השנה בפורים, אני לא אהיה פה בארץ, ולא שאני ממש חוגגת ומתחפשת כל שנה, ואפילו כבר יצא לי לכתוב בשנים
קודמות כמה החג הזה מלחיץ אותי, ולמרות שהילדים שלי כבר גדולים ודואגים לעצמם, ואני לא צריכה לדאוג להם לתחפושות,
יצא שהשנה אני טסה לחתונה בקפריסין החל מערב פורים עד סוף החג, ולא אהיה נוכחת פה.
אנחנו טסים בהרכב חלקי כי המתבגרת ואבא שלה נשארים בארץ, למתבגרת יש חזרות לקראת מופע סוף שנה
במגמת תיאטרון בבית הספר, והיא לא מוותרת (כל הכבוד לה! אני בשביל נסיעה לחול הייתי מוכרת את עצמי בגילה:-)
אז היא נשארת פה ואבא נשאר להיות איתה, ואני נוסעת עם השניים האחרים.
ובכל זאת היא רוצה להביא לבית הספר משלוח מנות יפה כזה, עם אזני המן ואולי עוד עוגיות.
אז השבוע הכנתי אזניים מלאות בממרח חלבה ופיסטוק, זה היה נסיון לבדוק כמה זה מוצלח, והיא עפה עליהם.
אז הבטחתי שרגע לפני שאמריא מפה בחג, אכין לה קופסא ענקית של אזני המן שיעשו לה את הפורים.
הבצק הזה מושלם ותרגישו חופשי למלא אותו במה שבא לכם, השילוב של פיסטוק וחלבה אלוהי.
אזני המן חלבה ומחית פיסטוק/ 25 יחידות
לבצק:
שתיים ורבע כוסות (300 גר׳) קמח לבן
1/4 כוס (25 גר׳) קמח/אבקת שקדים
1/3 כוס (80 גר׳) אבקת סוכר
2 חלמונים מביצים גודל L
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח דק
כפית מחית וניל (אפשר גם תמצית)
2 כפות מי קרח
למילוי:
200 גר׳ (1/2 מיכל) מחית פיסטוק
200 גר׳ (1/2 מיכל) ממרח חלבה
מעט שוקולד צי׳פס (לא חובה)
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה (אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה ואפשר בקערה עם הידיים)
מניחים קמח, אבקת סוכר מלח ואבקת שקדים, מערבבים ומוסיפים קוביות חמאה קרה, ושוב מעבדים עד ליצירת פירורי בצק.
מוסיפים חלמונים ומעבדים שוב,מוסיפים כף מים, ושוב מעבדים ליצירת כדור בצק. אם יש צורך והבצק לא מתאחד
זה הזמן להוסיף עוד מים, אבל אל תוסיפו אותם בבת אחת. בשניה הבצק שלכם יהפוך להיות רך מדי .
עוטפים את הבצק בניילון נתמד ומכניסים לצינון של 30 דק׳ מינימום במקרר.
כשהבצק מוכן, מחממים תנור ל 170 מעלות ומפרדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, ומרדדים כל כדור על משטח מקומח.
בעזרת קורצן (אפשר גם כוס או כל דבר אחר יצירתי שיגרום לכם לייצר עיגולים)
קורצים עיגולים מהבצק. מניחים כפית ממרח חלבה, 1/2 ממרח פיסטוק, ו 2-3 שוקולד צ׳יפס במרכז.
סוגרים לצורת משולש, ומניחים על תבנית אפייה.
כמובן שחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ועם כל השאריות של הבצק שלא נקרצו לעיגולים.
בחיים לא זורקת פירור לפח.
אופים בתנור כ 13-15 דק׳ עד שהאזנים משתזפות מעט.
מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**את אזני ההמן אפשר למלא בכל מילוי אחר, פרג, שוקולד,תמרים או כל מילוי אחר שאוהבים.
