עוגות בחושות

עוגת אגוזים וקינמון של אמא

ספטמבר 10, 2013 2 Comments

מנצלת את הרגע שהעברתי את המתכון של העוגה הזו לבלוג החדש, כדי לספר שזו אחת מהעוגות

האהובות בבלוג כבר כמה שנים, שתמיד חוזרים אליה והיא לא מאכזבת

זו באמת עוגה שאמא שלי היתה מכינה לנו המון, ומזכירה לי נורא את הבית

לכל אחד מאיתנו יש את העוגה של אמא, עוגה שמעלה זכרונות, ריחות של בית וגעגוע

העוגה הזו, היא סמל הביתיות בשבילי, הכי ריח של בית ביום שישי

ומתאימה בול לקפה ועוגה לפני או בצאת יום כיפור.

עלים

עוגת אגוזים וקינמון/תבנית קוגלהוף, או תבנית עגולה 26 ס"מ

 

200 גרם חמאה רכה רכה

1.5 כוסות סוכר (320 גרם)

3 ביצים

1  גביע שמנת חמוצה

1/2 גביע יוגורט

2.5 כוסות קמח (350 גרם)

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

חצי כפית סודה לשתיה

למילוי:

כף קינמון

שלושת רבעי כוס דחוסה סוכר חום כהה

100 גרם אגוזי מלך קצוצים או פקאנים קלויים לא מלוחים קצוצים

מערבבים הכל בקערה בינונית.

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 175 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה רכה (חשוב לחילוץ חלק של העוגה מהתבנית)

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, סוכר, ביצים, סוכר וניל, שמנת ויוגורט.

מוסיפים קמח, אבקת אפיה וסודה לשתייה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית, מפזרים חצי מכמות המילוי, מכסים ביתרת הבלילה ומסיימים עם שארית המילוי.

אופים כ 50 דק' עד שעה (תלוי בתנור שלכם)

מצננים מעט ומחלצים מהתבנית .

-את אגוזי המלך ניתן להמיר בפקאנים

-העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר ארבעה ימים

-את היוגורט ניתן להמיר באותה כמות של שמנת חמוצה .

keren5

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

2 Comments

נועה אוגוסט 3, 2017 at 8:38 pm

איזו.עוגה.מושלמת. מה זה?!!!??

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2017 at 10:58 pm

עוגת הילדות שלי:-)

Reply

Leave a Comment