פאי וטארטקינוחים

בנופי פאי מהיר הכנה ללא אפייה

יוני 26, 2019 4 Comments
בנופי פאי

בנופי פאי

אני זוכרת ממש את הדייט הראשון שלי עם בנופי פאי

זה היה במסעדת 24 רופי, שפעם היינו הולכים לשבת שם די הרבה, כשהילדים עוד היו קטנים

כי מה יותר כייף מללכת למסעדה שבה אפשר להיזרק על הרצפה בגובה של הילדים ועוד לאכול תוך כדי?

רק שהילדים שלי, לא אוכלים אוכל הודי, אז הייתי מזמינה לגור הקטן צלחת אורז, ואחותו היתה מנשנשת

צ׳פטי, שזו הפיתה ההודית, ורק אנחנו היינו אוכלים טאלי מלא ירקות ודברים טובים.

זו היתה תמיד דילמה אם ללכת למסעדה הודית רק בגלל שכייף שם, למרות שהילדים כמעט לא נוגעים באוכל…

היה לנו קשה לוותר ופעם אני אפילו זוכרת שהבאנו לאמצעית מסבחה מאבו חסן רק כדי שיהיה לה משהו לאכול.

מזל שאף אחד לא שם לב:-)

ובכל זאת ולמרות שלא היה להם מה לאכול במסעדה הם נורא אהבו ללכת לשם, ובעיקר חיכו לזמן הבנופי בסוף הארוחה.

כשטעמתי את הבנופי בפעם הראשונה זו היתה אהבה ממבט ראשון, והרגשתי שאני יכולה לאכול מזה עוד ועוד…

מאז בכל פעם שיוצא לי להגיע למקום שמגישים בו בנופי אני תמיד אזמין.

באחת הפעמים שהיו לי אורחים מהודו לקחנו אותם למסעדה הודית ולא הבנתי למה הם לא מכירים את הקינוח

ההודי המפורסם בנופי, ואז הסבירו לי שהקינוח לא הודי בכלל, מוגש בהודו בעיקר בגואה , ובעיקר לתיירים,

שרובם ישראלים בכלל, ושזה קינוח אנגלי במקור, שמוגש בעיקר במסעדות הודיות בישראל:-)

בכל אופן, אני מודה למי שהמציא אותו, כי הוא טעים רצח.

ביסקויטים, ריבת חלב, קוקוס וקצפת, מה יכול להיות רע?

אפילו אני שלא אוהבת מתוק מתוק בדרך כלל שרופה על הקינוח הזה.

קצת לא יאומן שלקח לי ככ הרבה שנים להעלות לבלוג מתכון של בנופי, אבל הנה הוא,

בגרסה הכי קלה להכנה שיש.

בנופי פאי מהיר הכנה ללא אפייה/תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

200 גר׳ ביסקויטים מסוג פתי בר

120 גר׳ חמאה

4 בננות בשלות

400 גר׳ ריבת חלב (צנצנת מכילה בדרך כלל 450 גר׳)

1/3 כוס קוקוס (30 גר׳)

350 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה

כף אבקת סוכר

לעיטור:

תלתלי שוקולד מגורד

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים עוגיות לפירורים דקים

ממיסים את החמאה ומוסיפים לתערובת העוגיות ומערבבים היטב

מעבירים את העוגיות לתבנית, ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, אין צורך לשמן את התבנית

מכניסים למקפיא ל 30 דקות

מוציאים את התבנית מהמקפיא, ומורחים מעליה שכבה של ריבת חלב

מיישירם בעזרת פלטה או גב כף

חותכים את הבננות לפרוסות דקות, ומסדרים על גבי ריבת החלב, כך שהבננות יכסו את כל שטח הפאי

מפזרים מעל הבננות את הקוקוס

מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה

מעבירים לפאי ומיישרים.

מפזרים תלתלי שוקולד, מעבירים למקרר לפחות ל 5-6 שעות.

מגיישם קר.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

טל אוגוסט 30, 2019 at 12:27 pm

מושלם!
האם אפשר להכין בתבנית זכוכית גודל 26 אין לי תבנית פאי מתפרקת ולא אספיק לקנות…:(

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2019 at 12:41 pm

בטח

Reply
דנה נובמבר 12, 2019 at 4:08 pm

בעקבות המחסור החמור בחמאה… יש לי רק 100 גרם האם ניתן להשלים עם שמן? משהו אחר אולי?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2019 at 4:11 pm

אני חושבת ש 100 גר׳ חמאה יספיקו לך

Reply

Leave a Comment