עוגיותפורים

אזני המן במילוי בראוניז

פברואר 18, 2021 81 Comments

כמו כל שנה, כמה ימים לפני פורים אני מספרת לכם איך אני צולחת את החג הזה, שסובב כולו

סביב תחפושות וכמה שאני לא אוהבת את ההתעסקות הזו. אפשר לקרוא בפוסט הזה משנה שעברה

או בכלל אחד משנה לפניו, בהם שיתפתי אתכם כמה אני לא אוהבת את החג הזה,כלומר אוהבת

פרג ואזני המן ולא סובלת את חגיגות התחפושות המעיקות.אז השנה היה לי ברור,שיש קורונה ואין

חגיגות פורים ונשבעת לכם שישנתי ממש טוב בלילות,בטוחה שיש לי שקט נפשי בנושא.

עד שהמתבגרת התקשרה אתמול מחברות,וסיפרה לי שהיא מתחפשת למשהו שאני לא זוכרת

מהו,ואחרי ההלם,והשתיקה שהשתררה על הקו,היא רק אמרה,אמא,אז אני מזמינה לי משיין בסדר?

וזהו? אני לא צריכה לעזור בכלום נכון? לא איפור, לא שיער, לא קניות, כלום כן ?

כלוםםםםםם אמא, אני מזמינה הכל לבד. איזו הקלה, בחיי שאני סובלת כשאני צריכה לעזור בתחפשות.

אזני המן במלית בראוניז זה כל כך טעים.

**שימו לב עקב מקרים חוזרים של גולשים שנפתחו להם האזניים

במהלך האפייה כמה כללים  מאוד מאוד חשובים:

-לא למלא יותר מדי מלית,מדובר בכפית ממש שטוחה

-לרדד את הבצק דק

-להדק היטב את השוליים ואפשר אף למרוח את השולים לפני  שמהדקים בחלבון ביצה

-חום תנור לא גבוהה מדי

אזני המן במילוי בראוניז/35-40 אזני המן

מצרכים למתכון:

לבצק:

3 כוסות (420 גר') קמח לבן

200 גר' חמאה קרה

3/4 כוס (100 גר') אבקת סוכר

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

ביצה+חלמון

1-2 כפות חלב

למלית הבראוניז:

100 גר׳ חמאה

100 גר׳ שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צי׳פס

1/4 כוס (60 גר׳ )סוכר חום כהה

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

1/2 כפית תמצית וניל

2 ביצים גודל L

2 כפות קמח שקדים

4 כפות (40 גר׳) קמח לבן

1/4 כוס שוקולד צ׳יפס

מכינים את הבצק:

במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה גדולה עם הידיים) מעבדים קמח, אבקת סוכר אבקת אפייה

ומלח. מוסיפים קוביות חמאה קרות ובפולסים קצרים מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים וניל, ביצה.+חלמון ומעבדים שוב. אם הבצק לא נאסף לכדור מוסיפים כף חלב, ואם יש צורך

מוסיפים עוד אחת. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ועוטפים כל אחד בניילון נצמד ומכניסים

לצינון של כשעה לפחות במקרר.

מכינים מלית:

בקערה ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה, מוציאים ומערבבים היטב.

בקערה נפרדת טורפים ביצים,סוכר חום ולבן, לתערובת מעט תפוחה.מאחדים עם תערובת השוקולד.

מוסיפים קמח לבן וקמח שקדים ווניל ומערבבים היטב, לבסוף מוסיפים שוקולד צ׳יפס ומערבבים מעט.

מניחים לצינון במקרר לחצי שעה.

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

על משטח מקומח מרדדים חלק בצק אחד לעלה בעובי  3 מ״מ.

בעזרת קורצן עגול ( קוטר 8 סמ) או כוס קורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית.

סוגרים לצורת אוזן המן, ומניחים על תבנית אפייה, במרווחים קטנים.

(ראו למעלה טיפ נוסף למניעת אזניים שנפתחות באפייה)

כשכל האזניים מוכנות מכניסים לתנור ואופים כ 12-15 דקות עד שהאזניים משחימות מעט.

