טבעונילחמים ומאפיםמתכוני פרווה

ג׳חנון ביתי

ספטמבר 30, 2021 329 Comments

צילום: נופר צור

אז דיברנו כבר על ג׳חנון לא?

דיברנו מלא, והפצרתם בי להכין ולהעלות לבלוג מתכון, אז הנה מתכון שהתעלפתי ממנו

אבל לפני זה, כמה עובדות עליי ועל ג׳חנון…

שאחרי במבה, ופיצה, זה מאפה הבצק האהוב עליי ביותר

שאני לא מוותרת על 3-4 חתיכות ג׳חנון עם רסק, חריף וביצה קשה

שאני מלאה אחכ ברגשי אשם

שתמיד אבל תמיד אמרתי שאני יותר אוהבת ג׳חנון עם מרגרינה מאשר חמאה (רגע אל תגידו איכסה, תקראו עד הסוף)

שג׳חנון למזלי, מגיע אצלי כמאכל חורפי ולכן בקיץ, יש לי הפוגה ממנו

שאני חושבת שסיר ג׳חנון זה אחד הסירים היפים ואפילו הכנתי בו פעם חלה

שפחדתי תמיד שיהיה לי קשה להכין לבד ג׳חנון אז קניתי, ותאמינו לי שכבר קניתי כל ג׳חנון אפשרי

ושאני הכי אוהבת ג׳חנון טיפה מתקתק. אשכנזיה?

ושבאמת באמת, אני יודעת שג׳חנון זה תימני, אבל אם אמא שלי הבולגריה מכינה את הגפילטע פיש

הכי טעים בעולם, אז סליחה מהתימנים, אבל לא חייבים להיות תימנים אסליים כדי להכין ג׳חנון טוב.

לעניניינו! ענבל שעובדת איתי מפצירה בי כבר זמן להכין ג׳חנון לבלוג ממתכון של אמא של חבר שלה,

יקיר, אז ביקשנו אישור ממזל, שגם מוכרת ג׳חנונים אגב, להכין את המתכון שלה ולהעלות לבלוג.

והיה לנו אשכרה! יום כייף, הכנו בצק ואחכ פתחנו אותו עם הידיים ושימנו אותו ב…. חמאה ו…… מרגרינה.

כן כן , אמרתי לענבל שאני אוהבת רק ג׳חנון עם מרגרינה. למה? כי היו לי כמה טעימות של ג׳חנון עם חמאה

וזה פשוט לא היה לי טעים, והילדים אמרו פיכסה. אז התעקשתי אבל בסוף שכנעו אותי לעשות חצי חצי

וחצי הכנו עם חמאה, ומה אני אגיד לכם ? תכלס, לא הרגשתי בהבדל ואכלתי יפה מאוד את החמאה,

ולא רק אני! גם הילדים שלי שבאמת לעבור את ביקורת גבולות  הג׳חנון החריפה שלהם זה לא קל.

אז אני לגמרי לא מתערבת לכם בצלחת, תכינו עם מרגרינה או חמאה מה שאתם אוהבים,

לי זה ממש לא אכפת כל זמן שתיכנו בבית ג׳חנון כי זה סופר קל וטעים .

ותודה למזל על המתכון, ואם אתם רוצים לקנות ממנה ג׳חנון מעולה כנסו ללינק הזה

(אני שיניתי קצת את המתכון כי אני אוהבת ג׳חנון מתקתק)

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

 

 

ג׳חנון/  15-17  יחידות

 

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן רגיל

100 גר׳ (1/3 כוס+2 כפות) סוכר חום כהה  דביק

כף מלח דק

10 גר׳ (שקית ) אבקת אפייה

2 כוסות (480 מ״ל) מי ברז

3 כפות דבש מהולות ב 1/2 כוס (120 מ״ל)  מים חמימים

לשימון הג׳חנון:

350 גר׳ חמאה/מרגרינה/מזולה/נטורינה (בשימוש בחמאה יש להוריד כמות ל 250-300)

לזילוף מעל:

3-4 כפות סילאן או דבש

אופן ההכנה:

במיקסר מערבבים מים עם סוכר חום ,המים עם הדבש, ומלח

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ולשים למשך 6-7 דק׳ עד שמתקבל כדור בצק חלק

מכינים תבנית או מגש עמוק עם נייילון נצמד עליו,  שיציץ החוצה, זה ימנע מהשומן לגעת בקערה

אבל זה לא חובה, וממלאים  1/2 כוס בשמן קנולה או כל שמן רגיל אחר

מחלקים את הבצק שלנו לכדורים במשקל 100 גר׳ כל כדור ומניחים אותם בתבנית.

מוזגים פנימה עוד קצת שמן, ומגלגלים את הכדורים בשמן כך שיצופו לגמרי בשומן.

מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך שעתיים לפחות, אפשר גם לילה במקרר

מכינים משטח עבודה גדול ונח לעבודה כדי שתוכלו לפתוח את הכדורים .

ממיסים חמאה/ מרגרינה בקערה במיקרוגל (לא בטוח נשתמש בכולה אבל שיהיה לכם מספיק ליתר בטחון 😃)

פותחים כדור בצק בעזרת הידיים על המשטח, אפשר בהתחלה מעט להיעזר במערוך.

ממשיכים לפתוח את הבצק כמה שיותר ממש למתוח מהאמצע בעדינות לצדדים עד לקבל מלבן גדול ודקיק

בעזרת הידיים מורחים חמאה/מרגרינה על מלבן הבצק, על כולו.

מקפלים את צד ימים של המלבן לאמצע ואת צד שמאל לאמצע עליו, עד לקבלת מלבן ארוך וצר.

שוב מורחים בעזרת הידיים חמאה/מרגרינה מומסת (לא הרבה, יש מצב ששאריות השומן על הידיים שלכם יספיקו)

על הבצק ומתחילים לגלגל אותו לגליל.

מניחים נייר אפייה בתוך סיר הג׳חנון שלנו  ואת הגלילים מסדרים בצפיפות ובקומות בפנים.

שופכים מעל הג׳חנונים 3-4 כפות סילאן מלמעלה וסוגרים עם המכסה.

אני אוהבת  להכניס פנימה (ממש להניח מעל הג׳חנונים)

גם ביצים שיהפכו לביצים קשות.

מכניסים לתנור שחם על 100 מעלות למשך לילה שלם (מינימום 8 שעות ואפשר כמובן יותר)

מוציאים ומגישים עם עגבניות מרוסקות וחריף:-)

 

**אפשר לחלק את המתכון בשניים ולהכין חצי כמות

**אפשר להקפיא את הג׳חנונים כשהם עטופים אחד אחד בניילון נצמד לפני/או אחרי אפייה

את הג׳חנון אופים ישירות מהמקפיא אין צורך להפשיר

**אפשר להניח את הסיר עם הג׳חנונים המוכנים כמה שעות קודם במקרר אם אתם רוצים להכין את

הסיר במהלך היום ורק להכניס לתנור בלילה.

**מי שאוהב ג׳חנון פחות מתקתק יכול לוותר על זילוף סילאן/דבש לפני האפייה

**אין בעיה לאפות בסיר רגיל שנכנס עם המכסה לתנור-שימו לב שהידיות מתאימות

**אפשר להניח סיר ג׳חנון על פלטת שבת, אותו זמן כמו בתנור-לילה. רצוי להניח רשת בין הפלטה

לסיר על מנת שלא יישרף.

**אפשר להכין את בצק הג׳חנון מ 50% קמח מלא/כוסמין מלא, יייתכן ובזמן הלישה הבצק יהיה

זקוק לעוד מעט מים

 

 

  

Print Friendly, PDF & Email

329 Comments

אני ספטמבר 30, 2021 at 10:42 am

מוגזם כמה חמאה

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:53 pm

זה ג׳חנון, מי שזה מוגזם לו לא מכין ואוכל

Reply
Anat Katalan אוקטובר 1, 2021 at 1:38 am

אפשר להכין בסיר חשמלי איטי במשך כל הלילה??? להניח הביצים עם מים בתחתית ומעליהם נייר כסף ונייר אפייה עם ג׳חנון? האם לכסות את הג׳חנון למעלה עם נייר כסף או אפייה?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 8:16 am

לגבי הביצים לא מכירה את השיטה הזו
לגבי הגחנון אין צורך לכסות אבל אני יודעת שיש כאלו שמכסים
יש המון שיטות לגחנון

Reply
נורית אוקטובר 2, 2021 at 7:51 am

בסיר חשמלי אין צורך לשים בתחתית מים עם ביצים.
עיטפי ביצים קשות בנייר אפייה ואח"כ בנייר אלומיניום.הניחי על הג'חנונים מלמעלה.יוצאות יופי של חמינדוס.

