קינוחיםראש השנה

בקלאווה לעצלנים

מאי 2, 2015 18 Comments

צילום:מאיר בולקה

**הפוסט עודכן ושופץ בתאריך 28/01/19**

הכל התחיל כשנסעתי לפריז לאפות במסעדה בערב חד פעמי של אוכל ים תיכוני

ומוסיקה טובה ושמחה וההכנות לערב נעשו כולן בישראל.

היו לי התלבטויות רבות בקשר לקינוח,

ולא הייתי מרוצה  מהמון נסיונות  שעשיתי בסיגרים מתוקים מעלי פילו.

התקשרתי לרותם ליברזון חברתי האלופה, בשלנית היסטרית ומלכת המטבח, שאצלה הכל בא בקלי קלות

ובזמן האחרון אני לא זזה במטבח בלי לדבר איתה קודם ולהתייעץ .

עזבי הכל היא אמרה לי, כנסי לבלוג שלי לפוסט על תורכיה, וקחי משם את המתכון לסיגרים המתוקים.

עזבתי הכל, נכנסתי למטבח, והכנתי.

שיואו, זה היסטרי.

לא רק שזה טעים שאין דברים כאלו, זה הכי קל להכנה בדיוק בדיוק כמו שאני אוהבת.

נדמה לי שהתחלתי לרקוד אחרי הביס הראשון.

את רותם הכרתי כשפתחתי בלוג בסלונה, ראיתי אותה כמה פעמים במפגשי בלוגרים,

ולא בטוחה שקלטתי אותה מהרגע הראשון.

לאט לאט הג׳ינג׳ית המתולתלת עם הקוצים בתחת נכנסה לחיי,

וכל פעם גילינו ועדיין מגלות כמה אנחנו חולקות ואוהבות את אותם הדברים.

לרותם יש סדר יום שיכול בקלות להחזיק סיטקום לארבע עונות,

היא אלופת המטבח (יש לה מטבח הורס!)

והיא בשלנית אבל באמת באמת משהו מיוחד, הנה הבלוג שלה

ועשיו…כמה שנים אחרי, ואני נוסעת שוב, הפעם להודו, להעביר סדנאות אפייה, ושוב אני מכינה להם בקלאוות מהירות הכנה.

הפעם קראתי לחבר טוב, מאיר בולקה, שיעזור לי לצלם את הבקלאווה קצת יותר מקצועי, ויצאו תמונות מדהימות.

צילום:מאיר בולקה

עלים

 

בקלאווה לעצלנים /  כמות ל 35 יחידות

(גרסת השבלולים למטה)

מה צריך :

כוס פיסטוקים

כוס אגוזי לוז, פקאנים, אגוזי מלך או מיקס שלהם ( יוצא טעים ככה ככה או ככה )

כפית גדושה של קינמון

רבע כוס סוכר לבן ( אפשר גם חום)

150 גרם חמאה מומסת

חבילת עלי פילו (אין צורך להפשיר מראש)

רבע כוס פיסטוקים טחונים דק, לקישוט

לסירופ:

כוס מים

כוס וחצי סוכר

חצי כפית של מי ורדים

איך מכינים :

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה

במעבד מזון עם להב פלדה  טוחנים דק  את הפיסטוקים עם האגוזים הסוכר והקינמון.

מניחים בצד.

ממיסים את החמאה במיקרוגל או בסיר קטן ומניחים בצד.

פורסים את חבילת עלי הפילו על השיש כאשר הם מכוסים במגבת על מנת שלא ייתייבשו

 מניחים עלה פילו אחד על השיש על גבי נייר אפיה,

ובעזרת מברשת מורחים עליו שכבה דקה של חמאה מומסת 

_MG_9066

מניחים מעליו עלה נוסף ומורחים גם אותו בחמאה

מפזרים בנדיבות  מתערובת הפיסטוקים.

_MG_9074

מחלקים את העלים המוכנים לשלוש רצועות לאורך

_MG_9075

עכשיו מחלקים אותם לשלוש רצועות לרוחב כך שייתקבלו  סהכ תשעה מלבנים.

_MG_9078

מגלגלים  היטב וצמוד כל מלבן לסיגר

_MG_9081

ומניחים בתבנית התנור

_MG_9092

ממשיכים כך עם כל הכמות.

