לחמים ומאפיםשבועות

בית לזית מקמח כוסמין

מאי 3, 2021 20 Comments

חזרתי מחופשה של שבוע שהתחלקה לשניים, חצי שבוע נפשנו באילת, שהפכה להיות מקום שאני ממש אוהבת!!

כלומר היא לא הפכה להיות משהו אחר ממה שהיתה, אבל במשך שנים נמנעתי מלהגיע אליה, אולי כי גם

לא ככ יכולנו להרשות לעצמנו חופשות, אולי כי חם והיא תיירותית מאוד ולפעמים המונית..אבל באוקטובר

האחרון נסענו לאילת והתאהבתי בה, הבנתי שלא חייבים להיות בתוך העיר ממש כדי להנות, העניין שלנו

בים בצלילות, דולפינים, אלמוגים ובעיקר שקט, ויש מספיק מקומות באילת שעונים על הצורך שלנו.

אחרי שנהננו ממש באוקטובר, הזמנתי לנו מקום לאפריל ליום ההולדת שלי. כשבועיים לפני הנסיעה, החיילת

שמשוחררת כבר מלאאאא זמן הודיעה שהיא עוברת לגור באילת, וכך נסענו לאילת כשהיא נמצאת פיזית

איתנו בעיר אבל עסוקה ממש בחיים החדשים שלה, עובדת בבית מלון, ומבלה עם חברות רוב הזמן בים.

כלומר, פגשנו אותה  ביעיקר באוטו כשהיא התקשרה לבקש שנקפיץ אותה מהדירה שלה לעבודה אם אנחנו

כבר בעיר, והאוטובוס מגיע פעם בשעה ונורא חם.

סהכ עבר שבוע מאז שהיא עברה לאילת והנה אנחנו איתה בעיר, קרובים אליה, איזה כייף!

אבל לקראת העזיבה שלנו את העיר, שאלתי אותה מתי היא חוזרת לביקור בבית,ביפו

והיא אמרה לי שהיא תגיע עוד חודש. חודש??????

זה המון זמן ילדה שלי, אני אבוא לאילת כל שבועיים לבקר אותך ללילה.

כבר דמיינתי אותי עושה את המסלול כל שבועיים ללילה במלון או דירת אייר בי אנד בי קטנה,

יוצאת איתה לארוחת ערב, קופצת לפנק אותה בבגדים בקניון, יושבת איתה בחוף של מוש…צוחקות ונהנות.

(חיה בסרט)

אמא!!!! שלא תעיזי לבוא! זה היה מאוד ישיר וברור.היא אסרה עליי לבוא לבקר. היא תגיע פעם בחודש

למרכז ומעבר לזה נא לא להפריע לה.

מזל שהזמנתי שוב חופשה לכל המשפחה ביוני, שנוכל לראות אותה שוב בלי שהיא תחשוב שהגעתי

במיוחד בשבילה:-)

מאילת המשכתי לנחשולים לסדנת ריקוד, אמאלה איזה מקום מדהים זה נחשולים, ממליצה לכם ממש.

שבוע שלם לא הייתי בבית, לא העליתי מתכונים, לא אפיתי, ולמרות שחשבתי שיהיה לי הרבה יותר קשה,

נהנתי מהחופשה שלי מהמטבח. אבל לקראת שבת התחילו לדגדג לי האצבעות והרגשתי, שאני חייבת

לאפות, חייבת להעלות מתכון לבלוג, חייבת! ביום ראשון מיד בבוקר הכנתי את אחד המאפים הקלילים והטעימים,

לא הכרתי את המאפה הזה שנקרא בית לזית בשנים שבהם הוא כיכב, למרות שמבחינת הגיל שלי

הכי מתאים שאכיר אותו, איכשהוא זה התפספס. במהלך השנים האחרונות נשאלתי מספר פעמים

עי עוקבים שלי מתי יעלה מתכון לבית לזית, אז הלכתי לעשות שיעורי בית, ולא הייתי סגורה על זה.

מה זה בצק עם זית שלם???? ככה סתם ?

אבל הבקשות המשיכו להגיע, והחלטתי שזה יהיה המתכון הראשון שיעלה לבלוג עם החזרה שלי מהחופשה.

הכנתי את המאפים החמודים האלו בגרסה קצת שונה מהגרסה העגולה הרגילה, כרולדות שפורסים

עם זיתים בפנים, אבל בסוף הפוסט למטה תמצאו גם את גרסת העיגולים הקלאסית של המאפה.

אני השתמשתי במתכון בקמח כוסמין 70% אבל אתם יכולים להכין מקמח לבן בלבד או קמח מלא מעורבב

עם קמח לבן .תיזהרו מהבית הזה הוא טעים!

