אז דיברנו כבר על ג׳חנון לא?
דיברנו מלא, והפצרתם בי להכין ולהעלות לבלוג מתכון, אז הנה מתכון שהתעלפתי ממנו
אבל לפני זה, כמה עובדות עליי ועל ג׳חנון…
שאחרי במבה, ופיצה, זה מאפה הבצק האהוב עליי ביותר
שאני לא מוותרת על 3-4 חתיכות ג׳חנון עם רסק, חריף וביצה קשה
שאני מלאה אחכ ברגשי אשם
שתמיד אבל תמיד אמרתי שאני יותר אוהבת ג׳חנון עם מרגרינה מאשר חמאה (רגע אל תגידו איכסה, תקראו עד הסוף)
שג׳חנון למזלי, מגיע אצלי כמאכל חורפי ולכן בקיץ, יש לי הפוגה ממנו
שאני חושבת שסיר ג׳חנון זה אחד הסירים היפים ואפילו הכנתי בו פעם חלה
שפחדתי תמיד שיהיה לי קשה להכין לבד ג׳חנון אז קניתי, ותאמינו לי שכבר קניתי כל ג׳חנון אפשרי
ושאני הכי אוהבת ג׳חנון טיפה מתקתק. אשכנזיה?
ושבאמת באמת, אני יודעת שג׳חנון זה תימני, אבל אם אמא שלי הבולגריה מכינה את הגפילטע פיש
הכי טעים בעולם, אז סליחה מהתימנים, אבל לא חייבים להיות תימנים אסליים כדי להכין ג׳חנון טוב.
לעניניינו! ענבל שעובדת איתי מפצירה בי כבר זמן להכין ג׳חנון לבלוג ממתכון של אמא של חבר שלה,
יקיר, אז ביקשנו אישור ממזל, שגם מוכרת ג׳חנונים אגב, להכין את המתכון שלה ולהעלות לבלוג.
והיה לנו אשכרה! יום כייף, הכנו בצק ואחכ פתחנו אותו עם הידיים ושימנו אותו ב…. חמאה ו…… מרגרינה.
כן כן , אמרתי לענבל שאני אוהבת רק ג׳חנון עם מרגרינה. למה? כי היו לי כמה טעימות של ג׳חנון עם חמאה
וזה פשוט לא היה לי טעים, והילדים אמרו פיכסה. אז התעקשתי אבל בסוף שכנעו אותי לעשות חצי חצי
וחצי הכנו עם חמאה, ומה אני אגיד לכם ? תכלס, לא הרגשתי בהבדל ואכלתי יפה מאוד את החמאה,
ולא רק אני! גם הילדים שלי שבאמת לעבור את ביקורת גבולות הג׳חנון החריפה שלהם זה לא קל.
אז אני לגמרי לא מתערבת לכם בצלחת, תכינו עם מרגרינה או חמאה מה שאתם אוהבים,
לי זה ממש לא אכפת כל זמן שתיכנו בבית ג׳חנון כי זה סופר קל וטעים .
ותודה למזל על המתכון, ואם אתם רוצים לקנות ממנה ג׳חנון מעולה כנסו ללינק הזה
(אני שיניתי קצת את המתכון כי אני אוהבת ג׳חנון מתקתק)
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
ג׳חנון/ 15-17 יחידות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לבן רגיל
100 גר׳ (1/3 כוס+2 כפות) סוכר חום כהה דביק
כף מלח דק
10 גר׳ (שקית ) אבקת אפייה
2 כוסות (480 מ״ל) מי ברז
3 כפות דבש מהולות ב 1/2 כוס (120 מ״ל) מים חמימים
לשימון הג׳חנון:
350 גר׳ חמאה/מרגרינה/מזולה/נטורינה (בשימוש בחמאה יש להוריד כמות ל 250-300)
לזילוף מעל:
3-4 כפות סילאן או דבש
אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים מים עם סוכר חום ,המים עם הדבש, ומלח
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ולשים למשך 6-7 דק׳ עד שמתקבל כדור בצק חלק
מכינים תבנית או מגש עמוק עם נייילון נצמד עליו, שיציץ החוצה, זה ימנע מהשומן לגעת בקערה
אבל זה לא חובה, וממלאים 1/2 כוס בשמן קנולה או כל שמן רגיל אחר
מחלקים את הבצק שלנו לכדורים במשקל 100 גר׳ כל כדור ומניחים אותם בתבנית.
מוזגים פנימה עוד קצת שמן, ומגלגלים את הכדורים בשמן כך שיצופו לגמרי בשומן.
מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך שעתיים לפחות, אפשר גם לילה במקרר
מכינים משטח עבודה גדול ונח לעבודה כדי שתוכלו לפתוח את הכדורים .
ממיסים חמאה/ מרגרינה בקערה במיקרוגל (לא בטוח נשתמש בכולה אבל שיהיה לכם מספיק ליתר בטחון 😃)
פותחים כדור בצק בעזרת הידיים על המשטח, אפשר בהתחלה מעט להיעזר במערוך.
ממשיכים לפתוח את הבצק כמה שיותר ממש למתוח מהאמצע בעדינות לצדדים עד לקבל מלבן גדול ודקיק
בעזרת הידיים מורחים חמאה/מרגרינה על מלבן הבצק, על כולו.
מקפלים את צד ימים של המלבן לאמצע ואת צד שמאל לאמצע עליו, עד לקבלת מלבן ארוך וצר.
שוב מורחים בעזרת הידיים חמאה/מרגרינה מומסת (לא הרבה, יש מצב ששאריות השומן על הידיים שלכם יספיקו)
על הבצק ומתחילים לגלגל אותו לגליל.
מניחים נייר אפייה בתוך סיר הג׳חנון שלנו ואת הגלילים מסדרים בצפיפות ובקומות בפנים.
שופכים מעל הג׳חנונים 3-4 כפות סילאן מלמעלה וסוגרים עם המכסה.
אני אוהבת להכניס פנימה (ממש להניח מעל הג׳חנונים)
גם ביצים שיהפכו לביצים קשות.
מכניסים לתנור שחם על 100 מעלות למשך לילה שלם (מינימום 8 שעות ואפשר כמובן יותר)
מוציאים ומגישים עם עגבניות מרוסקות וחריף:-)
**אפשר לחלק את המתכון בשניים ולהכין חצי כמות
**אפשר להקפיא את הג׳חנונים כשהם עטופים אחד אחד בניילון נצמד לפני/או אחרי אפייה
את הג׳חנון אופים ישירות מהמקפיא אין צורך להפשיר
**אפשר להניח את הסיר עם הג׳חנונים המוכנים כמה שעות קודם במקרר אם אתם רוצים להכין את
הסיר במהלך היום ורק להכניס לתנור בלילה.
