את העוגה הזו הכנתי במסגרת שתפ מסחרי לפני שלוש שנים, והיא עלתה לאתר של חברה מסחרית לזמן קצר בלבד,
ומשום מה גם נעלמה אי שם, ולא הצלחתי בשום אופן לאתר אותה.
הרבה אנשים הכינו את העוגה אז כשפורסמה ואני מקבלת כל השנה בקשות למתכון שלה.
רגע לפני שבועות זהו זמן מצויין להעלות את המתכון שלה גם אצלי בבית, בבלוג.
העוגה הזו היא בדיוק מה שאני אוהבת, תחתית ביסקויטים, עוגת גבינה בטעם לימון עדין, וקרם וניל מעל,
ומכינים אותה בתבנית אינגליש קייק, שזה למראית עין קצת פחות מחייב מעוגת גבינה עגולה רגילה,
והיא מתחסלת בצ'יק, והיא נורא נורא פשוטה וטעימה.
פס עוגת גבינה ולימון באינגליש קייק/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
מצרכים למתכון:
לבסיס:
12 ביסקויטים (90 גר' ) פתי בר טחונים דק
2 כפות ( 20 גר') חמאה מומסת
כף סוכר חום בהיר
למלית :
2 גביעים ( 450 גר') גבינת שמנת 25%
1/2 גביע ( 100 גר') יוגורט 4.5%
1/3 כוס סוכר
1 ביצה גודל L
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית/מחית וניל
3 כפות מיץ לימון
כף גרידת לימון
קורט מלח
לציפוי:
מיכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
כפית תמצית/מחית וניל
לעיטור:
מיכל ( 250 מ״ל) שמנת מתוקה 38%
כוס חלב
1 חבילה ( 80 גר') אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה:
אופן ההכנה:
1.מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה כשהקצוות ״מציצים החוצה״ ( יעזור לנו בהמשך בחילוץ העוגה מהתבנית) מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את פירורי הביסקויטים עם החמאה והסוכר החום לתערובת אחידה ולחה . מכניסים לתנור ואפים כ 10 דק'. .מוציאים מהתנור ומורידים חום תנור ל 160 מעלות.
מכינים את המילוי:
3. בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר כם לערבב עם כף בקערה) מערבלים גבינת שמנת, יוגורט וסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים וניל,מיץ וגרידת לימון ומערבבים, מוסיפים ביצה מלח וקורנפלור וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מעבירים את תערובת המילוי לתבנית. אופים כ 40 דק'.
בינתיים מכינים את הציפוי:
4. בקערה מערבבים היטב שמנת חמוצה וניל וסוכר לתערובת אחידה.
5. פותחים את התנור, ויוצקים את הציפוי בעזרת כף מעל העוגה, ומיישירים. סוגרים את את התנור ואופים עוד כ 20 דק' נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים לקירור לשעתיים עד לילה. בעזרת נייר האפייה שמציץ מהצדדים מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
מכינים את הקרם:
6. בעקרת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם חלב ואבקת פודינג וניל, עד לקבלת קצפת סמיכה. מקשטים את העוגה ומיישירים. שומרים בקירור, מכוסה.
בה
85 Comments
תודה, לא ממש הבנתי את עניין הציפוי ולמה הוא חשוב… חג שמח
הוא מוסיף שכבה עדינה של טעם אבל אפשר גם לוותר
היי קרן!
מתכננת להכין את העוגה,אין לי מיקסר,איך כדאי לערבב,עם כף מעץ,או אולי מטרפה?שאלה טיפשית אבל אולי קריטית למרקם של העוגה!תודה וחג שמח!!!
הי טל, אין בעיה לערבב את כל החומרים בעזרת מטרפה או כף אין כזה הבדל, רק שלשלב הסופי של הקצפת שמנת מתוקה תצטרכי מיקסר
אולי יש לך ידני?
כן יש:)
שוב תודה!
היי קרן,
האם הכמויות זה תעודת פס אחת?
כן
היי קרן, אכלתי פעם עוגת גבינה- לימון שקניתי ב"נדב קינוחים" ונשאר לי טעם כלכך טוב שאמרתי שאני חייבת לנסות להכין, ניסיתי היום להכין לפי המתכון שלך ואמא'לה!!! יצא לי נדיר! תודה רבה
תודה נופר
האם בתמונה שלך רואים הבדל טקסטורה בין המילוי לציפוי? האם בתמונה אצלך השכבה האחרונה זה העיטור?
