טבעונילחמים ומאפיםמתכוני פרווה

ג׳חנון ביתי

ספטמבר 30, 2021 146 Comments

צילום: נופר צור

אז דיברנו כבר על ג׳חנון לא?

דיברנו מלא, והפצרתם בי להכין ולהעלות לבלוג מתכון, אז הנה מתכון שהתעלפתי ממנו

אבל לפני זה, כמה עובדות עליי ועל ג׳חנון…

שאחרי במבה, ופיצה, זה מאפה הבצק האהוב עליי ביותר

שאני לא מוותרת על 3-4 חתיכות ג׳חנון עם רסק, חריף וביצה קשה

שאני מלאה אחכ ברגשי אשם

שתמיד אבל תמיד אמרתי שאני יותר אוהבת ג׳חנון עם מרגרינה מאשר חמאה (רגע אל תגידו איכסה, תקראו עד הסוף)

שג׳חנון למזלי, מגיע אצלי כמאכל חורפי ולכן בקיץ, יש לי הפוגה ממנו

שאני חושבת שסיר ג׳חנון זה אחד הסירים היפים ואפילו הכנתי בו פעם חלה

שפחדתי תמיד שיהיה לי קשה להכין לבד ג׳חנון אז קניתי, ותאמינו לי שכבר קניתי כל ג׳חנון אפשרי

ושאני הכי אוהבת ג׳חנון טיפה מתקתק. אשכנזיה?

ושבאמת באמת, אני יודעת שג׳חנון זה תימני, אבל אם אמא שלי הבולגריה מכינה את הגפילטע פיש

הכי טעים בעולם, אז סליחה מהתימנים, אבל לא חייבים להיות תימנים אסליים כדי להכין ג׳חנון טוב.

לעניניינו! ענבל שעובדת איתי מפצירה בי כבר זמן להכין ג׳חנון לבלוג ממתכון של אמא של חבר שלה,

יקיר, אז ביקשנו אישור ממזל, שגם מוכרת ג׳חנונים אגב, להכין את המתכון שלה ולהעלות לבלוג.

והיה לנו אשכרה! יום כייף, הכנו בצק ואחכ פתחנו אותו עם הידיים ושימנו אותו ב…. חמאה ו…… מרגרינה.

כן כן , אמרתי לענבל שאני אוהבת רק ג׳חנון עם מרגרינה. למה? כי היו לי כמה טעימות של ג׳חנון עם חמאה

וזה פשוט לא היה לי טעים, והילדים אמרו פיכסה. אז התעקשתי אבל בסוף שכנעו אותי לעשות חצי חצי

וחצי הכנו עם חמאה, ומה אני אגיד לכם ? תכלס, לא הרגשתי בהבדל ואכלתי יפה מאוד את החמאה,

ולא רק אני! גם הילדים שלי שבאמת לעבור את ביקורת גבולות  הג׳חנון החריפה שלהם זה לא קל.

אז אני לגמרי לא מתערבת לכם בצלחת, תכינו עם מרגרינה או חמאה מה שאתם אוהבים,

לי זה ממש לא אכפת כל זמן שתיכנו בבית ג׳חנון כי זה סופר קל וטעים .

ותודה למזל על המתכון, ואם אתם רוצים לקנות ממנה ג׳חנון מעולה כנסו ללינק הזה

(אני שיניתי קצת את המתכון כי אני אוהבת ג׳חנון מתקתק)

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

 

 

ג׳חנון/  15-17  יחידות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לבן רגיל

100 גר׳ (1/3 כוס+2 כפות) סוכר חום כהה  דביק

כף מלח דק

10 גר׳ (שקית ) אבקת אפייה

2 כוסות (480 מ״ל) מי ברז

3 כפות דבש מהולות ב 1/2 כוס (120 מ״ל)  מים חמימים

לשימון הג׳חנון:

350 גר׳ חמאה/מרגרינה/מזולה/נטורינה (בשימוש בחמאה יש להוריד כמות ל 250-300)

לזילוף מעל:

3-4 כפות סילאן או דבש

אופן ההכנה:

במיקסר מערבבים מים עם סוכר חום ,המים עם הדבש, ומלח

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ולשים למשך 6-7 דק׳ עד שמתקבל כדור בצק חלק

מכינים תבנית או מגש עמוק עם נייילון נצמד עליו,  שיציץ החוצה, זה ימנע מהשומן לגעת בקערה

אבל זה לא חובה, וממלאים  1/2 כוס בשמן קנולה או כל שמן רגיל אחר

מחלקים את הבצק שלנו לכדורים במשקל 100 גר׳ כל כדור ומניחים אותם בתבנית.

