חגיםעוגות גבינהשבועות

פס עוגת גבינה ולימון באינגליש קייק

יוני 4, 2019 85 Comments

את העוגה הזו הכנתי במסגרת שתפ מסחרי לפני שלוש שנים, והיא עלתה לאתר של חברה מסחרית לזמן קצר בלבד,

ומשום מה גם נעלמה אי שם, ולא הצלחתי בשום אופן לאתר אותה.

הרבה אנשים הכינו את העוגה  אז כשפורסמה ואני מקבלת כל השנה בקשות למתכון שלה.

רגע לפני שבועות זהו זמן מצויין להעלות את המתכון שלה גם אצלי בבית, בבלוג.

העוגה הזו היא בדיוק מה שאני אוהבת, תחתית ביסקויטים, עוגת גבינה בטעם לימון עדין, וקרם וניל מעל,

ומכינים אותה בתבנית אינגליש קייק, שזה למראית עין קצת פחות מחייב מעוגת גבינה עגולה רגילה,

והיא מתחסלת בצ'יק, והיא נורא נורא פשוטה וטעימה.

פס עוגת גבינה ולימון באינגליש קייק/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

לבסיס:
12 ביסקויטים (90 גר' ) פתי בר טחונים דק
2 כפות ( 20 גר') חמאה מומסת
כף סוכר חום בהיר
למלית :
2 גביעים ( 450 גר') גבינת שמנת 25%
1/2 גביע ( 100 גר') יוגורט 4.5%
1/3 כוס סוכר
1 ביצה גודל L
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית/מחית וניל
3 כפות מיץ לימון
כף גרידת לימון
קורט מלח
לציפוי:
מיכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
כפית תמצית/מחית וניל
לעיטור:
מיכל ( 250 מ״ל) שמנת מתוקה 38%
כוס חלב
1 חבילה ( 80 גר') אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה:
אופן ההכנה:
1.מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה כשהקצוות ״מציצים החוצה״ ( יעזור לנו בהמשך בחילוץ העוגה מהתבנית) מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את פירורי הביסקויטים עם החמאה והסוכר החום לתערובת אחידה ולחה . מכניסים לתנור ואפים כ 10 דק'. .מוציאים מהתנור ומורידים חום תנור ל 160 מעלות.
מכינים את המילוי:
3. בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר כם לערבב עם כף בקערה) מערבלים גבינת שמנת, יוגורט וסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים וניל,מיץ וגרידת לימון ומערבבים, מוסיפים ביצה מלח וקורנפלור וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מעבירים את תערובת המילוי לתבנית. אופים כ 40 דק'.
בינתיים מכינים את הציפוי:
4. בקערה מערבבים היטב שמנת חמוצה וניל וסוכר לתערובת אחידה.
5. פותחים את התנור, ויוצקים את הציפוי בעזרת כף מעל העוגה, ומיישירים. סוגרים את את התנור ואופים עוד כ 20 דק' נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים לקירור לשעתיים עד לילה. בעזרת נייר האפייה שמציץ מהצדדים מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
מכינים את הקרם:
6. בעקרת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם חלב ואבקת פודינג וניל, עד לקבלת קצפת סמיכה. מקשטים את העוגה ומיישירים. שומרים בקירור, מכוסה.
בה
Print Friendly, PDF & Email

85 Comments

צביקה יוני 7, 2019 at 8:48 am

תודה, לא ממש הבנתי את עניין הציפוי ולמה הוא חשוב… חג שמח

Reply
קרן אגם יוני 7, 2019 at 9:10 am

הוא מוסיף שכבה עדינה של טעם אבל אפשר גם לוותר

Reply
טל סלפקוב יוני 7, 2019 at 11:43 am

היי קרן!
מתכננת להכין את העוגה,אין לי מיקסר,איך כדאי לערבב,עם כף מעץ,או אולי מטרפה?שאלה טיפשית אבל אולי קריטית למרקם של העוגה!תודה וחג שמח!!!

Reply
קרן אגם יוני 7, 2019 at 12:04 pm

הי טל, אין בעיה לערבב את כל החומרים בעזרת מטרפה או כף אין כזה הבדל, רק שלשלב הסופי של הקצפת שמנת מתוקה תצטרכי מיקסר
אולי יש לך ידני?

Reply
טל סלפקוב יוני 7, 2019 at 2:17 pm

כן יש:)
שוב תודה!

