img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00) 
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT
 עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00. 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
שבועות

פס עוגת גבינה ולימון באינגליש קייק

יוני 4, 2019 | 87 תגובות

img

87 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
צביקה
starstarstarstarstar
יוני 7, 2019 בשעה 08:48

תודה, לא ממש הבנתי את עניין הציפוי ולמה הוא חשוב... חג שמח

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 7, 2019 at 9:10 am

הוא מוסיף שכבה עדינה של טעם אבל אפשר גם לוותר

השב
User Avatar
טל סלפקוב
יוני 7, 2019 at 11:43 am

היי קרן! מתכננת להכין את העוגה,אין לי מיקסר,איך כדאי לערבב,עם כף מעץ,או אולי מטרפה?שאלה טיפשית אבל אולי קריטית למרקם של העוגה!תודה וחג שמח!!!

השב
User Avatar
טל סלפקוב
starstarstarstarstar
יוני 7, 2019 בשעה 14:17

כן יש:) שוב תודה!

השב
User Avatar
ג'ני סיקוזה
מאי 16, 2021 at 9:00 am

היי קרן, האם הכמויות זה תעודת פס אחת?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 21, 2021 at 7:17 am

כן

השב
User Avatar
נופר
אפריל 25, 2023 at 10:07 pm

היי קרן, אכלתי פעם עוגת גבינה- לימון שקניתי ב"נדב קינוחים" ונשאר לי טעם כלכך טוב שאמרתי שאני חייבת לנסות להכין, ניסיתי היום להכין לפי המתכון שלך ואמא'לה!!! יצא לי נדיר! תודה רבה

השב
User Avatar
לי
starstarstarstarstar
יוני 8, 2019 בשעה 13:56

האם בתמונה שלך רואים הבדל טקסטורה בין המילוי לציפוי? האם בתמונה אצלך השכבה האחרונה זה העיטור?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 8, 2019 at 2:16 pm

רואים בעיקר מהצד, החלק העליון של העוגה כמובן זה הציפוי

השב
User Avatar
לואיז
מאי 1, 2020 at 10:11 am

היי קרן, יש אפשרות להמיר הגבינה בגבינת 5% ושמנת מתוקה 32%? (אין לי גבינת שמנת והייתי רוצה להכין היום)

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 1, 2020 at 10:19 am

גבינה לבנה כן , שמנת מתוקה לא בטוח מתאימה פה אפשר אולי רק אחרי הקצפה לקצפת ובכל מקרה להוסיף קורנפלור כמה כפות

השב
User Avatar
לינדה
starstarstarstarstar
יוני 10, 2019 בשעה 14:38

תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך.

השב
User Avatar
ספיר
אפריל 10, 2020 at 11:41 am

היי קרן! האם המלית תעבוד גם עם גבינת מסקרפונה 40 אחוז במקום שמנת ?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2020 at 1:04 pm

היא תהיה מאוד כבדה ולא יתקבל מרקם של סופלה אז עדיף לחכות לגבינה לבנה או לדעת מראש שהיא תעלה פחות ותצא כבדה יוצר ועדיין מהממת

השב
User Avatar
קרן
מאי 28, 2020 at 6:10 pm

הוצאתי מהתנור אחרי השלב של השמנת החמוצה והשכבה העליונה ממש רוטטת. האם אחרי הצינון היא תתייצב?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 28, 2020 at 6:45 pm

כן

השב
User Avatar
יצחק אלף
starstarstarstarstar
יולי 8, 2019 בשעה 21:54

היי אגם על איזה גביע של גבינת שמנת מדובר. תוכלי לצלם כדי ליראות,כי ממה שאני יודע הם עם הרבה מלח. האם אני טועה?תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 9, 2019 at 10:53 am

כל גבינת שמנת, בטעם טבעי, תהיה יעילה אין בהן הרבה מלח הן ניטרליות הנה דוגמא:https://www.tnuva.co.il/products/cottage-cheese/%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%AA/%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95%D7%9F-25-%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-225-%D7%92%D7%A8%D7%9D-%D7%9E%D7%94%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%98%D7%A2%D7%9D-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%99/

השב
User Avatar
רוית
starstarstarstarstar
אוגוסט 8, 2019 בשעה 18:46

היי קרן הכנתי עכשיו את העוגה והריח משגע הוצאתי את העוגה לאחר האפיה עם הציפוי אבל הוא עדיין רוטט, זה אמור להיות כך? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 8, 2019 at 6:49 pm

כן זה מתייצב בקירור

השב
User Avatar
רוית
אוגוסט 8, 2019 at 7:04 pm

תודה רבה מתה כבר לקחת ביס

השב
User Avatar
שרה
מאי 1, 2020 at 4:11 pm

היי, אם אני מכינה עם גבינת 5%, כמה כפות קורנפלור להוסיף למלית?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 1, 2020 at 11:48 pm

3 כפות

השב
User Avatar
גל
starstarstarstarstar
ספטמבר 6, 2019 בשעה 16:21

גבינת מסקרפונה גם תתאים במקום השמנת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 6, 2019 at 4:41 pm

בטח

השב
User Avatar
ליאל
starstarstarstarstar
אוקטובר 8, 2019 בשעה 00:53

אפשר עם גבינות רזות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 8, 2019 at 7:07 am

הי ליאל את יכולה להכין עם גבינת שמנת באחוזי שומן נמוכים לא חושבת שתהיה בעיה.