מוזגים פנימה עוד קצת שמן, ומגלגלים את הכדורים בשמן כך שיצופו לגמרי בשומן.

מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך שעתיים לפחות, אפשר גם לילה במקרר

מכינים משטח עבודה גדול ונח לעבודה כדי שתוכלו לפתוח את הכדורים .

ממיסים חמאה/ מרגרינה בקערה במיקרוגל (לא בטוח נשתמש בכולה אבל שיהיה לכם מספיק ליתר בטחון 😃)

פותחים כדור בצק בעזרת הידיים על המשטח, אפשר בהתחלה מעט להיעזר במערוך.

ממשיכים לפתוח את הבצק כמה שיותר ממש למתוח מהאמצע בעדינות לצדדים עד לקבל מלבן גדול ודקיק

בעזרת הידיים מורחים חמאה/מרגרינה על מלבן הבצק, על כולו.

מקפלים את צד ימים של המלבן לאמצע ואת צד שמאל לאמצע עליו, עד לקבלת מלבן ארוך וצר.

שוב מורחים בעזרת הידיים חמאה/מרגרינה מומסת (לא הרבה, יש מצב ששאריות השומן על הידיים שלכם יספיקו)

על הבצק ומתחילים לגלגל אותו לגליל.

מניחים נייר אפייה בתוך סיר הג׳חנון שלנו  ואת הגלילים מסדרים בצפיפות ובקומות בפנים.

שופכים מעל הג׳חנונים 3-4 כפות סילאן מלמעלה וסוגרים עם המכסה.

אני אוהבת  להכניס פנימה (ממש להניח מעל הג׳חנונים)

גם ביצים שיהפכו לביצים קשות.

מכניסים לתנור שחם על 100 מעלות למשך לילה שלם (מינימום 8 שעות ואפשר כמובן יותר)

מוציאים ומגישים עם עגבניות מרוסקות וחריף:-)

 

**אפשר לחלק את המתכון בשניים ולהכין חצי כמות

**אפשר להקפיא את הג׳חנונים כשהם עטופים אחד אחד בניילון נצמד לפני/או אחרי אפייה

את הג׳חנון אופים ישירות מהמקפיא אין צורך להפשיר

**אפשר להניח את הסיר עם הג׳חנונים המוכנים כמה שעות קודם במקרר אם אתם רוצים להכין את

הסיר במהלך היום ורק להכניס לתנור בלילה.

**מי שאוהב ג׳חנון פחות מתקתק יכול לוותר על זילוף סילאן/דבש לפני האפייה

**אין בעיה לאפות בסיר רגיל שנכנס עם המכסה לתנור-שימו לב שהידיות מתאימות

**אפשר להניח סיר ג׳חנון על פלטת שבת, אותו זמן כמו בתנור-לילה. רצוי להניח רשת בין הפלטה

לסיר על מנת שלא יישרף.

**אפשר להכין את בצק הג׳חנון מ 50% קמח מלא/כוסמין מלא, יייתכן ובזמן הלישה הבצק יהיה

זקוק לעוד מעט מים

 

 

  

Print Friendly, PDF & Email

146 Comments

אני ספטמבר 30, 2021 at 10:42 am

מוגזם כמה חמאה

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:53 pm

זה ג׳חנון, מי שזה מוגזם לו לא מכין ואוכל

Reply
Anat Katalan אוקטובר 1, 2021 at 1:38 am

אפשר להכין בסיר חשמלי איטי במשך כל הלילה??? להניח הביצים עם מים בתחתית ומעליהם נייר כסף ונייר אפייה עם ג׳חנון? האם לכסות את הג׳חנון למעלה עם נייר כסף או אפייה?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 8:16 am

