את אזני הפיל בגרסה הרגילה שלהם אני מכינה שנים ואוהבת מאוד, גם עם חמאה וסוכר, גם עם אגוזים וקינמון,
ואם כבר פתחתי חבילה כזו קנויה או שהכנתי בעצמי בבית, עדיף לי להתרחק ממנה:-)
ואז הגיעו אזני הפיל בגרסה מלוחה שנולדו מבצק עלים שהיה במקרר ורוטב פסטו, הפיצו ריח משוגע בבית ויצאו מהתנור
קריספיות וכל כך טעימות! שמיד ארזתי בקופסא יפה ושלחתי עם המתבגרת לקורס שלה שתחלק לחברה, רק
שלא יישארו פה בבית. מי חשב שהגרסה המלוחה תהיה ככ טעימה??
זו מנה מושלמת להגיש בבראנץ או כשיש אורחים ובא לכם לתת להם לנשנש משהו, וכשמכינים מבצק עלים מצונן האזניים
יוצאות קטנות יחסית, מה שעלול לגרום זלילה לא מבוקרת שלהם :=)
בבצק עלים קפוא שהופשר המסה גדולה יותר והאזניים יהיו גדולות יותר, תוכלו לחצות את העלה לשניים כדי לייצר אזניים
קטנות יותר. בכל אופן האזניים טעימות גם אם השתמשתם בקפוא וגם אם במצונן.
לשלבי הכנה של המתכון בוידאו לחצו כאן
אזני פיל מלוחות במילוי פסטו וגבינה מגורדת/ 20 אזניים
מצרכים למתכון:
חבילה של בצק עלים מצונן או בצק עלים מופשר לילה במקרר
לממרח פסטו:
צרור גדול עלי בזיליקום
רבע כוס שמן זית
מלח
שן שום
3 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
2-3 כפות צנוברים לא קלויים
לפיזור מעל הפסטו:
100 גר׳ גבינת פרמז׳ן או כל הובה אחרת מגורדת
אופן ההכנה:
לפסטו:
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים עלי בזיליקום עם שמן זית, שן שום פרמז'ן צנוברים ומלח.
עד לקבלת המרקם הרצוי לממרח, אם חסר שמן זית מוסיפים עד למרקם משחתי. מאחסנים בצנצנת וממלאים שמן זית בין הממרח למכסה
ככה הפסטו יישמר לכם הכי טוב ולא ישחיר ויעלה עובש.
פורסים את בצק העלים על משטח נח לעבודה , בדרך כלל הם מגיעים עם נייר אפייה אז נח פשוט לפתוח אותם על הנייר.
אם לא ,אז לקמח מעט נייר אפייה ולפתוח עליו את הבצק.
מורחים ממרח פסטו בנדיבות, לבצק מצונן תצטרכו כמות קטנה יותר, לבצק קפוא תצטרכו את כל הכמות שהכנתם
מפזרים מעל הפסטו גבינה מגורדת בנדיבות.
מגלגלים צד אחד של הבצק לאמצע מהחלק הצר ואז מגלגלים את הצד השני לאמצע כך שייפגשו כמו ספר תורה.
אני מעדיפה בשלב הזה להכניס למקפיא ל 20 דקות להתייצבות ורק אחכ לפרוס , זה הרבה יותר נח ויציב.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
מוציאים את הבצק מהמקפיא ופורסים פרוסות דקות, ומניחים בשכיבה על נייר האפייה בתבנית. שומרים על רווחים קטנים בין האזניים.
אופים כ 25-30 דקות או עד שהזאניים שחומות למראה.
מצננים מעט ומגישים, ואפשר גם לאכול את האזניים לאחר צינון מוחלט הן טעימות ממש וקריספיות.
שומרים בכלי אטום עד שלושה ימים.
8 Comments
אפשר לפרוס אחרי ההקפאה ולהחזיר להקפאה לפני אפייה? ולאפות לפני ההגשה? צריך להפשיר או אפשר לאפות קפוא?
תודה!
אפשר הכל
אין ורך להפשיר לפני אפייה
אפשר להחליף את הממרח בשוקולד ולהפוך את זה למתוק?
כן
היי,
באיזה גבינה השתמשת? פרמזן?
כן ואפשר גם גבינה אחרת כמו גרנה פדנו או פקורינו או קשקבל
איך זה עם פילו?
ועם קשקבל?
לא מצאתי פרמזן, באופן כלי מה מחליף את פרמזן הכי קרוב?
לא ככ אפשרי להכין אזני פיל מפילו זה בצק מאוד שונה ושביר
במקום פרמזן כל גבינה צהובה מגורדת, הכי קרוב זה גרנה פדנו או פקורינו