עוגות שוקולדעוגיות

בראוניז שוקולד מושלמים

יולי 23, 2015 28 Comments

למתכון הזה אתם לגמרי הולכים להתמכר

אחרי לא מעט נסיונות להכין בראוניז שיהיו מושלמים עבורי ועבור הילדים, נראה לי שהצלחתי!

כיוון שאני מאלו שאוהבים את הבראוניז שלהם לא מאוד פאדג׳יים

עם טעם עדין ולא מרוכז מדי של מרירות השוקולד, כשהכנתי את הגרסא הזו,

המאוד פשוטה יחסית, שדורשת מעט מאוד מרכיבים וזמן עבודה ברוטו קצר ממש

הבנתי שאלו הבראוניז הקבועים שלנו מעתה בבית.

הם רכים ומעט אוריריים, קלים בפה ועושים חשק לעוד ועוד.

ראו הוזהרתם.

השימוש בשוקולד מריר איכותי חשוב מאוד בעיני בהכנת בראוניז ובכלל,

ואני ממליצה לקנות שוקולד איכותי, שניתן להשיג בחנויות המתמחות באפיה.

(אני קונה בשוק לינסקי שוקולד מעולה במחיר נמוך מכל שוקולד שקונים בסופר מרקט)

עלים

בראוניז שוקולד/ תבנית מרובעת 22*22 או מלבנית 27*20

מצרכים

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ

 כוס סוכר ( 200 גרם)

4 ביצים

1/2 כפית תמצית וניל

3/4 כוס קמח  לבן רגיל (100 גרם)

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מרפדים תבנית מרובעת  בנייר אפיה

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה

בקערת המערבל מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה בערך כ 3 דקות

מוסיפים תמצית וניל

מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה, מוסיפים מלח

ומנפים פנימה את הקמח

מערבבים מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ 20 דקות

הבראוניז מוכנים כאשר החלק העליון שלהם נראה מוכן אך בפנים הם עדיין מעט רכים

מוציאים ומצננים לחלוטין

* זמן האפיה בבראוניז חשוב ביותר-אם מפספסים ואופים אותם קצת יותר ממה שנדרש

הם הופכים בקלות מבראוניז לעוגת שוקולד רגילה, שימו לב.

_MG_0282

_MG_1933

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

28 Comments

דניה מרץ 6, 2016 at 6:02 pm

קרן, האתר שלך מקסים והולם בדיוק את סגנון הצילום שלך. גאה בך ומבטיחה לבקר באופן קבוע. נשיקות

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2016 at 6:15 pm

דניוש אהובה, היתה לי מורה טובה:-) שמחה שאת פה

Reply
שני מאי 13, 2016 at 4:11 pm

נראים מעולים!
יש דרך להפוך לפרווה?
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 13, 2016 at 11:38 pm

אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס
160 גרם שזה 3/4 כוס שמן קוקוס+כף

Reply
רויטל אורן אוקטובר 9, 2016 at 12:24 pm

הי. באיזה שוקולד חלב או מריר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2016 at 12:28 pm

שוקולד מריר

Reply
אילנה נובמבר 13, 2016 at 8:03 am

אפשר כתובת לקנייה של השוקולד?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2016 at 8:10 am

בטח, אני קונה אצל מלמד בשוק לוינסקי ברחוב לוינסקי 55
זה יוצא כמעט על הפינה עם רחוב החלוצים, יש לו עוד מלא דברים שווים.

Reply
ענת נובמבר 13, 2016 at 8:04 am

היי קרן מתחברת מאוד לכל המתכונים שאת שולחת. האם ניתן להשתמש בשמן קנולה ולא קוקוס שיהיה פרווה או שזה הופך אותה כבר עוגת שוקלד?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2016 at 8:17 am

תודה ענת!
השימוש בשמן קנולה יניב תוצאה אחרת לחלוטין שאינה בראוניז
לכן כדי להגיע למרקם בראוניזי שכזה משתמשים בתחליפים כמו שמן קוקוס או מרגרינה בלבד, אל תוותרי הם נורא טעימים:-)
בהצלחה!

Reply
נועם פברואר 14, 2017 at 12:23 pm

שלום קרן המקסימה!!
האם אין צורך באבקת אפייה?

תודה רבה ונשיקות!