**מי שאוהב ג׳חנון פחות מתקתק יכול לוותר על זילוף סילאן/דבש לפני האפייה
**אין בעיה לאפות בסיר רגיל שנכנס עם המכסה לתנור-שימו לב שהידיות מתאימות
**אפשר להניח סיר ג׳חנון על פלטת שבת, אותו זמן כמו בתנור-לילה. רצוי להניח רשת בין הפלטה
לסיר על מנת שלא יישרף.
**אפשר להכין את בצק הג׳חנון מ 50% קמח מלא/כוסמין מלא, יייתכן ובזמן הלישה הבצק יהיה
זקוק לעוד מעט מים
339 Comments
מוגזם כמה חמאה
זה ג׳חנון, מי שזה מוגזם לו לא מכין ואוכל
אפשר להכין בסיר חשמלי איטי במשך כל הלילה??? להניח הביצים עם מים בתחתית ומעליהם נייר כסף ונייר אפייה עם ג׳חנון? האם לכסות את הג׳חנון למעלה עם נייר כסף או אפייה?
תודה רבה
לגבי הביצים לא מכירה את השיטה הזו
לגבי הגחנון אין צורך לכסות אבל אני יודעת שיש כאלו שמכסים
יש המון שיטות לגחנון
בסיר חשמלי אין צורך לשים בתחתית מים עם ביצים.
עיטפי ביצים קשות בנייר אפייה ואח"כ בנייר אלומיניום.הניחי על הג'חנונים מלמעלה.יוצאות יופי של חמינדוס.
אפשר פשוט,לבשל את הביצים בנפרד,
עד שתהיינה קשות
להוסיף לסיר-מעל הג'חנונים,
מה שיתרום את הצבע הכהה,
בלי מים וכיוב'.
לא חייבת ביצים קשות. אפשר לשים נייר אפיה על הגחנונים ועליו את הביצים הרגילות. לכסות את הסיר באפיה והביצים יוצאות יופי חומות וקשות
אני מכינה ומוכרת ג'חנון גם.
פשוט שמה ביצים רגילות בסיר מעל הנייר אפיה . וזהוא לתנור 100 מעלות בלילה.. ככל שהסיר יהיה בתנור ככה הביצים יהיו יותר חומות..
האם הג׳חנון הקפוא מכניסים יחד עם הניילון הנצמד?
מסירים את הניילון
היי קרן ,
האם אפשר לשים שני סירי ג׳חנון בו זמנית בתנור ? אם כן מה יהיו המעלות ולכמה זמן ?
אם נכנס לכם שניים בתנור אז כן, המעלות והזמן לא משתנים
האם המים והמים עם הדבש זה בנוסף או מתוך כמות המים לוקחים את המים לדבש?
זה בנוסף
היי, מאוד אוהבת את המתכונים הטעימים והמהממים שלך, לפי התמונות הרידוד של הבצק מגיע לרמה שהוא מרודד קד וכמעט שקוף, לא הצלחתי להגיע למצב כזה ואפילו היה קשה לרידוד ולא ממש גמיש. מה עשיתי לא נכון?
אולי הבצק היה יבש ולא הוספת לו מספיק נוזלים ואולי לא השתמשת במספיק חמאה/מרגרינה לשימון
לדעתי הבעיה העיקרית היא שלא פתחת את הבצק בכלל.
אחרי המנוחה של הבצק , צריך לפתוח ( לקרוע) אותו , ושוב לתת לו מנוחה של 15 דקות. ככה במשך 4 פעמים לפחות.
ורק אז נותנים לו לנוח בתוך בריכת שמן.
מי שלא פתוח את הבצק , מקבל גחנון עוגה ולא משהו שניתן לאכול.
לא מסכימה איתך
המתכון הזה הוכן אלפי פעמים עי קוראי הבלוג בהצלחה רבה בלי לשקוע את הבצק ככ הרבה פעמים, ולרובנו לא יצאנ עוגה אלא גחנון מהמם
תימנים יודעים שבצק של גחנון לשים בהפוגות של חצי שעה. נניח הכנת את הבצק לשת אותו נתת לו מנוחה לשת אותו וככה חוזר כמה פעמים זה מבטיח גחנון יותר אווירירי במקרה הזה נדב צודק
אין על התימנים 🙂
רק שתימנים לא יודעים להכין ג׳חנון כמו שצריך.
רבים מהם משתמשים במרגרינה במקום סמנה. אז זה לא ממש ג׳חנון
היי קרן,
יש אפשרות לשים משהו אחר במקום דבש? אני לא אוהבת.
תודה
סילאן
תודה רבה קרן,
מתכון נפלא והסברים מדוייקים. יצא ג׳חנון
מ ע ו ל ה!!! טעים, רך, שזוף. 12 שעות 100 מעלות. חוסל בהנאה. תודה
תודהההה
למגולגלות תמרים שמים 300 גר חמאה ל 4.5 כוסות קמח. בגחנון שמים 200 גר חמאה לק"ג. אז זה הרבה??
היי, האם אפשר להשאיר את הג׳חנונים 14 שעות בתנור עד האכילה?
כן בחום מאוד נמוך
היי קרן, האם בבצק עצמו שמים רק חצי כוס מים? איפה משתמשים ב1.5 כוס מי ברז הכתובים תחת שימון? אם אשים סוכר חום רגיל ולא כהה משהו ישתנה מלבד הצבע? תודה!!
זו היתה טעות שתקינתי
האם אפשר להכין בצק ולהשאיר לילה במקרר ולמחרת לחלק כדורים ולשים בשמן?
כן
היי קרן,
אפשרי לגלגל ולשים במהלך היום במקרר (בערך 12 שעות) לפני שמכניסים לתנור?
או שבמרווח שעות כזה כבר עדיף להקפיא?
תודה!
מקרר אחלה
היי,
הבצק מאוד נוזלי.
להוסיף קמח או להמשיך עם המיקסר?
קמח
באותו עניין, גם 24 שעות מקרר זה בסדר?
מניחה שכן
אני מעדיפה את הג׳חנון עם מתיקות סוםר סופר מעודנת, להוריד גם סוכר מהמתכון או רק את הסילאן של הזילוף?