מכניסים את התבנית לתנור ואפים כ 15-20 דקות עד שהסיגרים זהובים

בינתיים מכינים את הסירופ

בסיר קטן על להבה בינונית ממיסים דבש, סוכר ומעט מים עד לרתיחה עדינה

(בזהירות לא לשרוף, ולהקפיד לערבב כל הזמן)

מבשלים מעט עד שהסוכר נמס לגמרי ומוסיפים חצי כפית מי ורדים

מסירים מהאש, ושופכים בנדיבות מהסירופ על הסיגרים החמים

***הבטחתי לכם את גרסת השבלולים:

אופן ההכנה ממש דומה, רק שבמקום לחתוך את דפי הפילו ל 9 מלבנים, חותכים אותם לרוחבם לשלוש רצועות ארוכות ומגלגלים כל רצועה לשבלול.

כל השאר בדיוק אותו הדבר.

_MG_9106

מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בפיסטוק טחון וטורפים.

_MG_9019

 

Print Friendly, PDF & Email

18 Comments

איילת יוני 7, 2016 at 2:50 pm

שלום קרן. מתכון הבקלווה נראה מעולה. האם ניתן להקפיא אותן?

Reply
קרן אגם יוני 7, 2016 at 2:59 pm

הי איילת
ספיציפית עם הבקלווה לא ניסיתי אבל את יכולה להקפיא אחרי צינון מלא וללא הסירופ כמובן
קחי בחשבון שזה ישנה את מרקם הבצק ולא תהיה לו אותה הפריכות שהיתה לפני הקפאה

Reply
דניאל ספטמבר 18, 2017 at 9:45 pm

היי קרן,
במה ניתן להמיר את החמאה למתכון פרווה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2017 at 10:28 pm

אפשר בשמן קנולה ( ספריי שמן גם מצויין)

Reply
לירון אוקטובר 16, 2019 at 2:38 pm

הי קרן, אפשר להכין עם עלי סיגר ואז להקפיא ( לפני האפיה) וכשהאורחים מגיעים להכניס לתנור קפוא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2019 at 4:47 pm

אין בעיה להכין עם עלי סיגר ולהקפיא
הייתי מפשירה לפני אפייה ולא אופה קפוא
אמור להפשיר ממש במהירות זה בצק דקיק

Reply
nadia אוקטובר 31, 2017 at 7:24 pm

היי קרן ,
האם ניסת עם גבינה ? ובמידה וכן איזו סוג גבינה ?
נראה אחלה מתכון .
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2017 at 2:59 pm

הי נדיה, זה יהיה מצויין עם גבינה, אין לי מתכון ספיציפי מציעה לחפש ברשת מתכוני סיגרים מתוקים עם גבינה.

Reply
ורדה ספטמבר 8, 2018 at 9:49 am

היי קרן,
אם הטירוף של הכנות לחג ראיתי את המכון ובא לי להכין.
האם יש צורך לאפות בסמוך לאכילה או אפשר לפני?
תודה
ושנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2018 at 11:58 am

אפשר להכין מראש, אין צורך בסמוך לאכילה:-)

Reply
ורדה ספטמבר 16, 2018 at 11:00 am

קרן , יצא מושלם!!! תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2018 at 11:12 am

שמחה לשמוע ורדה, זה אחד הקינוחים האהובים עליי

Reply
נעמה ינואר 26, 2019 at 11:31 am

האם אפשר להכין עם עלי סיגרים ולא דפי פילו?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2019 at 2:56 pm

כן אין בעיה

Reply
נוכחי ינואר 28, 2019 at 11:22 am

התאריך בתחילת הפוסט לא נכון…

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2019 at 1:45 pm

נכון, תודה על תשומת הלב !אתקן

Reply
Cala ינואר 29, 2019 at 4:32 am

הי קרן,
היכן במתכון משתמשים באגוזי מלך ו/או בפקאנים?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2019 at 6:32 am

מפזרים אותם על עלי הפילו, לפני חיתוך, זה כתוב במתכון מתחת לתמונה הראשונה בה רואים מברשת שמורחת חמאה על העלים…
לפני כן כמובן קוצצים אותם במעבד מזון כפי שכתוב מתחת לאופן ההכנה

Reply

Leave a Comment