**הפוסט עודכן ושופץ בתאריך 28/01/19**
הכל התחיל כשנסעתי לפריז לאפות במסעדה בערב חד פעמי של אוכל ים תיכוני
ומוסיקה טובה ושמחה וההכנות לערב נעשו כולן בישראל.
היו לי התלבטויות רבות בקשר לקינוח,
ולא הייתי מרוצה מהמון נסיונות שעשיתי בסיגרים מתוקים מעלי פילו.
התקשרתי לרותם ליברזון חברתי האלופה, בשלנית היסטרית ומלכת המטבח, שאצלה הכל בא בקלי קלות
ובזמן האחרון אני לא זזה במטבח בלי לדבר איתה קודם ולהתייעץ .
עזבי הכל היא אמרה לי, כנסי לבלוג שלי לפוסט על תורכיה, וקחי משם את המתכון לסיגרים המתוקים.
עזבתי הכל, נכנסתי למטבח, והכנתי.
שיואו, זה היסטרי.
לא רק שזה טעים שאין דברים כאלו, זה הכי קל להכנה בדיוק בדיוק כמו שאני אוהבת.
נדמה לי שהתחלתי לרקוד אחרי הביס הראשון.
את רותם הכרתי כשפתחתי בלוג בסלונה, ראיתי אותה כמה פעמים במפגשי בלוגרים,
ולא בטוחה שקלטתי אותה מהרגע הראשון.
לאט לאט הג'ינג'ית המתולתלת עם הקוצים בתחת נכנסה לחיי,
וכל פעם גילינו ועדיין מגלות כמה אנחנו חולקות ואוהבות את אותם הדברים.
לרותם יש סדר יום שיכול בקלות להחזיק סיטקום לארבע עונות,
היא אלופת המטבח (יש לה מטבח הורס!)
והיא בשלנית אבל באמת באמת משהו מיוחד, הנה הבלוג שלה
ועשיו…כמה שנים אחרי, ואני נוסעת שוב, הפעם להודו, להעביר סדנאות אפייה, ושוב אני מכינה להם בקלאוות מהירות הכנה.
הפעם קראתי לחבר טוב, מאיר בולקה, שיעזור לי לצלם את הבקלאווה קצת יותר מקצועי, ויצאו תמונות מדהימות.
כל שלבי ההכנה מחכים לכם בוידאו באינסטוש כאן
בקלאווה לעצלנים / כמות ל 35 יחידות
(גרסת השבלולים למטה)
מה צריך :
כוס פיסטוקים
כוס אגוזי לוז, פקאנים, אגוזי מלך או מיקס שלהם ( יוצא טעים ככה ככה או ככה )
כפית גדושה של קינמון
רבע כוס סוכר לבן ( אפשר גם חום)
150 גרם חמאה מומסת
חבילת עלי פילו
רבע כוס פיסטוקים טחונים דק, לקישוט
לסירופ:
כוס מים
כוס וחצי סוכר
חצי כפית של מי ורדים
איך מכינים :
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים דק את הפיסטוקים עם האגוזים הסוכר והקינמון.
מניחים בצד.
ממיסים את החמאה במיקרוגל או בסיר קטן ומניחים בצד.
פורסים את חבילת עלי הפילו על השיש כאשר הם מכוסים במגבת על מנת שלא ייתייבשו
מניחים עלה פילו אחד על השיש על גבי נייר אפיה,
ובעזרת מברשת מורחים עליו שכבה דקה של חמאה מומסת
מניחים מעליו עלה נוסף ומורחים גם אותו בחמאה
מפזרים בנדיבות מתערובת הפיסטוקים.
מחלקים את העלים המוכנים לשלוש רצועות לאורך
עכשיו מחלקים אותם לשלוש רצועות לרוחב כך שייתקבלו סהכ תשעה מלבנים.
מגלגלים היטב וצמוד כל מלבן לסיגר
ומניחים בתבנית התנור
ממשיכים כך עם כל הכמות.מברישים את כל הסיגרים בחמאה מומסת
מכניסים את התבנית לתנור ואפים כ 15-20 דקות עד שהסיגרים זהובים
בינתיים מכינים את הסירופ
בסיר קטן על להבה בינונית ממיסים סוכר ומים עד לרתיחה עדינה
(בזהירות לא לשרוף, ולהקפיד לערבב כל הזמן)
מבשלים מעט עד שהסוכר נמס לגמרי ומוסיפים חצי כפית מי ורדים
מסירים מהאש, ושופכים בנדיבות מהסירופ על הסיגרים החמים
***הבטחתי לכם את גרסת השבלולים:
אופן ההכנה ממש דומה, רק שבמקום לחתוך את דפי הפילו ל 9 מלבנים, חותכים אותם לרוחבם לשלוש רצועות ארוכות ומגלגלים כל רצועה לשבלול.
כל השאר בדיוק אותו הדבר.
מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בפיסטוק טחון וטורפים.
46 Comments
שלום קרן. מתכון הבקלווה נראה מעולה. האם ניתן להקפיא אותן?