**שומרים את העוגיות בכלי אטום עד שלושה ימים בטמפרטורת החדר
**את הבצק אם לא השתמשתם בכולו או שתצרו להתכונן מראש ניתן להקפיא.
37 Comments
לאוזני המן פרווה אפשר לשים במקום חמאה שמן קוקוס? או שחייב מרגרינה?
אפשר שמן קוקוס
כמה שמן קוקוס?
מניחה שאותה הכמות כמו החמאה (:
היי קרן
באיזו מחית פיסטוק השתמשת?
תודה
היי❤️ נשמע מושלם, רק שאלה- באינסטגרם כתבת ממרח פיסטוק וכאן כתבת מחית פיסטוק אז במה להשתמש?
לא ממש משנה, אני מעדיפה את המחית
הי קרן, אם אין לי מעבד מזון זה משמעותי ? אפשר לערבב בקערה רבילה או במיקסר ?
כן וגם כתבתי באופן ההכנה
יצא מושלם! תודה
תודה מור
היי קרן
אם אני מכינה את הבצק במיקסר ולא במעבד מזון, אני עושה את זה באותו הסדר עם חמאה קרה? או לחילופין חמאה רכה, ואז מה צריך להיות סדר הוספת המצרכים?
חמאה רכה
מה אפשר לשים במקום אבקת שקדים?
הי קרן תודה על מתכונים נהדרים.
אוזני ההמן נפתחו לי בזמן האפייה איך אפשר למנוע את שה?
למלא פחות, המלית לפעמים מוגזמת וזה לא משאיר להן מקום והן נפתחות
הי קרן
אפשר לקבל מתכון למילוי פרג?
https://kerenagam.co.il/%d7%90%d7%96%d7%a0%d7%99-%d7%94%d7%9e%d7%9f-%d7%a4%d7%a8%d7%92-%d7%a7%d7%9c%d7%90%d7%a1%d7%99%d7%95%d7%aa/
תודה רבה קרן ומזל טוב !
תודה בתיה
יצאו מושששש! הקמח בבית היה על הקשקש אז עשיתי 250 גר קמח ועוד 50 גר קמח דורום של הטחנות. וחלק 1 מתוך ה4 שחתכתי ערבבתי עם כף קקאו ואז יצא בצק שוקולד. ואוו כמה טעים זה היה. תענוג!!!
את אלופה ענת אין על דורום בבצק פריך
הי קרן. אשמח לדעת האם אפשר לטבען אצ המתכון. מה אפשר להחליף את הביצים? תודה
אפשר להשתמש בבצק בנטורינה במקום חמאה וטחינה במקום ביצה
הי, אני רוצה למלא בשוקולד- עדיף ממרח? או קוביית שוקולד? או משהו אחר?
הי קרן! מה זה אבקת שקדים? פשוט שקדים טחונים?
כן בדיוק
שקדים וחונים למרקם אבקה ( קמח שקדים )
Hi Keren looks amazing and I cannot wait to try ! About the halva puree is that the same as tahini paste ? Or can I use regular plain halva chunk? Thanks
היי קרן
לא כתבת באיזה שלב לשים את הוניל (:
היי קרן, תודה על המתכון. איל אפשר להכין ממרח חלבה מטחינה ולא ממרח קנוי? תודה מראש 🙂
טחינה וסילאן
זה לא אותו דבר בדיוק אבל עדיין טעים
היי קרן. אין בעיה להקפיא לפני אפיה נכון? אם אופה ישר מהקפאה צריך להוסיף לזמן האפיה?
לא חושבת שיהיה צורך להוסיף זמן
היי קרן יש לי חמאת פיסטוק מעולה מעט נוזלית. אני רוצה למלא רק בפיסטוק, זה יכול להחליף את המחית פיסטוק או שצריך להוסיף לזה משהו?
תודה רבה
לא חושבת שזה יספיק נסי לערבב את החמאת פיסטוק עם שוקולד לבן אולי
אוזני ההמן יצאו נהדרות!
האם אפשר להפוך את הבצק לבצק קקאו? ואם כן, כמה קקאו להוסיף?
2 כפות