לגבי הביצים לא מכירה את השיטה הזו
לגבי הגחנון אין צורך לכסות אבל אני יודעת שיש כאלו שמכסים
יש המון שיטות לגחנון

Reply
נורית אוקטובר 2, 2021 at 7:51 am

בסיר חשמלי אין צורך לשים בתחתית מים עם ביצים.
עיטפי ביצים קשות בנייר אפייה ואח"כ בנייר אלומיניום.הניחי על הג'חנונים מלמעלה.יוצאות יופי של חמינדוס.

Reply
שיר ג ספטמבר 30, 2021 at 10:48 am

היי קרן, האם בבצק עצמו שמים רק חצי כוס מים? איפה משתמשים ב1.5 כוס מי ברז הכתובים תחת שימון? אם אשים סוכר חום רגיל ולא כהה משהו ישתנה מלבד הצבע? תודה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:52 pm

זו היתה טעות שתקינתי

Reply
גידה רחל בן אוקטובר 21, 2021 at 8:37 pm

האם אפשר להכין בצק ולהשאיר לילה במקרר ולמחרת לחלק כדורים ולשים בשמן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 10:02 pm

כן

Reply
מתוקה אוקטובר 16, 2021 at 12:38 am

אני מעדיפה את הג׳חנון עם מתיקות סוםר סופר מעודנת, להוריד גם סוכר מהמתכון או רק את הסילאן של הזילוף?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2021 at 9:07 am

את הדבש תורידי גם מהמתכון

Reply
גולדי ספטמבר 30, 2021 at 11:15 am

היי קרן כתוב לשימון הגחנון 1.5 כוסות מי ברז ו 350 גר מרגרינה , לא הבנתי מה עושים עם המים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:52 pm

תיקנתי זו היתה טעות

Reply
Yafit Bottner ספטמבר 30, 2021 at 5:55 pm

הי קרן יקרה,
נתחיל בזה שאני מכורה אליך! כל מתכון בום!!!
ונמשיך בשאלה.. אם אני רוצה ג'חנון לא מתקתק, לא אוהבים פה… כמה להוריד בסוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:25 pm

כן, במתכון המקורי אין סוכר ואני הוסםתי סוכר ודבש וקצת סילאן, אפשר להפחית כל אחד מהם

Reply
קרנלה אוקטובר 2, 2021 at 9:09 pm

האם אפשר פשוט להשתמש בשמן ולא בחמאה או מרגרינה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2021 at 7:46 am

לא ניסיתי אבל אני יודעת שיש מי שמכין ככה וזה בסדר

Reply
אלכס אוקטובר 22, 2021 at 2:05 pm

היי קרן!
אפשר לעשות מקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 11:37 pm

מניחה שכן אבל לא יודע. להמליץ על כמויות המרה

Reply
נטע ספטמבר 30, 2021 at 11:15 am

נראה מדהים וממש רוצה סוף סוף לנסות להכין גם !
האם אפשר להחליף את הסוכר חום בממתיק כלשהוא אחר כמו סילאן / דבש וכו'?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:52 pm

כן אין בעיה להמיר ב1/4-1/3 כוס

Reply
נטע ספטמבר 30, 2021 at 1:42 pm

תודה על התשובה המהירה.
אם אני מחליפה בדבש צריך גם למהול במים (כמו שרשמת במתכון 3 כפות עם חצי כוס) , או שאין צורך ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:51 pm

לא הבנתי במה את מחליפה את הדבש

Reply
נטע אוקטובר 1, 2021 at 6:18 pm

במקום הסוכר החום

אורלי ספטמבר 30, 2021 at 2:10 pm

היי קרן, תודה, נראה נהדר!

אם אין סיר ג'חנון, גם סיר רגיל יכול לעבוד? עם נייר כסף במקום מכסה?
(גרה בחו"ל אז לא בטוחה איפה אצליח למצוא סיר ג'חנון).