את הדבש תורידי גם מהמתכון
יצא גחנון טעים בטירוף , תודה רבה על שיתוף במתכוו . יש לי בעיה קלה ואשמח לתובנות , הגחנון יוצא במרקם מעולה , טעם נפלא רק יש בעיה אחת בהוצאה מהסיר הוא לא יוצא שלם , הוא מתפרק , מה אני עושה לא נכון ??
תודה הילה שמחה שאהבת
נסי לעבוד עם קמח אחר ולשמן יותר טוב את העלים
תודה!!! אפשר לפתוח עם שמן במקום חמאה/מרגרינה??
לא ניסיתי סורי
כן אפשר עם שמן הגלגול יהיה יותר מאתגר
עשיתי את הג׳חנון לשבת. 🙂 יצר מדהים. רק אני לא אוהבת שמבחוץ יוצא קשה.. יש דרך להימנע מזה?
אולי לשמן יותר טוב את הג׳חנונים לפני כניסתם לסיר
היי קרן
אפשר להוריד את הדבש לגמרי שלא ייצא מתוק מידי?
ראיתי שאפשר להקפיא לפני וגם אחרי. איך יוצא הג'חנון האפוי אחרי הקפאה? ואיך מחממים?
ושאלה אחרונה: אפשר לאפות כמות ממש קטנה 6-7 יחידות?
היי קרן, לאיזה קוטר סיר הכמות הזאת מספיקה?
היי קרן כתוב לשימון הגחנון 1.5 כוסות מי ברז ו 350 גר מרגרינה , לא הבנתי מה עושים עם המים?
תיקנתי זו היתה טעות
הי קרן יקרה,
נתחיל בזה שאני מכורה אליך! כל מתכון בום!!!
ונמשיך בשאלה.. אם אני רוצה ג'חנון לא מתקתק, לא אוהבים פה… כמה להוריד בסוכר?
כן, במתכון המקורי אין סוכר ואני הוסםתי סוכר ודבש וקצת סילאן, אפשר להפחית כל אחד מהם
האם אפשר פשוט להשתמש בשמן ולא בחמאה או מרגרינה?
לא ניסיתי אבל אני יודעת שיש מי שמכין ככה וזה בסדר
היי קרן!
אפשר לעשות מקמח ללא גלוטן?
מניחה שכן אבל לא יודע. להמליץ על כמויות המרה
נראה מדהים וממש רוצה סוף סוף לנסות להכין גם !
האם אפשר להחליף את הסוכר חום בממתיק כלשהוא אחר כמו סילאן / דבש וכו'?
כן אין בעיה להמיר ב1/4-1/3 כוס
תודה על התשובה המהירה.
אם אני מחליפה בדבש צריך גם למהול במים (כמו שרשמת במתכון 3 כפות עם חצי כוס) , או שאין צורך ?
לא הבנתי במה את מחליפה את הדבש
במקום הסוכר החום
הי קרן ניסיתי 3 פעמים לאפות ויצא לי יבש וחלק לא אפוי למרות שהסיר היה 12 שעות על פלטה מה יכול להיות?
היי קרן, תודה, נראה נהדר!
אם אין סיר ג'חנון, גם סיר רגיל יכול לעבוד? עם נייר כסף במקום מכסה?
(גרה בחו"ל אז לא בטוחה איפה אצליח למצוא סיר ג'חנון).
סיר רגיל יכול לעבוד בתנאי שהמכסה יכול להיכנס גם הור לתנור
הי האם אפשר ללא מיקסר?
בטח שאפשר, לישה ידנית
תודה על מתכונים פשוט מדהימים.
אז הג׳חנון בתנור 🙂 נראה בסדר אבל ממש התקשיתי בשלב פתיחת הבצק. או שלא הצלחתי למתוח והבצק נקרע, או שהוא כל הזמן התכווץ ולא הצלחתי לפתוח.
הבצק נח בחוץ שעתיים וחצי.
הי,
אין לי סוכר חום ולא סוכר חום כהה דביק
אפשר להמיר בסוכר רגיל?
אפשר פשוט להוסיף עוד דבש
מי ששם על הפלטה – שירפד את תחתית סיר הגחנון בלחם פרוס(:
מתכון מעולה
מי ששם על הפלטה – שירפד את תחתית סיר הגחנון בלחם פרוס(:
מתכון מעולה
תודה עדן
נראה מדהים! המים במתכון רשומים בשימון במקום בבצק..
תיקנתי תודה
הי. עוקבת בקביעות ונהנית מהמקצועיות והיצירתיות שלך❣️
החלפתי שליש מהקמח לכוס עם מלא… הרידוד יצא גמיש ודקיק אבל אחרי אפייה של 10 שעות בסיר ג׳חנון, יצא קצת יבש. הקפאתי מחצית. מה את ממליצה לעשות? להוסיף מים עם דבש מומס? ואיזו כמות עבור 12 ג׳חנונים
אני מודה שאני פחות אוהבת אותם עם קמח מלא, אבל בהחלט בהמרה כזו צריך להוסיף יותר מים לבצק עד שהוא אלסטי וגמיש
אני רצה להכין! כמה זמן בערך זה לילה שלם? אם אכניס לפני כניסת שבת ואוציא בשבת בבוקר זה יהיה בסדר?
תודה:)
בטח
אהלן קרן, תודה על המתכון, אם אין סוכר חום דביק במה אפשר להשתמש במקום?
סוכר חום בהיר
קרן על איזו פונקצית אפייה?
קו עליון קו תחתון? ללא טורבו?
עליון תחתון לא בטורבו
היי, נראה מדהים!!
מתה כבר להכין ג'חנון
מה זה לילה שלם? כמה זמן בערך זה צריך להיות בתנור מבחינת שעות?
לפחות שמונה שעות
וואו. סוף סוף הכנתי, ויצא מושלם! תודה
מעולם לא יצא לי ג’חנון ככ טעים ❤️
וואו. סוף סוף הכנתי, ויצא מושלם! תודה
תודה רוני
נראה מושלם, אני הולכת להכין כבר בשבת הקרובה.
המתכון עצמו מתוק במיוחד או שהמתיקות מגיעה בעיקר מהסילאן בסוף?
אצלי לצערי פחות מתחברים למתוק.
מגיעה מהסילאן ומהדבש אפשר להוריד
היי קרן אלופה
כתוב במתכון לשימון מים ומרגרינה , לא הבנתי לאיפה מוסיפים את המים ?
תיקנתי זו היתה טעות תסתכלי שוב
אפשר גם להקפיא? אם כן, לפני או אחרי התנור? תודה!
