פאי וטארט

גאלט משמשים וקרם שקדים מעלף

יוני 23, 2021 58 Comments

אז הילדה כמה ימים בבית חולים, וגיליתי בקניון של בית החולים למטה (וולפסון) שיש ירקן עם סחורה מדהימה.

הלכתי לקנות לעצמי קפה ופתאום קלטתי שאני עומדת מול דוכן עם המון פירות, אבל המון! יפיפיים.

תאנים, דובדבנים, כמה סוגים של אפרקים כולל אפרסק פיתה שזה בערך הדבר הכי יפה בעולם,

שזיפים בכמה סוגים וצבעים, אבטיח, ענבים בכמה צבעים ומשמשים יפיפיים. הכל היה מסודר ממש יפה,

והיו לו גם המון ירקות וסחורה של דברים שביפו לא מוכרים בכל ירקניה, ולרגע הרגשתי שאני באיזה

שוק בצרפת, כמו השווקים בכפרים, אלו שאני לא עומדת בהם ופשוט קונה הכל.

אז לקחתי שקיות והתחלתי למלא, דובדבנים ,אפרסק פיתה, תאנים רכות וערימה של משמשים.

הם היו כככ יפים שלקחתי את כל קופסת הפלסטיק מלאה במשמשים, וכשסיימתי קניות

עליתי חזרה למחלקת ילדים, הלכתי למטבח, שטפתי את כל הפירות,

והתיישבתי לאכול. כמעט הכל. את המשמשים ידעתי שאני משאירה, כדי לצלם איתם עוגה

כי מבקשים ממני בימים האחרונים המון עוגות משמשים, כי בכל זאת העונה שלהם

קצרה וצריך להספיק המון. סיימתי לנשנש את הפירות , וכשהגיע הערב נפרדתי מהמתבגרת,

והלכתי הביתה.  במעלית נזכרתי שאני בלי משקפי השמש החדשות שלי, אז התחלתי לחפש בתיק,

הן לא היו שם וחזרתי חזרה לחדר של המתבגרת, חיפשתי בכל מקום הפכתי את החדר ולא מצאתי.

התחלתי לסנן לכל הכיוונים ששכחתי אותם בפינה שבה אכלתי פירות והלכתי לשם, אבל הם לא היו שם.

אז הנחתי שמישהו גנב לי את המשקפיים.

לא הפסקתי להגיד בקול רם את המחיר הגבוה שלהם, כאילו ממלמלת לעצמי את גודל האובדן.

חזרתי שוב ושוב לחדר של מתבגרת , וחיפשתי בכל מקום.

הלכתי לדלפק האחיות במרפאה, שאלתי שם, והם לא ראו. המתבגרת ראתה את הסבל שלי

וניסתה לעזור: לכי לכל המקומות שהיית בהם לפני כן וחפשי. כמובן שאמרתי לה שהם מאוד יקרות

ואם הייתי שוכחת אותן איפשהו מישהו כבר היה לוקח אותן לעצמו. בכל זאת הלכתי לכיון המטבח

שבו שטפתי את הפירות, משם יצאה מישהי בדיוק, שבזמן שהיא עברה לידי סיננתי לעצמי שזו בטח

הגנבת! נכנסתי למטבח, בטוחה שהן לא שם, ושהגנבת הקדימה אותי, וכבר התחלתי לדמיין איך

אני מתחילה במרדף משטרתי בתוך מחלקת ילדים בבית החולים,

כדי למצוא את גנבת המשקפיים שלי, שבדיוק עברה, אבל המשקפיים היו מונחות ליד הכיור,

בדיוק במקום שבו השארתי אותן כששטפתי את הפירות.

לקחתי אותן ויצאתי מהמטבח, כשבמסדרון מגיעות מולי, הגברת שלא

גנבה כלום והאחות מהקבלה, והן בדרכן למטבח.

ואני שומעת את הגנבת שהיא לא גנבת בכלל מסבירה לאחות שהיא מצאה משקפי שמש ושתבוא

לקחת אותן אולי הן שייכות למישהו וחבל.

אוף לבושה שבאותו הרגע הרגשתי על החשדנות שלי לבחורה החמודה עם לב זהב שככ דאגה למשקפי

השמש שלי, אז ביקשתי סליחה בלב שלי, אפילו סיננתי את הסליחה לכיון שלה בקול ממש חלש שהיא

לא תבין. הודיתי לה ויצאתי הביתה, והכנתי גאלט מהמשמשים שנשארו.

