כמו כל שנה, כמה ימים לפני פורים אני מספרת לכם איך אני צולחת את החג הזה, שסובב כולו
סביב תחפושות וכמה שאני לא אוהבת את ההתעסקות הזו. אפשר לקרוא בפוסט הזה משנה שעברה
או בכלל אחד משנה לפניו, בהם שיתפתי אתכם כמה אני לא אוהבת את החג הזה,כלומר אוהבת
פרג ואזני המן ולא סובלת את חגיגות התחפושות המעיקות.אז השנה היה לי ברור,שיש קורונה ואין
חגיגות פורים ונשבעת לכם שישנתי ממש טוב בלילות,בטוחה שיש לי שקט נפשי בנושא.
עד שהמתבגרת התקשרה אתמול מחברות,וסיפרה לי שהיא מתחפשת למשהו שאני לא זוכרת
מהו,ואחרי ההלם,והשתיקה שהשתררה על הקו,היא רק אמרה,אמא,אז אני מזמינה לי משיין בסדר?
וזהו? אני לא צריכה לעזור בכלום נכון? לא איפור, לא שיער, לא קניות, כלום כן ?
כלוםםםםםם אמא, אני מזמינה הכל לבד. איזו הקלה, בחיי שאני סובלת כשאני צריכה לעזור בתחפשות.
אזני המן במלית בראוניז זה כל כך טעים.
**שימו לב עקב מקרים חוזרים של גולשים שנפתחו להם האזניים
במהלך האפייה כמה כללים מאוד מאוד חשובים:
-לא למלא יותר מדי מלית,מדובר בכפית ממש שטוחה
-לרדד את הבצק דק
-להדק היטב את השוליים ואפשר אף למרוח את השולים לפני שמהדקים בחלבון ביצה
-חום תנור לא גבוהה מדי
אזני המן במילוי בראוניז/35-40 אזני המן
מצרכים למתכון:
לבצק:
3 כוסות (420 גר') קמח לבן
200 גר' חמאה קרה
3/4 כוס (100 גר') אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
ביצה+חלמון
1-2 כפות חלב
למלית הבראוניז:
100 גר׳ חמאה
100 גר׳ שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צי׳פס
1/4 כוס (60 גר׳ )סוכר חום כהה
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
1/2 כפית תמצית וניל
2 ביצים גודל L
2 כפות קמח שקדים
4 כפות (40 גר׳) קמח לבן
1/4 כוס שוקולד צ׳יפס
מכינים את הבצק:
במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה גדולה עם הידיים) מעבדים קמח, אבקת סוכר אבקת אפייה
ומלח. מוסיפים קוביות חמאה קרות ובפולסים קצרים מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים וניל, ביצה.+חלמון ומעבדים שוב. אם הבצק לא נאסף לכדור מוסיפים כף חלב, ואם יש צורך
מוסיפים עוד אחת. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ועוטפים כל אחד בניילון נצמד ומכניסים
לצינון של כשעה לפחות במקרר.
מכינים מלית:
בקערה ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה, מוציאים ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת טורפים ביצים,סוכר חום ולבן, לתערובת מעט תפוחה.מאחדים עם תערובת השוקולד.
מוסיפים קמח לבן וקמח שקדים ווניל ומערבבים היטב, לבסוף מוסיפים שוקולד צ׳יפס ומערבבים מעט.
מניחים לצינון במקרר לחצי שעה.
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
על משטח מקומח מרדדים חלק בצק אחד לעלה בעובי 3 מ״מ.
בעזרת קורצן עגול ( קוטר 8 סמ) או כוס קורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית.
סוגרים לצורת אוזן המן, ומניחים על תבנית אפייה, במרווחים קטנים.
(ראו למעלה טיפ נוסף למניעת אזניים שנפתחות באפייה)
כשכל האזניים מוכנות מכניסים לתנור ואופים כ 12-15 דקות עד שהאזניים משחימות מעט.
**את אזני ההמן שומרים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים
**אפשר להשתמש בבבצק ולמלא בו כל מלית אחרת
93 Comments
וואו קרן, את מעלפת!
אף פעם לא הכנתי אזני המן, את אלה אני בטוח אכין. מתה על הפשטות שלך ועל הראש שלך. תבורכי ושבת שלום.
מהממם… בטוח אכין.
ואיזה כייף היה בסווטו בפרישמן.. אחת התקופות
חחח היה מהמם, תודה 🙂
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן?
כן אפשר
אפשר לוותר על קמח שקדים? או להחליפו במשהו?
להמיר בקמח לבן
חסר במצרכים כמה וניל לשים
נפתחו לי לגמרי, יצאו עוגיות שטוחות עם שוקולד מעל, מה יכולה להיות הסיבה?
יותר מדי מלית, סגירה לא מספיק הדוקה של האזניים… יש כמה סיבות
היי קרן,
אפשרי למלא עם ממרח שוקולד ואגוזים נכון?
