פאי וטארטראש השנה

גאלט תפוחים/פירות שיש במקרר

מאי 4, 2017 24 Comments

לא הייתי פה מליון שנה!

היה פסח, ואכלנו מלא מצות עם שוקולד השחר.

ואחכ התכוננתי לאיביזה.

ואז נסעתי לאיביזה.

רקדתי, גלשתי, אכלתי, שמעתי מלא מוסיקה, ובכיתי כשהייתי צריכה לחזור.

חזרתי ישר לתוך יום ההולדת שלי.

ולמרות שהבטחתי לעצמי להכין פוסט יומולדת עם עוגת יומולדת זה לא קרה בזמן.

וביומולדת היו פה מלא חברים שהגיעו עם בלונים, ומלא יין וחיממו לי את הלב,

וכשחשבתי איזו עוגה הכי בא לי,

רציתי רק תפוחים ובצק פריך, הכי טעם של בית, הכי פשוט והכי הכי טעים.

אז זו עוגת יום ההולדת שלי,

הכי פשוטה וביתית.

לא הצלחתי להבין אם אפשר לקרוא לגאלט תפוחים עוגה,

כלומר לדבר עליה בלשון נקבה או עליו בלשון זכר.

בכל אופן כמה מילים חמות על הגאלט המופלא הזה/ו :

את הבצק נורא קל להכין, לא צריך להכין אותו מראש, הוא נעים בטירוף ומתחשק למשמש אותו בלי סוף.

את התפוחים לא צריך כלל לבשל, וכל היופי שלו הוא ברישול,

אפשר לפרוס יפה את התפוחים ואפשר גם סתם לערום אותם באמצע הבצק וזה עדיין ייראה נפלא.

הכנתי את הגאלט 4 פעמים השבוע לצילום, בכל פעם הוא יצא בצורה קצת שונה.

בסוף הבנתי שאני כנראה לעולם לא אצליח לייצר עיגול מושלם, ושכל היופי שלו הוא בפשטות.

אני אופה אותו סמוך להגשה, ומגישה עם כדור גלידת וניל בצד.

כל שלבי ההכנה בהיילייטס כאן בוידאו

גאלט תפוחים/ גאלט אחד בקוטר 30 ס״מ

(להמרה בכל פרי אחר תמצאו המלצה למטה)

מצרכים למתכון:

לבצק:

כוס וחצי ( 210 גר') קמח לבן רגיל

3 כפות אבקת סוכר

150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כוס מים קרים פחות כף

למריחה:

5-6 כפות ריבת משמש רצוי ביתית

למילוי:

4 תפוחים מזן גרני סמית

3 כפות סוכר חום

30 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנקטנות

1/2 כפית אבקת קינמון

מעט שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

בקערת מעבד המזון עם להב פלדה במהירות בינונית מערבבים קמח ואבקת סוכר

מגבירים מהירות ומוסיפים את קוביות החמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית ,

תוך כדי פעולת המעבד בפולסים קצרים מוסיפים את המים הקרים,

ומערבבים מעט עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע.

מוציאים את הבצק מהמעבד מזון, מכניסים לשקית ניילון קטנה ומניחים במקרר.

בינתיים מכינים את המילוי:

קולפים תפוחים, חוצים אותם ומנקים מליבה

פורסים כל חצי תפוח לפרוסות דקות כמה שניתן ושומרים על הצורה שלו כחצי תפוח פרוס

מניחים בצד.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומכינים את תבנית התנור.

פורסים על השיש נייר אפייה מעט מקומח

מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס״מ

זה ממש לא קרטי שייצא מדוייק.

מורחים בעזרת פלטה או גב כף ריבת משמש על הבצק ומשאירים שוליים נקיים.

מסדרים את חצי התפוחים בשלמותם על גבי הבצק,ופותחים אותם מעט למניפה

מניחים בין התפוחים ומעליהם קוביות קטנות של חמאה,

מפזרים סוכר חום ואבקת קינמון ואת השקדים הפרוסים

סוגרים את שולי הבצק מכל הצדדים לכיוון התפוחים, אפשר שהבצק יעלה מעט על התפוחים.

מעבירים את נייר האפיה בזהירות ישירות לתבנית התנור כשהגאלט עליו.

בעזרת מברשת מורחים את שולי הבצק בחלב.

מכיניסים לתנור ואופים כ 40-45 דק' עד שהבצק זהוב והתפוחים גם הם מקבלים צבע מעט שחום.