עכשיו תגידו את האמת, כמה פעמים האשמתם מישהו בגניבה של משהו שפשוט לא נמצא במקום

הרגיל שלו או ששכחתם איפה הנחתם אותו?

יצא לי גאלט מטורף, אבל ממש. השילוב עם הקרם שקדים הופך אותו לאחד המאפים הטעימים

שיצא לי להכין.כל הכייף הוא שיש אופציה להכנת הבצק והקרם בידיים בקערה, ושלא מצננים את הבצק, אין אפייה

עיוורת ומיד עובדים איתו, כך שתכלס, את יכולים להכין אותו ותוך חצי שעה 40 דק׳ יש לכם גאלט מדהים.

גאלט משמשים וקרם שקדים מעלף/טארט אחד

מצרכים למתכון:

לבצק הפריך:

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

3 כפות אבקת סוכר

150 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

3 כפות מי קרח או מים קרים מאוד

לקרם שקדים :

100 גר׳ (כוס) שקדים טחונים לאבקה

100 גר׳ חמאה רכה

100 גר׳ אבקת סוכר

גרידת לימון מחצי לימון

ביצה גודל L

כף קורנפלור (אפשר להמיר בכף קמח)

כפית מחית וניל

7-10 משמשים חצויים ללא הגלעין

כף סוכר חום

חופן שקדים פרוסים

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מתחילים עם קרם השקדים:

בקערה גדולה מערבבים בעזרת מרית חמאה רכה ואבקת סוכר,

מוסיפים וניל, שקדים, קורנפלור וגרידת לימון ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצה,

ושוב מערבבים, הבלילה תתפרק לרגע ותחזור מיד לעצמה. מניחים במקרר.

לבצק הפריך:

בקערת מעבד המזון עם להב פלדה (או בקערה עם הידיים) מערבבים קמח ואבקת סוכר,

מוסיפים קוביות חמאה ובפולסים קצרים מעבדים עד ליצירת פירורי בצק. מוסיפים כף מים קרים

ומעבדים שוב, ואם הבצק לא מתגבש לכדור מוסיפים עוד כף ומעבדים שוב.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומכינים לידכם את תבנית התנור .

על נייר אפייה מקומח היטב מרדדים את הבצק לעיגול (לא נורא אם לא יוצאת לכם צורה יפה ומדויקת

של עיגול, זה ממילא לא משנה ואחכ הצורה תצא מושלמת בקיפול)

בעזרת פלטה או כף מורחים את קרם השקדים על הבצק שלנו, באופן אחיד,

אבל משאירים שוליים נקיים של 3-4 ס״מ.

מניחים את המשמשים כשחלקם עם החלק החתוך כלפי מטה וחלקם עם החלק הפתוח למעלה.

מפזרים על המשמשים סוכר חום. מקפלים את שולי הבצק פנימה כמו מעטפה עד שמתקבל

טארט עגול שלם.

מקשטים בשקדים פרוסים ומכינים לאפיה למשך 25 דק׳.

**ניתן לוותר על קרם השקדים ולמרוח את הבצק מתחת למשמשים בריבה שאוהבים

**כשאין משמשים אפשר להשתמש באגסים, תאנים, תותים, שזיפים נקטרינו או אפרסקים

**את הטארט שומרים במקרר עד שלושה ימים כשהוא עטוף היטב

 

Print Friendly, PDF & Email

58 Comments

צליל יוני 23, 2021 at 1:34 pm

יש אופציה להחליף את הפרי בכלל? לשים מעלה משהו אחר שהוא לא פרי? או לעשות את הטארט כמו שהוא ללא פרי?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 11:43 pm

אפשר ללא פרי

Reply
ענבר יוני 24, 2021 at 9:29 pm

נראה מושלם! אני רוצה להכין את זה מחר בתבנית פאי שייראה קצת יותר מסודר, אפשרי?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2021 at 8:08 am

בטח

Reply
אורית יוני 23, 2021 at 4:28 pm

הי קרן ,אני מעצבת תכשיטים, יפים… שאני צורפת. בא לך שיתוף פעולה קטן?
אשמח ממש. תודה אורית וולף 052-2653672

Reply
איילת ניזרי יוני 23, 2021 at 5:11 pm

לאחרונה התחלתי לעקוב אחרייך הינך אישה מלאת שמחה וחיים
הגאלט נראה מושלם
וקל מאוד
האם אפשר להוסיף גם שקדים טחונים
לבצק?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 11:44 pm