**את אזני ההמן שומרים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים

**אפשר להשתמש בבבצק ולמלא בו כל מלית אחרת

 

Print Friendly, PDF & Email

81 Comments

יאנה חיוט פברואר 19, 2021 at 8:25 am

וואו קרן, את מעלפת!
אף פעם לא הכנתי אזני המן, את אלה אני בטוח אכין. מתה על הפשטות שלך ועל הראש שלך. תבורכי ושבת שלום.

Reply
מכורה למאפיה של קרן פברואר 19, 2021 at 8:53 am

מהממם… בטוח אכין.
ואיזה כייף היה בסווטו בפרישמן.. אחת התקופות

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:39 pm

חחח היה מהמם, תודה 🙂

Reply
רוני פברואר 22, 2021 at 12:46 am

אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 9:29 am

כן אפשר

Reply
דור פברואר 19, 2021 at 10:08 am

אפשר לוותר על קמח שקדים? או להחליפו במשהו?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:36 pm

להמיר בקמח לבן

Reply
עדי פברואר 20, 2021 at 7:25 am

חסר במצרכים כמה וניל לשים

Reply
דקלה פברואר 21, 2021 at 10:41 pm

נפתחו לי לגמרי, יצאו עוגיות שטוחות עם שוקולד מעל, מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 9:31 am

יותר מדי מלית, סגירה לא מספיק הדוקה של האזניים… יש כמה סיבות

Reply
עידו פברואר 19, 2021 at 10:18 am

נראה מעולה!
האם אפשר להחליף את קמח השקדים בשקדים טחונים?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:36 pm

כן

Reply
שירה פברואר 21, 2021 at 7:12 pm

חולה עליך!!
האם ניתן בבצק להחליף את החמאה בשמן (הבת שלי אלרגית לחלב) תודב

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:13 pm

הי שירה,
שמן קנולה לא ככ יעבוד בבצק אבל אפשר בשמן קוקוס 80% מכמות החמאה

Reply
קארין פברואר 19, 2021 at 10:19 am

הי קרן, מה אם יש אלרגיה לביצים? אפשר להמיר אותן עם משהי אחר?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:35 pm

בבצק להמיר במים, בבלילה קשה לי להמליץ אולי רסק תפוחים

Reply
ליאור פברואר 23, 2021 at 11:40 am

היי, אפשא להשאיר חלק מהבצק במקרר ללילה ולהכין חלק היום וחלק מחר?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 2:32 pm

כן בטח

Reply
בילי פברואר 19, 2021 at 11:20 am

נראה מושלם
רצה להכין
על כמה מעלות לאפות ?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:34 pm

כתוב 180

Reply
Ani פברואר 19, 2021 at 10:36 pm

כתוב במתכון 170 מעלות

Reply
אלכסנדרה פברואר 19, 2021 at 11:57 am

הי קרן! איזה מתכון מהמם, תודה (:
שאלה לגבי כמויות. אני רוצה להכין חצי מהכמות של אזני המן במתכון האם את כל המרכיבים מחלקים בחצי? או שיש מרכיבים שמשאירים בכמות המקורית של המתכון? (ביצים לדוגמה)

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:33 pm

בחצי

Reply
נעמי קאהן פברואר 21, 2021 at 5:28 pm

נשאר המון מלית יש המלצות מה לעשות איתה?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:10 pm

פשוט להכין בראוניז בתבנית קטנה

Reply
יונת סתיו פברואר 22, 2021 at 10:09 am

הי קרן, יש לי סוכר דמררה. אפשר במקום חום?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 4:52 pm

סוכר חום בהיר זה דמררה

Reply
שירי פברואר 23, 2021 at 2:45 am

נראה לי שהשאלה שלה היא אם אפשר חום בהיר (דמררה) במקום חום כהה. במקרה ראיתי את הסטורי ואמרת שאין בעיה להשתמש בחום בהיר למי שאין כהה.