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:50 pm

סיר רגיל יכול לעבוד בתנאי שהמכסה יכול להיכנס גם הור לתנור

Reply
זהר אוקטובר 2, 2021 at 11:04 am

הי האם אפשר ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2021 at 11:52 am

בטח שאפשר, לישה ידנית

מיכל אוקטובר 1, 2021 at 10:52 am

הי,
אין לי סוכר חום ולא סוכר חום כהה דביק
אפשר להמיר בסוכר רגיל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 1:31 pm

אפשר פשוט להוסיף עוד דבש

Reply
עדן אוקטובר 14, 2021 at 2:01 pm

מי ששם על הפלטה – שירפד את תחתית סיר הגחנון בלחם פרוס(:
מתכון מעולה

Reply
עדן אוקטובר 14, 2021 at 2:01 pm

מי ששם על הפלטה – שירפד את תחתית סיר הגחנון בלחם פרוס(:
מתכון מעולה

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2021 at 3:23 pm

תודה עדן

Reply
Ella Gal nur ספטמבר 30, 2021 at 11:19 am

נראה מדהים! המים במתכון רשומים בשימון במקום בבצק..

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:52 pm

תיקנתי תודה

Reply
אור ספטמבר 30, 2021 at 11:44 am

אני רצה להכין! כמה זמן בערך זה לילה שלם? אם אכניס לפני כניסת שבת ואוציא בשבת בבוקר זה יהיה בסדר?
תודה:)

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:52 pm

בטח

Reply
טל ספטמבר 30, 2021 at 3:46 pm

אהלן קרן, תודה על המתכון, אם אין סוכר חום דביק במה אפשר להשתמש במקום?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:56 pm

סוכר חום בהיר

Reply
אדוה ספטמבר 30, 2021 at 3:49 pm

קרן על איזו פונקצית אפייה?
קו עליון קו תחתון? ללא טורבו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:56 pm

עליון תחתון לא בטורבו

Reply
טליה אוקטובר 2, 2021 at 11:40 pm

היי, נראה מדהים!!
מתה כבר להכין ג'חנון
מה זה לילה שלם? כמה זמן בערך זה צריך להיות בתנור מבחינת שעות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2021 at 7:46 am

לפחות שמונה שעות

רוני ספטמבר 30, 2021 at 11:47 am

נראה מושלם, אני הולכת להכין כבר בשבת הקרובה.
המתכון עצמו מתוק במיוחד או שהמתיקות מגיעה בעיקר מהסילאן בסוף?

אצלי לצערי פחות מתחברים למתוק.

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:52 pm

מגיעה מהסילאן ומהדבש אפשר להוריד

Reply
גולדי ספטמבר 30, 2021 at 11:56 am

היי קרן אלופה
כתוב במתכון לשימון מים ומרגרינה , לא הבנתי לאיפה מוסיפים את המים ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 12:51 pm

תיקנתי זו היתה טעות תסתכלי שוב

Reply
קוני עדן ספטמבר 30, 2021 at 1:16 pm

אפשר גם להקפיא? אם כן, לפני או אחרי התנור? תודה!

Reply
קוני עדן ספטמבר 30, 2021 at 1:22 pm

נראה מעולה! כשרשום לילה שלם בתנור, כמה שעות הכוונה? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:55 pm

מינימום 8

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:55 pm

כתבתי למטה בפוסט פירוט על הקפאה

Reply
יעל הירש ספטמבר 30, 2021 at 1:18 pm

כמה זמן צריך לאפות בתנור אם רוצים לשים על הפלטה? וגם איזה גודל הסיר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 4:28 pm

כמו לילה בתנור- 8 שעות מינימום

Reply
ניצן קרני אוקטובר 2, 2021 at 9:50 am

היי קרן,
עשיתי הכול לפי המתכון כמו שכתוב ואפילו קניתי סיר גחנון:). יצא מאוד טעים אבל התייבש לי בצדדים ונשרף לי מלמטה. תוהה מה לא עשיתי נכון.. אפיתי רק בחום תחתון וזה יצא שהיה 12 שעות בתנור. יותר מידי?
אשמח לעצתך.