תודה רבה איילת
בהחלט שקדים בבצק יתקבלו בברכה

Reply
בלה יוני 23, 2021 at 9:50 pm

נראה מהמם. אפשר להכין את הקרם ערב לפני ובבוקר להכין את הבצק ולאפות?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 11:42 pm

כן אפשר להכין את הקרם מראש ולשמור במקרר

Reply
Frida יוני 23, 2021 at 10:54 pm

היי, איך מטבענים את הגאלט המדהים הזה?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2021 at 11:42 pm

האמת שאין לי מושג איך יעבוד מטובען
אני מניחה ששילוב של שמן קוקוס ואיזה שהוא תחליף ביצה

Reply
דקלה יוני 24, 2021 at 6:41 am

הי, מה זה מחית וניל?

Reply
קרן אגם יוני 24, 2021 at 6:58 am

הנה כאן
https://www.mayster-shop.co.il/items/3227482?gclid=CjwKCAjwt8uGBhBAEiwAayu_9R1sgJHAgWaL7V2YsAyDn0SVSo0UZQZIuUGduxXrL3FGv-QtCQSJ3xoCE5YQAvD_BwE
ואפשר לגשת ללשונית המזווה בבלוג יש שם לינק וקוד הנחה

Reply
שני יוני 24, 2021 at 4:45 pm

היי,
יש אפשרות להחליף מחית וניל בתמצית וניל? אם כן כמה לשים מהתמצית?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 25, 2021 at 8:09 am

אותה כמות

Reply
נונה יוני 25, 2021 at 2:10 pm

נתחיל מזה שאין מצב שאני אופה או מבשלת או עושה משהו עם משמשים ודובדבנים! העונה קצרה ממש וצריך לנצל אותם באכילה כמו שהם חחח! אבל, עשית לי חשק, ראיתי את הסרטון ודווקה אתמול קניתי המון. אז החלטתי להקריב עשרה לטובת הגלאט! זה באמת כמו שאת אומרת אמאלה! יצא פשוט מטורף, גם הקרם שקדים משתלב מדהים עם משמשים. תודה קרן וסופש נפלא!

Reply
קרן אגם יוני 25, 2021 at 7:03 pm

תודה נונה שימחת ממש

Reply
ארז יוני 26, 2021 at 6:22 pm

היי קרן – באיזה קמח ניתן להשתמש שהוא ללא גלוטן לדעתך? מה היית ממליצה?
המון תודה

Reply
קרן אגם יוני 27, 2021 at 8:07 pm

אין לי נסיון עם קמחים ללא גלוטן מספיק כדי להמליץ

Reply
מיתר יוני 24, 2022 at 12:44 pm

היי נראה מדהים!
אם אין לי שקדים טחונים אפשר לעשות קרם עם אגוזי מלך?

Reply
קרן אגם יוני 24, 2022 at 3:32 pm

לא ניסיתי להמיר קרם שקדים בקרם אגוזי מלך לא יודעת איך תהיה התוצאה

מאי יוני 28, 2022 at 1:14 pm

אפשר לדעתך להכין בתבנית פאי 24? או שהיא תהיה עמוקה מדי בשביל להכיל את הכמות?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2022 at 4:19 pm

בטח שאפשר

Reply
nurit davidson יוני 26, 2021 at 9:37 am

העוגה נראית מצויין. הכנתי ובאפייה הכל נפתח וקרם השקדים יצא החוצה. כדאי היה אולי לקרר את הכל לפני הכניסה לאפייה?

Reply
קרן אגם יוני 26, 2021 at 5:16 pm

אצלי זה לא קרה ולא ציננתי אבל יש מצב שזה היה עוזר אולי אצלך, אז אפשר להבא לצנן ולהקפיד לא לרדד את הבצק דק מדי

Reply
נאוה יוני 26, 2021 at 2:49 pm

היי, מה גודל התבנית? תודה

Reply
קרן אגם יוני 26, 2021 at 5:15 pm

תבנית תנור סטנדרטית

Reply
נועה יוני 26, 2021 at 8:45 pm

אפיתי אתמול, יצא מעולה! אי אפשר להפסיק לאכול ממנה. תודה רבה!
* בתנור שלי זמן האפיה מעט ארוך יותר

Reply
קרן אגם יוני 27, 2021 at 8:05 pm

תודה נועה

Reply
Nelly יולי 22, 2021 at 9:37 pm

העוגה יוצאת טעימה ביותר רעננה חמוץ מתוק פשוט מושלם! תודה על עוד מתכון נפלא

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:21 am

תודה נלי

Reply
Noa Erel אוגוסט 26, 2021 at 11:05 am

לדעתך אפשר להחליף את המשמישים בשזיפים או אגסים? עשיתי עם מישמישים יצא מעולה!! אבל עכשיו לא העונה. תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2021 at 5:18 pm

