טבעונילחמים ומאפים

סימיט-בייגלה תורכי

אוקטובר 20, 2015 22 Comments

כאמא לשלושה ילדים, הרגעים בהם אני נמצאת באמצע היום לבד בבית הם נדירים

מי שיש לו ילדים מכיר אולי את התחושה הזו של ההתרגשות

ההבנה שיש לך כמה שעות טובות בבית שכולו שלך

בלי רעשי רקע/טלויזיה/משחקי מחשב/הודעות וואטסאפ/חפצים זרוקים בסלון

ואין סוף בקשות לאוכל ושתיה.

לרגע נזכרת בילדות שלי, כמה אהבתי להישאר לבד בבית של ההורים, כשהבית כולו שלי.

פותחת את כל החלונות, מסדרת קצת, ומחליטה להיכנס למטבח לאפות בשקט

הכי אוהבת לאפות בשקט של הבית, במיוחד כשמדובר באפיה של משהו חדש שעוד לא הכנתי לפני

השבוע, ברגע של לבד בבית, ניצלתי את הזמן להכין סימיט

מאפה בייגלה תורכי שנתקלתי בו בפוסט על תורכיה שקראתי לא מזמן

ועשה לי חשק להכין.

הסימיט הוא ״ה״בייגלה התורכי, שלמיטב הבנתי נמכר בכל פינת רחוב בתורכיה

כותבים אותו עם ט בסוף ולא מבטאים אותה, כלומר סימי,

והוא בעצם הכלאה בין בייגלה ירושלמי ובייגל אמריקאי ( ההסבר הכי נכון ומדוייק שמצאתי אחרי שטעמתי)

הכנת הבצק פשוטה ביותר, וההשקעה שנדרשת היא לאחר שהבצק תפח, בקליעת הבייגלה והציפוי שלו

את הסימיט המקורי טובלים לאחר הקליעה  בתערובת של Pekmez-Grape Molassas

לא מצאתי כזה בקרבת מקום, אז החלפתי בסילאן תמרים, והתוצאה היתה מצויינת

אבל כיון שלא טעמתי סימיט מקורי אין לי למה להשוות, ומאוד מקוה להגיע לתורכיה במהרה.

(תיקון, אחרי שקיבלתי מתנה צנצנת פקמז מתורכיה, והחלפתי את הסילאן, שתי האופציות מעולות)

כשהבייגלה יוצא חם חם מהתנור, והקרום מתפצח בפה, אין יותר תענוג מזה

 

עלים

 

סימיט-בייגלה תורכי/ כמות ל 9 יחידות ( ממליצה מראש להכפיל כמויות)

מצרכים למתכון:

כוס ו 3/4 (250 גרם) קמח לבן רגיל

2 כוסות (250 גרם) קמח מלא

כפית (4 גר׳) שמרים יבשים

כפית גדושה מלח גס

כוס ורבע מים בטמפרטורת החדר

לציפוי:

כוס שומשום

רבע כוס מים בטמפרטורת החדר

רבע כוס סילאן/פקמז

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים את 2 סוגי הקמחים

מוסיפים שמרים יבשים, מחברים את וו הלישה ומערבבים מעט

תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים באופן הדרגתי ואיטי את המים, ולבסוף את המלח

לשים במהירות נמוכה כעשר דקות

בסופו של תהליך אמור להתקבל בצק רך וגמיש, אחיד ולא דביק

מעברים את הבצק לקערה מעט משומנת ומכסים בניילון נצמד

מתפיחים כשעה שעה ורבע

לאחר שהבצק תפח (לא תופח המון וזה בסדר) מוציאים מהקערה,

מעבירים למשטח מקומח, מוציאים אויר, ומחלקים את הבצק לתשעה חלקים

1039

מגלגלים כל חלק לעיגול

מניחים את עיגולי הבצק על משטח מרופד בנייר אפיה ומקמחים אותם היטב מלמעלה

מכסים במגבת ונותנים להם לנוח כרבע שעה

_MG_0985

בינתיים, קולים את השומשום

על אש בינונית מחממים היטב מחבת ומעבירים פנימה את השומשום

קולים כמה דקות ופעם בדקה מערבבים מעט כך שלא יישרף, עד אשר מתקבל צבע שזוף אך לא שרוף

מסירים מהאש, ומעבירים לקערה רחבה

בקערה רחבה נוספת מערבבים מים וסילאן עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית

מגלגלים כל כדור בצק לרצועה באורך 45-50 ס״מ

מקפלים את הרצועה לשניים ומלפפים את הרצועות אחת בשניה

_MG_0986
מחברים את שני הקצוות לעיגול ומכניסים לתוך הקשר את הקצה השני ומהדקים
_MG_0992

טובלים את הבייגלה בקערת הסילאן ומעבירים לקערת השומשום, ומצפים את שי הצדדים.

מניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה

_MG_1003

מניחים את הבייגלה למנוחה כחצי שעה ובינתיים מחממים תנור לחום 240 מעלות

לאחר כחצי שעה, מניחים קערה חסינת חום בתחתית התנור מתחת לרשת האפיה

ממלאים כרבע כוס מים רותחים בקערה ליצירת אדים בתוך התנור

מכניסים את תבנית הבייגלה לתנור ואופים כ 10 דקות

לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים ( שבינתיים כבר התאדו)

וממשיכים לאפות את הבייגלה עוד כ 10 דקות

מוציאים מהתנור, ואם מצליחים להתאפק מצננים

( אני לא הצלחתי, הריח שיגע אותי)

טעים! תמרחו חמאה, פרוסת גבינה טובה, עגבניה וקצת מלח והטעם גן עדן.

_MG_1029

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

22 Comments

מיה יוני 1, 2016 at 12:59 pm

החלק עם הקערת
מים בתנור זה חובה?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2016 at 1:05 pm

לא חובה, אבל למה לא בעצם? זה נותן קראסט מושלם לבייגלה

Reply
טל עברי יוני 24, 2016 at 10:45 pm

יצא נהדר! לא לגמרי הצליח לי לחבר את שתי הקצוות כדי שיצא מושלם כמו בתמונות שלך…

Reply
קרן אגם יוני 24, 2016 at 11:23 pm

שמחה שיצא נהדר!!

Reply
נסיה יולי 17, 2016 at 6:51 pm

יצא מושלם !! תודה

Reply
קרן אגם יולי 18, 2016 at 5:11 pm

שמחה לשמוע
🙂

Reply
נטלי אוגוסט 11, 2016 at 7:41 am

יפהפה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2016 at 8:08 am

תודה!

Reply
נירית אוגוסט 11, 2016 at 8:06 am

נראה מעולה!
אפשר להחליף את הכמח המלא בכוסמין או שיפון?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2016 at 8:09 am

לא שיפון אבל כוסמין יילך מצויין, בהצלחה!

Reply
שני ינואר 29, 2017 at 2:25 pm

היי קרן
אפשר עם שמרים טריים?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2017 at 2:37 pm

אפשר בהחלט
כפית שמרים יבשים = 8 גר׳ שמרים טריים

Reply
שני ינואר 29, 2017 at 3:32 pm

תודה
עשיתי בסוף עם יבשים
בטוחה שיהיה מוצלח

Reply
שי פברואר 1, 2017 at 2:17 pm

עשיתי, יצא מדהים.
בשלב התפיחה האחרונה צריך לכסות נכון (לפחות ככה עשיתי)

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 2:48 pm

איזה כייף לשמוע! עם סילאן או פקמז?

Reply
שי פברואר 1, 2017 at 2:57 pm

הי, עם סילאן (לא ראיתי את עניין הפקמז) ויצא מעולה, הרבה זמן חיפשתי מתכון טוב שמשלב קמח מלא ולא חשבתי שאגיע לתוצר כ"כ משובח, תודה רבה.

Reply
הדס אוהד פברואר 10, 2017 at 5:16 pm

הי קרן
אפשר להכין יום קודם ולהתפיח במקרר
(מיועד לפיקניק בוקר)

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2017 at 5:24 pm

בטח! תהנו בפיקניק:-)

Reply
יסכה מרץ 6, 2017 at 6:59 pm

יצא מהמם!
בנתיים עובר למקפיא, יעבור טעימות בפורים… =)

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2017 at 7:43 pm

שמחה לשמוע ופורים שמייח!

Reply
לאה קליין אוקטובר 19, 2017 at 9:19 am

יקירה האם אפשר להכין את הביגלה התורכי מקמח כוסמין מלא?100%? כמה שוקל כל עיגול במתכון לפני העיצוב? תודה
לאה קליין

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2017 at 4:46 pm

תנסי חצי כמות קמח כוסמין מלא לפחות בפען הראשונה, אחכ את יכולה לאט לאט להוריד את הקמח הלבן.

Reply

Leave a Comment