Reply
ג'ני סיקוזה מאי 16, 2021 at 9:00 am

היי קרן,
האם הכמויות זה תעודת פס אחת?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 7:17 am

כן

Reply
נופר אפריל 25, 2023 at 10:07 pm

היי קרן, אכלתי פעם עוגת גבינה- לימון שקניתי ב"נדב קינוחים" ונשאר לי טעם כלכך טוב שאמרתי שאני חייבת לנסות להכין, ניסיתי היום להכין לפי המתכון שלך ואמא'לה!!! יצא לי נדיר! תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2023 at 5:54 pm

תודה נופר

Reply
לי יוני 8, 2019 at 1:56 pm

האם בתמונה שלך רואים הבדל טקסטורה בין המילוי לציפוי? האם בתמונה אצלך השכבה האחרונה זה העיטור?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2019 at 2:16 pm

רואים בעיקר מהצד, החלק העליון של העוגה כמובן זה הציפוי

Reply
לואיז מאי 1, 2020 at 10:11 am

היי קרן, יש אפשרות להמיר הגבינה בגבינת 5% ושמנת מתוקה 32%? (אין לי גבינת שמנת והייתי רוצה להכין היום)

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 10:19 am

גבינה לבנה כן , שמנת מתוקה לא בטוח מתאימה פה אפשר אולי רק אחרי הקצפה לקצפת ובכל מקרה להוסיף קורנפלור כמה כפות

Reply
Gili מאי 4, 2020 at 12:27 pm

תודה רבה אפשרי גבינה לבנה חמישה אחוז? האם משתנות הכמויות כתבת להוסיף יותר קורנפלור או שלא הבנתי?.

Reply
קרן אגם מאי 4, 2020 at 12:28 pm

כן להוסיף 3 כפות קורנפלור

לינדה יוני 10, 2019 at 2:38 pm

תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך.

Reply
ספיר אפריל 10, 2020 at 11:41 am

היי קרן! האם המלית תעבוד גם עם גבינת מסקרפונה 40 אחוז במקום שמנת ?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2020 at 1:04 pm

היא תהיה מאוד כבדה ולא יתקבל מרקם של סופלה אז עדיף לחכות לגבינה לבנה או לדעת מראש שהיא תעלה פחות ותצא כבדה יוצר ועדיין מהממת

Reply
קרן מאי 28, 2020 at 6:10 pm

הוצאתי מהתנור אחרי השלב של השמנת החמוצה והשכבה העליונה ממש רוטטת. האם אחרי הצינון היא תתייצב?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:45 pm

כן

Reply
יצחק אלף יולי 8, 2019 at 9:54 pm

היי אגם
על איזה גביע של גבינת שמנת מדובר.
תוכלי לצלם כדי ליראות,כי ממה שאני יודע הם עם הרבה מלח.
האם אני טועה?תודה

Reply
רוית אוגוסט 8, 2019 at 6:46 pm

היי קרן
הכנתי עכשיו את העוגה והריח משגע
הוצאתי את העוגה לאחר האפיה עם הציפוי אבל הוא עדיין רוטט, זה אמור להיות כך?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2019 at 6:49 pm

כן זה מתייצב בקירור

Reply
רוית אוגוסט 8, 2019 at 7:04 pm

תודה רבה
מתה כבר לקחת ביס

Reply
שרה מאי 1, 2020 at 4:11 pm

היי, אם אני מכינה עם גבינת 5%, כמה כפות קורנפלור להוסיף למלית?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 11:48 pm

3 כפות

Reply
נטע מאי 5, 2020 at 11:44 pm

גבינה לבנה 5% מחליפה את היוגרוט?
בנוסף האם ניתן להשתמש בשמנת 15 אחוז?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 12:37 am

אין בעיה להמיר יוגורט בגבינה לבנה
ולהשתמש בשמנת 15%

גל ספטמבר 6, 2019 at 4:21 pm

גבינת מסקרפונה גם תתאים במקום השמנת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2019 at 4:41 pm

בטח

Reply
ליאל אוקטובר 8, 2019 at 12:53 am

אפשר עם גבינות רזות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2019 at 7:07 am

הי ליאל
את יכולה להכין עם גבינת שמנת באחוזי שומן נמוכים לא חושבת שתהיה בעיה.