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 7:46 am

כן כן , טעות שלי, בהחלט אפשר להמיר כהה בבהיר

הילה פברואר 22, 2021 at 9:39 pm

עשיתי חצי מהכמות ממש לפי המתכון , הידקתי טוב שמתי רק כפית של מלית וכל האוזני המן נפתחו לי ויצאו שטוחים , למה? מה אפשר לעשות כדי למנוע שהם יפתחו האפייה?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 7:47 am

חום תנור, יותר מדי מלית או בכל זאת לא הידקת מספיק חזק. ממליצה להבא למרוח חלבון מסביב לעיגולי הבצק ולהדק היטב

Reply
יאנה חיוט פברואר 24, 2021 at 8:38 pm

גם לי הם נפתחו, ניסיתי פעמיים. רשמת חום תנור, גבוה מדי, נמוך מדי? שמתי על 170 כמו שרשום במתכון.

Reply
לוטם פברואר 26, 2021 at 10:29 am

ממליצה לשים את האזנים כשהן מוכנות לפני אפיה במקרר ל20 דקות לפחות – זה פתר לי את הבעיה 🙂

אור פברואר 19, 2021 at 2:11 pm

תודה קרן, אוהבת את המתכונים שלך!
האם חייבים קמח שקדים? מה אפשר במקום? והאם אפשר את הבצק ללוש במיקסר, עם איזה וו?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:31 pm

אפשר עם וו גיטרה וקמח רגיל במקום שקדים

Reply
ניר שגיא פברואר 19, 2021 at 2:41 pm

הי קרן,
בבצק כתוב מוסיפים וניל אבל לא כתוב כמה.
מה הכמות?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:29 pm

כפית

Reply
יעלי פברואר 21, 2021 at 11:38 pm

היי קרן,
אמנם החלפתי במילוי פרג לימון (לבקשת הקהל) אבל חייבת לכתוב שהבצק יצא נפלא!! מאוד נח לעיבוד וטעעעייייםםםםםם
תודה רבה על המתכון 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 9:29 am

שמחה לשמוע

Reply
ירדן פברואר 19, 2021 at 3:31 pm

וואו נראה מושלם. כבר מתה להכין! האם אפשר לוותר על הקמח שקדים? להחליף בקמח רגיל או אגוזים טחונים אחרים?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:28 pm

אפשר קמח רגיל

Reply
ענבר סיון פברואר 21, 2021 at 11:11 am

אשמח למילוי םרג!!!!!

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 11:11 am

יש בבלוג מתכון תכתבי אזני המן פרג

Reply
שירי פברואר 23, 2021 at 2:48 am

תודה על המתכון נראה קטלני! מתכננת להכין בפורים הקרוב

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 7:42 am

בהצלחה

Reply
Lior Sigawy פברואר 19, 2021 at 6:10 pm

יש לי תקלה זמנית בתנור ואני יכולה לאפות רק על 150 מעלות טורבו. את חושבת שאפשר או שלא יצליח לי?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 7:54 pm

אפשרי אולי ייקח יותר זמן

Reply
איילת פברואר 19, 2021 at 11:29 pm

האם אפשרי בבלילה במקום חמאה שמן?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 11:54 pm

כן אפשר להמיר בחצי כוס שמן

Reply
סיון פברואר 19, 2021 at 8:29 pm

מתכון מהמם!
האם אפשר להחליף את הקמח לבן במלית בקמח שקדים? (צריכה את המלית ללא גלוטן)

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 11:56 pm

אפשר כן

Reply
יפעת פברואר 19, 2021 at 10:12 pm

הי קרן
המתכון נראה מדהים, שטלה לגבי ההמרה של הקמח שקדים לשקדים טחונים, כמה לשים, גם 2 כפות?
והאם יש לך מתכון של אוזני המן עם פרג ואם יש לך טיפ שלא ייצא מר

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 11:55 pm

הי, שקדים-2 כפות
אזני המן פרג יש בבלוג כאן https://kerenagam.co.il/אזני-המן-פרג-קלאסיות/
לעבוד רק עם פרג טחון טרי

Reply
מיכל פברואר 20, 2021 at 3:48 pm

פרג מתחמצן במהירות ואז נעשה מר.
אז לא לקנות פרג טחון בסופר בשקית מוכנה מראש.
אם טוחנים לך בחנות התבלינים, למהר לשים בבית במקפיא, שם לא יתחמצן.
או, הכי טוב לטחון בבית. בלנדר איכותי וטוב יעשה את המשימה כמו שצריך.