רואים בעיקר מהצד, החלק העליון של העוגה כמובן זה הציפוי
היי קרן, יש אפשרות להמיר הגבינה בגבינת 5% ושמנת מתוקה 32%? (אין לי גבינת שמנת והייתי רוצה להכין היום)
גבינה לבנה כן , שמנת מתוקה לא בטוח מתאימה פה אפשר אולי רק אחרי הקצפה לקצפת ובכל מקרה להוסיף קורנפלור כמה כפות
תודה רבה אפשרי גבינה לבנה חמישה אחוז? האם משתנות הכמויות כתבת להוסיף יותר קורנפלור או שלא הבנתי?.
כן להוסיף 3 כפות קורנפלור
תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך.
היי קרן! האם המלית תעבוד גם עם גבינת מסקרפונה 40 אחוז במקום שמנת ?
היא תהיה מאוד כבדה ולא יתקבל מרקם של סופלה אז עדיף לחכות לגבינה לבנה או לדעת מראש שהיא תעלה פחות ותצא כבדה יוצר ועדיין מהממת
הוצאתי מהתנור אחרי השלב של השמנת החמוצה והשכבה העליונה ממש רוטטת. האם אחרי הצינון היא תתייצב?
כן
היי אגם
על איזה גביע של גבינת שמנת מדובר.
תוכלי לצלם כדי ליראות,כי ממה שאני יודע הם עם הרבה מלח.
האם אני טועה?תודה
כל גבינת שמנת, בטעם טבעי, תהיה יעילה
אין בהן הרבה מלח הן ניטרליות
הנה דוגמא:https://www.tnuva.co.il/products/cottage-cheese/%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%AA/%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95%D7%9F-25-%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-225-%D7%92%D7%A8%D7%9D-%D7%9E%D7%94%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%98%D7%A2%D7%9D-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%99/
היי קרן
הכנתי עכשיו את העוגה והריח משגע
הוצאתי את העוגה לאחר האפיה עם הציפוי אבל הוא עדיין רוטט, זה אמור להיות כך?
תודה
כן זה מתייצב בקירור
תודה רבה
מתה כבר לקחת ביס
היי, אם אני מכינה עם גבינת 5%, כמה כפות קורנפלור להוסיף למלית?
3 כפות
גבינה לבנה 5% מחליפה את היוגרוט?
בנוסף האם ניתן להשתמש בשמנת 15 אחוז?
אין בעיה להמיר יוגורט בגבינה לבנה
ולהשתמש בשמנת 15%
גבינת מסקרפונה גם תתאים במקום השמנת?
בטח
אפשר עם גבינות רזות?
הי ליאל
את יכולה להכין עם גבינת שמנת באחוזי שומן נמוכים לא חושבת שתהיה בעיה.
כמות לאינגליש קייק אחת?
כן, כפי שכתוב
קרן היי יום הולדת שמח הכנתי את העוגה היא בתנור אחרי 40 דקות אני שמה את הציפוי של השמנת והסוכר ותמצית וניל ושמה בתנור לעוד 20 דקות סהכ העוגה צריכה להיות שעה בתנור?
כן , תודה על הברכות
היי קרן
אני לא מבינה (חיפשתי גם בתגובות האחרות) מה ההבדל בין שכבת הציפוי לבין שכבת העיטור? האם באחת התמונות רואים את כל 3 שכבות הגבינה?
כל השכבות בתמונה
יש מעל הבלילה שכבה עדינה של ציפוי שמנת חמוצה
ומעליה קרם
את יכולה לוותר אם את רוצה על השכבה של הקרם או על השכבה של ציפוי השמנת החמוצה
מתכון נפלא, קצת שיחקתי עם הגבינות כי לא היתה לי הכמות של גבינת השמנת שבמתכון שמתי מסקרפונה אחת והשלמתי בגבינת סקי, בתחתית שמתי ביסקוויט פתיבר ירוק, תודה על מתכון טעים ובעיקר מצליח
נהדר יפה תודה
היי! אין לי תבנית אינגליש.. רק עגולה של 24.. אפשרי לעשות איתה? או שצריך להכפיל כמויות?
להכפיל
במידה ואני רוצה לעשות את
זה בתבנית אלומיניום חד פעמית בצורת אינגלית, שהיא מעט קטנה יותר מאינגליש רגילה רב פעמית, בכמה להוריד את הכמויות? או שזה אמור להיכנס גם שם?
בלי קשר יום הולדת שמח! את נהדרת ואני מאד שמח שגיליתי אותך ❤️
תודה עידן!
אין צורך לשנות כלום הכל יכנס פנימה
האם אפשרי לוותר על הלימון? ואם כן, במה להמיר את הכמויות של הלימון? יש 3 כפות מיץ וגרידה. אולי חלב?