Reply
טליה ינואר 3, 2020 at 5:12 pm

כמות לאינגליש קייק אחת?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2020 at 5:21 pm

כן, כפי שכתוב

Reply
Inbal Cohen אפריל 27, 2020 at 5:10 pm

קרן היי יום הולדת שמח הכנתי את העוגה היא בתנור אחרי 40 דקות אני שמה את הציפוי של השמנת והסוכר ותמצית וניל ושמה בתנור לעוד 20 דקות סהכ העוגה צריכה להיות שעה בתנור?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 9:39 pm

כן , תודה על הברכות

Reply
אור אפריל 30, 2020 at 12:40 pm

היי קרן
אני לא מבינה (חיפשתי גם בתגובות האחרות) מה ההבדל בין שכבת הציפוי לבין שכבת העיטור? האם באחת התמונות רואים את כל 3 שכבות הגבינה?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 2:19 pm

כל השכבות בתמונה
יש מעל הבלילה שכבה עדינה של ציפוי שמנת חמוצה
ומעליה קרם
את יכולה לוותר אם את רוצה על השכבה של הקרם או על השכבה של ציפוי השמנת החמוצה

Reply
יפה יוני 6, 2022 at 4:43 pm

מתכון נפלא, קצת שיחקתי עם הגבינות כי לא היתה לי הכמות של גבינת השמנת שבמתכון שמתי מסקרפונה אחת והשלמתי בגבינת סקי, בתחתית שמתי ביסקוויט פתיבר ירוק, תודה על מתכון טעים ובעיקר מצליח

Reply
קרן אגם יוני 6, 2022 at 6:01 pm

נהדר יפה תודה

Reply
הדס אפריל 30, 2020 at 7:59 pm

היי! אין לי תבנית אינגליש.. רק עגולה של 24.. אפשרי לעשות איתה? או שצריך להכפיל כמויות?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 10:54 pm

להכפיל

Reply
עידן אפריל 30, 2020 at 11:11 pm

במידה ואני רוצה לעשות את
זה בתבנית אלומיניום חד פעמית בצורת אינגלית, שהיא מעט קטנה יותר מאינגליש רגילה רב פעמית, בכמה להוריד את הכמויות? או שזה אמור להיכנס גם שם?
בלי קשר יום הולדת שמח! את נהדרת ואני מאד שמח שגיליתי אותך ❤️

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 11:12 pm

תודה עידן!
אין צורך לשנות כלום הכל יכנס פנימה

Reply
סיון מאי 1, 2020 at 12:20 am

האם אפשרי לוותר על הלימון? ואם כן, במה להמיר את הכמויות של הלימון? יש 3 כפות מיץ וגרידה. אולי חלב?
תודה רבה ומזל טוב (:

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 7:05 am

חלב כן

Reply
מירב מאי 1, 2020 at 11:02 am

קרן המהממת, איזה כייף שיש לי אותך במטבח
היום מכינה את החלה בסיר ג’חנון והעוגת גבינה
שאלה, אם אני רוצה שני פסים של אינגליש
צריך להכפיל את המתכון?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 1:03 pm

מירב תודה!
כן להכפיל

Reply
barak kedmi מאי 4, 2020 at 1:16 pm

היי קרן היקרה!!
אשמח ביותר לדעת מהן הכמויות לתבנית עגולה 24 ? תודה מראש

Reply
קרן אגם מאי 4, 2020 at 2:10 pm

להכפיל

Reply
מור מאי 7, 2020 at 5:31 pm

אם רוצים להכין את
העוגה הזאת בתבנית עגולה, אותם כמויות
או להכפיל?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 5:37 pm

להכפיל

Reply
שרה מאי 15, 2020 at 9:43 am

הי קרן,
תודה על כל המתכונים הנהדרים!
חושבת שיעבוד עם בסיס של בצק פריך? אם כן איך עם זמני האפיה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:22 pm

ברור, אותם זמנים

Reply
לימור מאי 16, 2020 at 5:35 pm

נראה סוףףףף ותודה על הטיפ לנייר האפייה
המתכון זה ל2 עוגות או רק אחת

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 6:05 pm

אחת

Reply
מיכל מאי 18, 2020 at 8:04 am

היי קרן, אם אני משתמשת בגבינות נפוליאון 25% , האם אפשר להחליף את היוגורט במשהו אחר? ושאלה כללית האם העוגה לא יוצאת חמוצה? תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 9:20 am

הי מיכל
למה לוותר על היוגורט? אפשר להחליף בשמנת חמוצה אם זו היתה השאלה
העוגה לא חמוצה

Reply
עדי יוני 10, 2020 at 9:28 am

הי קרן אפשר עם גבינת ריקוטה פרסקה וגבינה לבנה 5%

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 11:10 am

אין בעיה

Reply
רוני יוני 24, 2020 at 3:11 pm

היי קרן,
אני רוצה להכין את העוגה ורציתי לשאול,
האם אני יכולה להמיר את הקורנפלור בקמח בתפוחי אדמה? אם כן האם אותה כמות?