נראה מעולה! כשרשום לילה שלם בתנור, כמה שעות הכוונה? תודה
מינימום 8
כתבתי למטה בפוסט פירוט על הקפאה
היי התנור צריך להיות על טורבו או ללא?
אם לא כתוב אחרת תמיד על חום עליון תחתון
אוף, מה עשיתי לא נכון? נשרף לי ממש.. 8 שעות על 100
אצלך 100 כנראה חזק מדי
האם אפשר להניח שכבה של ג׳חנון ועליו נייר אפייה ואז עוד שכבה של ג׳חנון וכך הלאה?
מניחה שאפשר לא ניסיתי
כמה זמן צריך לאפות בתנור אם רוצים לשים על הפלטה? וגם איזה גודל הסיר?
כמו לילה בתנור- 8 שעות מינימום
היי קרן,
עשיתי הכול לפי המתכון כמו שכתוב ואפילו קניתי סיר גחנון:). יצא מאוד טעים אבל התייבש לי בצדדים ונשרף לי מלמטה. תוהה מה לא עשיתי נכון.. אפיתי רק בחום תחתון וזה יצא שהיה 12 שעות בתנור. יותר מידי?
אשמח לעצתך.
תאפי בחום עליון תחתון
היי קרן, ניסיתי להכין את הבצק במיקסר והוא לא הצליח ליצור בצק חלק, הוספתי מעט מים והוא התגבש אבל היה מאוד קשה, זה אמור להיות ככה?1
היו חסרים לך מים פשוט להבא להוסיף במידת הצורך
מתכון מעולה!!! מכינה שוב ושוב
לעיתים אפילו מקפיאה כשהם מגולגלים בשקיות נפרדות וכל פעם מכניסה ללילה בתנור את הכמות הרצויה (מהקפאה ישר לתנור)
לחם פרוס בתחתית הסיר, מעל נייר אפייה, מעל הגחנונים סוגרת את נייר האפייה ומניחה ביצים מעל
יוצא אליפות
קרן, תענוג לעקוב אחרייך ולהכין המתכונים המדויקים שלך
תודה ❤️
תודה מאלי!
היי אפשר להכין בטוסטר אובן??
אם יש לך טוסטר מספיק גדול להכניס סיר ג׳חנון אז למה לא
היי קרן
אפשר להוריד את הדבש לגמרי שלא ייצא מתוק מידי?
ראיתי שאפשר להקפיא לפני וגם אחרי. איך יוצא הג'חנון האפוי אחרי הקפאה? ואיך מחממים?
ושאלה אחרונה: אפשר לאפות כמות ממש קטנה 6-7 יחידות?
אפשר להוריד דבש ולהוסיף קצת סוכר לבצק
אחרי הקפאה מפשירים ומחממים בתנור עדיף חום נמוך יותר זמן
כדי להכין 6-7 גחנונים יש לחלק את המתכון בחצי
קרן רק להגיד שאת מדהימה ותודה על שאת משתפת אותנו במתכונים המדהימים שלך!
עוד לא הגיע מתכון שהכנתי ולא יצא מוצלח בקטע אחד!! כולם תמיד טורפים את המתכונים שאני מכינה, אז שוב, רק לומר תודה!!
כמה שזה משמח!
אפשר להכין בכל סיר? או חשוב סיר שמיועד לג׳חנון?
אפשר בסיר רגיל בתנאי שיכול להיכנס עם המכסה לתנור
הכנתי את הבצק וחילקתי לכדורים. בתחושה הבצק מעט יותר יבש ממה שנראה בסטורי.
אולי כמות המים (סה"כ 2 כוסות) זה מעט?
מקווה שההשריה בשמן עושה משהו לבצק כך שיפתח כמו אצלך
הי יריב, אני מניחה שהיית צריך עוד מים, לצערי בגלל תקלה טכנית חלק מהגולשים לא רואים שכמות המים במתכון שונתה ל 2 כוסות ועוד 1/2 כוס עם הדבש
אז אני ראשית מתנצלת וממליצה לרענן את הדף, ואני מקוה שעוד אפשר להציל ושהוא יהיה בסדר.
היי מה המרקם שיוצא לג'חנון בסוף? יצא לי לאכול כמה פעמים ג'חנון שהיה יבש ומחניק קצת באמצע ורציתי לדעת אם זה אמור להיות ככה או שאפשר שזה יצא יותר עסיסי
המתכון הזה מאוד עסיסי
היי האם אפשר לשים בתנור לא לילה שלם? לאכילה מיידית ? ועל כמה מעלות
האפייה דל הגחנון מתאימה רק לאפייה של מינימום 6-7 שעות
למי שאין משקל, איך יודעים כמה זה 100 ג"ר ?
מחלקים את הבצק ל 17-18 יחידות
הי קרן, נראה מעולה! האם אפשר להמיר לקמח כוסמין?
מניחה שחצי חצי יעבוד
היי קרן!
אז זה בסך הכל 360 מיל פלוס 120 מיל מים? 480 מיל מים ?
יאפ
רגע אז לא 480מל מים רגילים ואז עוד 120 מל מים חמימים עם דבש?
סהכ רק 480 מל מים?
היי קרן. אם אין לי סיר ג׳חנון בבית ואני בכל זאת רוצה לנסות להכין אפשרי לעשות בכל סיר אחר שנכנס לתנור?
כן אפשרי לגמרי , רק לוודא שיש מכסה שיכול להיכנס לתנור
מה זמן ההכנה הכולל של הבצק )ללא האפייה( שאדע להתכונן מבחינת זמנים?
רוצה להכין היום בצהריים, להכניס למקרר ובערב/לילה לשים בתנור.
בצק זה 10 דק ושעתיים מינימום מנוחה
ואז פתיחה עוד 1/2 שעה
היי קרן, כמה זמן זה לילה שלם? תודה 🙂
מינימום 8 שעות
נראה מהמם! בא לי להכין לשבת!
האם הביצים שאת מכניסה כבר קשות? או ישר מהמקרר לתנור ומתקשות והופכות לחומות במהלך הלילה?
אני מכניסה ביצים מהמקרר לג׳חנון ואפשר גם להכין ביצים קשות בנפרד
הי קרן, אם מכינים על פלטה של שבת, האם צריך לכסות את הסיר (במגבת, או כיסוי אחר)?
תודה רבה!
קרן שאלה לי אלייך
מה שידרגת מהמתכון המקורי?
