עוגיותפאי וטארטפורים

עוגיות אצבע פאי פקאן

אוקטובר 17, 2024 39 Comments

בשבוע שעב רהעליתי במדור שלי במאקו עוגיות אצבע ריבה לקראת כיפור , מתכו עוגיות וואו מבצק רך רך ונכים שיכול להתאים לכמה סוגי עוגיות

המתכון היה ככ מוצלח והמון אנשים הכינו אותו, ורציתי להכין את העוגיות שוב לחג סוכות, חשבתי שאביא את העוגיות לסוכה אצל אמא שלי

והכנתי בבוקר את הבצק אבל הייתי מאוד עסוקה כל היום, והבצק נשאר במקרר עד שהיום בבוקר החלטתי להכין ממנו עוגיות לארוחת צהריים אצל

חברים ובמקום ריבה התחשק לי ממש להנכיס פנימה מילוי של פאי פקאן, תשמעו, זה נדיר! העוגיות נחטפו והן כל כך קלות להכנה וטעימות שאני

בטוחה שאחרי פעם אחת לא תפסיקו להכין אותן, בין אם זה במילוי הזה או אחר.

לשלבי הכנה של המתכון בוידאו לחצו כאן

עוגיות אצבע פאי פקאן/ 25-30 עוגיות

מצרכים למתכון :

250 גר חמאה רכה 

1 חלמון מביצה גודל L

3/4 כוס  (100 גר׳) אבקת סוכר 

2 כפות סוכר וניל 

2 כפות אבקת קורנפלור 

3 כוסות (420 גר׳)  קמח לבן

רק אם חסר: 1 כף מים קרים

למילוי פאי פקאן :

30 גר׳ חמאה

1/3 כוס סוכר חום בהיר

1/2 כוס פקאנים טחונים לא דק מדי אבל לא גס

1/4 כוס שמנת מתוקה

מעט מלח

2 כפות סירופ מייפל

אופן ההכנה :

מתחילים עם המלית:

על האש מערבבים חמאה, פקאנים וסוכר חום, מביאים לרתיחה ומבשלים 1-2 דקות על אש גבוהה

מורידים מהאש מוסיפים שמנת, מלח ומייפל, ומערבים היטב ומניחים בצד.

מחממים תנור 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה 

בקערה מערבבים חמאה עם אבקת סוכר, סוכר וניל 

קורנפלור וחלמון , מוסיפים קמח ומערבבים 

הבצק אמור להיות רך מאוד אבל לא דביק מדי

אם חסר נוזלים והבצק עוד קצת פירורי  מוסיפים מים קרים.

קורצים מהבצק עיגולים קטנים ומניחים על התבנית 

שומרים על מרווחים קטנים 

בעזרת קצה של כף או חפץ מעט עגול ואפשר גם עם האצבע יוצרים בכל עיגול גומה קטנה 

מכניסים לגומה פנימה מילוי פאי פקאן

אופים 15 דקות להזהבה קלה ממש, כשהעוגיות יוצאות מהתנור הם רכות ואחכ מתייצבות. אל תייבשו אותן.

מצננים לחלוטין בוזקים אבקת סוכר ומגישים 

 

39 Comments

רות ביט אוקטובר 17, 2024 at 9:29 pm

איך מאחסנים עוגיות אלו כך שישמרו על הפריכות שלהן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2024 at 9:00 am

בקופסא אטומה

Reply
מיכל ליניאל אוקטובר 18, 2024 at 12:41 am

הי אגם עוגיות מושלמות , אליפות! האם ניתן לשים נוטלה במקום פאי פקאן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2024 at 8:59 am

כן בטח

Reply
Nina Cole אוקטובר 18, 2024 at 3:38 am

English please

Reply
הילה אוקטובר 18, 2024 at 11:59 am

קרן עכשיו אני רואה שהמתכון שפה טיפה שונה מהעוגיות של הריבה. והכנתי כבר לפי המתכון של הריבה. זה שינוי משמעותי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2024 at 8:54 am

