לחמים ומאפים

ג׳בטה – לחם איטלקי

יולי 13, 2021 57 Comments

מאז ומעולם אני אוהבת את הלחם האיטלקי הזה, ולא רק אותו אלא באופן כללי את כל מה שיש לאיטלקים

לאכול, אבל אני במיוחד זוכרת את הנסיעה שלי לטורינו לפני כמה שנים לאיזה פסטיבל מוסיקה עם חברה.

נשבעתי לעצמי כבר בארץ, לא להגזים עם האוכל באיטליה, כי זה ידוע שאני מסוגלת לאכול ללא סוף.

שכרו דירת airb&b במרכז העיר, ומתחת לבית היתה מכולת שכונתית נחמדה.

החלטנו שכדי לחסוך ניכנס לשם לקנות קצת דברים הביתה.

הדברים הסתכמו ב : ג׳בטות טריות מדי יום, חמאה, נקניק, גבינה.

זהו. אה, חלב סויה לקפה שלי.

במשך ארבעה ימים אכלתי אין סוף ג׳בטות עם חמאה ונקניק או גבינה, כאילו זה הלחם האחרון עלי אדמות.

היינו קמות בבוקר ואוכלות, ואז יוצאות לטייל, בדרך הייתי עוצרת במקומות קטנים שמוכרים בהם

כריך ג׳בטה, וקונה גם שם. שלא תחשבו שלא אכלנו בחוץ, אכלנו גם פיצות ופסטות, אבל הכריכים שלהם

אמאלה, לא יכולתי לעמוד בזה, ורק רציתי לטעום עוד ועוד.

בלילה היינו חוזרות לדירה אחרי הופעות, רעבות וקצת שיכורות, מתיישבות במטבח הקטן, ושוב,

טורפות ג׳בטות. מאז אני חולמת להכין את הלחם האיטלקי לבלוג ולא יצא לי, לא ברור לי למה!

יש מי שקורא לו צ׳אבטה, ויש ג׳בטה, או צ׳בטה, בכל אופן זה טעים לא משנה איך תהגו אותו.

הדבר הכי חשוב לגבי הלחם הזה, זו ההכנה שלו יום קודם, אני יודעת שאתם מהממהרים אחרת לא

הייתים נמצאים בבלוג שלי אבל בכל זאת, תעשו לעצמכם טובה, ותניחו את הבצק להתפחה ארוכה במקרר.

את ההתפחה הארוכה עושים אחרי שמקפלים את הבצק פעמיים בעזרת ההסברים שלי.

מבטיחה לכם שזה שווה כל רגע, ללחם עצמו אין גינוני עיצוב ממש זורקים אותו על הדלפק וחותכים

אותו לחתיכות בצק באיזה גודל שתרצו ואופים.

במתכון ציינתי שכדאי להוסיף לחות לתנור עי חימום תבנית מראש בתחתית ותוספת של קוביות קרח,

מיד עם כניסת מגש הג׳בטות לתנור, אפשר באותה המידה להשתמש במים רותחים או שפריצר מים

וזה כמובן לא חובה זה רק נותן קראסט קצת יותר חביב וטוב.

**שימו לב שכמות השמרים במתכון לא גדולה, בגלל ההתפחה הארוכה, אבל אתם יכולים להכפיל את כמות השמרים

להתפחות קצרות יותר מ 24 שעות

ג׳בטה – לחם איטלקי/10 יחידות קטנות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/פיצה/חלה/מניטובה לבן

כפית שמרים יבשים (או שתי כפיות להתפחה קצרה יותר מ 24 שעות)

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח דק

800 מ״ל מי ברז

קמח לקימוח

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לשים את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק מאוד רך אבל אחיד

תתחילו עם מחצית מכמות המים ואז לאט לאט את השאר, יתכן ולא תצטרכו את כל הכמות.

לשים למשך 10-12 דק׳ ומעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית.

מתפיחים את הבצק חצי שעה, ואז מקפלים, בעזרת היד, בתנועות סיבוביות מתחילים להרים את החלק

החיצוני של הבצק כלפי פנימה כלומר למרכז הבצק.

חוזרים על הפעולה עוד פעמיים לקיפול, מכסים שוב ונותנים לו שוב לתפוח למשך חצי שעה נוספת.

שוב, מקפלים את הבצק בתוך הקערה פעמיים שלוש, ושוב מכסים.

מכניסים למקרר ל 24 שעות. מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו לנח בחוץ לחצי שעה.

