בשבוע שעב רהעליתי במדור שלי במאקו עוגיות אצבע ריבה לקראת כיפור , מתכו עוגיות וואו מבצק רך רך ונכים שיכול להתאים לכמה סוגי עוגיות
המתכון היה ככ מוצלח והמון אנשים הכינו אותו, ורציתי להכין את העוגיות שוב לחג סוכות, חשבתי שאביא את העוגיות לסוכה אצל אמא שלי
והכנתי בבוקר את הבצק אבל הייתי מאוד עסוקה כל היום, והבצק נשאר במקרר עד שהיום בבוקר החלטתי להכין ממנו עוגיות לארוחת צהריים אצל
חברים ובמקום ריבה התחשק לי ממש להנכיס פנימה מילוי של פאי פקאן, תשמעו, זה נדיר! העוגיות נחטפו והן כל כך קלות להכנה וטעימות שאני
בטוחה שאחרי פעם אחת לא תפסיקו להכין אותן, בין אם זה במילוי הזה או אחר.
לשלבי הכנה של המתכון בוידאו לחצו כאן
עוגיות אצבע פאי פקאן/ 25-30 עוגיות
מצרכים למתכון :
250 גר חמאה רכה
1 חלמון מביצה גודל L
3/4 כוס (100 גר׳) אבקת סוכר
2 כפות סוכר וניל
2 כפות אבקת קורנפלור
3 כוסות (420 גר׳) קמח לבן
רק אם חסר: 1 כף מים קרים
למילוי פאי פקאן :
30 גר׳ חמאה
1/3 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס פקאנים טחונים לא דק מדי אבל לא גס
1/4 כוס שמנת מתוקה
מעט מלח
2 כפות סירופ מייפל
אופן ההכנה :
מתחילים עם המלית:
על האש מערבבים חמאה, פקאנים וסוכר חום, מביאים לרתיחה ומבשלים 1-2 דקות על אש גבוהה
מורידים מהאש מוסיפים שמנת, מלח ומייפל, ומערבים היטב ומניחים בצד.
מחממים תנור 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
בקערה מערבבים חמאה עם אבקת סוכר, סוכר וניל
קורנפלור וחלמון , מוסיפים קמח ומערבבים
הבצק אמור להיות רך מאוד אבל לא דביק מדי
אם חסר נוזלים והבצק עוד קצת פירורי מוסיפים מים קרים.
קורצים מהבצק עיגולים קטנים ומניחים על התבנית
שומרים על מרווחים קטנים
בעזרת קצה של כף או חפץ מעט עגול ואפשר גם עם האצבע יוצרים בכל עיגול גומה קטנה
מכניסים לגומה פנימה מילוי פאי פקאן
אופים 15 דקות להזהבה קלה ממש, כשהעוגיות יוצאות מהתנור הם רכות ואחכ מתייצבות. אל תייבשו אותן.
מצננים לחלוטין בוזקים אבקת סוכר ומגישים
39 Comments
איך מאחסנים עוגיות אלו כך שישמרו על הפריכות שלהן?
בקופסא אטומה
הי אגם עוגיות מושלמות , אליפות! האם ניתן לשים נוטלה במקום פאי פקאן?
כן בטח
English please
קרן עכשיו אני רואה שהמתכון שפה טיפה שונה מהעוגיות של הריבה. והכנתי כבר לפי המתכון של הריבה. זה שינוי משמעותי?
ממש לא
אין אבקת אפייה במתכון?
אם היתה היתה רשומה
האם אפשר שמן קוקוס במקום חמאה?
מניחה שכן לא ניסיתי
עוגיות מושלמות
אין אפשר להפסיק לאכול!!!
תודה ליאור איזה כייף שאהבת
אפשר את המילוי בלי לחמם וכו? פשוט לערבב יחד? בלי להמיס?
כן
אפשר תחליף עם קמח שקדים ?
אפשר תחליף עם קמח שקדים ?
והאםיה בטורבו אפשרי?
קמח שקדים לבד לא יחזיק את העוגיות
אפשר לאפות בטורבו אין בעיה
היי קרן תודה על המתכון
האם ניתן להמר את הפקאנים בשקדים ,אגוזי לוז?
בטח,כל אגוז
הי קרן,
הכנתי את עוגיות הריבה בשבוע שעבר יצאו מעולות.
אני רואה שבמתכון הזה יש חלמון אחד בעוד שבמתכון במאקו 2 חלמונים?
כן ויש פה גם מים
שלום קרן אגם ! אפשר לשלב מאותו בצק למלאת גם בריבה וגם בפקאן אשמח לתשובה SHILA
שלום קרן אגם ! אפשר לשלב מאותו בצק למלאת גם בריבה וגם בפקאן אשמח לתשובה SHILA
שלום קרן אגם אשמח לדעת האם אפשר גם וגם למלאת גם בריבה מאותו בצק
בטח
כל ריבה
מעולה
וואוו וואוו ממש טעים שווה להכין!!
תודה רבה על המתכון
תודה מירי
אפשר להחליף את המייפל במשהו אחר?
דבש או סילאן
היי קרן אפשרי במקום מיפל להשמש בסילן?
בטח
פשוט מושלמות
היי, יש את המתכון גם בגרסה פרווה?
להמיר חמאה במחמאה
אחלה קרן בעולם תודה על המתכון
העוגיות יצאו מעולות.. מתכון מדהים. תודה. האם אפשר להקפיא לדעתך?
בטח