הי איילת
ספיציפית עם הבקלווה לא ניסיתי אבל את יכולה להקפיא אחרי צינון מלא וללא הסירופ כמובן
קחי בחשבון שזה ישנה את מרקם הבצק ולא תהיה לו אותה הפריכות שהיתה לפני הקפאה
היי קרן,
במה ניתן להמיר את החמאה למתכון פרווה?
אפשר בשמן קנולה ( ספריי שמן גם מצויין)
הי קרן, אפשר להכין עם עלי סיגר ואז להקפיא ( לפני האפיה) וכשהאורחים מגיעים להכניס לתנור קפוא?
אין בעיה להכין עם עלי סיגר ולהקפיא
הייתי מפשירה לפני אפייה ולא אופה קפוא
אמור להפשיר ממש במהירות זה בצק דקיק
נראה מעולה. שאלה בקשר לסירופ: ברכיבים לא מצויין דבש ואילו בתוכן המתכון כתבת דבש. כמה דבש?
הורדתי את הדבש, זו טעות
האם אפשר בבצק אחר וחא פילו תודה
ספיציפית את האצבעות האלו ממליצה רק בפילו
יעבוד עם מחמאה/נטורינה? יש אצלנו רגישים ללקטוז…
ספריי שמן יעשה אחלה עבודה
הי, שאלה דחופה…
רוצה להכין עכשיו, ולאפות בערב, ממש בסמוך להגשה. אפשר להשאיר במקרר? חייבים במקפיא?
חוששת שהבצק יירטב
תודה רבה רבה
אפשר במקרר אין בעיה
היי קרן ,
האם ניסת עם גבינה ? ובמידה וכן איזו סוג גבינה ?
נראה אחלה מתכון .
תודה
הי נדיה, זה יהיה מצויין עם גבינה, אין לי מתכון ספיציפי מציעה לחפש ברשת מתכוני סיגרים מתוקים עם גבינה.
היי קרן,
אם הטירוף של הכנות לחג ראיתי את המכון ובא לי להכין.
האם יש צורך לאפות בסמוך לאכילה או אפשר לפני?
תודה
ושנה טובה
אפשר להכין מראש, אין צורך בסמוך לאכילה:-)
קרן , יצא מושלם!!! תודה רבה
שמחה לשמוע ורדה, זה אחד הקינוחים האהובים עליי
האם אפשר להכין עם עלי סיגרים ולא דפי פילו?
כן אין בעיה
התאריך בתחילת הפוסט לא נכון…
נכון, תודה על תשומת הלב !אתקן
הי קרן,
היכן במתכון משתמשים באגוזי מלך ו/או בפקאנים?
תודה
מפזרים אותם על עלי הפילו, לפני חיתוך, זה כתוב במתכון מתחת לתמונה הראשונה בה רואים מברשת שמורחת חמאה על העלים…
לפני כן כמובן קוצצים אותם במעבד מזון כפי שכתוב מתחת לאופן ההכנה
יצא משגעעע ,קרן רציתי לדעת אייך שומרים תסיגרים בתוך קופסא במקרר או בחוץ ???
בקופסא מחוץ למקרר
היי קרן, מה לגבי דפי פילו מצוננים של שמרית? אם כבר לעצלנים, אז עד הסוף ניסית אותם?
ברור הם מעולים
תודה
הי קרן הפיצוחום קלויים או טבעיים? תודה
טבעיים
היי קרן המדהימה 🙂 אוהבת את המתכונים שלך, מוצלחים במיוחד! מכינה את הבקלוואה לשבת.. האם תערובת עם פקאן ולוז מומלחים, גם יתאימו?
בטח!
תודה!! 🙂
היי
מה אפשר במקום מי הורדים
האם אפשר בלי ?
אפשר בלי
היי קרן ❤️ מכינה את הסיגרים עכשיו ומתכננת להגיש בערב. האם את הסירופ לשפוך עכשיו או בסמוך להגשה? אם אשים עכשיו את הסירופ , לא ידבקו אחד לשני? תודה רבה
היי קרן 🙂
לא עולה הסטורי… יש מקום אחר שאני יכולה לראות את הוידאו? כי ללא הוידאו שלך אני אבודה…
תודה רבה 🙂
הכל נמצא אצלי בהיילייטס מצאת? באינסטוש
מצאתי, אבל הסטורי הוא של 5 שניות ואין את כל התהליך עצמו… נעלם 🙁
בזכותך גיליתי שהוא נמחקאז אין לי סרטון אבל זה ממש ממש פשוט יש תמונות בפוסט שממחישות
סבבה אנסה לפי התמונות, תודה רבה 🙂
היי קרן
הכנתי אותם והם מעולים, הכל חוסל!!
אבל לטעמי השתמשתי בבצק פילו לא מוצלח (חברה מוכרת מהסופר) ואפשר לשדרג את הטעם עם בצק איכותי יותר.
האם תוכלי לומר באיזה חברה כדאי להשתמש?
ני וקנה תמיד מה שיש אין לי חברה קבועה..