עוגותעוגות בחושות

עוגת שיש קקאו קפה וקוקוס

יולי 12, 2014 21 Comments

 

*** הפוסט צולם מחדש בתאריך 31/7/17***

הלכנו  לבריכה עם המון חברים, ומלא אוכל.

בריכה ביפו בשבת? מה אני השתגעתי? אז זהו שלא.

רמדאן+טילים= בריכה כולה שלנו.

אז היו מלא חברים, והיה מלא אוכל

ולא הספקתי להכין עוגה (ננזפתי איך לא?)

למרות שהייתי ילדה ממש טובה והבאתי המון פנקייקים לילדים.

אז בזמן שכולם ישבו ודיברו על הא ודא, על חינוך ויוקר המחיה

אני פינטזתי איך אני כבר מגיעה הביתה, מדליקה מזגן ,מתקלחת ומכינה עוגה.

את זו!

וזה מה שיצא:

עלים

עוגת שיש קקאו קפה וקוקוס/ תבנית אינגליש קייק אחת

מה צריך:

120 גרם חמאה רכה

2 כפיות אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

כוס +2 כפות ( 220 גר׳) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

כפית תמצית וניל

1/4 כוס ( 35 גר׳)  אבקת קקאו

1/4 כוס ( 60 מ״ל) מים רותחים

כפית אבקת נס קפה

1+3/4 כוס ( 245 גר׳) קמח לבן רגיל

מיכל ( 200 מ״ל) יוגורט

1/2 כוס ( 50 גר׳) קוקוס

איך מכינים:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

משמנים ומרפדים בנייר אפיה תבנית אינגליש קייק.

בקערה מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר למשך 3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה

מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבב

מוסיפים תמצית וניל

מוסיפים קמח ויוגורט לסירוגין ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מוציאים כ 1/3 מהתערובת לקערה נפרדת ושומרים בצד.

בקערה קטנה ממיסים אבקת קקאו וכפית נס קפה עם 1/4 כוס מים רותחים

מערבבים היטב עד לקבלת תערובת ללא גושים.

מוסיפים את תערובת הקקאו ל 1/3 התערובת ששמרנו בצד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הקוקוס לתערובת הלבנה ומערבבים.

מעבירים לתבנית חצי מהתערובת הלבנה, חצי מתערובת הקקאו וחוזרים שוב על הפעולה.

מעברים סכין בצורת ספירלה על מנת ליצור את מראה השיש בעוגה.

מכניסים לתנור ואפים כ 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

אפשר לפדר באבקת סוכר.

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כ -3 ימים.

* את היוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה או בריויון.

*את החמאה ניתן להמיר ב כ 1/2 כוס שמן קנולה

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

21 Comments

שירה יוני 2, 2017 at 7:50 am

הי קרן האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2017 at 12:28 pm

בהחלט.
1/2 כוס שמן תספיק

Reply
שרון יוני 6, 2017 at 12:38 pm

הי קרן אני חדשה פה והכנתי אתמול אחה"צ את העוגה עם שמן ו-1/2 כוס סוכר ואפילו עם כף רגילה ויצאה פשוט מדהימה!טעם הקקאו מודגש ויצאה כל כך עסיסית ורכה. הכנתי בתבנית אינגליש מסיליקון שהיא פי 1.5 מאינגליש חד פעמית מאלומיניום והעוגה קצת התפוצצה ברוחב. כדאי אולי להכין פעם הבאה בתבנית בינונית קטנה חד פעמית מאלומיניום 21X31?זמן האפייה יתארך?

Reply
קרן אגם יוני 6, 2017 at 12:44 pm

הי שרון,לא הבנתי את שאלתך לגבי התבנית.
הכוונה לתבנית אלומניום אינגליש או מלבנית ?
על אותה כמות לא אמור להיות שינוי בזמן האפייה.
שמחה שהעוגה יצאה מצויין:-)

Reply
שרון יוני 6, 2017 at 12:52 pm

התכוונתי לתבנית מלבנית חד פעמית שזהה בגודלה לתבנית 24. אתמול לקח לי 38 דק' אפייה, מבינה שאמור לקחת אותו הזמן?

Reply
קרן אגם יוני 6, 2017 at 1:19 pm

נכון רק לבדוק עם מבחן הקיסם שהיא אכן מוכנה.
אצלי היא נאפית באינגליש קייק מוזר לי שהמסה אצלך גדולה כ״כ.

Reply
שרון יוני 6, 2017 at 5:59 pm

תודה קרן, יש לי שאלה כללית: כשכתוב במתכון 2 כפיות אבקת אפייה אני רגילה לשים שקית אבקת אפייה של 10 גר' וראיתי שאת מציינת באיזה מתכון לשים רק 6 גר'?מה הוא הנכון לשים?

Reply
קרן אגם יוני 6, 2017 at 6:29 pm

יש שמחשבים כפית אבק אפיה כ 3 גר׳ ויש כ 5 גר׳ ומפה ההבדל.
הנכון הוא לשים 2 כפיות 🙂

Reply
שרון יוני 6, 2017 at 7:22 pm

אפשר להוריד את הקוקוס או לפחות להפחית לרבע כוס?

Reply
קרן אגם יוני 7, 2017 at 12:11 am

את יכולה להפחית רבע כוס
תוסיפי במקום הקוקוס 2 כפות קמח

Reply
שרון יוני 29, 2017 at 9:04 am

קרן רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום קטנה – לשים חצי מכמות המרכיבים?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2017 at 9:09 am

למה חצי? הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.

Reply
רויטל אורן יולי 31, 2017 at 11:24 am

היי, אפשר לוותר לגמרי על הקוקוס?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2017 at 11:40 am

אין בעיה לוותר.
תוסיפי 1/4 כוס קמח במקום

Reply
רויטל יולי 31, 2017 at 3:09 pm

תודה

Reply
הילה יולי 31, 2017 at 6:17 pm

אם מחליפים את החמאה בשמן,האם גם מקציפים?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2017 at 6:20 pm

מקציפים תחילה שמן ביצים וסוכר ואז ממשיכים כרגיל:-)

Reply
אוריה אוגוסט 1, 2017 at 8:30 pm

העוגה נראית מעולה,
האם אפשר להמיר את היוגורט בעוד משהו חוץ משמנת חמוצה או רוויון שציינת?
כדי להפוך אותה לפרווה
(אני מחליפה את החמאה בשמן)

תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2017 at 8:45 pm

אפשר במיץ תפוזים או בקרם קוקוס באותה הכמות

Reply
פנינה גואטה אוגוסט 10, 2017 at 10:18 am

היי …
שאלה..מבדיקה אחר 40 דקות של אפיה העוגה בשוליים אפויה ובאמצע רוטטת..
וגן העוגה סדוקה לאורך…מה לא עשיתי טוב? אציין שהייתי צמודה למתכון …

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2017 at 1:30 pm

לא נשמע שעשית משהו לא טוב, אלא שהדבר נובע מחום תנור שונה, ייתכן ובתנור שלך העוגה זקוקה למעט יותר זמן זה הכל.
לגבי הסדק שנוצר, בעיניי זה יפה כך, אם תרצי להבא שהוא יהיה ישר ואחיד, העבירי סכין לאורך העוגה לפני כניסתה לתנור בעומק 1/2 ס״מ.

Reply

Leave a Comment