פאי וטארטקינוחים

בנופי פאי מהיר הכנה ללא אפייה

יוני 26, 2019 35 Comments
בנופי פאי

בנופי פאי

אני זוכרת ממש את הדייט הראשון שלי עם בנופי פאי

זה היה במסעדת 24 רופי, שפעם היינו הולכים לשבת שם די הרבה, כשהילדים עוד היו קטנים

כי מה יותר כייף מללכת למסעדה שבה אפשר להיזרק על הרצפה בגובה של הילדים ועוד לאכול תוך כדי?

רק שהילדים שלי, לא אוכלים אוכל הודי, אז הייתי מזמינה לגור הקטן צלחת אורז, ואחותו היתה מנשנשת

צ'פטי, שזו הפיתה ההודית, ורק אנחנו היינו אוכלים טאלי מלא ירקות ודברים טובים.

זו היתה תמיד דילמה אם ללכת למסעדה הודית רק בגלל שכייף שם, למרות שהילדים כמעט לא נוגעים באוכל…

היה לנו קשה לוותר ופעם אני אפילו זוכרת שהבאנו לאמצעית מסבחה מאבו חסן רק כדי שיהיה לה משהו לאכול.

מזל שאף אחד לא שם לב:-)

ובכל זאת ולמרות שלא היה להם מה לאכול במסעדה הם נורא אהבו ללכת לשם, ובעיקר חיכו לזמן הבנופי בסוף הארוחה.

כשטעמתי את הבנופי בפעם הראשונה זו היתה אהבה ממבט ראשון, והרגשתי שאני יכולה לאכול מזה עוד ועוד…

מאז בכל פעם שיוצא לי להגיע למקום שמגישים בו בנופי אני תמיד אזמין.

באחת הפעמים שהיו לי אורחים מהודו לקחנו אותם למסעדה הודית ולא הבנתי למה הם לא מכירים את הקינוח

ההודי המפורסם בנופי, ואז הסבירו לי שהקינוח לא הודי בכלל, מוגש בהודו בעיקר בגואה , ובעיקר לתיירים,

שרובם ישראלים בכלל, ושזה קינוח אנגלי במקור, שמוגש בעיקר במסעדות הודיות בישראל:-)

בכל אופן, אני מודה למי שהמציא אותו, כי הוא טעים רצח.

ביסקויטים, ריבת חלב, קוקוס וקצפת, מה יכול להיות רע?

אפילו אני שלא אוהבת מתוק מתוק בדרך כלל שרופה על הקינוח הזה.

קצת לא יאומן שלקח לי ככ הרבה שנים להעלות לבלוג מתכון של בנופי, אבל הנה הוא,

בגרסה הכי קלה להכנה שיש.

בנופי פאי מהיר הכנה ללא אפייה/תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

200 גר' ביסקויטים מסוג פתי בר

120 גר' חמאה

4 בננות בשלות

400 גר' ריבת חלב (צנצנת מכילה בדרך כלל 450 גר')

1/3 כוס קוקוס (30 גר')

350 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה

כף אבקת סוכר

לעיטור:

תלתלי שוקולד מגורד

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים עוגיות לפירורים דקים

ממיסים את החמאה ומוסיפים לתערובת העוגיות ומערבבים היטב

מעבירים את העוגיות לתבנית, ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, אין צורך לשמן את התבנית

מכניסים למקפיא ל 30 דקות

מוציאים את התבנית מהמקפיא, ומורחים מעליה שכבה של ריבת חלב

מיישירם בעזרת פלטה או גב כף

חותכים את הבננות לפרוסות דקות, ומסדרים על גבי ריבת החלב, כך שהבננות יכסו את כל שטח הפאי

מפזרים מעל הבננות את הקוקוס

מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה

מעבירים לפאי ומיישרים.

מפזרים תלתלי שוקולד, מעבירים למקרר לפחות ל 5-6 שעות.

מגיישם קר.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

35 Comments

טל אוגוסט 30, 2019 at 12:27 pm

מושלם!
האם אפשר להכין בתבנית זכוכית גודל 26 אין לי תבנית פאי מתפרקת ולא אספיק לקנות…:(

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2019 at 12:41 pm

בטח

Reply
ענבל יוני 10, 2020 at 7:32 am

האם ניתן להחליף את הבננות משהו אחר? (סליחה על השאלה הקצת מגוחכת)

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 7:43 am

הי
זה בנופי פאי ובבנות זה חלק מהפרי באמת שאין לי מחשבה על פרי אחר שיישתדך ככ טוב

Reply
סיון אניב אוקטובר 16, 2020 at 5:23 pm

הי, האם אפשר גם למקפיא?
לפחות זמן שיהיה לקינוח הערב..