הבצק בצילום יצא לך מעולה רואים את הבועות המתנפחות
הוספתי לבצק סוכר ודבש וגם סילאן לפני אפייה, אני אוהבת ג׳חנון מתקתק ובמתכון המקורי אין סוכר
אפשר לכבות במגבת , או רק לסגור סיר עם המכסה שלו כמובן
היי קרן!
המעלות הכי נמיכות בתנור שלי הם 150 מעלות. אפשר לאפות ככה? ואם כן כמה זמן אפייה?
זמן האפיה ייתקצר משמעותית אז להתחיל לבדוק אחרי 4 שעות
תודה!!
היי מתי להניח את הסיר על הפלטה כבר בערב שבת או רק בלילה? והאם נדרש לשים בתנור קודם לכמה שעות או שמספיק לילה שלם על הפלטה בסיר סגור במכסה?
אפשר להניח על הפלטה כשהולכים לישון, ולילה שלם עם מכסה סגור זה מספיק
היי קרן,
נראה ממש טוב, האם את הג'חנון מניחים ישירות בסיר ? או ששמים נייר אפייה? מרפדים בלחם או פיתות בתחתית הסיר?
ציינתי במתכון שמרפדים סיר ג׳חנון בנייר אפייה
היי קרן, לפני ששמת את הביצים על הגחנון באפייה שטפת אותן?
רצוי
היי קרן, לפי מה שאני יודעת אסור לשטוף ביצים על מנת לא להחדיר סלמונלה שעל הקליפה לתוך הביצה. אנא בדקי אותי ועדכני את הקבוצה
יום נפלא
הבצק יוצא ממש קשה ולא גמיש, מניחה שבגלל שאין בו שומן אבל זה תקין? הוא ייעשה אלסטי אחרי אמבטיית השמן?
כשבצק קשה ולא גמיש מוסיפים לו מים, מקוה שאת עוד יכולה
מה ההבדל בסוכר החום הכהה ?
ומדוע הגחנון יוצא מעוך ?
ולא למרוח את החמאה/מרגרינה ביד כי זה הורס את השומן לגחנון והוא מתחיל להיות מימי ומגעיל לשפוך מכף ולמרוח עם מברשת או ביד אבל בשום אופן לא לחפון עם היד!
אני מניחה שיש מלא שיטות להכנת ג׳חנון ולכל אחד השיטה שלו, אני מרחתי עם הידיים ויצא מצויין.
אני מכניסה את הביצים בסביבות השעה 9 בערב כי אז הבצק מתייצב
אם הכנסתי את הג'חנון לתנור ב6 בערב והסיבה היא שם נכניס מוקדם יווצרו בורות כי הביצים שוקעות בבצק הרך
היי קרן
אם נתקעתי בלי אבקת אפייה..
לשים סודה לשתייה?לוותר?או להכין בפעם אחרת?
לקפוץ לקנות
האם אפשר לאפות בתבנית אלומיניום?
ואם כן, האם הזמנים והטמפ' נשארים אותו הדבר?
מה זה תבנית אלומניום ? חד פעמי ?
כן
כמה יחידות יוצאות מהכמות הזו??
15-17 יחידות
היי את באמת נשואה "למאפייה",חח הכנתי היום וניראה ליגה רק שכל מתכון גילגול אחר כמו סיגריות וקובנה
היי קרן אם רוצים פחןת גחנונים, אפשר פשוט לחצות את הכמויות?
לגמרי
הי, האם ניתן לשמן עם שמן במקום מרגרינה או חמאה?
אפשר כן
האם אפשר עם קמח כוסמין?
מניחה שאפשר חצי חצי
הי קרן
אפשר במקום מרגרינה או חמאה להחליף בשמן? אם כן כמה?
יודעת שיש כאלו שמרים אני לא יודעת לציין כמות
פשוט לשמן עם הידיים
היי קרן! את חושבת שאפשר לאפות בתבנית אלומניום חד פעמית מכוסה בנייר אלומניום? או אולי תבנית קפיצית של עוגה מכוסה בנייר אלומניום?
לצערי אין לי סיר שנכנס לתנור
בטח
הי קרן
תודה על מתכון מנצח
אין לי סוכר חום דביק
האם ניתן להשתמש בסוכר החום הרגיל?
תודה מקרב נלב
היי את באמת נשואה "למאפייה",חח הכנתי היום וניראה ליגה רק שכל מתכון גילגול אחר כמו סיגריות וקובנה
מהי כמות המים?
במצרכים כתוב דבש מהול בחצי כוס מים.
באופן ההכנה כתוב לערבב מים עם הסוכר החום ועוד מים עם הדבש.
אשמח להסבר.
תודה!
שתי כוסות מים ועוד חצי כןס עם דבש
היי קרן, הכנתי את הג'חנון ובבוקר כשפתחתי את הסיר גיליתי שהוא מוצף בחמאה ♀️. מה עשיתי לא בסדר??
יותר מדי חמאה בזמן הפתיחה
אפשר להשתמש בקמח מניטובה ?
כן
ברור שרצתי להכין … לבנתיים נראה אש מחר טעימות ואשתף איך יצא . תודה על מתכון מפורט
אני כתמניה
מעולם לא ראיתי את אימי טובלת את כדורי הבצק בשמן או חמאה.
זה ממש מוגזם ולא בריא
הי האם אפשר ללא מיקסר?
אפשר לישה ידנית
היי קרן?
האם אפשר להקפיא את כל הסיר כמו שהוא לאחר האפייה?
או שחייב לעטוף בנפרד כל ג'חנון ורק אז להקפיא?
תודה
אני מניחה שאפשר זה תופס המון מקום במקפיא מעולם לא ניסיתי
אני מכינה הכל עם נייר אפייה בחמגשית מקפיאה ואז מעבירה לסיר הרלוונטי כשרוצה להכין.
היי קרן! אמא שלי תקנה לי סיר ג׳חנון ותשלח לי לאנגליה . מה הקוטר של הסיר?
24 מספיק לקילו
קרן תבורכי על הסבלנות ⬆️
אפשר עם קמח ללא גלוטן?
לא ניסיתי אני לא יודעת להמליץ
הי, האופציה של פלטה- זה במקום תנור ללילה, או בנוסף אחרי האפיה?
תודה!:)
במקום תנור בעקרון אבל גם אופציה לחימום מתמשך
טיפ שלי..אם זה בסדר, בתור אחת שמכינה הרבה, הרבה פעמים כל חתיכות שבתחתית ממש נכרחות. מי שאוהב וטוב לו אז טוב לו, מי שלא…אני מניחה נייר אפייה על הסיר המשומן, מעליו פרוסות לחם רטובות, שוב מעליו נייר אפייה ואז מניחה את הג'חנונים המהממים לאפיה על 150 מעלות למשך 7 שעות גג. בדיוק במתכון שלך. הכי טעים ביקום. תודה לך
הכוונה נחרכות…
תודה שני
מתכון מעולה יצא לי מדהים !