Reply
MICHAL דצמבר 1, 2022 at 7:05 pm

אפשר פשוט,לבשל את הביצים בנפרד,
עד שתהיינה קשות
להוסיף לסיר-מעל הג'חנונים,
מה שיתרום את הצבע הכהה,
בלי מים וכיוב'.

Reply
אתי דצמבר 3, 2022 at 11:45 pm

לא חייבת ביצים קשות. אפשר לשים נייר אפיה על הגחנונים ועליו את הביצים הרגילות. לכסות את הסיר באפיה והביצים יוצאות יופי חומות וקשות

טלינ ינואר 25, 2023 at 10:25 am

אני מכינה ומוכרת ג'חנון גם.
פשוט שמה ביצים רגילות בסיר מעל הנייר אפיה . וזהוא לתנור 100 מעלות בלילה.. ככל שהסיר יהיה בתנור ככה הביצים יהיו יותר חומות..

רינה דצמבר 30, 2023 at 11:02 am

האם הג׳חנון הקפוא מכניסים יחד עם הניילון הנצמד?

קרן אגם דצמבר 30, 2023 at 10:44 pm

מסירים את הניילון

לירון נובמבר 19, 2023 at 2:40 pm

היי קרן ,
האם אפשר לשים שני סירי ג׳חנון בו זמנית בתנור ? אם כן מה יהיו המעלות ולכמה זמן ?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2023 at 3:57 pm

אם נכנס לכם שניים בתנור אז כן, המעלות והזמן לא משתנים

מירי פברואר 22, 2024 at 6:34 am

האם המים והמים עם הדבש זה בנוסף או מתוך כמות המים לוקחים את המים לדבש?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2024 at 3:27 pm

זה בנוסף

Reply
ליטל נובמבר 19, 2021 at 6:43 pm

היי, מאוד אוהבת את המתכונים הטעימים והמהממים שלך, לפי התמונות הרידוד של הבצק מגיע לרמה שהוא מרודד קד וכמעט שקוף, לא הצלחתי להגיע למצב כזה ואפילו היה קשה לרידוד ולא ממש גמיש. מה עשיתי לא נכון?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2021 at 1:13 pm

אולי הבצק היה יבש ולא הוספת לו מספיק נוזלים ואולי לא השתמשת במספיק חמאה/מרגרינה לשימון

Reply
נדב פברואר 11, 2022 at 9:00 am

לדעתי הבעיה העיקרית היא שלא פתחת את הבצק בכלל.
אחרי המנוחה של הבצק , צריך לפתוח ( לקרוע) אותו , ושוב לתת לו מנוחה של 15 דקות. ככה במשך 4 פעמים לפחות.
ורק אז נותנים לו לנוח בתוך בריכת שמן.
מי שלא פתוח את הבצק , מקבל גחנון עוגה ולא משהו שניתן לאכול.

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2022 at 4:09 pm

לא מסכימה איתך
המתכון הזה הוכן אלפי פעמים עי קוראי הבלוג בהצלחה רבה בלי לשקוע את הבצק ככ הרבה פעמים, ולרובנו לא יצאנ עוגה אלא גחנון מהמם

Reply
יעל נובמבר 26, 2022 at 11:28 pm

תימנים יודעים שבצק של גחנון לשים בהפוגות של חצי שעה. נניח הכנת את הבצק לשת אותו נתת לו מנוחה לשת אותו וככה חוזר כמה פעמים זה מבטיח גחנון יותר אווירירי במקרה הזה נדב צודק

קרן אגם נובמבר 29, 2022 at 12:32 pm

אין על התימנים 🙂

סעדיה ספטמבר 14, 2023 at 4:05 pm

רק שתימנים לא יודעים להכין ג׳חנון כמו שצריך.
רבים מהם משתמשים במרגרינה במקום סמנה. אז זה לא ממש ג׳חנון

Reply
טופז יונה אפריל 7, 2022 at 10:41 pm

היי קרן,
יש אפשרות לשים משהו אחר במקום דבש? אני לא אוהבת.
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2022 at 10:50 pm

סילאן

Reply
אורנה נובמבר 13, 2022 at 12:45 am

תודה רבה קרן,
מתכון נפלא והסברים מדוייקים. יצא ג׳חנון
מ ע ו ל ה!!! טעים, רך, שזוף. 12 שעות 100 מעלות. חוסל בהנאה. תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2022 at 1:46 pm

תודהההה

Reply
נעמי אוקטובר 23, 2023 at 9:14 pm

למגולגלות תמרים שמים 300 גר חמאה ל 4.5 כוסות קמח. בגחנון שמים 200 גר חמאה לק"ג. אז זה הרבה??

Reply
שיר ג ספטמבר 30, 2021 at 10:48 am

היי קרן, האם בבצק עצמו שמים רק חצי כוס מים? איפה משתמשים ב1.5 כוס מי ברז הכתובים תחת שימון? אם אשים סוכר חום רגיל ולא כהה משהו ישתנה מלבד הצבע? תודה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:52 pm

זו היתה טעות שתקינתי

Reply
גידה רחל בן אוקטובר 21, 2021 at 8:37 pm

האם אפשר להכין בצק ולהשאיר לילה במקרר ולמחרת לחלק כדורים ולשים בשמן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 10:02 pm

כן

Reply
דיה נובמבר 19, 2021 at 8:52 am

היי קרן,

אפשרי לגלגל ולשים במהלך היום במקרר (בערך 12 שעות) לפני שמכניסים לתנור?
או שבמרווח שעות כזה כבר עדיף להקפיא?

תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2021 at 12:18 pm

מקרר אחלה

Reply
דנה דצמבר 23, 2021 at 5:18 pm

היי,
הבצק מאוד נוזלי.
להוסיף קמח או להמשיך עם המיקסר?

קרן אגם דצמבר 24, 2021 at 8:20 am

קמח

גל יוני 10, 2022 at 9:43 pm

באותו עניין, גם 24 שעות מקרר זה בסדר?

קרן אגם יוני 11, 2022 at 2:53 pm

מניחה שכן

מתוקה אוקטובר 16, 2021 at 12:38 am

אני מעדיפה את הג׳חנון עם מתיקות סוםר סופר מעודנת, להוריד גם סוכר מהמתכון או רק את הסילאן של הזילוף?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2021 at 9:07 am

את הדבש תורידי גם מהמתכון

Reply
הילה בהריאן כהן נובמבר 5, 2022 at 11:59 am

יצא גחנון טעים בטירוף , תודה רבה על שיתוף במתכוו . יש לי בעיה קלה ואשמח לתובנות , הגחנון יוצא במרקם מעולה , טעם נפלא רק יש בעיה אחת בהוצאה מהסיר הוא לא יוצא שלם , הוא מתפרק , מה אני עושה לא נכון ??

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2022 at 3:01 pm

תודה הילה שמחה שאהבת
נסי לעבוד עם קמח אחר ולשמן יותר טוב את העלים

Reply
סיגלית נובמבר 27, 2022 at 7:47 am

תודה!!! אפשר לפתוח עם שמן במקום חמאה/מרגרינה??

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2022 at 12:32 pm

לא ניסיתי סורי

Reply
אסנת דצמבר 1, 2022 at 6:15 pm

כן אפשר עם שמן הגלגול יהיה יותר מאתגר

Reply
שירן מרץ 18, 2023 at 11:53 am

עשיתי את הג׳חנון לשבת. 🙂 יצר מדהים. רק אני לא אוהבת שמבחוץ יוצא קשה.. יש דרך להימנע מזה?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2023 at 10:16 am

אולי לשמן יותר טוב את הג׳חנונים לפני כניסתם לסיר

Reply
לאה אוגוסט 19, 2023 at 6:54 pm

היי קרן
אפשר להוריד את הדבש לגמרי שלא ייצא מתוק מידי?
ראיתי שאפשר להקפיא לפני וגם אחרי. איך יוצא הג'חנון האפוי אחרי הקפאה? ואיך מחממים?
ושאלה אחרונה: אפשר לאפות כמות ממש קטנה 6-7 יחידות?