השב
User Avatar
טליה
starstarstarstarstar
ינואר 3, 2020 בשעה 17:12

כמות לאינגליש קייק אחת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 3, 2020 at 5:21 pm

כן, כפי שכתוב

השב
User Avatar
Inbal Cohen
starstarstarstarstar
אפריל 27, 2020 בשעה 17:10

קרן היי יום הולדת שמח הכנתי את העוגה היא בתנור אחרי 40 דקות אני שמה את הציפוי של השמנת והסוכר ותמצית וניל ושמה בתנור לעוד 20 דקות סהכ העוגה צריכה להיות שעה בתנור?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 27, 2020 at 9:39 pm

כן , תודה על הברכות

השב
User Avatar
אור
starstarstarstarstar
אפריל 30, 2020 בשעה 12:40

היי קרן אני לא מבינה (חיפשתי גם בתגובות האחרות) מה ההבדל בין שכבת הציפוי לבין שכבת העיטור? האם באחת התמונות רואים את כל 3 שכבות הגבינה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 30, 2020 at 2:19 pm

כל השכבות בתמונה יש מעל הבלילה שכבה עדינה של ציפוי שמנת חמוצה ומעליה קרם את יכולה לוותר אם את רוצה על השכבה של הקרם או על השכבה של ציפוי השמנת החמוצה

השב
User Avatar
יפה
יוני 6, 2022 at 4:43 pm

מתכון נפלא, קצת שיחקתי עם הגבינות כי לא היתה לי הכמות של גבינת השמנת שבמתכון שמתי מסקרפונה אחת והשלמתי בגבינת סקי, בתחתית שמתי ביסקוויט פתיבר ירוק, תודה על מתכון טעים ובעיקר מצליח

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
אפריל 30, 2020 בשעה 19:59

היי! אין לי תבנית אינגליש.. רק עגולה של 24.. אפשרי לעשות איתה? או שצריך להכפיל כמויות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 30, 2020 at 10:54 pm

להכפיל

השב
User Avatar
עידן
starstarstarstarstar
אפריל 30, 2020 בשעה 23:11

במידה ואני רוצה לעשות את זה בתבנית אלומיניום חד פעמית בצורת אינגלית, שהיא מעט קטנה יותר מאינגליש רגילה רב פעמית, בכמה להוריד את הכמויות? או שזה אמור להיכנס גם שם? בלי קשר יום הולדת שמח! את נהדרת ואני מאד שמח שגיליתי אותך ❤️

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 30, 2020 at 11:12 pm

תודה עידן! אין צורך לשנות כלום הכל יכנס פנימה

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
מאי 1, 2020 בשעה 00:20

האם אפשרי לוותר על הלימון? ואם כן, במה להמיר את הכמויות של הלימון? יש 3 כפות מיץ וגרידה. אולי חלב? תודה רבה ומזל טוב (:

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 1, 2020 at 7:05 am

חלב כן

השב
User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
מאי 1, 2020 בשעה 11:02

קרן המהממת, איזה כייף שיש לי אותך במטבח היום מכינה את החלה בסיר ג’חנון והעוגת גבינה שאלה, אם אני רוצה שני פסים של אינגליש צריך להכפיל את המתכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 1, 2020 at 1:03 pm

מירב תודה! כן להכפיל

השב
User Avatar
barak kedmi
starstarstarstarstar
מאי 4, 2020 בשעה 13:16

היי קרן היקרה!! אשמח ביותר לדעת מהן הכמויות לתבנית עגולה 24 ? תודה מראש

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 4, 2020 at 2:10 pm

להכפיל

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
מאי 7, 2020 בשעה 17:31

אם רוצים להכין את העוגה הזאת בתבנית עגולה, אותם כמויות או להכפיל?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 7, 2020 at 5:37 pm

להכפיל

השב
User Avatar
שרה
starstarstarstarstar
מאי 15, 2020 בשעה 09:43

הי קרן, תודה על כל המתכונים הנהדרים! חושבת שיעבוד עם בסיס של בצק פריך? אם כן איך עם זמני האפיה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2020 at 3:22 pm

ברור, אותם זמנים

השב
User Avatar
לימור
starstarstarstarstar
מאי 16, 2020 בשעה 17:35

נראה סוףףףף ותודה על הטיפ לנייר האפייה המתכון זה ל2 עוגות או רק אחת

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 16, 2020 at 6:05 pm

אחת

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
מאי 18, 2020 בשעה 08:04

היי קרן, אם אני משתמשת בגבינות נפוליאון 25% , האם אפשר להחליף את היוגורט במשהו אחר? ושאלה כללית האם העוגה לא יוצאת חמוצה? תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 18, 2020 at 9:20 am

הי מיכל למה לוותר על היוגורט? אפשר להחליף בשמנת חמוצה אם זו היתה השאלה העוגה לא חמוצה