בית לזית מקמח כוסמין/ כ 70 יחידות

מצרכים למתכון:

לבצק:

350 גר׳ קמח כוסמין 70% (המרת קמחים למטה)

שקית אבקת אפייה

1/2 כפית  מלח

100 גר׳ חמאה מומסת

גביע יוגורט/ שמנת חמוצה (200 מ״ל)

למילוי:

פחית זיתים ירוקים שלמים מגולענים

100 גר׳ גבינת קשקבל או מוצרלה מגורדת

לציפוי:

ביצה טרופה

1/2 כוס שומשום בקערה עמוקה

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים קמח אבקת אפייה ומלח, מוסיפים חמאה ומערבבים שוב,

מוסיפים יוגורט או שמנת חמוצה ומערבבים לקבלת כדור בצק, אפשר בעזרת הידיים  לאחד אותו הכי קל.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לצינון במקרר למשך 30 דק׳.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק שלנו ל 6 חלקים שווים.

על משטח מעט מקומח מרדדים כל חלק בצק לרצועה צרה וארוכה.

מניחים את רצועת הבצק כשהחלק הרחב פונה אליכם.

מסדרים בתחתית הבצק למטה לכל האורך זיתים במרווחים קטנים אחד מהשני.

מפזרים מעל הזיתים לכל האורך גבינה מגורדת. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה.

מברישים את הרולדה בביצה טרופה

בעזרת סכין חותכים ומחלקים את הבצק בן הזיתים כך שמקבלים ריבועי בצק ובתוכם זיתים

(מזכיר ממש הכנה של ניוקי)

טובלים כל ריבוע בצק משני הצדדים הפתוחים שלו בשומשום ומניחים על תבנית האפייה במרווחים קטנים.

אופים כ 15 דק׳ עד להשחמה.

לגרסת העיגולים:

קורצים עיגול מהבצק שלנו ומשטחים אותו מעט. ממניחים במרכז זית וקצת גבינה מגורדת, וסוגרים

את הבצק לעיגול שלם. מניחים בתבנית האפייה, מברישים בביצה את העיגולים ומפזרים שומשום

אופים 15 דק׳ ב 180 מעלות

 

**ניתן להכין מקמח לבן או לשלב 50% קמח מלא כגון קמח כוסמין או קמח חיטה מלא ו 50% קמח לבן

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

20 Comments

כרמית מאי 4, 2021 at 10:40 am

זה עובד אותו הדבר גם עם שמן במקום חמאה?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2021 at 10:56 pm

שמן זית יותר מוצלח פה

Reply
נאוה דוברת מאי 6, 2021 at 9:27 pm

אני רוצה להכין עם קמח כוסמין לבן, האם משנה את הכמיות של החומרים?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2021 at 7:33 am

אין צורך לשנות כלום

Reply
דניאל מאי 4, 2021 at 1:22 pm

יש לך רעיון איך להחליף את החמאה והיוגורט בשביל גרסא טבעונית?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2021 at 10:55 pm

שמן זית (1/2 כוס) ומים עד שמתקבל בצק יציב

Reply
שרה מאי 4, 2021 at 5:37 pm

הכנתי את המתכון יצא שלמות השתמשתי בקמח לבן אבל שמתי קצת פחות קמח יצא בצק רך ומושלם לעבודה
תודה רבה על המתכון

Reply
קרן אגם מאי 5, 2021 at 10:55 pm

שמחה לשמוע! תודה

Reply
טלי שפיגל מאי 8, 2021 at 9:02 am

המתכונים שלך תמיד מוצלחים וממש כיף לעקוב אחריך…
האם ניתן להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן? תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 8, 2021 at 11:18 am

תודה! מאמינה שקמח באותה כמות ללא גלוטן יעבוד מצוין

Reply
גילי מאי 8, 2021 at 11:17 am

תודה קרן על עוד מתכון מעולה.
מזדהה מאד עם החוויות שלך מאילת! גם אני נמנעתי מלהגיע אליה שנים ולאחרונה גיליתי אותה מחדש, במיוחד את החלק הדרומי. מצדי אין צורך להגיע לטיילת ולקניון ואז זו חופשה אחרת לגמרי . איפה ישנתם, יש לך המלצה?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2021 at 11:20 am

תודה גילי אכן החלק הדרומי מומלץ ביותר:-)

Reply
מיטל מאי 9, 2021 at 5:14 pm

התמכרתי למתכונים שלך… בניסיון להקל לקראת החג, האם יעבור הקפאה בשלום?..

Reply
קרן אגם מאי 9, 2021 at 8:09 pm

מניחה שכן, ואפ יש אפשרות אז להכין ולהקפיא לפני אפייה ואז רק להפשיר ולאפות עוד יותר טוב

Reply
רוז מאי 12, 2021 at 4:19 pm

היי האם אפשר להכין עד לפני האפייה, להקפיא
ושאני רוצה להכין להוציא מהמקפיא לתנור כמו בורקס??

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 12:15 pm

לגמרי אפשר

Reply
adit dubi sobol מאי 16, 2021 at 7:30 am

הי
האם אםשר לעשות עם קיטשן איד וו גיטרה?בשביל לחסוך זמן עבודה

Reply
קרן אגם מאי 16, 2021 at 12:54 pm

כן אפשר

Reply
עדית דובי סובול מאי 16, 2021 at 10:35 am

אפשר עם וו גיטרה?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2021 at 12:48 pm

כן

Reply

Leave a Comment