Reply
סיגל פברואר 20, 2021 at 9:03 pm

האוזני המן נפתחו לי והמילוי התפזר כולו, יש מצב שהגזמתי עם כמות המילוי?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2021 at 9:08 pm

בהחלט

Reply
איה פברואר 22, 2021 at 6:09 pm

הי קרן
האם אפשר להוסיף פרג למלית הבראוניז? אם כן כמה והאם להוריד בכמות ממשהו אחר?

Reply
איה פברואר 22, 2021 at 6:09 pm

האם אפשר להוסיף פרג למלית הבראוניז? אם כן כמה והאם להוריד בכמות ממשהו אחר?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 7:49 am

אפשר אם אוהבים שלוש ארבע כפות של פרג טחון טרי (הייתי משרה אותו בכמה כפות חלב רותח קודם) אין צורך להוריד כלום מהמלית

Reply
ספיר פברואר 20, 2021 at 6:36 pm

יצא מושלם!!
הבצק נפתח לי בתנור…. מה יכולה להיות הבעיה?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2021 at 9:11 pm

עודף מלית אולי, לנסות להוריד קצת ולהדק ממש טוב

Reply
Noa פברואר 21, 2021 at 6:50 am

איך אפר להפוך את הבצק לפרווה? מרגרינה?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:00 am

כן או נטורינה

Reply
סיון נחום פברואר 21, 2021 at 9:44 am

הי קרן
המתכון מעולה, וגם הסדנא של פורים הייתה טעימה במיוחד
אני רוצה למלא בממרח שוקולד (ממרח קינדר לדוג') אבל אחרי האפייה הוא מתקשה
איך אפשר שהממרח ישאר מעט רך לאחר אפייה?
אשמח לטיפ 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 11:12 am

לאפות פחות ואולי להוסיף קצת חמאה

Reply
שולי קריסי פברואר 21, 2021 at 12:55 pm

בא לי נורא להכין, אבל אין לי קמח רגיל.
מניטובה? קמח לחם?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:12 pm

אני מניחה שזה יעבוד

Reply
סיגל פברואר 22, 2021 at 1:36 pm

האם אפשר להכין את הבמק ולהשאיר במקרר חמי להכין למחרת?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 4:51 pm

כן

Reply
עינב פברואר 22, 2021 at 2:17 pm

כמה זמן אפשר לשמור על הבצק במקרר?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2021 at 4:52 pm

כמה ימים

Reply
מתן פברואר 23, 2021 at 4:57 pm

היי קרן.. אם אין לי אבקת סוכר בשליפה. מה עושים?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 8:18 pm

טוחנים סוכר במטחנת תבלינים או במעבד מזון עם להב פלדה או שמשתמשים בסוכר רגיל לדעתי יספיקו 50 גר

Reply
סנדי פברואר 24, 2021 at 4:59 am

הי קרן,
מתה על המתכונים שלך!

עד כמה ימים ניתן לשמור את הבצק המוכן במקרר עד שמתחילים לעבוד איתו?

תודה רבה!

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:16 am

אפשר 3-5 ימים

Reply
Shir פברואר 24, 2021 at 9:27 am

היי קרן!
המתכון נראה מושלם!
יש לי מיקסר ידני- להשתמש ב-וו המסולסל או הרגיל של העוגות הבחושות? או שבכלל עדיף עם הידיים?

תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:42 pm

הכי טוב ידיים !

Reply
אורית פברואר 27, 2021 at 5:12 pm

מעולות קרן! קצרו הרבה מחמאות והבצק מאוד נח לעבודה. תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2021 at 10:02 pm

תודה אורית

Reply
שחר גדיש מאי 18, 2021 at 11:53 pm

איזה מתכון נפלא!
גם בן זוגי, חובב הפרג באוזני המן, התלהב. אמר שצריך לתת להן שם אחר.
לא התאפקנו ואכלנו חם מהתנור. כבר פריך מול פאדג׳י ועשיר ומנחם.
וכולן יצאו יפות וסגורות. ממש ציפיתי למגש שלוליות.
הצלחה גדולה. תודה!

Reply
קרן אגם מאי 19, 2021 at 5:56 am

תודה שחר איזה כייף אזני הזמן גם בשבועות

Reply

Leave a Comment