למתכון הזה אתם לגמרי הולכים להתמכר
אחרי לא מעט נסיונות להכין בראוניז שיהיו מושלמים עבורי ועבור הילדים, נראה לי שהצלחתי!
כיוון שאני מאלו שאוהבים את הבראוניז שלהם לא מאוד פאדג׳יים
עם טעם עדין ולא מרוכז מדי של מרירות השוקולד, כשהכנתי את הגרסא הזו,
המאוד פשוטה יחסית, שדורשת מעט מאוד מרכיבים וזמן עבודה ברוטו קצר ממש
הבנתי שאלו הבראוניז הקבועים שלנו מעתה בבית.
הם רכים ומעט אוריריים, קלים בפה ועושים חשק לעוד ועוד.
ראו הוזהרתם.
השימוש בשוקולד מריר איכותי חשוב מאוד בעיני בהכנת בראוניז ובכלל,
ואני ממליצה לקנות שוקולד איכותי, שניתן להשיג בחנויות המתמחות באפיה.
(אני קונה בשוק לינסקי שוקולד מעולה במחיר נמוך מכל שוקולד שקונים בסופר מרקט)
בראוניז שוקולד/ תבנית מרובעת 22*22 או מלבנית 27*20
מצרכים
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ
כוס סוכר ( 200 גרם)
4 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח לבן רגיל (100 גרם)
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפיה
בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה
בקערת המערבל מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה בערך כ 3 דקות
מוסיפים תמצית וניל
מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה, מוסיפים מלח
ומנפים פנימה את הקמח
מערבבים מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ 20 דקות
הבראוניז מוכנים כאשר החלק העליון שלהם נראה מוכן אך בפנים הם עדיין מעט רכים
מוציאים ומצננים לחלוטין
* זמן האפיה בבראוניז חשוב ביותר-אם מפספסים ואופים אותם קצת יותר ממה שנדרש
הם הופכים בקלות מבראוניז לעוגת שוקולד רגילה, שימו לב.
30 Comments
קרן, האתר שלך מקסים והולם בדיוק את סגנון הצילום שלך. גאה בך ומבטיחה לבקר באופן קבוע. נשיקות
דניוש אהובה, היתה לי מורה טובה:-) שמחה שאת פה
נראים מעולים!
יש דרך להפוך לפרווה?
תודה!
אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס
160 גרם שזה 3/4 כוס שמן קוקוס+כף
הי. באיזה שוקולד חלב או מריר?
שוקולד מריר
אפשר כתובת לקנייה של השוקולד?
בטח, אני קונה אצל מלמד בשוק לוינסקי ברחוב לוינסקי 55
זה יוצא כמעט על הפינה עם רחוב החלוצים, יש לו עוד מלא דברים שווים.
היי קרן מתחברת מאוד לכל המתכונים שאת שולחת. האם ניתן להשתמש בשמן קנולה ולא קוקוס שיהיה פרווה או שזה הופך אותה כבר עוגת שוקלד?
תודה ענת!
השימוש בשמן קנולה יניב תוצאה אחרת לחלוטין שאינה בראוניז
לכן כדי להגיע למרקם בראוניזי שכזה משתמשים בתחליפים כמו שמן קוקוס או מרגרינה בלבד, אל תוותרי הם נורא טעימים:-)
בהצלחה!
שלום קרן המקסימה!!
האם אין צורך באבקת אפייה?
תודה רבה ונשיקות!
הי נועם , אין צורך 😉
הי קרן
תודה על המתכונים הנהדרים אחד אחד
רציתי לשאול אם את מתכוונת להוציא ספר בקרוב?
ושוב תודה
שמחה שאהבת סיגל, מקוה מאוד שחלום הספר יתממש יום אחד ובקרוב:-)
באמת הכי טעים! והכנתי כבר המון גרסאות של בראוניז. אימצתי!
תודה:-)
היי , יש לי חמישה שלבים בתנור ממש גדול , הראשון והשני במרחק קטן אחד מהשני ממש למעלה השלב השלישי במרחק יותר גדול מהם הוא באמצע ואז שוב מרחק גדול יותר לרביעי והחמישי שהם ממש למטה, באיזה שלב כדאי לשים את העוגה? והאם התשובה היא גם לגבי המתכון של העוגת בראוניז העגולה עם המייפל והאבקת קקאו שמפוזרת למעלה מאתר מאקו ממרץ השנה ?
תודה רבה
אין לי נסיון עם תנורים כאלו, אני אופה תמיד בשליש התחתון של התנור, את צריכה לבדוק איזה מהשלבים יושב באמצע למטה.
זה תקף לגבי כל עוגה שאני מכינה אלא אם כן נכתב במפורש אחרת .
היי קרן, האם אפשר להוסיף לבלילה אגוזים?
ברורררררר זה יהיה נהדר
היי, הכנתי את הבראוניז והם יצאו ממש טעימים!
לשוקולד ולחמאה הוספתי אצבעות קינדר ואפיתי את הבראוניז 20 דקות (לא טורבו) אבל כשהוצאתי אותם, גם אחרי שהצטננו הם היו ממש רכים מבפנים.
ניסיתי להמשיך את האפייה שלהם והם עדיין מאוד רכים מבפנים שאפילו לא מצליחים לחתוך לריבועים.
יכול להיות שזה שהוספתי את הקינדר הרס? ושאולי צריך יותר זמן בתנור?
חוץ מזה הם טעימים ממש!!
הי דור, נשמע מעולה עם קינדר!
להבא פשוט לאפות מעט יותר, יש הבדל בין חום תנורים וייתכן שאצלך בתנור זה לוקח מעט יותר זמן,
ממליצה לנסות שוב והפעם להוסיף עוד חמש דקות, זה שווה את זה 🙂
תודה רבה, כמובן שאנסה 🙂
וזה בסדר פשוט להוסיף קינדר ל200 גרם שוקולד מריר או שכדאי להפחית מהשוקולד מריר ולהוסיף קינדר בכמות של מה שהפחתתי?
אני לא יודעת כמה קינדר הוספת למתכון ויתכן שזו הסיבה שהבראוניז נאפו פחות אצלך, אבל אם מדובר במעט קינדר
אז עוד כמה דקות אמורות לעשות את העבודה
הי קרן
האם את יודעת מדוע מתקבלת השדה הסדוקה למעלה ?
האם הכוונה לסדקים? זה כל היופי של הבראוניז!
תוצאה של הקצפת הביצים עם הסוכר לפני האפיה
היי:) כשאת מתכוונת לשוקולד איכותי זה אומר נניח עם 60% מוצקי קקאו?
הי מיכאל, אני משתמשת בדרכ בשוקולד 56% עד 60%, אז כן:-)
מה עושים עם בראוניז שנאפו מספר דקות יתר על המידה ונשארו רכים
לא ככ הבנתי, הם נאפו יותר מדי או שהם רכים מבפנים?
בראוניז אמורים להיות רכים מבפנים אבל לא נוזליים.