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2021 at 11:53 am

תאפי בחום עליון תחתון

Reply
שיר אוקטובר 6, 2021 at 12:07 pm

היי קרן, ניסיתי להכין את הבצק במיקסר והוא לא הצליח ליצור בצק חלק, הוספתי מעט מים והוא התגבש אבל היה מאוד קשה, זה אמור להיות ככה?1

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2021 at 4:31 pm

היו חסרים לך מים פשוט להבא להוסיף במידת הצורך

Reply
דניאל שמחה ספטמבר 30, 2021 at 1:24 pm

קרן רק להגיד שאת מדהימה ותודה על שאת משתפת אותנו במתכונים המדהימים שלך!
עוד לא הגיע מתכון שהכנתי ולא יצא מוצלח בקטע אחד!! כולם תמיד טורפים את המתכונים שאני מכינה, אז שוב, רק לומר תודה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:54 pm

כמה שזה משמח!

Reply
נועה ספטמבר 30, 2021 at 1:30 pm

אפשר להכין בכל סיר? או חשוב סיר שמיועד לג׳חנון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:54 pm

אפשר בסיר רגיל בתנאי שיכול להיכנס עם המכסה לתנור

Reply
יריב ספטמבר 30, 2021 at 5:27 pm

הכנתי את הבצק וחילקתי לכדורים. בתחושה הבצק מעט יותר יבש ממה שנראה בסטורי.
אולי כמות המים (סה"כ 2 כוסות) זה מעט?
מקווה שההשריה בשמן עושה משהו לבצק כך שיפתח כמו אצלך

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:29 pm

הי יריב, אני מניחה שהיית צריך עוד מים, לצערי בגלל תקלה טכנית חלק מהגולשים לא רואים שכמות המים במתכון שונתה ל 2 כוסות ועוד 1/2 כוס עם הדבש
אז אני ראשית מתנצלת וממליצה לרענן את הדף, ואני מקוה שעוד אפשר להציל ושהוא יהיה בסדר.

Reply
ירדן אוקטובר 2, 2021 at 10:32 am

היי מה המרקם שיוצא לג'חנון בסוף? יצא לי לאכול כמה פעמים ג'חנון שהיה יבש ומחניק קצת באמצע ורציתי לדעת אם זה אמור להיות ככה או שאפשר שזה יצא יותר עסיסי

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2021 at 11:52 am

המתכון הזה מאוד עסיסי

יפה אוקטובר 6, 2021 at 3:34 pm

היי האם אפשר לשים בתנור לא לילה שלם? לאכילה מיידית ? ועל כמה מעלות

קרן אגם אוקטובר 6, 2021 at 4:29 pm

האפייה דל הגחנון מתאימה רק לאפייה של מינימום 6-7 שעות

נירית ספטמבר 30, 2021 at 2:00 pm

למי שאין משקל, איך יודעים כמה זה 100 ג"ר ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:51 pm

מחלקים את הבצק ל 17-18 יחידות

Reply
Siv ספטמבר 30, 2021 at 10:49 pm

הי קרן, נראה מעולה! האם אפשר להמיר לקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 8:15 am

מניחה שחצי חצי יעבוד

Reply
קרן ספטמבר 30, 2021 at 2:08 pm

היי קרן!
אז זה בסך הכל 360 מיל פלוס 120 מיל מים? 480 מיל מים ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:50 pm

יאפ

Reply
תמר אוקטובר 6, 2021 at 5:41 pm

רגע אז לא 480מל מים רגילים ואז עוד 120 מל מים חמימים עם דבש?
סהכ רק 480 מל מים?

Reply
דניאל ספטמבר 30, 2021 at 2:51 pm

היי קרן. אם אין לי סיר ג׳חנון בבית ואני בכל זאת רוצה לנסות להכין אפשרי לעשות בכל סיר אחר שנכנס לתנור?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:49 pm

כן אפשרי לגמרי , רק לוודא שיש מכסה שיכול להיכנס לתנור

Reply
חן אוקטובר 1, 2021 at 11:25 am

מה זמן ההכנה הכולל של הבצק )ללא האפייה( שאדע להתכונן מבחינת זמנים?
רוצה להכין היום בצהריים, להכניס למקרר ובערב/לילה לשים בתנור.

