעב רהעליתי במדור שלי במאקו עוגיות אצבע ריבה לקראת כיפור , מתכו עוגיות וואו מבצק רך רך ונכים שיכול להתאים לכמה סוגי עוגיות

המתכון היה ככ מוצלח והמון אנשים הכינו אותו, ורציתי להכין את העוגיות שוב לחג סוכות, חשבתי שאביא את העוגיות לסוכה אצל אמא שלי

והכנתי בבוקר את הבצק אבל הייתי מאוד עסוקה כל היום, והבצק נשאר במקרר עד שהיום בבוקר החלטתי להכין ממנו עוגיות לארוחת צהריים אצל

חברים ובמקום ריבה התחשק לי ממש להנכיס פנימה מילוי של פאי פקאן, תשמעו, זה נדיר! העוגיות נחטפו והן כל כך קלות להכנה וטעימות שאני

בטוחה שאחרי פעם אחת לא תפסיקו להכין אותן, בין אם זה במילוי הזה או אחר.

לשלבי הכנה של המתכון בוידאו לחצו כאן

עוגיות אצבע פאי פקאן/ 25-30 עוגיות

מצרכים למתכון :

250 גר חמאה רכה 

1 חלמון מביצה גודל L

3/4 כוס  (100 גר׳) אבקת סוכר 

2 כפות סוכר וניל 

2 כפות אבקת קורנפלור 

3 כוסות (420 גר׳)  קמח לבן

רק אם חסר: 1 כף מים קרים

למילוי פאי פקאן :

30 גר׳ חמאה

1/3 כוס סוכר חום בהיר

1/2 כוס פקאנים טחונים לא דק מדי אבל לא גס

1/4 כוס שמנת מתוקה

מעט מלח

2 כפות סירופ מייפל

אופן ההכנה :

מתחילים עם המלית:

על האש מערבבים חמאה, פקאנים וסוכר חום, מביאים לרתיחה ומבשלים 1-2 דקות על אש גבוהה

מורידים מהאש מוסיפים שמנת, מלח ומייפל, ומערבים היטב ומניחים בצד.

מחממים תנור 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה 

בקערה מערבבים חמאה עם אבקת סוכר, סוכר וניל 

קורנפלור וחלמון , מוסיפים קמח ומערבבים 

הבצק אמור להיות רך מאוד אבל לא דביק מדי

אם חסר נוזלים והבצק עוד קצת פירורי  מוסיפים מים קרים.

קורצים מהבצק עיגולים קטנים ומניחים על התבנית 

שומרים על מרווחים קטנים 

בעזרת קצה של כף או חפץ מעט עגול ואפשר גם עם האצבע יוצרים בכל עיגול גומה קטנה 

מכניסים לגומה פנימה מילוי פאי פקאן

אופים 15 דקות להזהבה קלה ממש, כשהעוגיות יוצאות מהתנור הם רכות ואחכ מתייצבות. אל תייבשו אותן.

מצננים לחלוטין בוזקים אבקת סוכר ומגישים 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment