טבעוניעוגיות

עוגיות קקאו סדוקות (וטבעוניות)

מרץ 24, 2015 4 Comments

נדמה שכל אופה מתחילה ( או אופה מתחיל:-))

ובכלל כל בית ברחבי הגלובוס הכינו לפחות פעם אחת

את עוגיות השוקולד הסדוקות הפופולריות.

לי יצא לי להכין ולטעום אותן בפעם הראשונה רק לפני כמה חודשים.

משהו במראה שלהן אף פעם לא סיקרן אותי לטעום, והיה נדמה לי שהן קשות ויבשות.

לפני כחצי שנה הכנתי עוגיות שוקולד סדוקות בפעם הראשונה והן היו רכות מבפנים

וכל כך טעימות שהכנתי אותן מאז כמה פעמים.

השבוע ביקשה ממני חברה להכין לאירוע שבו משתתפים גם טבעונים עוגיות שיתאימו לכולם,

ואם אפשר שלא יכילו שיבולת שועל (למה??)

בכל אופן חשבתי ששוקולד כווווולם אוהבים, אז למה לא להכין עוגיות שוקולד שיתאימו לכולם.

כיון שלא היה שוקולד בנמצא בבית החלפתי את השוקולד בקקאו ויצאו עוגיות מעולות

רכות ולא מתוקות מדי שקיבלו המון מחמאות

אני לא טבעונית  זוכרים? אבל לגמרי בעד אלו שכן,

וחושבת שאם יש מתכונים מעולים שמתאימים גם לטבעוניים זו סיבה למסיבה.

את העוגיות אני מכינה עם רסק תפוחים, ניתן להשתמש ברסק תפוחים קנוי וכאן תוכלו ללמוד איך

ממש בקלות מכינים רסק תפוחים ביתי לבד.

עלים

עוגיות קקאו סדוקות/ לכמות של 50 עוגיות

מה צריך :

1/2 כוס שמן קנולה

כוס רסק תפוחים (225 גרם)

כוס קקאו (140 גרם)-לכו על איכותי כיון שזהו מרכיב חשוב בעוגיות

כפית תמצית וניל

2 כפיות א.אפיה

3/4 1 כוסות סוכר (320 גרם)

1/4 2 כוסות קמח לבן רגיל (315 גרם)

1/4 כפית מלח

1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)

איך מכינים:

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים סוכר וקקאו, מוסיפים את רסק התפוחים, שמן ותמצית הוניל 

ומערבבים מעט.

בקערה בינונית מערבבים קמח, א.אפיה ומלח ומוסיפים לתערובת הקקאו 

ממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לקערה בינונית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לשעתיים לפחות למקרר.

מכינים תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה.

מחממים תנור ל 180 מעלות

מכינים קערה קטנה עם חצי כוס אבקת סוכר.

מוציאים את תערובת העוגיות מהמקרר, התערובת מאוד נעימה ונוחה לעבודה,

ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג.

טובלים כל כדור באבקת סוכר (אני טובלת פעמיים משני הצדדים) ומניחים ברווחים קטנים בתבנית

אופים כ-10 דקות , חשוב מאוד לא לאפות יותר אחרת העוגיות מתקשות מדי לאחר האפיה

תוציאו אותן אפילו ולמרות שאולי יראו לכם לא מספיק אפויות.

מצננים לחלוטין.

את העוגיות שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר כארבעה ימים.

_MG_8819

_MG_8834

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

4 Comments

דנה אוגוסט 4, 2016 at 9:48 pm

יעבוד עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2016 at 8:24 am

נראה לי שכן
ואם החלפת ספרי איך יצאו 🙂

Reply
עינת נובמבר 19, 2016 at 8:11 pm

יצא מעלף!!! תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2016 at 8:26 pm

איזה כייף! תודה שחזרת לספר

Reply

Leave a Comment