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 1:31 pm

בצק זה 10 דק ושעתיים מינימום מנוחה
ואז פתיחה עוד 1/2 שעה

Reply
מאי ספטמבר 30, 2021 at 3:59 pm

היי קרן, כמה זמן זה לילה שלם? תודה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 4:10 pm

מינימום 8 שעות

Reply
אלינור ספטמבר 30, 2021 at 4:49 pm

נראה מהמם! בא לי להכין לשבת!
האם הביצים שאת מכניסה כבר קשות? או ישר מהמקרר לתנור ומתקשות והופכות לחומות במהלך הלילה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 4:54 pm

אני מכניסה ביצים מהמקרר לג׳חנון ואפשר גם להכין ביצים קשות בנפרד

Reply
תמי ספטמבר 30, 2021 at 5:11 pm

הי קרן, אם מכינים על פלטה של שבת, האם צריך לכסות את הסיר (במגבת, או כיסוי אחר)?
תודה רבה!

Reply
איבי ספטמבר 30, 2021 at 8:18 pm

קרן שאלה לי אלייך
מה שידרגת מהמתכון המקורי?
הבצק בצילום יצא לך מעולה רואים את הבועות המתנפחות

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:22 pm

הוספתי לבצק סוכר ודבש וגם סילאן לפני אפייה, אני אוהבת ג׳חנון מתקתק ובמתכון המקורי אין סוכר

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:26 pm

אפשר לכבות במגבת , או רק לסגור סיר עם המכסה שלו כמובן

Reply
עתליה ספטמבר 30, 2021 at 5:22 pm

היי קרן!
המעלות הכי נמיכות בתנור שלי הם 150 מעלות. אפשר לאפות ככה? ואם כן כמה זמן אפייה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:26 pm

זמן האפיה ייתקצר משמעותית אז להתחיל לבדוק אחרי 4 שעות

Reply
עתליה אוקטובר 2, 2021 at 6:49 am

תודה!!

Reply
בתאל Bitton ספטמבר 30, 2021 at 6:11 pm

היי מתי להניח את הסיר על הפלטה כבר בערב שבת או רק בלילה? והאם נדרש לשים בתנור קודם לכמה שעות או שמספיק לילה שלם על הפלטה בסיר סגור במכסה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:24 pm

אפשר להניח על הפלטה כשהולכים לישון, ולילה שלם עם מכסה סגור זה מספיק

Reply
אילנה ספטמבר 30, 2021 at 6:45 pm

היי קרן,
נראה ממש טוב, האם את הג'חנון מניחים ישירות בסיר ? או ששמים נייר אפייה? מרפדים בלחם או פיתות בתחתית הסיר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:24 pm

ציינתי במתכון שמרפדים סיר ג׳חנון בנייר אפייה

Reply
אנונימי אוקטובר 22, 2021 at 10:14 pm

היי קרן, לפני ששמת את הביצים על הגחנון באפייה שטפת אותן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 11:35 pm

רצוי

Reply
מיכל ספטמבר 30, 2021 at 7:18 pm

הבצק יוצא ממש קשה ולא גמיש, מניחה שבגלל שאין בו שומן אבל זה תקין? הוא ייעשה אלסטי אחרי אמבטיית השמן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:23 pm

כשבצק קשה ולא גמיש מוסיפים לו מים, מקוה שאת עוד יכולה

Reply
איבי ספטמבר 30, 2021 at 8:12 pm

ולא למרוח את החמאה/מרגרינה ביד כי זה הורס את השומן לגחנון והוא מתחיל להיות מימי ומגעיל לשפוך מכף ולמרוח עם מברשת או ביד אבל בשום אופן לא לחפון עם היד!

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:23 pm

אני מניחה שיש מלא שיטות להכנת ג׳חנון ולכל אחד השיטה שלו, אני מרחתי עם הידיים ויצא מצויין.

