חגיםעוגות גבינהשבועות

פס עוגת גבינה ולימון באינגליש קייק

יוני 4, 2019 14 Comments

את העוגה הזו הכנתי במסגרת שתפ מסחרי לפני שלוש שנים, והיא עלתה לאתר של חברה מסחרית לזמן קצר בלבד,

ומשום מה גם נעלמה אי שם, ולא הצלחתי בשום אופן לאתר אותה.

הרבה אנשים הכינו את העוגה  אז כשפורסמה ואני מקבלת כל השנה בקשות למתכון שלה.

רגע לפני שבועות זהו זמן מצויין להעלות את המתכון שלה גם אצלי בבית, בבלוג.

העוגה הזו היא בדיוק מה שאני אוהבת, תחתית ביסקויטים, עוגת גבינה בטעם לימון עדין, וקרם וניל מעל,

ומכינים אותה בתבנית אינגליש קייק, שזה למראית עין קצת פחות מחייב מעוגת גבינה עגולה רגילה,

והיא מתחסלת בצ׳יק, והיא נורא נורא פשוטה וטעימה.

פס עוגת גבינה ולימון באינגליש קייק/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

לבסיס:
12 ביסקויטים (90 גר׳ ) פתי בר טחונים דק
2 כפות ( 20 גר׳) חמאה מומסת
כף סוכר חום בהיר
למלית :
2 גביעים ( 450 גר׳) גבינת שמנת 25%
1/2 גביע ( 100 גר׳) יוגורט 4.5%
1/3 כוס סוכר
1 ביצה גודל L
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית/מחית וניל
3 כפות מיץ לימון
כף גרידת לימון
קורט מלח
לציפוי:
מיכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
כפית תמצית/מחית וניל
לעיטור:
מיכל ( 250 מ״ל) שמנת מתוקה 38%
כוס חלב
1 חבילה ( 80 גר׳) אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה:
אופן ההכנה:
1.מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה כשהקצוות ״מציצים החוצה״ ( יעזור לנו בהמשך בחילוץ העוגה מהתבנית) מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את פירורי הביסקויטים עם החמאה והסוכר החום לתערובת אחידה ולחה . מכניסים לתנור ואפים כ 10 דק׳. .מוציאים מהתנור ומורידים חום תנור ל 160 מעלות.
מכינים את המילוי:
3. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים גבינת שמנת, יוגורט וסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים וניל,מיץ וגרידת לימון ומערבבים, מוסיפים ביצה מלח וקורנפלור וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מעבירים את תערובת המילוי לתבנית. אופים כ 40 דק׳.
בינתיים מכינים את הציפוי:
4. בקערה מערבבים היטב שמנת חמוצה וניל וסוכר לתערובת אחידה.
5. פותחים את התנור, ויוצקים את הציפוי בעזרת כף מעל העוגה, ומיישירים. סוגרים את את התנור ואופים עוד כ 20 דק׳ נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים לקירור לשעתיים עד לילה. בעזרת נייר האפייה שמציץ מהצדדים מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
מכינים את הקרם:
6. בעקרת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם חלב ואבקת פודינג וניל, עד לקבלת קצפת סמיכה. מקשטים את העוגה ומיישירים. שומרים בקירור, מכוסה.
בה
Print Friendly, PDF & Email

14 Comments

צביקה יוני 7, 2019 at 8:48 am

תודה, לא ממש הבנתי את עניין הציפוי ולמה הוא חשוב… חג שמח

Reply
קרן אגם יוני 7, 2019 at 9:10 am

הוא מוסיף שכבה עדינה של טעם אבל אפשר גם לוותר

Reply
טל סלפקוב יוני 7, 2019 at 11:43 am

היי קרן!
מתכננת להכין את העוגה,אין לי מיקסר,איך כדאי לערבב,עם כף מעץ,או אולי מטרפה?שאלה טיפשית אבל אולי קריטית למרקם של העוגה!תודה וחג שמח!!!

Reply
קרן אגם יוני 7, 2019 at 12:04 pm

הי טל, אין בעיה לערבב את כל החומרים בעזרת מטרפה או כף אין כזה הבדל, רק שלשלב הסופי של הקצפת שמנת מתוקה תצטרכי מיקסר
אולי יש לך ידני?

Reply
טל סלפקוב יוני 7, 2019 at 2:17 pm

כן יש:)
שוב תודה!

Reply
פס עוגת גבינה ולימון - נשואה למאפיה - בלוגיסרי יוני 7, 2019 at 4:15 pm

[…] לקריאת המתכון המלא […]

Reply
לי יוני 8, 2019 at 1:56 pm

האם בתמונה שלך רואים הבדל טקסטורה בין המילוי לציפוי? האם בתמונה אצלך השכבה האחרונה זה העיטור?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2019 at 2:16 pm

רואים בעיקר מהצד, החלק העליון של העוגה כמובן זה הציפוי

Reply
לינדה יוני 10, 2019 at 2:38 pm

תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך.

Reply
יצחק אלף יולי 8, 2019 at 9:54 pm

היי אגם
על איזה גביע של גבינת שמנת מדובר.
תוכלי לצלם כדי ליראות,כי ממה שאני יודע הם עם הרבה מלח.
האם אני טועה?תודה

Reply
רוית אוגוסט 8, 2019 at 6:46 pm

היי קרן
הכנתי עכשיו את העוגה והריח משגע
הוצאתי את העוגה לאחר האפיה עם הציפוי אבל הוא עדיין רוטט, זה אמור להיות כך?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2019 at 6:49 pm

כן זה מתייצב בקירור

Reply
רוית אוגוסט 8, 2019 at 7:04 pm

תודה רבה
מתה כבר לקחת ביס

Reply

Leave a Comment