רק שאלה , כשפתחתי את הבצק הוא התכווץ לי בחזרה , מה הסיבה ? נח לפחות 4 שעות לפני שהתחלתי לעבוד איתו
קורה, אולי לא היו בו מספיק נוזלים או שהיו יותר מדי
והכי חשוב שיצא לך מדהים
היי קרן,
ראשית תודה על המתכון!
ניסינו את המתכון אחד לאחד, יצא מדהים בטעם וקצרנו מחמאות. מבחינת המרקם, הג'חנון יצא מעט יבש ( השכבות העליונות פחות עסיסיות וממש נפרדות ולא נצמדות לשאר השכבות)
נשמח להכוונה וטיפים להכנה הבאה.
תודה
ממש פשוט, יותר שומן
היי קרן,
אם אני רוצה להקפיא את הג'חנון, עדיף לפני או אחרי אפייה?
לפני
קרן תודה על מתכון מדהים!! יצא מושלם!
הכנתי בתבנית קפיצית קוטר 26 מרופדת בנייר אפייה וכיסיתי בנייר כסף, עבד מעולה.
שילבתי חצי חמאה חצי מרגרינה כפי שהמלצת ויצא טעים ממש.
אצלי פחות אוהבים מתוק אז וויתרתי על הסילאן. חבל שאי אפשר לשתף תמונות!
תודה לך!
אלופה!
הי, המון תודה על המתכון והסירטון, היה תענוג לשחק עם הבצק
הג'חנון עצמו אבל אחרי הלילה יצא לי יבש בעיקר בחלק העליון.
מה עשיתי לא נכון ואיך אני יכולה למנוע פעם הבאה?
היי, באיזה סיר מכינים את זה? צריך סיר מיוחד? ואם כן איזה? ולא צריך להוסיף עוד נוזלים כלשהם במהלך האפיה ? מפחדת שישרף כי זה הרבה שעות.. תודה רבה!
סיר ג’חנון
אפשר להשיג בחנויות כלי בית ובשווקים
אין צורך להרטיב את הגחנון
הוא מספיק שומני כדי לא להתייבש
היי קרן מקסימה! סיר ג'חנון מגיע בגודל אחד? אם לא, מה גודל הסיר?
הי מה לגבי כוסמין לבן? אפשר להמיר הכל?
יש כאלו שמכינים רק מכוסמין לבן ויוצא להם אחלה
תודה רבה על כל המתכונים , אפשר סוכר לבן רגיל?
בטח
הי
אשמח לדעת יחס המרה אם ארצה להשתמש בסוכר רגיל במקום הסוכר החום.
אותו יחס
קרן יקרה, הבצק ממש נקרע לי בפתיחה, מה יכולה להיות הסיבה?
תודה רבה
אולי היו חסרים לו קצת נוזלים
להבא תוסיפי בזמן לישה
היומלי המון נוזלים בתחילת האפייה, פעמיים שפכתי.. זה הגיוני? בטוח שפכתי גם הרבה שומן אבל זה היה נראה לא סביר להמשיך לאפות ככה.
י המון נוזלים בתחילת האפייה, פעמיים שפכתי.. זה הגיוני? בטוח שפכתי גם הרבה שומן אבל זה היה נראה לא סביר להמשיך לאפות ככה. Ben
ייתכן מאוד ששימנת יותר מדי את העלים
בשמן או בחמאה? כי שמתי אפילו פחות חמאה ממה שרשום במתכון.
את ביצים צריך לבשל קודם? או שמניחים ככה מעל הג'חנון ובלי מים?
אין צורך לבשל קודם את הביצים, רק מניחים מעל
היי רציתי לשאול האם אפשר להכין את הסיר בשעות אחר הצהריים ובערב להכניס לתנור? האם זה בסדר שהבצק יעמוד 3/4 שעות בסיר לפני
כן, במקרר
היי האם אפשר להשתמש בחמאה מזוקקת? זה ייספג טוב?
כן
היי
מכינה ואשמח לדעת אם זה בסדר להשתמש בסוכר חום דמררה או שעדיף סוכר לבן?
תודה רבה
היי
מכינה ואשמח לדעת אם זה בסדר להשתמש בסוכר חום דמררה או שעדיף סוכר לבן?
תודה רבה
זה בסדר גמור
ניראה אש!
תודה
האם לדעתכם אפשרי ללוש ידני?
כשהכנתי פעם, לא נמס לי הסוכר
האם ניתקלתם בבעיה הזו? פ
לא נתקלתי,אפשר ללוש ידנית
כמה יחידות יוצאות מהכמות הזו???
ואת אלופהה
כתוב בכותרת 15-17 יחידות
מה הגודל הסיר שהשתמשת בו?
יש כמה גדלים
24
שבת שלום, האם אפשר להשתמש בשמן זית או שמן אחר (מבחינה בריאותית,טבעונית) אם כן מהם הכמויות והאם זה יהיה טעים?
לא נסית י עם שמן קנולה אבל לדעתי פה בתגובות כתבו שאחלה
האם זה בסדר שהכדורים יעמדו בשמן 24 שעות או שהגזמתי?
במקרר
הי קרן
תודה על עוד מתכון מנצח
האם ניתן להשתמש בסוכר חום רגיל?
אין לי את הסוכר חום דביק…
תודה מקרב לב
הי קרן ניסיתי 3 פעמים לאפות ויצא לי יבש וחלק לא אפוי למרות שהסיר היה 12 שעות על פלטה מה יכול להיות?
אולי לא מספיק שומן על העלים עצמם גרם ליובש
אבל לא ברור לי למה לא אפוי אחרי ככ הרבה שעות על הפלטה
היי קרן,
ראשית מאוד אוהבת אתתהאתר והבלוג!! כייף תמיד לקרוא ולראות.
שנית, האם את שמה את המכסה של סיר הג׳חנון, או לא?
אם שמים מכסה יוצא כזה אפוי וחום?
כל הפעמים שאני שמה ג׳חנון עםצהמכזה הוא לא יוצא כזה חום והוא כל הלילה בתנור …
תמיד עם מכסה, יכול להיות שהתנור שלך קצת חלש תגבירי מעלות
תודה על מתכונים פשוט מדהימים.