מחממים תנור ל 230 מעלות, אני נוהגת להניח תבנית קטנה בתחתית התנור שאליה אזרוק

כמה קוביות קרח כשהג׳בטות ייכנסו לתנור.

על משטח מקומח, הופכים את הקערה עפ הבצק, דואגים לעשות את זה בעדינות כדי שיישאר

לנו כמה שיותר אויר בבצק.

בעזרת קלף מתכת מחלקים את הבצק באמצע לרוחבו לשניים, ואז לאורך לריבועים שווים, מהכמות

הזו יצאו לי 10 ג׳בטות.

מקמחים את הג׳בטות מעל, ומניחים אותן על תבנית התנור.

כשמכניסים לתנור זורקים לתבנית שבתחתית כמה קוביות קרח ליצירת אדים שמעניקים לבצק

אחלה קראסט.

אופים כ 15-20 דק׳ עד שהג׳בטות שחומות למראה גם בחלקן התחתון.

מוציאים ומצננים לחלוטין.

(אפשר כמובן גם חם, אבל אני אוהבת שהן מתייצבות)

מכינים כריך עם מיונז, חסה ונקניק טוב:-)

וטורפים.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

57 Comments

רעות יולי 13, 2021 at 5:05 pm

אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין?

Reply
עינב יולי 13, 2021 at 5:49 pm

לגבי המים- זו לא טעות? לשקול בגרמים? (בדכ זה במ"ל..?)

Reply
קרן אגם יולי 13, 2021 at 7:29 pm

טעות
תוקן ל מ״ל

Reply
יעקב יולי 14, 2021 at 3:10 pm

במיםנגרם ומ"ל זה אותו דבר

Reply
מירי אמיתי יולי 13, 2021 at 8:04 pm

מידת המים תמיד תהיה זהה למשקל. רקאומרת

Reply
קרן אגם יולי 13, 2021 at 7:30 pm

אם הכוונה למלא ממליצה לא יותר ממחצית הכמות

Reply
אורית יולי 13, 2021 at 6:11 pm

מה כמות המים ? 800 מל? לא ברור…תודה!!

Reply
קרן אגם יולי 13, 2021 at 7:29 pm

תיקנתי ל 800 מל

Reply
דנה יולי 13, 2021 at 7:30 pm

נראה מצויין. האם נשאר טרי יום אחרי?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2021 at 4:01 pm

צריך לחמם כמו כל מאפה שמרים יום אחרי

Reply
אביטל יולי 13, 2021 at 7:38 pm

אין מלח במתכון ???

Reply
קרן אגם יולי 14, 2021 at 4:01 pm

בטעות הושמט המלח, הוספתי

Reply
ענת Shapira יולי 13, 2021 at 7:42 pm

ללא מלח וסוכר?

Reply
Ehud Danziger יולי 13, 2021 at 10:00 pm

איך יצאו אם אחלק למנות קטנות …ל 20 כדורים…?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2021 at 4:00 pm

יצא מיני ג׳בטות מעולות

Reply
קרן אגם יולי 14, 2021 at 4:01 pm

בטעות הושמט המלח והוספתי

Reply
לימור אבישר יולי 14, 2021 at 6:22 pm

אם אני רוצה לעשות את הגבטה במילוי של רוטב עגבניות/ פיצה. איך עושים את זה?

Reply
קרן אגם יולי 15, 2021 at 7:05 am

לא ככ הבנתי
לפני אפייה? פחות מתאים

Reply
ליזה יולי 15, 2021 at 3:37 pm

היי קרן ,
מה המידות לחצי קילו קמח לחלק הכל ב2??
תודה מראש.
והאם יש שלבים של ההכנה ??
תודה מראש

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:19 pm

לחלק הכל
יש שלבים בהיילייטס שלי

Reply
אלמוג ספטמבר 6, 2021 at 5:02 pm

היי, האם עדיף לאפות את הג'בטות בתבנית או על אבן שמוט?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 7:49 am

אבן שמוט מעולה

Reply
דר יולי 14, 2021 at 1:46 am

האם ניתן להכין מקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2021 at 3:58 pm

בתוספת מים קצת , כן

Reply
I.R יולי 14, 2021 at 11:34 am

מכינים כריך עם מיונז, חסה ונקניק טוב:-)
ומצלמים עם מוצרלה 😉

Reply
קרן אגם יולי 14, 2021 at 3:58 pm

אין כמו ג׳בטה עם מוצרלה בטוסטר ואין על קטנוניות 🙂

Reply
יפה אליהו יולי 14, 2021 at 11:57 am

את פשוט מלכה ותודה ענקית על המרשמים המוצלחים

Reply
קרן אגם יולי 14, 2021 at 3:56 pm

תודה יפה

Reply
אושרת יולי 14, 2021 at 1:04 pm

היי קרן
תודה!!
האם כפית אחת של שמרים על 1 קג קמח?
האם זה לא מעט?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2021 at 3:55 pm