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
יוני 10, 2020 בשעה 09:28

הי קרן אפשר עם גבינת ריקוטה פרסקה וגבינה לבנה 5%

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 10, 2020 at 11:10 am

אין בעיה

השב
User Avatar
רוני
starstarstarstarstar
יוני 24, 2020 בשעה 15:11

היי קרן, אני רוצה להכין את העוגה ורציתי לשאול, האם אני יכולה להמיר את הקורנפלור בקמח בתפוחי אדמה? אם כן האם אותה כמות?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 24, 2020 at 3:23 pm

כן באותה הכמות

השב
User Avatar
רוני
יוני 25, 2020 at 8:54 am

קרן, שאלה נוספת.. האם אפשר לשים גבינה לבנה רגילה 9% במקום גבינת שמנת?

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
אוגוסט 6, 2020 בשעה 15:24

איזה גודל תבנית עגולה שוות ערך לאנגליש קייק?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 6, 2020 at 8:22 pm

קוטר 18 סנטימטר

השב
User Avatar
שכנה מיפו
starstarstarstarstar
נובמבר 6, 2020 בשעה 13:45

היי קרן, אני עוקבת אחריך באדיקות באינסטוש והיום העזתי לעשות עוגת גבינה ראשונה בחיי.... העוגה הצטננה ועוברת עכשיו לקירור (חילצתי אותה בשלמות ). התחתית מרגישה מאוד לחה/רטובה. הטם זה יתייבש בקירוראו כדאי לייבש כמה דק בתנור?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 6, 2020 at 3:41 pm

בדרך כלל מתייבש

השב
User Avatar
דקלה
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2021 בשעה 10:03

קרן את פשוט וואווו !! הכנתי את עוגת הגבינה עם הלימון ,יצא מושלם ,מתכון מדוייק ! רק רציתי לדעת בשכבה האחרונה עם הקצפת - שמים את כל הכמות??

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 16, 2021 at 11:46 am

אפשר גם חלק מהכמות ואפשר את כולה

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
אפריל 1, 2021 בשעה 14:42

היי קרן, לא צריך לאפות את העוגה עם אמבט מים מתחת?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 1, 2021 at 2:54 pm

אין צורך

השב
User Avatar
דנה H
starstarstarstarstar
אפריל 3, 2021 בשעה 20:57

עוגה מעולה!!!!! עוגת הגבינה הכי טובה שיצא לי להכין עד כה. תודה על מתכון מעולה. שמתי חצי כמות של גבינת שמנת שמנה כמו במתכון וחצי כמות גבינת סקי חמש אחוז ו-1.5 כפות קורנפלור. יצא פצצה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 4, 2021 at 2:54 pm

תודה רבה דנה

השב
User Avatar
שירן
starstarstarstarstar
מאי 13, 2021 בשעה 16:18

קרן יקרה המתכונים שלך מדהימים!! חברה הכירה לי את את הבלוג שלך ואני נהנית מאוד! שאלה לי- אפשר להקפיא את העוגה כמה ימים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 13, 2021 at 9:38 pm

באופן אישי מעדיפה לא להקפיא עוגות גבינה, משהו בטעם שלהן קצת הולך, אבל זה אפשרי

השב
User Avatar
יוטבת
starstarstarstarstar
מאי 17, 2021 בשעה 13:19

חג שמייייח ! רק מדווחת שהכנתי את העוגה לשבועות והיא יצאה אלוהית . לימונית טעימה . החברה שלי התאהבו העיקר בחלק האמצעי הלימוני ופעם הבאה כנראה אוותר על הקצפת שמעטרת כך או כך היא מושלמת . תודה קרן ❤

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 17, 2021 at 7:31 pm

תודה יוטבת שמחה שאהבו

השב
User Avatar
מיכל בי
starstarstarstarstar
אוגוסט 20, 2021 בשעה 13:28

היי קרן מושלמת, איןלי מושג כבר כמה מתכונים שלך הכנתי.. את גאון. עומדת להכין את העוגה הזו ויש לי שאלה די כללית, ברוב המתכונים לא מצויין אם טורבו או לא.. אז אם לא כתוב זה אומר תנור רגיל?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 20, 2021 at 1:40 pm

בדיוק

השב
User Avatar
מיכל
אוגוסט 22, 2021 at 8:43 pm

עשיתי אחד לאחד. יצא מושלםםםםם תודה לך

השב
User Avatar
אורית
starstarstarstarstar
אוקטובר 7, 2021 בשעה 16:33

היי קרן. האם ניתן לוותר על הקורנפלור?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 8, 2021 at 7:22 am

הקורנפלור מייצב אז כדאי להמיר בפודינג וניל

השב
User Avatar
טליה
starstarstarstarstar
ספטמבר 18, 2023 בשעה 10:25

הכנתי את העוגה עם שמנת 15% ויוגורט 2%, וטיפה יותר קורנפלור. יצא מעולה!

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
אוקטובר 13, 2025 בשעה 14:56

מתכון נהדר, פעם שלישית שאני מכינה אותה העוגה קלה להכנה ופשוט מעולה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 14, 2025 at 9:29 pm

תודה ענת

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img