אז הג׳חנון בתנור נראה בסדר אבל ממש התקשיתי בשלב פתיחת הבצק. או שלא הצלחתי למתוח והבצק נקרע, או שהוא כל הזמן התכווץ ולא הצלחתי לפתוח.
הבצק נח בחוץ שעתיים וחצי.
יכול להיןת שחסרים לך מים בבצק
ואולי תחליפי סוג קמ
היי קרן, תודה על המתכון וההסבר המפורט. הכנתי את הגחנון ויצא ממש ממש טעים וממש אהבנו! 2 שאלות קטנות-
בפתיחה של הבצק הרגשתי שהוא לא כל כך אלסטי. לצורך העניין, לא יכלתי להרים ולמתוח אותו אלא רק עם מערוך. זה בגלל חוסר בנוזלים?
בנוסף, באפייה עצמה, הגחנונים לא שמרו על צורה והתחברו לעוגה (טעימה!) ולא יכלנו להפריד אותם. יש לך רעיון למה? לא העמסתי, שמתי רק 5 גחנונים ולא היו צפופים מדי בסיר. שוב תודה על מתכון טעים
ייתכן והיו חסרים לך קצת נוזלים
ולגבי ההתחברות שלהם, לא נתקלתי בזה מעולם אז לא ברור לי איך קרה אם הם היו משומנים ומגולגלים כל אחד בנפרד
איזה באסה, שכחתי לשים מלח בבצק. כמה זה נורא? יש דרך לתקן ? אני כבר בשלב של אחרי חלוקה לכדורים
מאוד מקוה שהוספת
אפשר לדעתך להוסיף לכל כדור עצמאית אחרי מנוחת הלילה?
היי,
האם אפשר להחליף את הדבש שבבצק עצמו בסילאן? אני אלרגית לדבש :/
בטח שאפשר
קרן יקרה, לאחרונה התוודעתי לאתר הנהדר שלך. ב"ה הכל מוצלח ביותר! מפצירה בך לנסות ג'חנון עם סמנה! (לא גהי) סמנה שזה בעצם חמאה תימנית אותנטית. כתמנייה וכמי שמכינה ג'חנון אני יכולה להבטיח שזה פי אלף יותר טעים ממרגרינה. אם את כ"כ אוהבת ג'חנון זה ה- דבר האמיתי. וזה שונה מאוד מסתם חמאה
מבטיחה לנסות !
מושלם מושלם מושלם. פעם ראשונה שהכנתי ג'חנון. עשיתי רק על חמאה, ועל נייר אפיה מכווצץ למעלה שמתי ביצים. הבצק היה נוח מאוד לרידוד, יצאו מלאאא שכבות וטעים בטירוף. איזה שיחוק של מתכון, וההסברים מעולים, הכל מדוייק. היה טעים גם יום אחרי אז לצערי אכלתי יומיים רצוף ג'חנון!
תודה רבה ליטל !
היי קרן אשמח לתשובה
מה קורה במידה ושמתי בטעות 2 שקיות אבקת אפיה
האם צריך להכין חדש. ?
היי קרן נשמע מדהים 🙂
אם אני משמיטה את הדבש מהבצק אני צריכה להוסיף עוד חצי כוס מים?
כי את הדבש מהלת בחצי כוס מים
כן את תראי לפי הבצק
היי קרן 🙂
הבצק יצא לי נורא דביק בהתחלה והוספתי קצת קמח וכדררתי בתוך קמח ומשם לשמן.
אחכ הבצק היה מאוד אלסטי והיה נראה כמו בסרטונים באינסטגרם והיה משומן מאוד
בבוקר שפתחתי את הסיר המון נוזלים עלו למעלה אבל בכל מקרה כל הגחנונים נדבקו אחד לשני ויצאה קצת עוגת ג’חנון :/ את חושבת שזה קשור למרקם של הבצק בהתחלה?
אולי זה קשור לכמות השומן שמרחת עך העלים
הכנתי את המתכון ויצא פשוט מושלם!! תודה רבה ❤️❤️❤️
תודה סיון עשית לי חשק
הכנתי לפי ההנחיות שלך ומאוד נהניתי בהכנה, יצא הג'חנון הכי טעים שאכלתי! תודה רבה על המתכונים המונגשים שבאמת מצליחים כל פעם
תודה!
אפשר להכפיל כמויות?
או שעדיף להכין בצק בשתי נגלות
אפשר להכפיל
אני טבלתי את הבצק בשמן זית ואת אותו השמן מרחתי כשפתחתי את הבצק ולא נזקקתי למרגרינה יצא מושלם! כל חתיכה גלגלתי בניילון והכנסתי לתוך שקית קוקי בתוך החמין. תודה קרן על שפישטת את ההכנה!
נשמע מדהים
היוש קרן, שאלה קטנה. מה דעתך על עבודה עם חמאה רכה ולא חמאה מומסת…? פשוט המומסת כזה נוזלת לה בקיפולים ושאלתי את עצמי אם עבודה עם רכב יכולה להניב את אותה תוצאה
אין שום בעיה
הי קרןן
אם אין לי סוכר חום אפשר לבן?
ואם אני לא רוצה עם סוכר מה אפשר לשים במקום?
תודהה
אפשר סוכר לבן
או רק דבש או סילאן
אפדר ממש לשחק עם המתיקות
תודה על הבלוג ועל המתכונים השווים
הג׳חנונים תמיד משתטחים ונמחצים מהכובד של השני(אין מצב שאניח ביצים הם יהפכו אותם לפיתה)
באסה
איך אפשר למנוע?
ניסיתי גם לאפות ישר מהמקפיא
תודה מראש
בתחתית הסיר לא צריך לשים כלום?
אני לא שמה
היי קרן! האם אפשר להכין את הבצק, לכדרר לכדורים ולשים בשמן, ולתת להם לשבת בשמן (במקרר) 24 שעות? תודה מראש!
בטח
מאיפה משיגים סיר ג'חנון מקורי כמו שלך ??
בשווקים בחנויות כלי בית ובחנויות לציוד לאפייה
היי קרן,
הכנתי פעמיים ופעם אחת יצא בצק נוזלי מידי ופעם אחת קשה מידי:(
עם איזו כוס הכי מומלץ למדוד את כמות המים? כוס חד פעמית?
אני עובדת עם כוס מידה אוניברסלית וממש ממליצה לקנות אחת כזו ולדייק
הכנתי השבת ויצא מדהים! תודה על הנגשת מתכון למאכל שנראה מסובך להכנה☺️
שאלה בבקשה
מדוע נדבקו לי היחידות ולא יצאה כל יחידה בנפרד?