בהתפחה ארוכה זה לא מעט אבל אפשר להכפיל כפי שציינתי

Reply
רפאל אוגוסט 23, 2021 at 9:07 am

יצא לי דחוס (פחות בועות אוויר מבתמונה) והבצק יצא מהמקרר קשה מאוד לעיצוב. טיפים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2021 at 11:25 am

בצק מהמקרר לפעמים צריך לעמוד קצת שיהיה קל לעבודה
ואולי בגלל שיצא מהמקרר היה צריך אחכ התפחה ארוכה יותר לאחר עיצוב

Reply
אביבה יולי 14, 2021 at 4:30 pm

היי קרן
את פשוט מדהימה!
אפשר להקפיא?

Reply
Shai יולי 14, 2021 at 6:01 pm

היי, קמח לבן רגיל גם סבבה?
תודה!!

Reply
קרן יולי 14, 2021 at 7:07 pm

לא צריך להכין צורה של ג'בטה?
רק חותכים לחתיכות ?

Reply
הדר יולי 14, 2021 at 6:04 pm

במתכון אין מלח, האם זו טעות? 🙂

Reply
קרן אגם יולי 15, 2021 at 7:04 am

יש מלח, אולי פספסת?

Reply
עליזה יולי 14, 2021 at 7:35 pm

הי קרן, אפשר להכין עם קמח קפוטו?

Reply
תלמה בלאס יולי 15, 2021 at 9:23 am

האם אפשר שמרים טריים?תודה

Reply
קרן אגם יולי 15, 2021 at 9:45 am

בודאי שאפשר, החישוב הוא משקל פי שלוש ממשקל הכפית, כלומר 15 גר׳ שמרים טריים

Reply
רחל איזק יולי 15, 2021 at 12:40 pm

לפני הכניסה לתנור מתפיחים ? הכוונה אחרי החיתוך להתפיח שוב?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:20 pm

לא
אחרי חיתוך ישר לתנור

Reply
מיכל חורב‬‎ יולי 21, 2021 at 5:53 pm

מתכון נדיייייייר

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 6:45 pm

תודהההההה

Reply
מיכל יולי 15, 2021 at 4:49 pm

הי קרן
כרגיל – בא לי לרוץ ולנסות, אבל לפניכן שאלה: הבצק נראה דומה מאוד לבצק של הבאגט שלך שהפך אצלנו לבן בית ממש (כל יום שישי בצהרים…), אז מה עושה את ההבדל? השמן? הלישה במיקסר?

תודה מראש 🙂

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:18 pm

ממש לא דומה לבגט, פה הבצק עם לישה ארוכה והרבה התפחות וקיפולים ובגט מדובר על בצק ללא לישה

Reply
נתקה יולי 16, 2021 at 7:09 am

היי קרן.
נראה אחלה מתכון.
על כמה מעלות לאפות?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:22 pm

תודה
230 מעלות כפי שצויין במתכון

Reply
אופק אוגוסט 18, 2021 at 8:10 am

היי, אפשר להכין ולהקפיא? כמה זמן זה יכול להישמר במקפיא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2021 at 8:58 am

אפשר להקפיא לחודש

Reply
הדס יולי 18, 2021 at 11:24 am

היי, כמה זמן התפחה אם שמים כמות כפולה של שמרים?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2021 at 3:39 pm

בלי התפחה של לילה במקרר אלא שעתיים בטמפרטורת החדר

Reply
נועה טייב ספטמבר 3, 2021 at 12:22 pm

היי, אם אני רוצה התפחה קצרה כמה שמרים לשים וכמה זמן התפח ה הכי קצר אפשר?

Reply
ירדן ספטמבר 3, 2021 at 1:06 pm

היי, מה מקסימום שעות התפחה במקרר? לכיוון ה48 בעייתי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2021 at 2:50 pm

אפשר 48
תורידי קצת בשמרים

Reply
יוסי ספטמבר 25, 2021 at 10:13 pm

יש אפשרות להתפחה של 12 שעות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2021 at 6:27 am

יש ולהוסיף יותר שמרים
ציינתי בפוסט

Reply

Leave a Comment