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 3:23 pm

כן באותה הכמות

Reply
רוני יוני 25, 2020 at 8:54 am

קרן, שאלה נוספת..
האם אפשר לשים גבינה לבנה רגילה 9% במקום גבינת שמנת?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 10:33 am

כן אין בעיה

Reply
טלי אוגוסט 6, 2020 at 3:24 pm

איזה גודל תבנית עגולה שוות ערך לאנגליש קייק?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 8:22 pm

קוטר 18 סנטימטר

Reply
שכנה מיפו נובמבר 6, 2020 at 1:45 pm

היי קרן, אני עוקבת אחריך באדיקות באינסטוש והיום העזתי לעשות עוגת גבינה ראשונה בחיי….
העוגה הצטננה ועוברת עכשיו לקירור (חילצתי אותה בשלמות ).
התחתית מרגישה מאוד לחה/רטובה.
הטם זה יתייבש בקירוראו כדאי לייבש כמה דק בתנור?

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2020 at 3:41 pm

בדרך כלל מתייבש

Reply
דקלה ינואר 16, 2021 at 10:03 am

קרן את פשוט וואווו !! הכנתי את עוגת הגבינה עם הלימון ,יצא מושלם ,מתכון מדוייק ! רק רציתי לדעת בשכבה האחרונה עם הקצפת – שמים את כל הכמות??

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2021 at 11:46 am

אפשר גם חלק מהכמות ואפשר את כולה

Reply
הילה אפריל 1, 2021 at 2:42 pm

היי קרן, לא צריך לאפות את העוגה עם אמבט מים מתחת?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2021 at 2:54 pm

אין צורך

Reply
דנה H אפריל 3, 2021 at 8:57 pm

עוגה מעולה!!!!! עוגת הגבינה הכי טובה שיצא לי להכין עד כה.
תודה על מתכון מעולה.
שמתי חצי כמות של גבינת שמנת שמנה כמו במתכון וחצי כמות גבינת סקי חמש אחוז ו-1.5 כפות קורנפלור.
יצא פצצה!

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2021 at 2:54 pm

תודה רבה דנה

Reply
שירן מאי 13, 2021 at 4:18 pm

קרן יקרה
המתכונים שלך מדהימים!! חברה הכירה לי את את הבלוג שלך ואני נהנית מאוד!
שאלה לי- אפשר להקפיא את העוגה כמה ימים?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 9:38 pm

באופן אישי מעדיפה לא להקפיא עוגות גבינה, משהו בטעם שלהן קצת הולך, אבל זה אפשרי

Reply
יוטבת מאי 17, 2021 at 1:19 pm

חג שמייייח !
רק מדווחת שהכנתי את העוגה לשבועות והיא יצאה אלוהית . לימונית טעימה . החברה שלי התאהבו העיקר בחלק האמצעי הלימוני ופעם הבאה כנראה אוותר על הקצפת שמעטרת כך או כך היא מושלמת .
תודה קרן ❤

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 7:31 pm

תודה יוטבת שמחה שאהבו

Reply
מיכל בי אוגוסט 20, 2021 at 1:28 pm

היי קרן מושלמת, איןלי מושג כבר כמה מתכונים שלך הכנתי.. את גאון.
עומדת להכין את העוגה הזו ויש לי שאלה די כללית, ברוב המתכונים לא מצויין אם טורבו או לא.. אז אם לא כתוב זה אומר תנור רגיל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 1:40 pm

בדיוק

Reply
מיכל אוגוסט 22, 2021 at 8:43 pm

עשיתי אחד לאחד. יצא מושלםםםםם
תודה לך

Reply
אורית אוקטובר 7, 2021 at 4:33 pm

היי קרן. האם ניתן לוותר על הקורנפלור?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2021 at 7:22 am

הקורנפלור מייצב אז כדאי להמיר בפודינג וניל

Reply
טליה ספטמבר 18, 2023 at 10:25 am

הכנתי את העוגה עם שמנת 15% ויוגורט 2%, וטיפה יותר קורנפלור. יצא מעולה!

Reply

Leave a Comment