Reply
איבי ספטמבר 30, 2021 at 8:15 pm

אני מכניסה את הביצים בסביבות השעה 9 בערב כי אז הבצק מתייצב
אם הכנסתי את הג'חנון לתנור ב6 בערב והסיבה היא שם נכניס מוקדם יווצרו בורות כי הביצים שוקעות בבצק הרך

Reply
ניצן ספטמבר 30, 2021 at 8:51 pm

היי קרן אם רוצים פחןת גחנונים, אפשר פשוט לחצות את הכמויות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 9:18 pm

לגמרי

Reply
תמר אוקטובר 1, 2021 at 12:20 am

הי, האם ניתן לשמן עם שמן במקום מרגרינה או חמאה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 8:15 am

אפשר כן

Reply
לירון אוקטובר 2, 2021 at 11:33 am

האם אפשר עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2021 at 11:52 am

מניחה שאפשר חצי חצי

Reply
הגר אוקטובר 3, 2021 at 8:34 pm

הי קרן
אפשר במקום מרגרינה או חמאה להחליף בשמן? אם כן כמה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2021 at 6:48 am

יודעת שיש כאלו שמרים אני לא יודעת לציין כמות
פשוט לשמן עם הידיים

Reply
חן אוקטובר 9, 2021 at 10:00 am

היי קרן! את חושבת שאפשר לאפות בתבנית אלומניום חד פעמית מכוסה בנייר אלומניום? או אולי תבנית קפיצית של עוגה מכוסה בנייר אלומניום?
לצערי אין לי סיר שנכנס לתנור

קרן אגם אוקטובר 9, 2021 at 11:32 am

בטח

רעות אוקטובר 1, 2021 at 3:50 am

מהי כמות המים?
במצרכים כתוב דבש מהול בחצי כוס מים.
באופן ההכנה כתוב לערבב מים עם הסוכר החום ועוד מים עם הדבש.
אשמח להסבר.
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 8:14 am

שתי כוסות מים ועוד חצי כןס עם דבש

Reply
רונה אוקטובר 23, 2021 at 9:47 am

היי קרן, הכנתי את הג'חנון ובבוקר כשפתחתי את הסיר גיליתי שהוא מוצף בחמאה ‍♀️. מה עשיתי לא בסדר??

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 7:31 am

יותר מדי חמאה בזמן הפתיחה

Reply
שלי אוקטובר 1, 2021 at 10:42 pm

ברור שרצתי להכין … לבנתיים נראה אש מחר טעימות ואשתף איך יצא . תודה על מתכון מפורט

Reply
זהסה אוקטובר 2, 2021 at 9:19 am

אני כתמניה
מעולם לא ראיתי את אימי טובלת את כדורי הבצק בשמן או חמאה.
זה ממש מוגזם ולא בריא

Reply
זהר אוקטובר 2, 2021 at 11:05 am

הי האם אפשר ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2021 at 7:51 am

אפשר לישה ידנית

Reply
מאיה אוקטובר 2, 2021 at 6:01 pm

היי קרן?
האם אפשר להקפיא את כל הסיר כמו שהוא לאחר האפייה?
או שחייב לעטוף בנפרד כל ג'חנון ורק אז להקפיא?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2021 at 7:47 am

אני מניחה שאפשר זה תופס המון מקום במקפיא מעולם לא ניסיתי

Reply
‫שני יפת‬‎ אוקטובר 5, 2021 at 8:32 pm

אני מכינה הכל עם נייר אפייה בחמגשית מקפיאה ואז מעבירה לסיר הרלוונטי כשרוצה להכין.

Reply
דרור אוקטובר 2, 2021 at 9:42 pm

היי קרן! אמא שלי תקנה לי סיר ג׳חנון ותשלח לי לאנגליה . מה הקוטר של הסיר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2021 at 7:46 am

24 מספיק לקילו

Reply
תמר אוקטובר 3, 2021 at 11:57 pm

קרן תבורכי על הסבלנות ⬆️

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2021 at 6:51 am
Reply
עדנה אוקטובר 5, 2021 at 6:35 pm

אפשר עם קמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2021 at 6:56 am

לא ניסיתי אני לא יודעת להמליץ

Reply
מוריה אוקטובר 4, 2021 at 11:54 pm

הי, האופציה של פלטה- זה במקום תנור ללילה, או בנוסף אחרי האפיה?
תודה!:)