Reply
גולדי ספטמבר 30, 2021 at 11:15 am

היי קרן כתוב לשימון הגחנון 1.5 כוסות מי ברז ו 350 גר מרגרינה , לא הבנתי מה עושים עם המים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:52 pm

תיקנתי זו היתה טעות

Reply
Yafit Bottner ספטמבר 30, 2021 at 5:55 pm

הי קרן יקרה,
נתחיל בזה שאני מכורה אליך! כל מתכון בום!!!
ונמשיך בשאלה.. אם אני רוצה ג'חנון לא מתקתק, לא אוהבים פה… כמה להוריד בסוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:25 pm

כן, במתכון המקורי אין סוכר ואני הוסםתי סוכר ודבש וקצת סילאן, אפשר להפחית כל אחד מהם

Reply
קרנלה אוקטובר 2, 2021 at 9:09 pm

האם אפשר פשוט להשתמש בשמן ולא בחמאה או מרגרינה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2021 at 7:46 am

לא ניסיתי אבל אני יודעת שיש מי שמכין ככה וזה בסדר

Reply
אלכס אוקטובר 22, 2021 at 2:05 pm

היי קרן!
אפשר לעשות מקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 11:37 pm

מניחה שכן אבל לא יודע. להמליץ על כמויות המרה

Reply
נטע ספטמבר 30, 2021 at 11:15 am

נראה מדהים וממש רוצה סוף סוף לנסות להכין גם !
האם אפשר להחליף את הסוכר חום בממתיק כלשהוא אחר כמו סילאן / דבש וכו'?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:52 pm

כן אין בעיה להמיר ב1/4-1/3 כוס

Reply
נטע ספטמבר 30, 2021 at 1:42 pm

תודה על התשובה המהירה.
אם אני מחליפה בדבש צריך גם למהול במים (כמו שרשמת במתכון 3 כפות עם חצי כוס) , או שאין צורך ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:51 pm

לא הבנתי במה את מחליפה את הדבש

Reply
נטע אוקטובר 1, 2021 at 6:18 pm

במקום הסוכר החום

הדר דצמבר 25, 2021 at 8:02 pm

הי קרן ניסיתי 3 פעמים לאפות ויצא לי יבש וחלק לא אפוי למרות שהסיר היה 12 שעות על פלטה מה יכול להיות?

Reply
אורלי ספטמבר 30, 2021 at 2:10 pm

היי קרן, תודה, נראה נהדר!

אם אין סיר ג'חנון, גם סיר רגיל יכול לעבוד? עם נייר כסף במקום מכסה?
(גרה בחו"ל אז לא בטוחה איפה אצליח למצוא סיר ג'חנון).

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:50 pm

סיר רגיל יכול לעבוד בתנאי שהמכסה יכול להיכנס גם הור לתנור

Reply
זהר אוקטובר 2, 2021 at 11:04 am

הי האם אפשר ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2021 at 11:52 am

בטח שאפשר, לישה ידנית

מור ורטהיים ינואר 7, 2022 at 11:30 pm

תודה על מתכונים פשוט מדהימים.
אז הג׳חנון בתנור 🙂 נראה בסדר אבל ממש התקשיתי בשלב פתיחת הבצק. או שלא הצלחתי למתוח והבצק נקרע, או שהוא כל הזמן התכווץ ולא הצלחתי לפתוח.
הבצק נח בחוץ שעתיים וחצי.

מיכל אוקטובר 1, 2021 at 10:52 am

הי,
אין לי סוכר חום ולא סוכר חום כהה דביק
אפשר להמיר בסוכר רגיל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 1:31 pm

אפשר פשוט להוסיף עוד דבש

Reply
עדן אוקטובר 14, 2021 at 2:01 pm

מי ששם על הפלטה – שירפד את תחתית סיר הגחנון בלחם פרוס(:
מתכון מעולה

Reply
עדן אוקטובר 14, 2021 at 2:01 pm

מי ששם על הפלטה – שירפד את תחתית סיר הגחנון בלחם פרוס(:
מתכון מעולה

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2021 at 3:23 pm

תודה עדן

Reply
Ella Gal nur ספטמבר 30, 2021 at 11:19 am

נראה מדהים! המים במתכון רשומים בשימון במקום בבצק..

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:52 pm

תיקנתי תודה

Reply
סאלי יוני 15, 2022 at 3:18 pm

הי. עוקבת בקביעות ונהנית מהמקצועיות והיצירתיות שלך❣️
החלפתי שליש מהקמח לכוס עם מלא… הרידוד יצא גמיש ודקיק אבל אחרי אפייה של 10 שעות בסיר ג׳חנון, יצא קצת יבש. הקפאתי מחצית. מה את ממליצה לעשות? להוסיף מים עם דבש מומס? ואיזו כמות עבור 12 ג׳חנונים

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 3:24 pm

אני מודה שאני פחות אוהבת אותם עם קמח מלא, אבל בהחלט בהמרה כזו צריך להוסיף יותר מים לבצק עד שהוא אלסטי וגמיש

Reply
אור ספטמבר 30, 2021 at 11:44 am

אני רצה להכין! כמה זמן בערך זה לילה שלם? אם אכניס לפני כניסת שבת ואוציא בשבת בבוקר זה יהיה בסדר?
תודה:)

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:52 pm

בטח

Reply
טל ספטמבר 30, 2021 at 3:46 pm

אהלן קרן, תודה על המתכון, אם אין סוכר חום דביק במה אפשר להשתמש במקום?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:56 pm

סוכר חום בהיר

Reply
אדוה ספטמבר 30, 2021 at 3:49 pm

קרן על איזו פונקצית אפייה?
קו עליון קו תחתון? ללא טורבו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:56 pm

עליון תחתון לא בטורבו

Reply
טליה אוקטובר 2, 2021 at 11:40 pm

היי, נראה מדהים!!
מתה כבר להכין ג'חנון
מה זה לילה שלם? כמה זמן בערך זה צריך להיות בתנור מבחינת שעות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2021 at 7:46 am

לפחות שמונה שעות

רוני ינואר 7, 2023 at 8:36 pm

וואו. סוף סוף הכנתי, ויצא מושלם! תודה
מעולם לא יצא לי ג’חנון ככ טעים ❤️

Reply
רוני ינואר 7, 2023 at 8:37 pm

וואו. סוף סוף הכנתי, ויצא מושלם! תודה

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2023 at 3:48 pm

תודה רוני

Reply
רוני ספטמבר 30, 2021 at 11:47 am

נראה מושלם, אני הולכת להכין כבר בשבת הקרובה.
המתכון עצמו מתוק במיוחד או שהמתיקות מגיעה בעיקר מהסילאן בסוף?

אצלי לצערי פחות מתחברים למתוק.

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:52 pm

מגיעה מהסילאן ומהדבש אפשר להוריד

Reply
גולדי ספטמבר 30, 2021 at 11:56 am

היי קרן אלופה
כתוב במתכון לשימון מים ומרגרינה , לא הבנתי לאיפה מוסיפים את המים ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:51 pm

תיקנתי זו היתה טעות תסתכלי שוב

Reply
קוני עדן ספטמבר 30, 2021 at 1:16 pm

אפשר גם להקפיא? אם כן, לפני או אחרי התנור? תודה!

Reply
קוני עדן ספטמבר 30, 2021 at 1:22 pm

נראה מעולה! כשרשום לילה שלם בתנור, כמה שעות הכוונה? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:55 pm

מינימום 8

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:55 pm

כתבתי למטה בפוסט פירוט על הקפאה

Reply
אדוה יולי 21, 2023 at 12:14 pm

היי התנור צריך להיות על טורבו או ללא?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2023 at 10:31 am

אם לא כתוב אחרת תמיד על חום עליון תחתון

Reply
מעיין אפריל 9, 2022 at 11:39 am

אוף, מה עשיתי לא נכון? נשרף לי ממש.. 8 שעות על 100

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2022 at 2:00 pm

אצלך 100 כנראה חזק מדי

Reply
ג׳ניפר נובמבר 10, 2023 at 3:50 am

האם אפשר להניח שכבה של ג׳חנון ועליו נייר אפייה ואז עוד שכבה של ג׳חנון וכך הלאה?

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2023 at 7:25 am

מניחה שאפשר לא ניסיתי

Reply
יעל הירש ספטמבר 30, 2021 at 1:18 pm

כמה זמן צריך לאפות בתנור אם רוצים לשים על הפלטה? וגם איזה גודל הסיר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 4:28 pm

כמו לילה בתנור- 8 שעות מינימום

Reply
ניצן קרני אוקטובר 2, 2021 at 9:50 am

היי קרן,
עשיתי הכול לפי המתכון כמו שכתוב ואפילו קניתי סיר גחנון:). יצא מאוד טעים אבל התייבש לי בצדדים ונשרף לי מלמטה. תוהה מה לא עשיתי נכון.. אפיתי רק בחום תחתון וזה יצא שהיה 12 שעות בתנור. יותר מידי?
אשמח לעצתך.

