עוגות בחושות

בחושה עם פירורי שוקולד וחלבה

אוקטובר 27, 2013 10 Comments

 

-הפוסט והתמונות  עברו שיפוץ ב -5/10/17-

טוב זה ברור שהכנתי עוגה רק כדי לצלם את מיה 🙂

 

 

 

 

(זה היה אחד המתכונים הכי נצפים בבלוג הישן שלי בסלונה,

התמונה שלו היתה כ״כ גרועה שרק חיכיתי ליום שבו אוכל להכין שוב את העוגה ולצלם אותה)

עכשיו אני נושמת לרווחה:-)

יום שבת, פיקניק חברים בפארק, התראה קצרה קצרה, צריכים לצאת מהר מהבית ואני לא מוותרת על עוגה

הכי אוהבת להכין ולפנק את החברים (יש מצב שאם לא אביא ישלחו אותי חזרה הביתה)

דפדוף זריז בקלסר המתכונים של אמא,

מזכיר לי עוגה שדודה שלי היתה מכינה לנו לטיולים וחופשות משפחתיות

בעיקר אלו שהיינו עושים בסיני, בנואיבה.

דודה שלי היתה מכינה מלא עוגות כאלו עטופות בנייר כסף ואנחנו היינו אוכלים מהן בלי סוף כל החופשה.

שדרוג קטן של העוגה עם ץוספת של חלבה, והופ 50 דקות בתנור.

הגענו לפיקניק.

10 דקות והעוגה חוסלה.

אז הנה לכם מתכון לעוגה ממש זריזה , לחה וטעימה בטירוף .

חומרים לעוגה :

150 גרם חמאה רכה

גביע גבינה לבנה ( 250 גרם )

300 גרם סוכר (1.5 כוסות)

4 ביצים

250 גרם קמח תופח (1.5 כוסות)

2 סוכר וניל

100 גרם שוקולד מריר

200 גרם חלבה

אופן ההכנה :

במעבד מזון (מג'ימיקס) עם להב פלדה טוחנים שוקולד מריר וחלבה לפירורים קטנים, מניחים בצד.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי העוגה עד לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים את פירורי השוקולד חלבה ומערבבים

משמנים תבנית עגולה או 2 תבניות אינגליש מאורכות

אופים 50 דקות בתנור שחומם מראש ל 180

(אם אופים בשתי תבניות אינגליש זמן האפיה מתקצר ל 40 דקות)

העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא עם פירורים לחים מעל.

מצננים מעט ומחלצים מהתבנית .

במתכון המקורי שפורסם הוספתי ציפוי שוקולד לעוגה,

בעיני היא טובה עם ובלי באותה המידה, אז זו בהחלט אופציה.

לציפוי השוקולד:

ממיסים כף חמאה עם חצי חבילה שמנת מתוקה (125 גרם),

מוסיפים חבילה שוקולד מריר ומערבבים לקבלת תערובת חלקה .

מצפים את העוגה וטורפים .

הערות שלי:

-הכנתי 2 גרסאות לעוגה, פעם עם גבינה לבנה ופעם עם גביע וחצי שמנת חמוצה,

גירסת הגבינה הלבנה לקחה בגדול.

 

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

שירה יוני 30, 2016 at 10:43 am

איך אפשר להפוך לפרווה?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2016 at 11:07 am

הי שירה

בגלל הגבינה הלבנה שאני מאוד אוהבת מעולם לא ניסיתי אותה בגרסת הפרווה
את יכולה לנסות ואני אשמח לדעת איך יצא
את החמאה להמיר ב 3/4 כוס שמן ואת הגבינה הלבנה הייתי מנסה להמיר בקרם קוקוס או בחלב קוקוס
אפילו בשמנת צימחית אפשר
בהצלחה!

Reply
שרי ספטמבר 9, 2017 at 9:56 pm

הי קרן,
חןשבת שאפשר להוסיף קצת טחינה גולמית כדי להפוך אותה לעוד יותר חלוותית? אולי במקום חלק מהגבינה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2017 at 7:15 am

תערבבי לתוך הגבינה 2-3 כפות טחינה גולמית נוזלית, וכף סוכר.אין צורך להוריד לדעתי בכמות הגבינה, ואז העוגה תקבל עוד קצת טעם חלבה.
בהצלחה

Reply
שרי אוקטובר 2, 2017 at 11:36 pm

יצא מעולה! תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2017 at 6:03 am

כייף לשמוע תודה

Reply
חגית אוגוסט 9, 2018 at 7:30 pm

היי.העוגה אחרי 50 דקות.היתה שחומה ואפויה מבחוץ וכל הפנים לח ונוזלי חלקית מבפנים.הכנסתי חזרה לתנור.לחום 160 מעלות.אין לי מושג מה לעשות?כבר ניתקלתי בבעיות עם עוגות בחושות.

Reply
גל מאי 20, 2020 at 9:48 am

היי קרן, הכירו לי את האתר שלך לאחרונה ואני ממש מכורה 🙂 הכנתי את העוגה ב-2 תבניות אינגליש-קייק חד"פ (יצא זמן אפייה של 44 דק' לתנור שלי – אחרי 40 דק' בדקתי והעוגה הייתה זקוקה לעוד "קיק" מבפנים). למתכון עצמו הוספתי (בהמשך להתכתבות שלך עם שרי) 2 כפות טחינה גולמית וכף סוכר לגבינה (כי רציתי טעם יותר חלוותי). העוגה יצאה נימוחה מבפנים וקריספית מבחוץ במידה הנכונה. רציתי רק לשתף שבמג'ימיקס השוקולד נקצץ לי ממש ממש דק (הייתי כנראה צריכה לעצור כמה רגעים קודם לכן) ומכיוון שהוספתי את תוספת הטחינה לגבינה, הרגשתי ש (לטעמי) היה עדיף לי לקצוץ את השוקולד במשך פחות זמן או באופן ידני כדי שתהיה לו יותר נוכחות במרקם העוגה. בכל מקרה, קצרתי מחמאות ושימחתי את הבולסים והבולסות – תודה לך!

Reply
רותם אוקטובר 3, 2020 at 7:47 pm

היי קרן! אני מאד שמחה להכין מתכונים מהאתר שלך, יוצא נפלא. אתמול ניסיתי את העוגה הזו בתבנית סיליקון. אחרי 50 דקות בתנור וקצת זמן קירור בחוץ, כמעט חצי מהעוגה פשוט נשפכה החוצה כשהפכתי אותה. היתה נוזלית. את חושבת שזה קשור לסוג התבנית, את אופה בתבניות כאלו? תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2020 at 9:24 pm

אני ככ לא אוהבת סיליקון!
ממליצה ממש לעבוד עם תבניות שהן לא סיליקון

Reply

Leave a Comment