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 7:48 pm

פחות ממליצה בגלל הקצפת

Reply
דנה נובמבר 12, 2019 at 4:08 pm

בעקבות המחסור החמור בחמאה… יש לי רק 100 גרם האם ניתן להשלים עם שמן? משהו אחר אולי?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2019 at 4:11 pm

אני חושבת ש 100 גר׳ חמאה יספיקו לך

Reply
שני דצמבר 4, 2019 at 12:09 pm

האם אפשר לוותר על הקוקוס? או לשים משהו אחר במקום?

Reply
קרן אגם דצמבר 4, 2019 at 12:11 pm

אין בעיה לוותר

Reply
דפני ינואר 2, 2020 at 10:15 am

יצא מושלם !!! ו…טעים כל כך שהחברה פשוט "ישבו" על העוגה ולא השאירו פירורי
שאפו 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2020 at 10:27 am

הכי כייףףףף לשבת על העוגה הזו עם כפית
תודה דפני

Reply
גילי ספטמבר 15, 2020 at 8:31 pm

היי אפשר להכין עם תבנת פאי 26?
נשמעת עוגה מדהימה

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:08 pm

לדעתי היא תהיה בסדר גמור ב 26

Reply
לירית אוקטובר 9, 2020 at 11:30 am

היי, איך יצא אם אחליף את ריבת החלב בנוטלה? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 4:25 pm

ייצא אחלה

Reply
לירון בן אוקטובר 26, 2020 at 10:27 pm

טוב שמעי, אני ממש אוהבת את כל המתכונים שלך, אבל הפעם!!! או מי גאד.. שדרגתי קצת: שמתי בננות שהקפצתי עם חמאה וסוכר במחבת ומעל פיזרתי כמות נדיבה של קוקוס קלוי יחד עם קוקוס לבן טרי. אין כמוך תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 10:30 pm

יאמייייי

Reply
רונית ינואר 21, 2021 at 2:49 am

אירחתי כמה חברים לערב נשנושים ויין ולקינוח הכנתי את העוגה הזאת.
יצאה חלומית והזכירה לי תקופות מהממות…
מומלצת ביותר וכל כך קלה להכנה.
תודה על עוד מתכון מצוין.

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 7:19 am

תודה רונית

Reply
הגר פברואר 4, 2021 at 9:58 am

היוש 🙂
בהנחה שלא מחסלים את העוגה באותו הרגע, כמה זמן יכולה להישאר במקרר ?
שואלת בגלל הבננות…

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2021 at 3:30 pm

3-4 ימים

Reply
זיוית ינואר 29, 2021 at 2:52 pm

היי, האם אפשר להמיר חמאה בשמן קנולה או שמן קוקוס ?
תודה רבה

Reply
שני ינואר 29, 2021 at 9:23 pm

אפשר איכשהו להכין קצפת לא חלבית?

Reply
איריס ינואר 30, 2021 at 5:22 pm

ראיתי בסטורי של היום בתוך הבנופי אפרסק? יכול להיות??

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 8:46 am

לא השתרבב פנימה אפרסק, מה גם שזו לא העונה שלהם :-.) רק בננות

Reply
יערה זיסקינד פברואר 9, 2021 at 2:45 pm

הכנתי אתמול, ממש קל להכנה ויצא פגז! הוספתי כף גדושה של ממרח לוטוס לתערובת ביסקוויטים. פידרתי קקאו מעל. תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 9:40 pm

נשמע מושלם

Reply
דניאל פברואר 10, 2021 at 8:57 am

הי קרן
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 11:51 am

בטח אין בעיה להמיר

Reply
מורן פברואר 18, 2021 at 11:18 am

האם ניתן לעשות בכוסות קטנות ולא בתבנית גדולה. או האם בתבנית זה נחתך נורמלי? שואלת בשביל אירוח שלא מתאים לאכול מהתבנית…

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2021 at 2:01 pm

אם תצנני טוב זה ייחתך סבבה לגמרי, ואפשר גם בכוסות אישיות

Reply
דניאלה אפריל 12, 2021 at 12:27 pm

היי, אפשר להכין יום לפני ההגשה? והאם תשרוד נסיעה של שעה ביום למחרת?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2021 at 11:29 pm

אפשר יום קודם ואף עדיף. ממליצה אם נוסעים לשעה להניח אותה על לפחות על קרחונים או לשמור על הקור שלה איכשהוא

Reply
דניאלה אפריל 15, 2021 at 4:56 pm

יצא מדהים! וואו
האמת שבהתחלה נשברה לי הקצפת אבל לא ויתרתי והכנתי חדשה
תודה על המתכון!

Reply

Leave a Comment