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2021 at 11:53 am

תאפי בחום עליון תחתון

Reply
שיר אוקטובר 6, 2021 at 12:07 pm

היי קרן, ניסיתי להכין את הבצק במיקסר והוא לא הצליח ליצור בצק חלק, הוספתי מעט מים והוא התגבש אבל היה מאוד קשה, זה אמור להיות ככה?1

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2021 at 4:31 pm

היו חסרים לך מים פשוט להבא להוסיף במידת הצורך

Reply
מאלי דצמבר 31, 2022 at 8:43 am

מתכון מעולה!!! מכינה שוב ושוב

לעיתים אפילו מקפיאה כשהם מגולגלים בשקיות נפרדות וכל פעם מכניסה ללילה בתנור את הכמות הרצויה (מהקפאה ישר לתנור)
לחם פרוס בתחתית הסיר, מעל נייר אפייה, מעל הגחנונים סוגרת את נייר האפייה ומניחה ביצים מעל
יוצא אליפות

קרן, תענוג לעקוב אחרייך ולהכין המתכונים המדויקים שלך
תודה ❤️

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2022 at 5:14 pm

תודה מאלי!

Reply
לאה קניכ אוגוסט 19, 2023 at 6:59 pm

היי קרן
אפשר להוריד את הדבש לגמרי שלא ייצא מתוק מידי?
ראיתי שאפשר להקפיא לפני וגם אחרי. איך יוצא הג'חנון האפוי אחרי הקפאה? ואיך מחממים?
ושאלה אחרונה: אפשר לאפות כמות ממש קטנה 6-7 יחידות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2023 at 11:24 am

אפשר להוריד דבש ולהוסיף קצת סוכר לבצק
אחרי הקפאה מפשירים ומחממים בתנור עדיף חום נמוך יותר זמן
כדי להכין 6-7 גחנונים יש לחלק את המתכון בחצי

Reply
דניאל שמחה ספטמבר 30, 2021 at 1:24 pm

קרן רק להגיד שאת מדהימה ותודה על שאת משתפת אותנו במתכונים המדהימים שלך!
עוד לא הגיע מתכון שהכנתי ולא יצא מוצלח בקטע אחד!! כולם תמיד טורפים את המתכונים שאני מכינה, אז שוב, רק לומר תודה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:54 pm

כמה שזה משמח!

Reply
נועה ספטמבר 30, 2021 at 1:30 pm

אפשר להכין בכל סיר? או חשוב סיר שמיועד לג׳חנון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:54 pm

אפשר בסיר רגיל בתנאי שיכול להיכנס עם המכסה לתנור

Reply
יריב ספטמבר 30, 2021 at 5:27 pm

הכנתי את הבצק וחילקתי לכדורים. בתחושה הבצק מעט יותר יבש ממה שנראה בסטורי.
אולי כמות המים (סה"כ 2 כוסות) זה מעט?
מקווה שההשריה בשמן עושה משהו לבצק כך שיפתח כמו אצלך

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:29 pm

הי יריב, אני מניחה שהיית צריך עוד מים, לצערי בגלל תקלה טכנית חלק מהגולשים לא רואים שכמות המים במתכון שונתה ל 2 כוסות ועוד 1/2 כוס עם הדבש
אז אני ראשית מתנצלת וממליצה לרענן את הדף, ואני מקוה שעוד אפשר להציל ושהוא יהיה בסדר.

Reply
ירדן אוקטובר 2, 2021 at 10:32 am

היי מה המרקם שיוצא לג'חנון בסוף? יצא לי לאכול כמה פעמים ג'חנון שהיה יבש ומחניק קצת באמצע ורציתי לדעת אם זה אמור להיות ככה או שאפשר שזה יצא יותר עסיסי

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2021 at 11:52 am

המתכון הזה מאוד עסיסי

יפה אוקטובר 6, 2021 at 3:34 pm

היי האם אפשר לשים בתנור לא לילה שלם? לאכילה מיידית ? ועל כמה מעלות

קרן אגם אוקטובר 6, 2021 at 4:29 pm

האפייה דל הגחנון מתאימה רק לאפייה של מינימום 6-7 שעות

נירית ספטמבר 30, 2021 at 2:00 pm

למי שאין משקל, איך יודעים כמה זה 100 ג"ר ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:51 pm

מחלקים את הבצק ל 17-18 יחידות

Reply
Siv ספטמבר 30, 2021 at 10:49 pm

הי קרן, נראה מעולה! האם אפשר להמיר לקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 8:15 am

מניחה שחצי חצי יעבוד

Reply
קרן ספטמבר 30, 2021 at 2:08 pm

היי קרן!
אז זה בסך הכל 360 מיל פלוס 120 מיל מים? 480 מיל מים ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:50 pm

יאפ

Reply
תמר אוקטובר 6, 2021 at 5:41 pm

רגע אז לא 480מל מים רגילים ואז עוד 120 מל מים חמימים עם דבש?
סהכ רק 480 מל מים?

Reply
דניאל ספטמבר 30, 2021 at 2:51 pm

היי קרן. אם אין לי סיר ג׳חנון בבית ואני בכל זאת רוצה לנסות להכין אפשרי לעשות בכל סיר אחר שנכנס לתנור?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:49 pm

כן אפשרי לגמרי , רק לוודא שיש מכסה שיכול להיכנס לתנור

Reply
חן אוקטובר 1, 2021 at 11:25 am

מה זמן ההכנה הכולל של הבצק )ללא האפייה( שאדע להתכונן מבחינת זמנים?
רוצה להכין היום בצהריים, להכניס למקרר ובערב/לילה לשים בתנור.

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 1:31 pm

בצק זה 10 דק ושעתיים מינימום מנוחה
ואז פתיחה עוד 1/2 שעה

Reply
מאי ספטמבר 30, 2021 at 3:59 pm

היי קרן, כמה זמן זה לילה שלם? תודה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 4:10 pm

מינימום 8 שעות

Reply
אלינור ספטמבר 30, 2021 at 4:49 pm

נראה מהמם! בא לי להכין לשבת!
האם הביצים שאת מכניסה כבר קשות? או ישר מהמקרר לתנור ומתקשות והופכות לחומות במהלך הלילה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 4:54 pm

אני מכניסה ביצים מהמקרר לג׳חנון ואפשר גם להכין ביצים קשות בנפרד

Reply
תמי ספטמבר 30, 2021 at 5:11 pm

הי קרן, אם מכינים על פלטה של שבת, האם צריך לכסות את הסיר (במגבת, או כיסוי אחר)?
תודה רבה!

Reply
איבי ספטמבר 30, 2021 at 8:18 pm

קרן שאלה לי אלייך
מה שידרגת מהמתכון המקורי?
הבצק בצילום יצא לך מעולה רואים את הבועות המתנפחות

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:22 pm

הוספתי לבצק סוכר ודבש וגם סילאן לפני אפייה, אני אוהבת ג׳חנון מתקתק ובמתכון המקורי אין סוכר

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:26 pm

אפשר לכבות במגבת , או רק לסגור סיר עם המכסה שלו כמובן

Reply
עתליה ספטמבר 30, 2021 at 5:22 pm

היי קרן!
המעלות הכי נמיכות בתנור שלי הם 150 מעלות. אפשר לאפות ככה? ואם כן כמה זמן אפייה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:26 pm

זמן האפיה ייתקצר משמעותית אז להתחיל לבדוק אחרי 4 שעות

Reply
עתליה אוקטובר 2, 2021 at 6:49 am

תודה!!

Reply
בתאל Bitton ספטמבר 30, 2021 at 6:11 pm

היי מתי להניח את הסיר על הפלטה כבר בערב שבת או רק בלילה? והאם נדרש לשים בתנור קודם לכמה שעות או שמספיק לילה שלם על הפלטה בסיר סגור במכסה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:24 pm

אפשר להניח על הפלטה כשהולכים לישון, ולילה שלם עם מכסה סגור זה מספיק

Reply
אילנה ספטמבר 30, 2021 at 6:45 pm

היי קרן,
נראה ממש טוב, האם את הג'חנון מניחים ישירות בסיר ? או ששמים נייר אפייה? מרפדים בלחם או פיתות בתחתית הסיר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:24 pm

ציינתי במתכון שמרפדים סיר ג׳חנון בנייר אפייה

Reply
אנונימי אוקטובר 22, 2021 at 10:14 pm

היי קרן, לפני ששמת את הביצים על הגחנון באפייה שטפת אותן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 11:35 pm

רצוי

Reply
אורלי פלד ספטמבר 14, 2022 at 8:29 am

היי קרן, לפי מה שאני יודעת אסור לשטוף ביצים על מנת לא להחדיר סלמונלה שעל הקליפה לתוך הביצה. אנא בדקי אותי ועדכני את הקבוצה
יום נפלא

מיכל ספטמבר 30, 2021 at 7:18 pm

הבצק יוצא ממש קשה ולא גמיש, מניחה שבגלל שאין בו שומן אבל זה תקין? הוא ייעשה אלסטי אחרי אמבטיית השמן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:23 pm

כשבצק קשה ולא גמיש מוסיפים לו מים, מקוה שאת עוד יכולה

Reply
איבי ספטמבר 30, 2021 at 8:12 pm

ולא למרוח את החמאה/מרגרינה ביד כי זה הורס את השומן לגחנון והוא מתחיל להיות מימי ומגעיל לשפוך מכף ולמרוח עם מברשת או ביד אבל בשום אופן לא לחפון עם היד!

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:23 pm

אני מניחה שיש מלא שיטות להכנת ג׳חנון ולכל אחד השיטה שלו, אני מרחתי עם הידיים ויצא מצויין.

Reply
איבי ספטמבר 30, 2021 at 8:15 pm

אני מכניסה את הביצים בסביבות השעה 9 בערב כי אז הבצק מתייצב
אם הכנסתי את הג'חנון לתנור ב6 בערב והסיבה היא שם נכניס מוקדם יווצרו בורות כי הביצים שוקעות בבצק הרך

Reply
רחלי כהן אוקטובר 29, 2021 at 10:05 am

היי קרן
אם נתקעתי בלי אבקת אפייה..
לשים סודה לשתייה?לוותר?או להכין בפעם אחרת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2021 at 11:41 am

לקפוץ לקנות

Reply
יפית רבנו נובמבר 5, 2021 at 12:57 pm

האם אפשר לאפות בתבנית אלומיניום?
ואם כן, האם הזמנים והטמפ' נשארים אותו הדבר?

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2021 at 3:52 pm

מה זה תבנית אלומניום ? חד פעמי ?

Reply
יפית רבנו נובמבר 5, 2021 at 3:59 pm

כן

Reply
לידר דצמבר 16, 2021 at 5:37 pm

כמה יחידות יוצאות מהכמות הזו??

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2021 at 4:50 pm

15-17 יחידות

Reply
אלי אפריל 1, 2022 at 7:45 pm

היי את באמת נשואה "למאפייה",חח הכנתי היום וניראה ליגה רק שכל מתכון גילגול אחר כמו סיגריות וקובנה

Reply
ניצן ספטמבר 30, 2021 at 8:51 pm

היי קרן אם רוצים פחןת גחנונים, אפשר פשוט לחצות את הכמויות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:18 pm

לגמרי

Reply
תמר אוקטובר 1, 2021 at 12:20 am

הי, האם ניתן לשמן עם שמן במקום מרגרינה או חמאה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 8:15 am

אפשר כן

Reply
לירון אוקטובר 2, 2021 at 11:33 am

האם אפשר עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2021 at 11:52 am

מניחה שאפשר חצי חצי

Reply
הגר אוקטובר 3, 2021 at 8:34 pm

הי קרן
אפשר במקום מרגרינה או חמאה להחליף בשמן? אם כן כמה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2021 at 6:48 am

יודעת שיש כאלו שמרים אני לא יודעת לציין כמות
פשוט לשמן עם הידיים

Reply
חן אוקטובר 9, 2021 at 10:00 am

היי קרן! את חושבת שאפשר לאפות בתבנית אלומניום חד פעמית מכוסה בנייר אלומניום? או אולי תבנית קפיצית של עוגה מכוסה בנייר אלומניום?
לצערי אין לי סיר שנכנס לתנור

קרן אגם אוקטובר 9, 2021 at 11:32 am

בטח

פנינה דצמבר 23, 2021 at 7:19 pm

הי קרן
תודה על מתכון מנצח
אין לי סוכר חום דביק
האם ניתן להשתמש בסוכר החום הרגיל?
תודה מקרב נלב

אלי אפריל 1, 2022 at 7:46 pm

היי את באמת נשואה "למאפייה",חח הכנתי היום וניראה ליגה רק שכל מתכון גילגול אחר כמו סיגריות וקובנה

Reply
רעות אוקטובר 1, 2021 at 3:50 am

מהי כמות המים?
במצרכים כתוב דבש מהול בחצי כוס מים.
באופן ההכנה כתוב לערבב מים עם הסוכר החום ועוד מים עם הדבש.
אשמח להסבר.
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 8:14 am

שתי כוסות מים ועוד חצי כןס עם דבש

Reply
רונה אוקטובר 23, 2021 at 9:47 am

היי קרן, הכנתי את הג'חנון ובבוקר כשפתחתי את הסיר גיליתי שהוא מוצף בחמאה ‍♀️. מה עשיתי לא בסדר??

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 7:31 am

יותר מדי חמאה בזמן הפתיחה

Reply
יפעת ינואר 20, 2022 at 8:50 am

אפשר להשתמש בקמח מניטובה ?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2022 at 10:32 am

כן

Reply
שלי אוקטובר 1, 2021 at 10:42 pm

ברור שרצתי להכין … לבנתיים נראה אש מחר טעימות ואשתף איך יצא . תודה על מתכון מפורט

Reply
זהסה אוקטובר 2, 2021 at 9:19 am

אני כתמניה
מעולם לא ראיתי את אימי טובלת את כדורי הבצק בשמן או חמאה.
זה ממש מוגזם ולא בריא

Reply
זהר אוקטובר 2, 2021 at 11:05 am

הי האם אפשר ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2021 at 7:51 am

אפשר לישה ידנית

Reply
מאיה אוקטובר 2, 2021 at 6:01 pm

היי קרן?
האם אפשר להקפיא את כל הסיר כמו שהוא לאחר האפייה?
או שחייב לעטוף בנפרד כל ג'חנון ורק אז להקפיא?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2021 at 7:47 am

אני מניחה שאפשר זה תופס המון מקום במקפיא מעולם לא ניסיתי

Reply
‫שני יפת‬‎ אוקטובר 5, 2021 at 8:32 pm

אני מכינה הכל עם נייר אפייה בחמגשית מקפיאה ואז מעבירה לסיר הרלוונטי כשרוצה להכין.

Reply
דרור אוקטובר 2, 2021 at 9:42 pm

היי קרן! אמא שלי תקנה לי סיר ג׳חנון ותשלח לי לאנגליה . מה הקוטר של הסיר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2021 at 7:46 am

24 מספיק לקילו

Reply
תמר אוקטובר 3, 2021 at 11:57 pm

קרן תבורכי על הסבלנות ⬆️

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2021 at 6:51 am
Reply
עדנה אוקטובר 5, 2021 at 6:35 pm

אפשר עם קמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2021 at 6:56 am

לא ניסיתי אני לא יודעת להמליץ

Reply
מוריה אוקטובר 4, 2021 at 11:54 pm

הי, האופציה של פלטה- זה במקום תנור ללילה, או בנוסף אחרי האפיה?
תודה!:)

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2021 at 6:23 am

במקום תנור בעקרון אבל גם אופציה לחימום מתמשך

Reply
‫שני יפת‬‎ אוקטובר 5, 2021 at 8:34 pm

טיפ שלי..אם זה בסדר, בתור אחת שמכינה הרבה, הרבה פעמים כל חתיכות שבתחתית ממש נכרחות. מי שאוהב וטוב לו אז טוב לו, מי שלא…אני מניחה נייר אפייה על הסיר המשומן, מעליו פרוסות לחם רטובות, שוב מעליו נייר אפייה ואז מניחה את הג'חנונים המהממים לאפיה על 150 מעלות למשך 7 שעות גג. בדיוק במתכון שלך. הכי טעים ביקום. תודה לך

Reply
‫שני יפת‬‎ אוקטובר 5, 2021 at 8:35 pm

הכוונה נחרכות…

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2021 at 6:55 am

תודה שני

Reply
מור אוקטובר 8, 2021 at 11:48 am

מתכון מעולה יצא לי מדהים !
רק שאלה , כשפתחתי את הבצק הוא התכווץ לי בחזרה , מה הסיבה ? נח לפחות 4 שעות לפני שהתחלתי לעבוד איתו

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2021 at 12:32 pm

קורה, אולי לא היו בו מספיק נוזלים או שהיו יותר מדי
והכי חשוב שיצא לך מדהים

Reply
ליטל אוקטובר 9, 2021 at 10:39 am

היי קרן,
ראשית תודה על המתכון!
ניסינו את המתכון אחד לאחד, יצא מדהים בטעם וקצרנו מחמאות. מבחינת המרקם, הג'חנון יצא מעט יבש ( השכבות העליונות פחות עסיסיות וממש נפרדות ולא נצמדות לשאר השכבות)
נשמח להכוונה וטיפים להכנה הבאה.
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2021 at 11:32 am

ממש פשוט, יותר שומן

Reply
דורין אבוטבול אוקטובר 10, 2021 at 8:31 am

היי קרן,
אם אני רוצה להקפיא את הג'חנון, עדיף לפני או אחרי אפייה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2021 at 11:06 am

לפני

Reply
חן אוקטובר 13, 2021 at 1:07 pm

קרן תודה על מתכון מדהים!! יצא מושלם!
הכנתי בתבנית קפיצית קוטר 26 מרופדת בנייר אפייה וכיסיתי בנייר כסף, עבד מעולה.
שילבתי חצי חמאה חצי מרגרינה כפי שהמלצת ויצא טעים ממש.
אצלי פחות אוהבים מתוק אז וויתרתי על הסילאן. חבל שאי אפשר לשתף תמונות!
תודה לך!

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2021 at 3:00 pm

אלופה!

Reply
שרון מזרחי אוקטובר 16, 2021 at 12:52 pm

הי, המון תודה על המתכון והסירטון, היה תענוג לשחק עם הבצק
הג'חנון עצמו אבל אחרי הלילה יצא לי יבש בעיקר בחלק העליון.
מה עשיתי לא נכון ואיך אני יכולה למנוע פעם הבאה?

Reply
מעיין אוקטובר 17, 2021 at 11:45 am

היי, באיזה סיר מכינים את זה? צריך סיר מיוחד? ואם כן איזה? ולא צריך להוסיף עוד נוזלים כלשהם במהלך האפיה ? מפחדת שישרף כי זה הרבה שעות.. תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2021 at 6:58 am

סיר ג’חנון
אפשר להשיג בחנויות כלי בית ובשווקים
אין צורך להרטיב את הגחנון
הוא מספיק שומני כדי לא להתייבש

Reply
רום אוקטובר 23, 2021 at 9:38 pm

היי קרן מקסימה! סיר ג'חנון מגיע בגודל אחד? אם לא, מה גודל הסיר?

Reply
אסף אוקטובר 24, 2021 at 2:35 pm

הי מה לגבי כוסמין לבן? אפשר להמיר הכל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 7:28 am

יש כאלו שמכינים רק מכוסמין לבן ויוצא להם אחלה

Reply
כרמית אוקטובר 26, 2021 at 11:04 pm

תודה רבה על כל המתכונים , אפשר סוכר לבן רגיל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2021 at 5:34 am

בטח

Reply
מיכל ינואר 19, 2022 at 9:19 am

הי
אשמח לדעת יחס המרה אם ארצה להשתמש בסוכר רגיל במקום הסוכר החום.

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2022 at 12:44 pm

אותו יחס

Reply
סתיו אוקטובר 29, 2021 at 10:12 pm

קרן יקרה, הבצק ממש נקרע לי בפתיחה, מה יכולה להיות הסיבה?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2021 at 9:43 am

אולי היו חסרים לו קצת נוזלים
להבא תוסיפי בזמן לישה

Reply
אמה נובמבר 9, 2021 at 3:57 pm

היומלי המון נוזלים בתחילת האפייה, פעמיים שפכתי.. זה הגיוני? בטוח שפכתי גם הרבה שומן אבל זה היה נראה לא סביר להמשיך לאפות ככה.

Reply
אמה נובמבר 9, 2021 at 3:58 pm

י המון נוזלים בתחילת האפייה, פעמיים שפכתי.. זה הגיוני? בטוח שפכתי גם הרבה שומן אבל זה היה נראה לא סביר להמשיך לאפות ככה. Ben

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2021 at 4:58 pm

ייתכן מאוד ששימנת יותר מדי את העלים

Reply
אמה נובמבר 13, 2021 at 6:20 pm

בשמן או בחמאה? כי שמתי אפילו פחות חמאה ממה שרשום במתכון.

Reply
איה נובמבר 11, 2021 at 7:03 pm

את ביצים צריך לבשל קודם? או שמניחים ככה מעל הג'חנון ובלי מים?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2021 at 6:19 am

אין צורך לבשל קודם את הביצים, רק מניחים מעל

Reply
איילת נובמבר 18, 2021 at 5:12 pm

היי רציתי לשאול האם אפשר להכין את הסיר בשעות אחר הצהריים ובערב להכניס לתנור? האם זה בסדר שהבצק יעמוד 3/4 שעות בסיר לפני

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2021 at 5:29 pm

כן, במקרר

Reply
נועה נובמבר 24, 2021 at 8:51 am

היי האם אפשר להשתמש בחמאה מזוקקת? זה ייספג טוב?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2021 at 9:39 am

כן

Reply
אנה נובמבר 26, 2021 at 2:19 pm

היי
מכינה ואשמח לדעת אם זה בסדר להשתמש בסוכר חום דמררה או שעדיף סוכר לבן?
תודה רבה

Reply
אנה נובמבר 26, 2021 at 2:20 pm

היי
מכינה ואשמח לדעת אם זה בסדר להשתמש בסוכר חום דמררה או שעדיף סוכר לבן?
תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2021 at 2:25 pm

זה בסדר גמור

Reply
איילת ינואר 21, 2024 at 6:15 pm

ניראה אש!
תודה
האם לדעתכם אפשרי ללוש ידני?
כשהכנתי פעם, לא נמס לי הסוכר
האם ניתקלתם בבעיה הזו? פ

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2024 at 11:46 am

לא נתקלתי,אפשר ללוש ידנית

Reply
לידר דצמבר 16, 2021 at 5:40 pm

כמה יחידות יוצאות מהכמות הזו???
ואת אלופהה

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2021 at 4:50 pm

כתוב בכותרת 15-17 יחידות

Reply
שרון דצמבר 16, 2021 at 7:34 pm

מה הגודל הסיר שהשתמשת בו?
יש כמה גדלים

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2021 at 4:49 pm

24

Reply
ןיקטור דצמבר 17, 2021 at 12:57 pm

שבת שלום, האם אפשר להשתמש בשמן זית או שמן אחר (מבחינה בריאותית,טבעונית) אם כן מהם הכמויות והאם זה יהיה טעים?

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2021 at 4:47 pm

לא נסית י עם שמן קנולה אבל לדעתי פה בתגובות כתבו שאחלה

Reply
תמר דצמבר 23, 2021 at 3:10 pm

האם זה בסדר שהכדורים יעמדו בשמן 24 שעות או שהגזמתי?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2021 at 8:21 am

במקרר

Reply
פנינה דצמבר 23, 2021 at 7:22 pm

הי קרן
תודה על עוד מתכון מנצח
האם ניתן להשתמש בסוכר חום רגיל?
אין לי את הסוכר חום דביק…
תודה מקרב לב

Reply
הדר דצמבר 25, 2021 at 8:03 pm

הי קרן ניסיתי 3 פעמים לאפות ויצא לי יבש וחלק לא אפוי למרות שהסיר היה 12 שעות על פלטה מה יכול להיות?

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2022 at 6:36 am

אולי לא מספיק שומן על העלים עצמם גרם ליובש
אבל לא ברור לי למה לא אפוי אחרי ככ הרבה שעות על הפלטה

Reply
שרון ינואר 7, 2022 at 10:36 am

היי קרן,
ראשית מאוד אוהבת אתתהאתר והבלוג!! כייף תמיד לקרוא ולראות.
שנית, האם את שמה את המכסה של סיר הג׳חנון, או לא?
אם שמים מכסה יוצא כזה אפוי וחום?
כל הפעמים שאני שמה ג׳חנון עםצהמכזה הוא לא יוצא כזה חום והוא כל הלילה בתנור …

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2022 at 1:04 pm

תמיד עם מכסה, יכול להיות שהתנור שלך קצת חלש תגבירי מעלות

Reply
מור ינואר 7, 2022 at 11:32 pm

תודה על מתכונים פשוט מדהימים.
אז הג׳חנון בתנור נראה בסדר אבל ממש התקשיתי בשלב פתיחת הבצק. או שלא הצלחתי למתוח והבצק נקרע, או שהוא כל הזמן התכווץ ולא הצלחתי לפתוח.
הבצק נח בחוץ שעתיים וחצי.