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2017 at 12:33 pm

הי נועם , אין צורך 😉

Reply
סיגל מאי 3, 2017 at 7:43 pm

הי קרן
תודה על המתכונים הנהדרים אחד אחד
רציתי לשאול אם את מתכוונת להוציא ספר בקרוב?
ושוב תודה

Reply
קרן אגם מאי 4, 2017 at 11:33 am

שמחה שאהבת סיגל, מקוה מאוד שחלום הספר יתממש יום אחד ובקרוב:-)

Reply
איילת ספטמבר 15, 2017 at 9:56 pm

באמת הכי טעים! והכנתי כבר המון גרסאות של בראוניז. אימצתי!

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2017 at 5:15 pm

תודה:-)

Reply
נטלי ספטמבר 28, 2017 at 12:32 pm

היי , יש לי חמישה שלבים בתנור ממש גדול , הראשון והשני במרחק קטן אחד מהשני ממש למעלה השלב השלישי במרחק יותר גדול מהם הוא באמצע ואז שוב מרחק גדול יותר לרביעי והחמישי שהם ממש למטה, באיזה שלב כדאי לשים את העוגה? והאם התשובה היא גם לגבי המתכון של העוגת בראוניז העגולה עם המייפל והאבקת קקאו שמפוזרת למעלה מאתר מאקו ממרץ השנה ?
תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2017 at 3:15 pm

אין לי נסיון עם תנורים כאלו, אני אופה תמיד בשליש התחתון של התנור, את צריכה לבדוק איזה מהשלבים יושב באמצע למטה.
זה תקף לגבי כל עוגה שאני מכינה אלא אם כן נכתב במפורש אחרת .

Reply
אסנת דצמבר 26, 2017 at 11:21 am

היי קרן, האם אפשר להוסיף לבלילה אגוזים?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2017 at 1:08 pm

ברורררררר זה יהיה נהדר

Reply
דור דצמבר 29, 2017 at 5:34 pm

היי, הכנתי את הבראוניז והם יצאו ממש טעימים!
לשוקולד ולחמאה הוספתי אצבעות קינדר ואפיתי את הבראוניז 20 דקות (לא טורבו) אבל כשהוצאתי אותם, גם אחרי שהצטננו הם היו ממש רכים מבפנים.
ניסיתי להמשיך את האפייה שלהם והם עדיין מאוד רכים מבפנים שאפילו לא מצליחים לחתוך לריבועים.
יכול להיות שזה שהוספתי את הקינדר הרס? ושאולי צריך יותר זמן בתנור?
חוץ מזה הם טעימים ממש!!

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2017 at 5:58 pm

הי דור, נשמע מעולה עם קינדר!
להבא פשוט לאפות מעט יותר, יש הבדל בין חום תנורים וייתכן שאצלך בתנור זה לוקח מעט יותר זמן,
ממליצה לנסות שוב והפעם להוסיף עוד חמש דקות, זה שווה את זה 🙂

Reply
דור דצמבר 29, 2017 at 6:03 pm

תודה רבה, כמובן שאנסה 🙂
וזה בסדר פשוט להוסיף קינדר ל200 גרם שוקולד מריר או שכדאי להפחית מהשוקולד מריר ולהוסיף קינדר בכמות של מה שהפחתתי?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2017 at 10:55 pm

אני לא יודעת כמה קינדר הוספת למתכון ויתכן שזו הסיבה שהבראוניז נאפו פחות אצלך, אבל אם מדובר במעט קינדר
אז עוד כמה דקות אמורות לעשות את העבודה

Reply
אושרת ינואר 11, 2018 at 5:59 pm

הי קרן
האם את יודעת מדוע מתקבלת השדה הסדוקה למעלה ?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2018 at 8:38 pm

האם הכוונה לסדקים? זה כל היופי של הבראוניז!
תוצאה של הקצפת הביצים עם הסוכר לפני האפיה

Reply
מיכאל ינואר 26, 2018 at 7:34 am

היי:) כשאת מתכוונת לשוקולד איכותי זה אומר נניח עם 60% מוצקי קקאו?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2018 at 9:21 am

הי מיכאל, אני משתמשת בדרכ בשוקולד 56% עד 60%, אז כן:-)

Reply

Leave a Comment