את מקסימה ויש לךמתכונים מעולים
תודה שרה
תודה רבה שרה
כן אפשר למלא בשוקולד ואגוזים אין בעיה
נראה מעולה!
האם אפשר להחליף את קמח השקדים בשקדים טחונים?
כן
חולה עליך!!
האם ניתן בבצק להחליף את החמאה בשמן (הבת שלי אלרגית לחלב) תודב
הי שירה,
שמן קנולה לא ככ יעבוד בבצק אבל אפשר בשמן קוקוס 80% מכמות החמאה
הי קרן, מה אם יש אלרגיה לביצים? אפשר להמיר אותן עם משהי אחר?
בבצק להמיר במים, בבלילה קשה לי להמליץ אולי רסק תפוחים
היי, אפשא להשאיר חלק מהבצק במקרר ללילה ולהכין חלק היום וחלק מחר?
כן בטח
נראה מושלם
רצה להכין
על כמה מעלות לאפות ?
כתוב 180
כתוב במתכון 170 מעלות
הי קרן! איזה מתכון מהמם, תודה (:
שאלה לגבי כמויות. אני רוצה להכין חצי מהכמות של אזני המן במתכון האם את כל המרכיבים מחלקים בחצי? או שיש מרכיבים שמשאירים בכמות המקורית של המתכון? (ביצים לדוגמה)
בחצי
נשאר המון מלית יש המלצות מה לעשות איתה?
פשוט להכין בראוניז בתבנית קטנה
הי קרן, יש לי סוכר דמררה. אפשר במקום חום?
סוכר חום בהיר זה דמררה
נראה לי שהשאלה שלה היא אם אפשר חום בהיר (דמררה) במקום חום כהה. במקרה ראיתי את הסטורי ואמרת שאין בעיה להשתמש בחום בהיר למי שאין כהה.
כן כן , טעות שלי, בהחלט אפשר להמיר כהה בבהיר
עשיתי חצי מהכמות ממש לפי המתכון , הידקתי טוב שמתי רק כפית של מלית וכל האוזני המן נפתחו לי ויצאו שטוחים , למה? מה אפשר לעשות כדי למנוע שהם יפתחו האפייה?
חום תנור, יותר מדי מלית או בכל זאת לא הידקת מספיק חזק. ממליצה להבא למרוח חלבון מסביב לעיגולי הבצק ולהדק היטב
גם לי הם נפתחו, ניסיתי פעמיים. רשמת חום תנור, גבוה מדי, נמוך מדי? שמתי על 170 כמו שרשום במתכון.
ממליצה לשים את האזנים כשהן מוכנות לפני אפיה במקרר ל20 דקות לפחות – זה פתר לי את הבעיה 🙂
תודה קרן, אוהבת את המתכונים שלך!
האם חייבים קמח שקדים? מה אפשר במקום? והאם אפשר את הבצק ללוש במיקסר, עם איזה וו?
אפשר עם וו גיטרה וקמח רגיל במקום שקדים
הי קרן,
בבצק כתוב מוסיפים וניל אבל לא כתוב כמה.
מה הכמות?
כפית
היי קרן,
אמנם החלפתי במילוי פרג לימון (לבקשת הקהל) אבל חייבת לכתוב שהבצק יצא נפלא!! מאוד נח לעיבוד וטעעעייייםםםםםם
תודה רבה על המתכון 🙂
שמחה לשמוע
היי קרן
נראה מתכון מעולה
איך יוצא המרקם של הבראוניז בפנים כמו עוגת שוקולד או רך ?
האם ניתן להחליף במילוי שוקולד נוטלה לילדים אן שצריך חערבב אותו עם שקדים טחונים או משהו סמיך ע'מ שלא ישפך?
תודה
כמו עוגת שוקולד רכה ואין בעיה להמיר בממרח שוקולד עם שקדים טחונים
וואו נראה מושלם. כבר מתה להכין! האם אפשר לוותר על הקמח שקדים? להחליף בקמח רגיל או אגוזים טחונים אחרים?
אפשר קמח רגיל
אשמח למילוי םרג!!!!!
יש בבלוג מתכון תכתבי אזני המן פרג
תודה על המתכון נראה קטלני! מתכננת להכין בפורים הקרוב
בהצלחה
יש לי תקלה זמנית בתנור ואני יכולה לאפות רק על 150 מעלות טורבו. את חושבת שאפשר או שלא יצליח לי?
אפשרי אולי ייקח יותר זמן
האם אפשרי בבלילה במקום חמאה שמן?
כן אפשר להמיר בחצי כוס שמן
מתכון מהמם!
האם אפשר להחליף את הקמח לבן במלית בקמח שקדים? (צריכה את המלית ללא גלוטן)
אפשר כן
הי קרן
המתכון נראה מדהים, שטלה לגבי ההמרה של הקמח שקדים לשקדים טחונים, כמה לשים, גם 2 כפות?