בטח

Reply
טלי ספטמבר 10, 2021 at 2:15 pm

היי
רציתי לדעת האם אפשר להכין עם קמח כוסמין בהיר
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2021 at 11:14 pm

בטח שאפשר

Reply
אורטל יוני 1, 2022 at 6:55 pm

אפשר עם דובדבנים ?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2022 at 8:14 pm

דובדבנים אחלה

Reply
מירה שמואל ספטמבר 30, 2021 at 12:46 pm

אפשר עם תאנים ומעל א. סוכר

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:51 pm

כן

Reply
keren מרץ 26, 2022 at 9:52 am

היי קרן, אם אני רוצה להפוך את הבצק לטבעוני, במה כדאי להחליף את החמאה?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2022 at 6:18 am

נטורינה או מחמאה

Reply
אנה מרץ 26, 2022 at 12:28 pm

הי אפשר במקום חמאה נוטרינה ???

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2022 at 6:17 am

בוודאי שאפשר

Reply
רותם מרץ 31, 2022 at 7:32 pm

אפשר לעשות בעוגות אישיות ?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2022 at 2:01 pm

בוודאי

Reply
רוני מאי 11, 2022 at 6:19 pm

שלום קרן,
המתכונים שלך נהדרים! ומתכננת בקרוב לגלות שגם המתכון הזה נפלא כמו האחרים:)
האם אפשר במקום שקדים טחונים להשתמש בממרח שקדים קנוי (100% טבעי)?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם מאי 11, 2022 at 7:58 pm

הי, ממרח שקדים לא נותן את אותו האפקט אז אני ממליצה ממש לחכות עד שיהיו לך שקדים טחונים ואז להכין את הקרם .

Reply
גל יוני 4, 2022 at 9:13 am

מתכון לפנתאון! פעם הכנתי עם תותי עץ, פעם עם נקטרינות…וכל פעם יצא וואו. תודה קרן

Reply
קרן אגם יוני 4, 2022 at 12:58 pm

תודה גל משמח לשמוע

Reply
עינת יוני 17, 2022 at 10:59 am

היי קרן,
אפשרי להכין את הכל ולהמתין קצת לפני הכניסה לתנור? רוצה לאפות לפני הגשה.. או שעדיף מראש? תודה

Reply
קרן אגם יוני 17, 2022 at 5:52 pm

אפשר אין בעיה
במקרר

Reply
מוריה יוני 20, 2022 at 1:03 pm

הכנתי ויצא מדהים
תודה רבה!

Reply
דפנה יוני 24, 2022 at 2:58 pm

היי קרן. פעם שניה שאני מכינה את העוגה (ממש טעימה) אבל גם הפעם כל הקרם שקדים נוזל החוצה. כאילו הבצק לא מספיק חזק כדי להחזיק את התוכן. לא רידדתי דק מידי בכוונה. יש לך רעיון לשיפור? תודה מראש

Reply
קרן אגם יוני 24, 2022 at 3:28 pm

מוזר ממש אבל אולי את ממלאה יןתר מדי קרם שקדים
או שהוא ממש נוזלי אצלך
נסי לייצב את הקרם במקרר ואם לא מתייצב להוסיף שקדים

Reply
ניצן יוני 30, 2022 at 8:06 pm

מחכה לעונת המשמשים רק כדי להכין את הטארט שלך! אין מתכון שלך שהכנתי ולא הצליח! אז תודה!

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:09 pm

תודה ניצן! איזו מחמאה

Reply
קארין יולי 1, 2022 at 10:56 am

הי קרן
אני מכינה את הטארט כבר פעם שנייה והבצק לא מחזיק לי את הקרם שקדים והכל נוזל לצדדים
למה זה קורה?
והאם האפייה צריכה להיות על טורבו או רגיל?
אציין שבטעם הוא ממש טעים אבל כל המראה נהרס לי …

Reply
קרן אגם יולי 1, 2022 at 1:05 pm

ממליצה לצנן את הבצק קודם, ולא להתפתות למרוח יותר מדי מלית, אולי אצלך זה הרבה מדי, אפשר גם לצנן עוד את הטארט לפני אפייה במקרר או במקפיא כשהוא כבר מעוצב,
ואז לאפות

Reply

Leave a Comment