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2022 at 7:47 am

יכול להיןת שחסרים לך מים בבצק
ואולי תחליפי סוג קמ

Reply
חן ינואר 9, 2022 at 5:06 am

היי קרן, תודה על המתכון וההסבר המפורט. הכנתי את הגחנון ויצא ממש ממש טעים וממש אהבנו! 2 שאלות קטנות-
בפתיחה של הבצק הרגשתי שהוא לא כל כך אלסטי. לצורך העניין, לא יכלתי להרים ולמתוח אותו אלא רק עם מערוך. זה בגלל חוסר בנוזלים?
בנוסף, באפייה עצמה, הגחנונים לא שמרו על צורה והתחברו לעוגה (טעימה!) ולא יכלנו להפריד אותם. יש לך רעיון למה? לא העמסתי, שמתי רק 5 גחנונים ולא היו צפופים מדי בסיר. שוב תודה על מתכון טעים

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2022 at 2:56 pm

ייתכן והיו חסרים לך קצת נוזלים
ולגבי ההתחברות שלהם, לא נתקלתי בזה מעולם אז לא ברור לי איך קרה אם הם היו משומנים ומגולגלים כל אחד בנפרד

Reply
שני ינואר 22, 2022 at 1:26 am

איזה באסה, שכחתי לשים מלח בבצק. כמה זה נורא? יש דרך לתקן ? אני כבר בשלב של אחרי חלוקה לכדורים

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 9:07 am

מאוד מקוה שהוספת

Reply
שני ינואר 22, 2022 at 2:45 pm

אפשר לדעתך להוסיף לכל כדור עצמאית אחרי מנוחת הלילה?

Reply
שירז ינואר 22, 2022 at 5:33 pm

היי,
האם אפשר להחליף את הדבש שבבצק עצמו בסילאן? אני אלרגית לדבש :/

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2022 at 7:11 pm

בטח שאפשר

Reply
אביטל פברואר 10, 2022 at 9:55 pm

קרן יקרה, לאחרונה התוודעתי לאתר הנהדר שלך. ב"ה הכל מוצלח ביותר! מפצירה בך לנסות ג'חנון עם סמנה! (לא גהי) סמנה שזה בעצם חמאה תימנית אותנטית. כתמנייה וכמי שמכינה ג'חנון אני יכולה להבטיח שזה פי אלף יותר טעים ממרגרינה. אם את כ"כ אוהבת ג'חנון זה ה- דבר האמיתי. וזה שונה מאוד מסתם חמאה

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2022 at 4:06 pm

מבטיחה לנסות !

Reply
ליטל פברואר 11, 2024 at 5:53 pm

מושלם מושלם מושלם. פעם ראשונה שהכנתי ג'חנון. עשיתי רק על חמאה, ועל נייר אפיה מכווצץ למעלה שמתי ביצים. הבצק היה נוח מאוד לרידוד, יצאו מלאאא שכבות וטעים בטירוף. איזה שיחוק של מתכון, וההסברים מעולים, הכל מדוייק. היה טעים גם יום אחרי אז לצערי אכלתי יומיים רצוף ג'חנון!

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2024 at 12:54 pm

תודה רבה ליטל !

Reply
מיכל מרץ 18, 2022 at 12:48 pm

היי קרן אשמח לתשובה
מה קורה במידה ושמתי בטעות 2 שקיות אבקת אפיה
האם צריך להכין חדש. ?

Reply
עינת מאי 26, 2022 at 9:11 pm

היי קרן נשמע מדהים 🙂
אם אני משמיטה את הדבש מהבצק אני צריכה להוסיף עוד חצי כוס מים?
כי את הדבש מהלת בחצי כוס מים

Reply
קרן אגם מאי 27, 2022 at 11:03 am

כן את תראי לפי הבצק

Reply
עינת מאי 28, 2022 at 11:08 am

היי קרן 🙂
הבצק יצא לי נורא דביק בהתחלה והוספתי קצת קמח וכדררתי בתוך קמח ומשם לשמן.
אחכ הבצק היה מאוד אלסטי והיה נראה כמו בסרטונים באינסטגרם והיה משומן מאוד
בבוקר שפתחתי את הסיר המון נוזלים עלו למעלה אבל בכל מקרה כל הגחנונים נדבקו אחד לשני ויצאה קצת עוגת ג’חנון :/ את חושבת שזה קשור למרקם של הבצק בהתחלה?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2022 at 12:56 pm

אולי זה קשור לכמות השומן שמרחת עך העלים

Reply
סיון יוני 14, 2022 at 8:10 am

הכנתי את המתכון ויצא פשוט מושלם!! תודה רבה ❤️❤️❤️

Reply
קרן אגם יוני 14, 2022 at 10:35 am

תודה סיון עשית לי חשק

Reply
ע.ד. ינואר 13, 2024 at 11:33 am

הכנתי לפי ההנחיות שלך ומאוד נהניתי בהכנה, יצא הג'חנון הכי טעים שאכלתי! תודה רבה על המתכונים המונגשים שבאמת מצליחים כל פעם

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2024 at 7:36 am

תודה!

Reply
נועה כהן אוקטובר 30, 2022 at 12:27 pm

אפשר להכפיל כמויות?
או שעדיף להכין בצק בשתי נגלות

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2022 at 8:03 pm

אפשר להכפיל

Reply
סטלה נובמבר 12, 2022 at 1:23 pm

אני טבלתי את הבצק בשמן זית ואת אותו השמן מרחתי כשפתחתי את הבצק ולא נזקקתי למרגרינה יצא מושלם! כל חתיכה גלגלתי בניילון והכנסתי לתוך שקית קוקי בתוך החמין. תודה קרן על שפישטת את ההכנה!

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2022 at 4:15 pm

נשמע מדהים

Reply
אורית נובמבר 22, 2022 at 12:09 am

היוש קרן, שאלה קטנה. מה דעתך על עבודה עם חמאה רכה ולא חמאה מומסת…? פשוט המומסת כזה נוזלת לה בקיפולים ושאלתי את עצמי אם עבודה עם רכב יכולה להניב את אותה תוצאה

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2022 at 6:37 am

אין שום בעיה

Reply
רוני נובמבר 24, 2022 at 8:13 pm

הי קרןן
אם אין לי סוכר חום אפשר לבן?
ואם אני לא רוצה עם סוכר מה אפשר לשים במקום?
תודהה

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2022 at 10:47 pm

אפשר סוכר לבן
או רק דבש או סילאן
אפדר ממש לשחק עם המתיקות

Reply
דינה דצמבר 2, 2022 at 11:17 am

תודה על הבלוג ועל המתכונים השווים
הג׳חנונים תמיד משתטחים ונמחצים מהכובד של השני(אין מצב שאניח ביצים הם יהפכו אותם לפיתה)
באסה
איך אפשר למנוע?
ניסיתי גם לאפות ישר מהמקפיא
תודה מראש

Reply
שרית ינואר 4, 2023 at 6:18 pm

בתחתית הסיר לא צריך לשים כלום?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2023 at 8:14 am

אני לא שמה

Reply
Somaia madi פברואר 5, 2023 at 3:18 am

מאיפה משיגים סיר ג'חנון מקורי כמו שלך ??

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2023 at 9:52 pm

בשווקים בחנויות כלי בית ובחנויות לציוד לאפייה

Reply
רוי פברואר 10, 2023 at 11:15 pm

היי קרן,
הכנתי פעמיים ופעם אחת יצא בצק נוזלי מידי ופעם אחת קשה מידי:(
עם איזו כוס הכי מומלץ למדוד את כמות המים? כוס חד פעמית?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2023 at 1:26 pm

אני עובדת עם כוס מידה אוניברסלית וממש ממליצה לקנות אחת כזו ולדייק

Reply
סיגלית פברואר 11, 2023 at 11:17 am

הכנתי השבת ויצא מדהים! תודה על הנגשת מתכון למאכל שנראה מסובך להכנה☺️
שאלה בבקשה
מדוע נדבקו לי היחידות ולא יצאה כל יחידה בנפרד?
זה קצת התפורר לי… מה לא עשיתי נכון?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2023 at 1:26 pm

אולי לא שימנת מספיק טוב את הגלילים ? שמחה שיצא לכם טעים

Reply
מישל פברואר 18, 2023 at 10:11 am

היי קרן,
השתמשתי במתכון שלך והיה מעולה מבחינת הבצק
אבל מה, הכנסתי את הסיר, 9 שעות יפות לתנור חום עליון תחתון 100 מעלות
בבוקר אני פותחת הבצק היה נא לחלוטין
לא עבר מאית של בישול
לא האמנתי, התנור עד עכשיו מעולם לא זייף לי
ייתכן זייף לי במעלות הנמוכות ?