זה קצת התפורר לי… מה לא עשיתי נכון?
אולי לא שימנת מספיק טוב את הגלילים ? שמחה שיצא לכם טעים
היי קרן,
השתמשתי במתכון שלך והיה מעולה מבחינת הבצק
אבל מה, הכנסתי את הסיר, 9 שעות יפות לתנור חום עליון תחתון 100 מעלות
בבוקר אני פותחת הבצק היה נא לחלוטין
לא עבר מאית של בישול
לא האמנתי, התנור עד עכשיו מעולם לא זייף לי
ייתכן זייף לי במעלות הנמוכות ?
לחלוטין עניין של תנור
זה פשוט לא נאפה לך
את יכולה עכשיו להגביר מעלות ולאפות אותו זריז אפילו בלי מכסה
להבא תצטרכי לבדוק מאיזה מעלות הוא כן אופה
מתכון מושלם כמו עוד רבים אחרים שלך.. ממשיכה לעקוב – תודה רבה!
תודה הילה
בלת"ק ואם בכל זאת רוצים אותו פחות מתקתק, מה מפחיתים מכל הממתיקים שבמתכון?
אפשר להפחית מעט מהבצק ולא להוסיף סילאן מלמעלה
היי קרן,
שמתי 480 מל מים ועוד 120ֶמים עם הדבש
הבצק יצא דביק למרות שהוספתי עוד קמח
כרגע גלגתי כבר את הבצק והקפאתי
מקווה שיצא טוב
אשמח ותגידי לי אם עשיתי טעות
לא יודעת באיסה מצב הבצק היה אבל לא נראה לי שעשית טעות, בהצלחה
היי קרן
כמה שאלות ברשותך
1. אפשר להשמיט לגמרי את הדבש שלא ייצא מתוק מידי?
2. איך הג'חנון האפוי יוצא לאחר הקפאה ואיך מחממים אותו?
3. אפשר לאפות כמות ממש קטנה 6-7 יחידות?
השארתי תגובה ולא הצלחתי לאשר במייל.
אשמח לתגובה אפילו בסיגנון חפשי במייל
ניסית מתי שהוא להכין עם נטורינה? היא לא תעשה טעם של קוקוס?
לא ניסיתי, וכן יש מצב שהיא תשפיע מעט על הטעם
היי קרן, תודה רבה על המתכון המושלם, יצא כל כך טעים!
רציתי לשאול אם אפשרי לעשות את הג׳חנון, לסדר בסיר, לשים מעל נייר אפייה, את המכסה ולהקפיא את הסיר ככה כמו שהוא? או שחייבים להפריד?
תודה
בטח שאפשר
שכחתי את המלח, כמה זה קריטי? ♀️♀️
קריטי
היי
שחכתי להוסיף לקמח את הדבש עם המים.
זה קריטי ?
לא נורא
היי קרן אהובה,
אירחתי היום לבראנץ את משפחתי עם מלא מאפים שלך:) אלופה
רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בגהיי בתור חמאה. נראה לך יצא טוב? טעים?
תודה
כן בטח
הלפ!! הכנתי את הבצק ב6:00 בבוקר ושכחתי לשים אבקת אפיה. מה אפשר לעשות איתו?
לנסות להכין ג׳חנון
היי קרן,
רוצה להכין לאח שלי שבמילואים ולחבר׳ה שלו, הם 70 אנשים. איך את ממליצה לאפות אם יש תנור 1. והאם יש סיר מספיק גדול כדי שאצליח להכניס כמות כזו? או לאפות בנגלות ולהעביר לחמגשיות?
נסי לאפות בתבנית תנור גדולה ואפיל ולכסות בנייר כסף אחרת יהיה לך קשה לאפות ל 70 איש
רוצה להכין כמות של 5 סירים כאלה
רציתי להבין עד כמה ג׳חנונים אפשר להכניס בסיר הכי גדול של ג׳חנון (30 סמ) וכמה שעות אפיה אני צריכה לכמות גדולה שכזו?
כמובן שיאפה ב-3 תנורים שונים.
פשוט עוד מתכון מושלםם שלך תודה רבההה הכנתי השבת וכולם עפו!!!!
לא שמתי סוכר בגחנון, מה ניתן לעשות ?
בצק ללא סוכר יניב תוצאה קשה וחיוורת
אני הייתי ממיסה סוכר עם מעט מאוד מים חמימים ומוסיפה חזרה לבצק במיקסר ולשה כמה דרות או מכינה בצק חדש
לא יעזור לשפוך למעלה דבש או מים עם סוכר ?
אם לפני האפיה אני ישפוך דבש או מים עם סוכר זה יעזור ?
זה יוסיף טעם?
אפשר להמיס סוכר ולשפוף מעל הגחנונים פשוט כבר הקפאתי אותם
את יכולה לנסות אני לא יודעת להגיד
יצא פגזזזזזזזזז! תודה:)
איזה כייף!
היי,
את הסילאן מוסיפים על שכבה או רק על העליונה? רוצה שכולם ייצאו מתוקים
על העליונים, הוא ממילא נוזל על הכל אחכ
יצא מעולה אבל שטוח.. מדוע?
מה הכוונה שטוח?
היי קרן, כמות המים במתכון היא 480 מי ברז + 120 מים חמימים עם הדבש?
כן
בדיוק כפי שכתוב
טיפ שיעזור לפתוח את הבצק
בין 2 ניירות אפיה עם מערוך קטן.
ולהעזר בנייר התחתון כדי לקפל את הבצק
תנסי על טורבו. אצלי בטמפרטורה נמוכה גם מזייף
מתכון נהדר!
המתכון ברור ומובן, הכוכביות בסוף עונות על כל שאלה שעלתה לי לראש תוך כדי קריאה
תענוג להכין דרכך מתכונים
ומבחינת התוצאה… יצא מעולה!
שמחה לשמוע תודה
דרך אגב, קיבלתי טיפ מחברה להפריד כל שכבה עם נייר אפייה רטוב כדי לשמור על לחות וסתם בשביל מי שרוצה מראה של ג׳חנון ״יותר יפה״ שלא נצמד לשני (:
לצליאקים, אני לקחתי את המתכון הזה והחלפתי את הקמח בקמח מולינו כחול ללג, ובמקום 480 מל מים השתמשתי ב 700 מל מים
קצת קשה לפתוח את הכדורים בלי לקרוע אותם אז ממליץ להשתמש במערוך – ובסוף מתקבל גחנון ללג פגז
מעולה!