ממש לא

Reply
ליב נובמבר 1, 2024 at 10:16 am

אין אבקת אפייה במתכון?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2024 at 11:07 am

אם היתה היתה רשומה

Reply
רחי אוקטובר 18, 2024 at 1:02 pm

האם אפשר שמן קוקוס במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2024 at 8:53 am

מניחה שכן לא ניסיתי

Reply
Linor אוקטובר 18, 2024 at 6:14 pm

עוגיות מושלמות
אין אפשר להפסיק לאכול!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2024 at 8:50 am

תודה ליאור איזה כייף שאהבת

Reply
מירב אוקטובר 19, 2024 at 1:20 pm

אפשר את המילוי בלי לחמם וכו? פשוט לערבב יחד? בלי להמיס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2024 at 2:11 pm

כן

Reply
תמר יעקובסון אוקטובר 19, 2024 at 6:49 pm

אפשר תחליף עם קמח שקדים ?

Reply
תמר יעקובסון אוקטובר 19, 2024 at 6:50 pm

אפשר תחליף עם קמח שקדים ?
והאםיה בטורבו אפשרי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2024 at 7:12 pm

קמח שקדים לבד לא יחזיק את העוגיות
אפשר לאפות בטורבו אין בעיה

Reply
Brachi אוקטובר 19, 2024 at 9:46 pm

היי קרן תודה על המתכון
האם ניתן להמר את הפקאנים בשקדים ,אגוזי לוז?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2024 at 10:25 am

בטח,כל אגוז

Reply
אסתי אוקטובר 22, 2024 at 12:33 pm

הי קרן,
הכנתי את עוגיות הריבה בשבוע שעבר יצאו מעולות.
אני רואה שבמתכון הזה יש חלמון אחד בעוד שבמתכון במאקו 2 חלמונים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2024 at 12:10 am

כן ויש פה גם מים

Reply
שולה אוקטובר 22, 2024 at 1:55 pm

שלום קרן אגם ! אפשר לשלב מאותו בצק למלאת גם בריבה וגם בפקאן אשמח לתשובה SHILA

Reply
שולה אוקטובר 22, 2024 at 1:52 pm

שלום קרן אגם ! אפשר לשלב מאותו בצק למלאת גם בריבה וגם בפקאן אשמח לתשובה SHILA

Reply
שולה אוקטובר 22, 2024 at 1:56 pm

שלום קרן אגם אשמח לדעת האם אפשר גם וגם למלאת גם בריבה מאותו בצק

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2024 at 12:09 am

בטח
כל ריבה

Reply
ziv אוקטובר 30, 2024 at 11:47 am

מעולה

Reply
מירי אוקטובר 30, 2024 at 10:29 pm

וואוו וואוו ממש טעים שווה להכין!!
תודה רבה על המתכון

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2024 at 6:35 pm

תודה מירי

Reply
נועה נובמבר 5, 2024 at 8:25 pm

אפשר להחליף את המייפל במשהו אחר?

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2024 at 9:35 pm

דבש או סילאן

Reply
ליהי נובמבר 6, 2024 at 3:40 pm

היי קרן אפשרי במקום מיפל להשמש בסילן?

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2024 at 9:34 pm

בטח

Reply
תותי נובמבר 11, 2024 at 12:37 pm

פשוט מושלמות

Reply
דניאלה נובמבר 19, 2024 at 10:09 pm

היי, יש את המתכון גם בגרסה פרווה?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2024 at 3:19 pm

להמיר חמאה במחמאה

Reply
פרידה נובמבר 25, 2024 at 5:52 am

אחלה קרן בעולם תודה על המתכון

Reply
אילת דצמבר 21, 2024 at 12:48 pm

העוגיות יצאו מעולות.. מתכון מדהים. תודה. האם אפשר להקפיא לדעתך?

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2024 at 3:32 pm

בטח

Reply

Leave a Comment