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2023 at 11:36 am

לחלוטין עניין של תנור
זה פשוט לא נאפה לך
את יכולה עכשיו להגביר מעלות ולאפות אותו זריז אפילו בלי מכסה
להבא תצטרכי לבדוק מאיזה מעלות הוא כן אופה

Reply
הילה כהן מזומן אפריל 27, 2023 at 12:31 pm

מתכון מושלם כמו עוד רבים אחרים שלך.. ממשיכה לעקוב – תודה רבה!

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2023 at 5:54 pm

תודה הילה

Reply
יעל מאי 2, 2023 at 4:34 pm

בלת"ק ואם בכל זאת רוצים אותו פחות מתקתק, מה מפחיתים מכל הממתיקים שבמתכון?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2023 at 7:24 am

אפשר להפחית מעט מהבצק ולא להוסיף סילאן מלמעלה

Reply
הילה מאי 3, 2023 at 2:47 pm

היי קרן,
שמתי 480 מל מים ועוד 120ֶמים עם הדבש
הבצק יצא דביק למרות שהוספתי עוד קמח
כרגע גלגתי כבר את הבצק והקפאתי
מקווה שיצא טוב
אשמח ותגידי לי אם עשיתי טעות

Reply
קרן אגם מאי 3, 2023 at 4:36 pm

לא יודעת באיסה מצב הבצק היה אבל לא נראה לי שעשית טעות, בהצלחה

Reply
לאה אוגוסט 19, 2023 at 6:58 pm

היי קרן
כמה שאלות ברשותך
1. אפשר להשמיט לגמרי את הדבש שלא ייצא מתוק מידי?
2. איך הג'חנון האפוי יוצא לאחר הקפאה ואיך מחממים אותו?
3. אפשר לאפות כמות ממש קטנה 6-7 יחידות?

Reply
לאה אוגוסט 19, 2023 at 8:12 pm

השארתי תגובה ולא הצלחתי לאשר במייל.
אשמח לתגובה אפילו בסיגנון חפשי במייל

Reply
גיל אוגוסט 25, 2023 at 11:46 am

ניסית מתי שהוא להכין עם נטורינה? היא לא תעשה טעם של קוקוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2023 at 4:47 pm

לא ניסיתי, וכן יש מצב שהיא תשפיע מעט על הטעם

Reply
שי ספטמבר 1, 2023 at 3:53 pm

היי קרן, תודה רבה על המתכון המושלם, יצא כל כך טעים!
רציתי לשאול אם אפשרי לעשות את הג׳חנון, לסדר בסיר, לשים מעל נייר אפייה, את המכסה ולהקפיא את הסיר ככה כמו שהוא? או שחייבים להפריד?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2023 at 6:49 am

בטח שאפשר

Reply
Maya אוקטובר 6, 2023 at 2:47 pm

שכחתי את המלח, כמה זה קריטי? ‍♀️‍♀️

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 8:00 am

קריטי

Reply
נדיה אוקטובר 13, 2023 at 3:48 pm

היי
שחכתי להוסיף לקמח את הדבש עם המים.
זה קריטי ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 7:58 am

לא נורא

Reply
רותם אוקטובר 21, 2023 at 9:50 pm

היי קרן אהובה,
אירחתי היום לבראנץ את משפחתי עם מלא מאפים שלך:) אלופה
רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בגהיי בתור חמאה. נראה לך יצא טוב? טעים?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2023 at 5:33 pm

כן בטח

Reply
אפרת מרץ 8, 2024 at 9:56 am

הלפ!! הכנתי את הבצק ב6:00 בבוקר ושכחתי לשים אבקת אפיה. מה אפשר לעשות איתו?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:25 pm

לנסות להכין ג׳חנון

Reply
אסתר אוקטובר 22, 2023 at 1:11 pm

היי קרן,
רוצה להכין לאח שלי שבמילואים ולחבר׳ה שלו, הם 70 אנשים. איך את ממליצה לאפות אם יש תנור 1. והאם יש סיר מספיק גדול כדי שאצליח להכניס כמות כזו? או לאפות בנגלות ולהעביר לחמגשיות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2023 at 5:32 pm

נסי לאפות בתבנית תנור גדולה ואפיל ולכסות בנייר כסף אחרת יהיה לך קשה לאפות ל 70 איש

Reply
אסתר אטרן אוקטובר 23, 2023 at 1:17 pm

רוצה להכין כמות של 5 סירים כאלה
רציתי להבין עד כמה ג׳חנונים אפשר להכניס בסיר הכי גדול של ג׳חנון (30 סמ) וכמה שעות אפיה אני צריכה לכמות גדולה שכזו?
כמובן שיאפה ב-3 תנורים שונים.

Reply
Amit אוקטובר 28, 2023 at 4:17 pm

פשוט עוד מתכון מושלםם שלך תודה רבההה הכנתי השבת וכולם עפו!!!!

Reply
אנונימי דצמבר 13, 2023 at 7:33 am

לא שמתי סוכר בגחנון, מה ניתן לעשות ?

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2023 at 8:12 am

בצק ללא סוכר יניב תוצאה קשה וחיוורת
אני הייתי ממיסה סוכר עם מעט מאוד מים חמימים ומוסיפה חזרה לבצק במיקסר ולשה כמה דרות או מכינה בצק חדש

Reply
אנונימי דצמבר 13, 2023 at 9:27 am

לא יעזור לשפוך למעלה דבש או מים עם סוכר ?

Reply
אנונימי דצמבר 13, 2023 at 9:29 am

אם לפני האפיה אני ישפוך דבש או מים עם סוכר זה יעזור ?
זה יוסיף טעם?

Reply
אנונימי דצמבר 13, 2023 at 9:30 am

אפשר להמיס סוכר ולשפוף מעל הגחנונים פשוט כבר הקפאתי אותם

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2023 at 10:12 am

את יכולה לנסות אני לא יודעת להגיד

Reply
YEHUDITH ינואר 2, 2024 at 7:05 pm

יצא פגזזזזזזזזז! תודה:)

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2024 at 5:47 pm

איזה כייף!

Reply
דליה ינואר 10, 2024 at 3:59 pm

היי,

את הסילאן מוסיפים על שכבה או רק על העליונה? רוצה שכולם ייצאו מתוקים

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2024 at 5:34 pm

על העליונים, הוא ממילא נוזל על הכל אחכ

Reply
חנה ינואר 13, 2024 at 2:00 pm

יצא מעולה אבל שטוח.. מדוע?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2024 at 7:31 am

מה הכוונה שטוח?

Reply
רינת ינואר 14, 2024 at 2:00 pm

היי קרן, כמות המים במתכון היא 480 מי ברז + 120 מים חמימים עם הדבש?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2024 at 7:27 am

כן
בדיוק כפי שכתוב

Reply
לאה ינואר 26, 2024 at 11:25 pm

טיפ שיעזור לפתוח את הבצק
בין 2 ניירות אפיה עם מערוך קטן.
ולהעזר בנייר התחתון כדי לקפל את הבצק

Reply
לאה ינואר 26, 2024 at 11:22 pm

תנסי על טורבו. אצלי בטמפרטורה נמוכה גם מזייף

Reply
ג׳ניפר מרץ 2, 2024 at 3:29 am

מתכון נהדר!
המתכון ברור ומובן, הכוכביות בסוף עונות על כל שאלה שעלתה לי לראש תוך כדי קריאה
תענוג להכין דרכך מתכונים
ומבחינת התוצאה… יצא מעולה!

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2024 at 6:41 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
ג׳ניפר מרץ 2, 2024 at 3:31 am

דרך אגב, קיבלתי טיפ מחברה להפריד כל שכבה עם נייר אפייה רטוב כדי לשמור על לחות וסתם בשביל מי שרוצה מראה של ג׳חנון ״יותר יפה״ שלא נצמד לשני (:

Reply

Leave a Comment