אני זוכרת ממש את הדייט הראשון שלי עם בנופי פאי
זה היה במסעדת 24 רופי, שפעם היינו הולכים לשבת שם די הרבה, כשהילדים עוד היו קטנים
כי מה יותר כייף מללכת למסעדה שבה אפשר להיזרק על הרצפה בגובה של הילדים ועוד לאכול תוך כדי?
רק שהילדים שלי, לא אוכלים אוכל הודי, אז הייתי מזמינה לגור הקטן צלחת אורז, ואחותו היתה מנשנשת
צ'פטי, שזו הפיתה ההודית, ורק אנחנו היינו אוכלים טאלי מלא ירקות ודברים טובים.
זו היתה תמיד דילמה אם ללכת למסעדה הודית רק בגלל שכייף שם, למרות שהילדים כמעט לא נוגעים באוכל…
היה לנו קשה לוותר ופעם אני אפילו זוכרת שהבאנו לאמצעית מסבחה מאבו חסן רק כדי שיהיה לה משהו לאכול.
מזל שאף אחד לא שם לב:-)
ובכל זאת ולמרות שלא היה להם מה לאכול במסעדה הם נורא אהבו ללכת לשם, ובעיקר חיכו לזמן הבנופי בסוף הארוחה.
כשטעמתי את הבנופי בפעם הראשונה זו היתה אהבה ממבט ראשון, והרגשתי שאני יכולה לאכול מזה עוד ועוד…
מאז בכל פעם שיוצא לי להגיע למקום שמגישים בו בנופי אני תמיד אזמין.
באחת הפעמים שהיו לי אורחים מהודו לקחנו אותם למסעדה הודית ולא הבנתי למה הם לא מכירים את הקינוח
ההודי המפורסם בנופי, ואז הסבירו לי שהקינוח לא הודי בכלל, מוגש בהודו בעיקר בגואה , ובעיקר לתיירים,
שרובם ישראלים בכלל, ושזה קינוח אנגלי במקור, שמוגש בעיקר במסעדות הודיות בישראל:-)
בכל אופן, אני מודה למי שהמציא אותו, כי הוא טעים רצח.
ביסקויטים, ריבת חלב, קוקוס וקצפת, מה יכול להיות רע?
אפילו אני שלא אוהבת מתוק מתוק בדרך כלל שרופה על הקינוח הזה.
קצת לא יאומן שלקח לי ככ הרבה שנים להעלות לבלוג מתכון של בנופי, אבל הנה הוא,
בגרסה הכי קלה להכנה שיש.
גרסה לפסח פה למטה מתחת לביסקויטים:
בנופי פאי מהיר הכנה ללא אפייה/תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
200 גר' ביסקויטים מסוג פתי בר
120 גר' חמאה
(לפסח ממירים ביסקויטים ב 250 גר׳ עוגיות יין לפסח וארבע כפות שקדים טחונים לאבקה, כל השאר כרגיל)
4 בננות בשלות
400 גר' ריבת חלב (צנצנת מכילה בדרך כלל 450 גר')
1/3 כוס קוקוס (30 גר')
350 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה
כף אבקת סוכר
לעיטור:
תלתלי שוקולד מגורד
או 4 כפות ריבת חלב מומסת.
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים עוגיות לפירורים דקים
ממיסים את החמאה ומוסיפים לתערובת העוגיות ומערבבים היטב (לפסח מוסיפים גם את השקדים הטחונים)
מעבירים את העוגיות לתבנית, ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, אין צורך לשמן את התבנית
מכניסים למקפיא ל 30 דקות
מוציאים את התבנית מהמקפיא, ומורחים מעליה שכבה של ריבת חלב
מיישירם בעזרת פלטה או גב כף
חותכים את הבננות לפרוסות דקות, ומסדרים על גבי ריבת החלב, כך שהבננות יכסו את כל שטח הפאי
מפזרים מעל הבננות את הקוקוס
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה
מעבירים מעל הפאי ומיישרים.
מפזרים תלתלי שוקולד או מזלפים ריבת חלב מומסת, מעבירים למקרר לפחות ל 5-6 שעות.
מגיישם קר.
62 Comments
מושלם!
האם אפשר להכין בתבנית זכוכית גודל 26 אין לי תבנית פאי מתפרקת ולא אספיק לקנות…:(
בטח
האם ניתן להחליף את הבננות משהו אחר? (סליחה על השאלה הקצת מגוחכת)
הי
זה בנופי פאי ובבנות זה חלק מהפרי באמת שאין לי מחשבה על פרי אחר שיישתדך ככ טוב
היי, מה המטרה של 5-6 שעות במקרר לפני הגשה? תודה
התייצבות של העוגה וספיחת טעמים.
משהו אחר במקום חמאה
לטבעוניים
שמן קוקוס או נטורינה
אפשר להכין יום לפני?
בטח
אפשר לקצץ חצי בריבת חלב??
