עוגות שמריםראש השנה

שושני שמרים תפוחים

ספטמבר 13, 2014 5 Comments

את שושני השמרים האלו הכנתי אחרי שמאיר מעיתון אוכל הזמין אותי להתארח בגליון ראש השנה החגיגי.

נתבקשתי להכין דברים ברוח החג, ושושני השמרים האלו כבר היו בתכנית שלי לקראת ראש השנה.

שילוב מצויין בין שמרים לתפוחים, והיופי של השושנים האלו גורם  לכל מי שראה אותן להתפעל מהן.

אפשר להכין אותן בתבנית עגולה או מרובעת גדולה או בתבניות אישיות כמו שאני הכנתי.

רעיון לא רע בכלל  להגיש לכל אורח בסיום ארוחת החג שושנה אישית עם כוס תה בצד.

תודה למאיר בולקה על התמונות היפות ששלח לי והסכים שאשתף אותן כאן ובכלל על ההיכרות איתך.

עלים

שושני שמרים במלית תפוחים/ כמות של 16-20 שושנים

מתאים לתבנית שקעים, תבניות אישיות או תבנית עגולה גדולה מרופדת בניר אפיה

לבצק:

3.5 כוסות קמח (500 גרם)

½ כוס+3 כפות סוכר

כף שמרים יבשים ( או 25 גרם שמרים טריים)

ביצה

100 גרם חמאה רכה

כפית שטוחה מלח

כוס חלב פושר

למילוי:

5 תפוחים ( עדיף אדומים הם נראים כמו עלי כותרת יפים לאחר אפיה)

חתוכים לשניים נקיים מליבה ופרוסים לפרוסות דקות

4 כפות מיץ לימון

5 כפות סוכר

כוס סוכר חום בהיר מעורבב עם כפית גדושה קינמון

100 גרם חמאה מומסת

לזיגוג:

5 כפות דבש מהולות ב 3 כפות מים רותחים.

איך מכינים:

בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים קמח שמרים וסוכר ומערבלים כדקה

מוסיפים לאט ותוך כדי לישה ביצה חמאה וכוס חלב פושר

לשים במיקסר במהירות נמוכה עוד כ 7 דקות, מוסיפים מלח ולשים דקה נוספת.

מניחים את הבצק בקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי.

בינתיים מכינים את המלית:

מניחים בסיר בינוני את התפוחים עם מיץ הלימון והסוכר הלבן ומכסים במים

מביאים לרתיחה ולאחר כשתי דקות מסירים מהאש ומסננים

מעבירים את התפוחים למגבת נקיה להתייבש

בקערה קטנה ממיסים במיקרוגל 100 גרם חמאה ומניחים בצד

לאחר שהבצק תפח,מחלקים אותו לשני חלקים שווים .

משמנים את תבניות אפיה (חמאה רכה או ספריי שמן)

מרדדים כל חלק למלבן, ובעזרת מברשת מורחים חמאה מומסת בנדיבות על פני כל המלבן

IMG_6886

מפזרים מעל כחצי מתערובת הסוכר החום והקינמון

חותכים את הבצק לרצועות לאורכו (רוחב הרצועות כ- 3 ס"מ)

(אני משתמשת בגלגלת לפיצה כדי לחתוך לרצועות)

IMG_6894

מניחים על כל רצועת בצק חצאי תפוחים חופפים אחד על השני לאורך

IMG_6898

מגלגלים כל רצועה לשבלול

IMG_6902

הופכים את השבלול כך שיעמוד

מעבירים  את השבלולים לתבנית ומניחים להתפחה נוספת של כרבע שעה.

IMG_6909

בינתיים מחממים תנור ל 170 מעלות.

מניחים את השושנים בתנור ואופים כ 25-30- דקות עד שהשושנים זהובות ותפוחות

מוציאים מהתנור ובעודן חמות מורחים בעזרת מברשת את זיגוג הדבש.

אפשר לפדר במעט אבקת סוכר.

לגירסת הפרווה ניתן להחליף בבצק את החלב במים ואת החמאה בשמן

ובמקום למרוח על מלבני הבצק חמאה מומסת ניתן להמיר בשמן .

תודה למאיר בולקה על הצילומים הנהדרים ולליאור מסטודיו 1220 על הכלים

IMG_9524

IMG_9564

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

5 Comments

יערה ברום ספטמבר 10, 2017 at 10:20 pm

היי קרן
איך אפשר להכין בתבנית גדולה? פשוט להניח את השושנים צמודות? זה לא יפגום במראה?

תודה
יערה

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2017 at 6:16 am

אין בעיה להניח בתבנית גדולה, הכנתי כמה וכמה פעמים, תשאירי מעט רווח ביניהם, ועדיין כיון שמדובר במאפי שמרים הם יצמדו אחד לשני אבל זה יהיה מקסים.

Reply
איילת ספטמבר 12, 2017 at 3:11 pm

נראה נהדר, אימצתי לחג!
ותודה שהכרת לי את עיתון אוכל

Reply
אילה ספטמבר 18, 2017 at 7:57 am

היי קרן!
נהנת מאוד לקרוא את המתכונים ולשמור על הדרך….
שאלה: אם אני מעוניינת להכין לארוחת החג…הכי מוקדם שאפשר להכין את הקינוח שלא יפגום במראה התפוחים….לאחסן במקרר/ בחוץ? תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2017 at 9:22 am

תודה אילה, אם את מכינה באותו היום, לאחסן עטוף היטב אחרי צינון מוחלט מחוץ למקרר.
בגדול, בגלל התפוחים זה לא קינוח שאני ממליצה להכין כמה ימים מראש, הכי טעים באותו היום.

Reply

Leave a Comment