והאם יש לך מתכון של אוזני המן עם פרג ואם יש לך טיפ שלא ייצא מר
הי, שקדים-2 כפות
אזני המן פרג יש בבלוג כאן https://kerenagam.co.il/אזני-המן-פרג-קלאסיות/
לעבוד רק עם פרג טחון טרי
פרג מתחמצן במהירות ואז נעשה מר.
אז לא לקנות פרג טחון בסופר בשקית מוכנה מראש.
אם טוחנים לך בחנות התבלינים, למהר לשים בבית במקפיא, שם לא יתחמצן.
או, הכי טוב לטחון בבית. בלנדר איכותי וטוב יעשה את המשימה כמו שצריך.
האוזני המן נפתחו לי והמילוי התפזר כולו, יש מצב שהגזמתי עם כמות המילוי?
בהחלט
הי קרן
האם אפשר להוסיף פרג למלית הבראוניז? אם כן כמה והאם להוריד בכמות ממשהו אחר?
האם אפשר להוסיף פרג למלית הבראוניז? אם כן כמה והאם להוריד בכמות ממשהו אחר?
אפשר אם אוהבים שלוש ארבע כפות של פרג טחון טרי (הייתי משרה אותו בכמה כפות חלב רותח קודם) אין צורך להוריד כלום מהמלית
יצא מושלם!!
הבצק נפתח לי בתנור…. מה יכולה להיות הבעיה?
עודף מלית אולי, לנסות להוריד קצת ולהדק ממש טוב
איך אפר להפוך את הבצק לפרווה? מרגרינה?
כן או נטורינה
הי קרן
המתכון מעולה, וגם הסדנא של פורים הייתה טעימה במיוחד
אני רוצה למלא בממרח שוקולד (ממרח קינדר לדוג') אבל אחרי האפייה הוא מתקשה
איך אפשר שהממרח ישאר מעט רך לאחר אפייה?
אשמח לטיפ 🙂
לאפות פחות ואולי להוסיף קצת חמאה
בא לי נורא להכין, אבל אין לי קמח רגיל.
מניטובה? קמח לחם?
תודה
אני מניחה שזה יעבוד
האם אפשר להכין את הבמק ולהשאיר במקרר חמי להכין למחרת?
כן
כמה זמן אפשר לשמור על הבצק במקרר?
כמה ימים
היי קרן.. אם אין לי אבקת סוכר בשליפה. מה עושים?
טוחנים סוכר במטחנת תבלינים או במעבד מזון עם להב פלדה או שמשתמשים בסוכר רגיל לדעתי יספיקו 50 גר
הי קרן,
מתה על המתכונים שלך!
עד כמה ימים ניתן לשמור את הבצק המוכן במקרר עד שמתחילים לעבוד איתו?
תודה רבה!
אפשר 3-5 ימים
היי קרן!
המתכון נראה מושלם!
יש לי מיקסר ידני- להשתמש ב-וו המסולסל או הרגיל של העוגות הבחושות? או שבכלל עדיף עם הידיים?
תודה!
הכי טוב ידיים !
מעולות קרן! קצרו הרבה מחמאות והבצק מאוד נח לעבודה. תודה!
תודה אורית
איזה מתכון נפלא!
גם בן זוגי, חובב הפרג באוזני המן, התלהב. אמר שצריך לתת להן שם אחר.
לא התאפקנו ואכלנו חם מהתנור. כבר פריך מול פאדג׳י ועשיר ומנחם.
וכולן יצאו יפות וסגורות. ממש ציפיתי למגש שלוליות.
הצלחה גדולה. תודה!
תודה שחר איזה כייף אזני הזמן גם בשבועות
[…] נותרה לי מאזני ההמן בראוניז שהכנתי בשבוע שעבר, והיא לגמרי אופציה אבל אתם לא חייבים […]
[…] נותרה לי מאזני ההמן בראוניז שהכנתי בשבוע שעבר, והיא לגמרי אופציה אבל אתם לא חייבים […]
הבצק המקרו וגיליתי שאין לי קמח שקדים למלית ):
מה אפשר במקום קמח שקדים??
קוקוס
היי קרן כמעט חג שמח 🙂 רציתי לדעת – הכנתי את זה לפני שנתיים וזכרתי שהכנתי עם זיגוג קרמל מלוח. יכול להיות שפרסמת מתכון שונה עם זיגוג קרמל מלוח? זה היה כל כך טעים ובא לי להכין שוב לחג. תודה מהממת!!!
לדעתי המתכון עם הזיגוג אלו אזני המן שהכנתי אחר, מתכון שנמצא רק בפיד שלי באינסטגרם
אפשר להקפיא לפני אפיה?
האם צריך להאריך זמן אפיה אם אופים ישר מהמקפיא?
אין בעיה להקפיא לפני ולאפות ישר מהמקפיא