מגישים חם או פושר עם כדור גלידת וניל בצד.

אם נשאר שומרים במקרר ומחממים מעט לפני.

-במקום תפוחים אפשר להשתמש באגסים, משמש אפרסק שזיף ענסים תאנים ואף לשלב בין שניהם.

-אפשר לוותר על השקדים אם אין לכם

-אם אתם ממש רוצים להשקיע אתם יכולים לבשל את התפוחים מעט

תמיסו במחבת חמאה, תוסיפים את התפוחים והסוכר ולבסוף את הקינמון ובשלו מעט לריכוך, צננו מעט והמשיכו כרגיל.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

24 Comments

נעמי ינואר 10, 2019 at 7:23 pm

הכנתי ויצא מושלם!
תודה רבה!
נהנית כל כך מהבלוג המקסים שלך.
נעמי 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2019 at 2:19 pm

משמח מאוד נעמי תודה

Reply
אורטל ישראל ספטמבר 7, 2021 at 1:49 pm

היי, שאלה בנוגע לאפייה של פאי ללא בישול מוקדם של הפרי. אפיתי את הפאי ונוצרו המון נוזלים שהפירות הגירו. האם לתת זמן אפייה נוסף? או שהנוזלים כבר הפכו לסירופ ויסמיכו כאשר אוציא את המאפה להתקרר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 2:54 pm

לא ככ הבנתי איפה הסירופ נוצר, אולי התשמשת בפירות ממש רכים ומלאים מים כבר… אני מקוה שיתסדר בקירור

Reply
אורטל ישראל ספטמבר 7, 2021 at 7:09 pm

נתתי עוד זמן אפייה, ממש השחמתי אותה ויצאה נפלאה ויפייפיה. השתמשתי גם בנקטרינות. תודה על המתכון

קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 9:09 pm

שמחה לשמוע

Iris יולי 16, 2020 at 1:54 pm

תודה רבה ! את חושבת שאפשר להקפיא ולחמם שוב לפני הארוע?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2020 at 2:04 pm

בטח

Reply
osnat יולי 20, 2020 at 3:26 pm

מה אפשר במקום הריבת משמשים?

Reply
קרן אגם יולי 20, 2020 at 4:34 pm

כל ריבה אחרת אן שרם שקדים
אפשר גם רק חמאה וקצת מייפל

Reply
יאנה יולי 22, 2020 at 7:06 pm

הי, לא הצלחתי לקפל את הבצק. הוא היה יותר מדי רך….נמס

Reply
osnat יולי 20, 2020 at 5:10 pm

תודה רבה !

Reply
קרן טרבלסי אוגוסט 17, 2020 at 6:12 pm

היי קרן, הבצק נהדר ובאמת בא להכין אותו בלי סוף ,
שאלה- הכנתי כמו שכתבת ויוצא מעדן..
רציתי לנסות גם במקום ריבה קרם שקדים נראה לך שייך? ואם כן האם יש לך מתכון לקרן שקדים. ואיזה פרי היית משלבת? תודה קרן

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 9:59 pm

קרם שקדים זה מעולה ואין לי מתכון כזה בבלוג עדיין

Reply
רחלי נובמבר 11, 2020 at 9:19 am

היי. אם עושים עם שזיפים חייב לבשל אותם לפני? ואיזה כמות של שזיפים בערך?
רחלי

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 10:04 am

לא צריך לבשל
תלוי בגודל השזיפים מניחה שסביב 4-5

Reply
שירן אוקטובר 1, 2020 at 3:02 pm

הייי:) אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 5:46 pm

כן סביב 80 גר שמן קוקוס

Reply
אלי אמדו נובמבר 2, 2020 at 11:40 pm

בחיאת, איך הופכים את זה ללא גלוטן? רוצה להכין את שלך!

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2020 at 12:09 pm

קמח ללא גלוטן במקום קמח רגיל 🙂

Reply
שירה אוגוסט 30, 2021 at 7:25 pm

אין לי מעבד מזון, יש מיקסר.. אותו אופן הכנה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2021 at 8:45 am

אפשר עם וו גיטרה, חמאה רכה וסוכר ואז להוסיף קמח

Reply
עדימאיה יולי 15, 2022 at 1:56 pm

היי קרן, מתה על המתכון הזה!!
קל וטעים להפליא.
לגרסה טבעונית למה היית ממירה את החמאה?

Reply
קרן אגם יולי 15, 2022 at 7:15 pm

נטורינה

Reply

Leave a Comment