תודה רבה ומזל טוב (:
חלב כן
קרן המהממת, איזה כייף שיש לי אותך במטבח
היום מכינה את החלה בסיר ג’חנון והעוגת גבינה
שאלה, אם אני רוצה שני פסים של אינגליש
צריך להכפיל את המתכון?
מירב תודה!
כן להכפיל
היי קרן היקרה!!
אשמח ביותר לדעת מהן הכמויות לתבנית עגולה 24 ? תודה מראש
להכפיל
אם רוצים להכין את
העוגה הזאת בתבנית עגולה, אותם כמויות
או להכפיל?
להכפיל
הי קרן,
תודה על כל המתכונים הנהדרים!
חושבת שיעבוד עם בסיס של בצק פריך? אם כן איך עם זמני האפיה?
ברור, אותם זמנים
נראה סוףףףף ותודה על הטיפ לנייר האפייה
המתכון זה ל2 עוגות או רק אחת
אחת
היי קרן, אם אני משתמשת בגבינות נפוליאון 25% , האם אפשר להחליף את היוגורט במשהו אחר? ושאלה כללית האם העוגה לא יוצאת חמוצה? תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים
הי מיכל
למה לוותר על היוגורט? אפשר להחליף בשמנת חמוצה אם זו היתה השאלה
העוגה לא חמוצה
הי קרן אפשר עם גבינת ריקוטה פרסקה וגבינה לבנה 5%
אין בעיה
היי קרן,
אני רוצה להכין את העוגה ורציתי לשאול,
האם אני יכולה להמיר את הקורנפלור בקמח בתפוחי אדמה? אם כן האם אותה כמות?
כן באותה הכמות
קרן, שאלה נוספת..
האם אפשר לשים גבינה לבנה רגילה 9% במקום גבינת שמנת?
כן אין בעיה
איזה גודל תבנית עגולה שוות ערך לאנגליש קייק?
קוטר 18 סנטימטר
היי קרן, אני עוקבת אחריך באדיקות באינסטוש והיום העזתי לעשות עוגת גבינה ראשונה בחיי….
העוגה הצטננה ועוברת עכשיו לקירור (חילצתי אותה בשלמות ).
התחתית מרגישה מאוד לחה/רטובה.
הטם זה יתייבש בקירוראו כדאי לייבש כמה דק בתנור?
בדרך כלל מתייבש
קרן את פשוט וואווו !! הכנתי את עוגת הגבינה עם הלימון ,יצא מושלם ,מתכון מדוייק ! רק רציתי לדעת בשכבה האחרונה עם הקצפת – שמים את כל הכמות??
אפשר גם חלק מהכמות ואפשר את כולה
היי קרן, לא צריך לאפות את העוגה עם אמבט מים מתחת?
אין צורך
עוגה מעולה!!!!! עוגת הגבינה הכי טובה שיצא לי להכין עד כה.
תודה על מתכון מעולה.
שמתי חצי כמות של גבינת שמנת שמנה כמו במתכון וחצי כמות גבינת סקי חמש אחוז ו-1.5 כפות קורנפלור.
יצא פצצה!
תודה רבה דנה
קרן יקרה
המתכונים שלך מדהימים!! חברה הכירה לי את את הבלוג שלך ואני נהנית מאוד!
שאלה לי- אפשר להקפיא את העוגה כמה ימים?
באופן אישי מעדיפה לא להקפיא עוגות גבינה, משהו בטעם שלהן קצת הולך, אבל זה אפשרי
חג שמייייח !
רק מדווחת שהכנתי את העוגה לשבועות והיא יצאה אלוהית . לימונית טעימה . החברה שלי התאהבו העיקר בחלק האמצעי הלימוני ופעם הבאה כנראה אוותר על הקצפת שמעטרת כך או כך היא מושלמת .
תודה קרן ❤
תודה יוטבת שמחה שאהבו
היי קרן מושלמת, איןלי מושג כבר כמה מתכונים שלך הכנתי.. את גאון.
עומדת להכין את העוגה הזו ויש לי שאלה די כללית, ברוב המתכונים לא מצויין אם טורבו או לא.. אז אם לא כתוב זה אומר תנור רגיל?
בדיוק
עשיתי אחד לאחד. יצא מושלםםםםם
תודה לך
היי קרן. האם ניתן לוותר על הקורנפלור?
הקורנפלור מייצב אז כדאי להמיר בפודינג וניל
הכנתי את העוגה עם שמנת 15% ויוגורט 2%, וטיפה יותר קורנפלור. יצא מעולה!