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2021 at 6:23 am

במקום תנור בעקרון אבל גם אופציה לחימום מתמשך

Reply
‫שני יפת‬‎ אוקטובר 5, 2021 at 8:34 pm

טיפ שלי..אם זה בסדר, בתור אחת שמכינה הרבה, הרבה פעמים כל חתיכות שבתחתית ממש נכרחות. מי שאוהב וטוב לו אז טוב לו, מי שלא…אני מניחה נייר אפייה על הסיר המשומן, מעליו פרוסות לחם רטובות, שוב מעליו נייר אפייה ואז מניחה את הג'חנונים המהממים לאפיה על 150 מעלות למשך 7 שעות גג. בדיוק במתכון שלך. הכי טעים ביקום. תודה לך

Reply
‫שני יפת‬‎ אוקטובר 5, 2021 at 8:35 pm

הכוונה נחרכות…

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2021 at 6:55 am

תודה שני

Reply
מור אוקטובר 8, 2021 at 11:48 am

מתכון מעולה יצא לי מדהים !
רק שאלה , כשפתחתי את הבצק הוא התכווץ לי בחזרה , מה הסיבה ? נח לפחות 4 שעות לפני שהתחלתי לעבוד איתו

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2021 at 12:32 pm

קורה, אולי לא היו בו מספיק נוזלים או שהיו יותר מדי
והכי חשוב שיצא לך מדהים

Reply
ליטל אוקטובר 9, 2021 at 10:39 am

היי קרן,
ראשית תודה על המתכון!
ניסינו את המתכון אחד לאחד, יצא מדהים בטעם וקצרנו מחמאות. מבחינת המרקם, הג'חנון יצא מעט יבש ( השכבות העליונות פחות עסיסיות וממש נפרדות ולא נצמדות לשאר השכבות)
נשמח להכוונה וטיפים להכנה הבאה.
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2021 at 11:32 am

ממש פשוט, יותר שומן

Reply
דורין אבוטבול אוקטובר 10, 2021 at 8:31 am

היי קרן,
אם אני רוצה להקפיא את הג'חנון, עדיף לפני או אחרי אפייה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2021 at 11:06 am

לפני

Reply
חן אוקטובר 13, 2021 at 1:07 pm

קרן תודה על מתכון מדהים!! יצא מושלם!
הכנתי בתבנית קפיצית קוטר 26 מרופדת בנייר אפייה וכיסיתי בנייר כסף, עבד מעולה.
שילבתי חצי חמאה חצי מרגרינה כפי שהמלצת ויצא טעים ממש.
אצלי פחות אוהבים מתוק אז וויתרתי על הסילאן. חבל שאי אפשר לשתף תמונות!
תודה לך!

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2021 at 3:00 pm

אלופה!

Reply
שרון מזרחי אוקטובר 16, 2021 at 12:52 pm

הי, המון תודה על המתכון והסירטון, היה תענוג לשחק עם הבצק
הג'חנון עצמו אבל אחרי הלילה יצא לי יבש בעיקר בחלק העליון.
מה עשיתי לא נכון ואיך אני יכולה למנוע פעם הבאה?

Reply
מעיין אוקטובר 17, 2021 at 11:45 am

היי, באיזה סיר מכינים את זה? צריך סיר מיוחד? ואם כן איזה? ולא צריך להוסיף עוד נוזלים כלשהם במהלך האפיה ? מפחדת שישרף כי זה הרבה שעות.. תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2021 at 6:58 am

סיר ג’חנון
אפשר להשיג בחנויות כלי בית ובשווקים
אין צורך להרטיב את הגחנון
הוא מספיק שומני כדי לא להתייבש

Reply
רום אוקטובר 23, 2021 at 9:38 pm

היי קרן מקסימה! סיר ג'חנון מגיע בגודל אחד? אם לא, מה גודל הסיר?

Reply
אסף אוקטובר 24, 2021 at 2:35 pm

הי מה לגבי כוסמין לבן? אפשר להמיר הכל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 7:28 am

יש כאלו שמכינים רק מכוסמין לבן ויוצא להם אחלה

Reply

Leave a Comment