הי, האם אפשר גם למקפיא?
לפחות זמן שיהיה לקינוח הערב..
פחות ממליצה בגלל הקצפת
בעקבות המחסור החמור בחמאה… יש לי רק 100 גרם האם ניתן להשלים עם שמן? משהו אחר אולי?
אני חושבת ש 100 גר׳ חמאה יספיקו לך
האם אפשר לוותר על הקוקוס? או לשים משהו אחר במקום?
אין בעיה לוותר
יצא מושלם !!! ו…טעים כל כך שהחברה פשוט "ישבו" על העוגה ולא השאירו פירורי
שאפו 🙂
הכי כייףףףף לשבת על העוגה הזו עם כפית
תודה דפני
היי אפשר להכין עם תבנת פאי 26?
נשמעת עוגה מדהימה
לדעתי היא תהיה בסדר גמור ב 26
היי, איך יצא אם אחליף את ריבת החלב בנוטלה? תודה
ייצא אחלה
טוב שמעי, אני ממש אוהבת את כל המתכונים שלך, אבל הפעם!!! או מי גאד.. שדרגתי קצת: שמתי בננות שהקפצתי עם חמאה וסוכר במחבת ומעל פיזרתי כמות נדיבה של קוקוס קלוי יחד עם קוקוס לבן טרי. אין כמוך תודה
יאמייייי
נשמע משו משו ….תודה לך
אירחתי כמה חברים לערב נשנושים ויין ולקינוח הכנתי את העוגה הזאת.
יצאה חלומית והזכירה לי תקופות מהממות…
מומלצת ביותר וכל כך קלה להכנה.
תודה על עוד מתכון מצוין.
תודה רונית
היוש 🙂
בהנחה שלא מחסלים את העוגה באותו הרגע, כמה זמן יכולה להישאר במקרר ?
שואלת בגלל הבננות…
3-4 ימים
הי לשים קרם קוקוס מפחית שימורים?
כן, מפחית
זה לא קוקוס יבש?
יצאה פשוט מושלם לא הפסיקה לגרוף מחמאות
משמח ממש
היי, האם אפשר להמיר חמאה בשמן קנולה או שמן קוקוס ?
תודה רבה
אפשר איכשהו להכין קצפת לא חלבית?
ראיתי בסטורי של היום בתוך הבנופי אפרסק? יכול להיות??
לא השתרבב פנימה אפרסק, מה גם שזו לא העונה שלהם :-.) רק בננות
הכנתי אתמול, ממש קל להכנה ויצא פגז! הוספתי כף גדושה של ממרח לוטוס לתערובת ביסקוויטים. פידרתי קקאו מעל. תודה!
נשמע מושלם
הי קרן
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
בטח אין בעיה להמיר
האם ניתן לעשות בכוסות קטנות ולא בתבנית גדולה. או האם בתבנית זה נחתך נורמלי? שואלת בשביל אירוח שלא מתאים לאכול מהתבנית…
אם תצנני טוב זה ייחתך סבבה לגמרי, ואפשר גם בכוסות אישיות
היי, אפשר להכין יום לפני ההגשה? והאם תשרוד נסיעה של שעה ביום למחרת?
אפשר יום קודם ואף עדיף. ממליצה אם נוסעים לשעה להניח אותה על לפחות על קרחונים או לשמור על הקור שלה איכשהוא
יצא מדהים! וואו
האמת שבהתחלה נשברה לי הקצפת אבל לא ויתרתי והכנתי חדשה
תודה על המתכון!
הי
שנת צמחית אפשרי?
בטח
היי
נשמע פשוט וואו וחייבת להכין.. הבעיה שלא אוהבים אצלי בכלל ריבת חלב.. אפשר להחליף במשהו אחר?? בא חמ לתת לזה ביס חחחח
במקרה הזה, פשוט להכין קינוח אחר
היי! אין לי את העוגיות הכשרות לפסח (כן יש לי קמח שקדים)
האם יש פתרון אחר שאני יכולה לעשות?
להכין בצק פריך לפסח, רק שקדים לא יעבדו פה, יש מתכון לעוגיות בצק פריך לפסח מוזמנת לחלץ מתכון משם
שלום קרן, תוסה על המתכון, האם אפשר לשלב גבינה עם השמנת, לתת קצת טעם של עוגת גבינה, או שלא ישתלב בטעמים?
אפשר מסקרפונה ייצא מדהים
היי 🙂
אפשר להכין יום לפני?
אפילו רצוי
למרוח את כל צנצנת ריבת החלב? זה לא הרבה? אם כן, אפשר להפחית כמויות? תודה אלופה
זה ממש לא הרבה, אחרת הכל ייצא מאוד יבש
עוגה מאד טעימה וקלה. יש דרך קלה למרוח את ריבת החלב על הבסיס? הסתבכתי עם זה.
להמיס את הריבת חלב קצת במיקרו ואז היא ממש נוזית וקלה למריחה