עוגות שוקולדפסחראש השנה

עוגת שוקולד שקדים ודבש

ספטמבר 11, 2015 6 Comments
עוגת שוקולד שמרים עם פלפל על צלחת הגשה - הבלוג נשואה למאפייה של קרן אגם

את העוגה הזו הכנתי כחלק מפרוייקט עוגות דבש לראש השנה לידיעות תקשורת

פנו אלי וביקשו שאכין עוגת דבש, אבל לא סטנדרטית, כזו עם טוויסט.

אני חובבת גדולה של עוגות דבש, ומתה על אלו הפשוטות והקלאסיות ( בלי תבלינים)

אבל כאלו יש המון, אז בחרתי להכין גירסת דבש לראש השנה לאחת העוגות הכי אהובות עליי

שמגיעה מהמטבח האיטלקי, עוגת שוקולד ״טורטה קפרזה״

ובעברית זו עוגת שוקולד שקדים ללא קמח

בגירסא שלי הוספתי לעוגה דבש, גם בזיגוג השוקולד והתוצאה היתה, שהעוגה חוסלה

בדיוק 10 דקות אחרי שסיימתי לצלם אותה.

היא רכה ושוקולדית וכל כך טעימה, ואני בטוחה שלא תסתפקו בפרוסה אחת בלבד.

אצלנו היא בטוח הולכת לככב בשולחן החג.

 

עלים

 

עוגת שוקולד שקדים ודבש ללא קמח/ תבנית עגולה בקוטר 24

חומרים לעוגה

200 גרם חמאה

כוס (150 גרם) אבקת סוכר

3 כפות דבש

2 כוסות (180 גרם) שקדים טחונים

5 חלמונים

5 חלבונים

3 כפות קקאו

200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס/ או טחון גס במג׳ימקס

3 כפות סוכר לבן

כף ברנדי

לציפוי שוקולד דבש

100 גרם שוקולד מריר

100 מ״ל שמנת מתוקה

כף דבש

לעיטור:

1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות

מרפדים תבנית בנייר אפיה, רצוי גם בצדדים ומשמנים היטב

בקערת המיקסר מקציפים חמאה, אבקת סוכר ודבש במהירות גבוהה כשתי דקות

מוסיפים חלמונים ומקציפים כדקה נוספת

מורידים מהירות ומוסיפים קקאו ואבקת שקדים

מוסיפים שוקולד קצוץ וברנדי ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לקערה גדולה

שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר ובלון ההקצפה

במהירות גבוהה מקציפים חלבונים וסוכר לבן עד שמתקבל קצף מבריק ויציב

בהדרגה, בתנועות קיפול מאחדים בין שתי התערובות

מעבירים לתבנית ואופים כ 50-55 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים מהעוגה

כשהעוגה מוכנה מעבירים אותה לרשת צינון ומכינים את הציפוי:

מרתיחים שמנת מתוקה (בקערה בינונית במיקרו, או בסיר קטן על הגז)

כשהשמנת על סף רתיחה מוסיפים את קוביות השוקולד והדבש וממתינים כדקה

מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מצפים היטב את העוגה בשוקולד ומקשטים בשקדים פרוסים

לא חייבים אבל מומלץ לשמור את העוגה בקירור, היא יותר טעימה כך.

חג שמח ושנה טובה !

_MG_0080

 

(צילום : ריאן פרויס)עוגת שוקולד שקדים ודבש ללא קמח

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

6 Comments

טלי ספטמבר 29, 2016 at 10:02 am

הי קרן
קשה להחליט מה להכין קודם! והמתכונים שלך מדהימים וברורים!
כמה זמן מראש ניתן להכין את העוגה והאם נשמרת במקרר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2016 at 11:19 am

תודה טלי!
את יכולה להכין יומיים שלושה קודם אפילו ללא מקרר, רק לדאוג שהיא תהיה עטופה היטב
בהצלחה:-)

Reply
טלי אוקטובר 3, 2016 at 4:11 pm

קרן, יצא מעולה כבר פעם שנייה שאני מכינה עוגות שלך והן תמיד מקבלות ים מחמאות! שנה טובה

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2016 at 8:32 pm

משמח אותי מאוד טלי, תודה!

Reply
פנינה אפריל 5, 2017 at 1:41 pm

היי…
מאד נהנית מהמתכונים שלך הם מככבים אצלח וכןלם מתלקקים….
שאלתי בנוגע לציפוהשוקולד והדבש לא ברורה לי כמות 100 גרם שמנת מתוקה.????

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2017 at 4:50 pm

הכוונה ל 100 מ״ל שזה מעט מחצי קופסא, אתקן במתכון תודה.

Reply

Leave a Comment