לגרנולה קוראים הגרנולה של עלמה, עלמה היא האחיינית הבוגרת שלי, ואני שרופההההה עליה.
היא עשתה עד לא מזמן שנת שירות, ואח שלי היה מכין לה גרנולה לקחת כי היא היתה אוכלת
כמויות גדולות של הגרנולה ומאז הגרנולה קיבלה את השם הגרנולה של עלמה.
ומי שאחראי למתכון הזה זה אח שלי, שמבשל מדהים. כל מה שהוא מכין טעים.
עד שטעמתי את הגרנולה שלו בכלל לא אהבתי, זה היה נראה לי פיכסה, ולא עפתי על גרנולות בכלל.
ניסיתי לקנות גרנולה מוכנה במקומות שונים וזה אף פעם היה לי ממש אבל ממש טעים.
אבל אז אכלתי את הגרנולה הזו, והתאהבתי,אבל מה התאהבתי, שרופההההההה,
ובמשך תקופה מאוד ארוכה אח שלי היה מכין לי צנצנות ענק, והפכתי להיות תלותית בגרנולה שלו:-) .
בסוף ביקשתי מתכון, והתחלתי להכין לבד.וכל מי שטעם אותה אצלי, התאהב וביקש מתכון.
ויש לי מגירההההה עם מלא מתכונים, שמחכים ליום שאני אמצא זמן להכין אותם ולהעלות אותם
לבלוג, והנה הגיע הרגע שבו פנו אליי משטראוס ממחלקת קוואקר ומחלקת דנונה שנפתח
יחד מתכונים, שיחברו את שני העולמות. והיה לי ברור שאני חייבת
לשתף אתכם במתכון הגרנולה של אח שלי.
אז הכנתי, וזה היה לי כל כך טעים! הגרנולה יחסית פירורית וקלה אפילו יותר לאחסון ואכילה.
אני נשבעתתתתת לכם שאתם הולכים להתמכר. השבוע במסגרת העבודה המשותפת שלי עם שטראוס
התחלתי לנשנש את הגרנולה עם דנונה ביו שלהם, וקצת התביישתי בעצמי שלא הקפדתי קודם
לאכול את היוגורט המדהים הזה, הוא קרמי וכל כך טעים, שזה משדרג לגמרי את המנה.
אז עכשיו הוא חובר לגרנולה של עלמה והם זוג מנצח.
הגרנולה של עלמה/המון גרנולה וזה אף פעם לא מספיק או: 3 צנצנות גדולות
מצרכים למתכון:
קילו שיבולת שועל מהירת הכנה של קוואקר (אפשר גם מקילו שיבולת שועל שלמה)
כוס צימוקים
כוס (100 גר׳) פקאן קצוץ גס (אפשר אגוזי מלך או בונדוק)
כוס (100 גר׳) שקדים קצוצים גס
חצי כוס גרעיני חמנייה
רבע כוס זרעיי ציה
100 גרם חמאה
1/4 כוס (90 גר׳) שמן קוקוס (ניתן להמיר ב 50 גר׳ חמאה)
כוס ורבע (450 גר׳) סילאן
2 כפות גדושות אבקת נס קפה
2 כפות מים
אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל הצימוקים, אגוזים ושקדים.
מוסיפים גרעיני חמניה וזרעי צ׳יה ומערבבים שוב.
בכלי קטן ממיסים את החמאה על אש קטנה עד להמסה מוחלטת
מורידים מהאש ומצננים מעט, מוסיפים פנימה שמן קוקוס.
בכוס ממיסים אבקת נס קפה ושתי כפות מים רותחים, מוסיפים את הסילאן והקפה
המומס לחמאה ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת החמאה באיטיות לתערובת
היבשה ומערבבים בעזרת כף גדולה היטב מלמטה למעלה עד שכל התערובת
היבשה נצבעת ביופי של הסילאן והקפה. מניחים לתערובת להצטנן בקערה למשך חצי שעה,
על מנת שהטעמים יספגו היטב. מערבבים מעט מדי 10 דקות.
בינתיים מחממים תנור ל 165 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מפזרים את תערובת הגרנולה בתבנית על נייר האפייה, ומשטחים.
(בכמות הזו של תזדקקו לשתי תבניות תנור)
אופים בתנור למשך 15-20 דק׳
הכי חשוב!!!! מדי חמש דקות לפתוח את התנור ובעזרת כף עץ גדולה לערבב.
זה ישמור על כל התערובת אפויה באופן שווה וזה מאוד חשוב
(בחמש הדקות אחרונות לא לערבב כלל)
מוציאים ומניחים על רשת צינון ומצננים, רצוי למשך 1/2 שעה ומדי פעם לערבב
מעט שהתערובת לא תידבק.
שומרים בצנצנות או קופסאות אטומות בטמפרטורת החדר.
היא כל כך טעימה שאני מגישה אותה בקערה מלאה ביוגורט, אבל מי שאוהב יכול
להוסיף לה קצת פירות יבשים קצוצים מעל.
לגרסת ללא גלוטן פשוט ממירים את שיבולת השועל בשיבולת שועל ללא גלוטן של קווקאר.
40 Comments
היי קרן
מה אפשר במקום חמאה
האם אפשר שמן זית או אולי עוד שמן קוקוס?
תודה
שמן קוקוס זה מעולה עוד 80 גר׳
יצא מושלם!
תמרים במקום צימוקים. סילאן וקצת דבש כי נגמר לי באמצע. חמאה בלבד כי לא היה שמן קוקוס . מתכון מצויין . כל המשפחה אהבה .רק חבל שעשיתי חצי כמות .
תודה רבה קרן ❤
יצא לי מושלםםם!! תודה❤
האם אפשר כוס אספרסו במקום המים ואבקת הנמס?
כוס קטנה הכוונה? בטח
מתכון נהדר, יצא טעיםםםם (:
היי מה אפשר לשים במקום קפה??
אפשר פשוט לוותר על הקפה
שלום קרן . אנחנו מתים על תמרים . האם ניתן להחליפם במקום הצימוקים ? ואם רוצים קצת שוקולד..האם מוסיפים לתערובת אחרי האפייה או לפני ?תודה מראש
האם אפשרי להמיר 100 גרם חמאה בחצי כוס שמן?
אפשר שמן קוקוס עדיף
הי קרן,
האם לא עדיף להוסיף את הצימוקים לאחר האפיה? האם הם לא מתקשים בתנור?
הם יוצאים נהדר אני אוהבת אותם ככה
שלום קרן האם אפשר בלי סילאן מה עושים סכרתיים? הייתי שמחה שפעם מישהו יחשוב עלינו. תודה
נדירה!!! פשוט שלמות וקלה להכנה!
קרן, תודה פשוט תודה!!בזכותך עושה דברים שלא חלמתי לאפות /להכין.
חיבוק וים של אהבה
♥️✌
אני חושבת שזה הכי משמח אותי בעולם תגובות כאלו! תמשיכי לאפות
אפשר להשתמש שיבולת שועל רגילה לא אינסטנט?
בהחלט
מה תפקיד החמאה במתכון לגרנולה? תמיד מכינה ללא חמאה או שמן בכלל וזה יוצא טעים מאוד. (באופן כללי חמאה ואני חברות טובות)
החמאה מעשירה ממש וככה אני מכינה אז פחות יודעת להמליץ בלי
מצאתי מכרה זהב !! איזה כיף תודה על המתכון אחלה בלוג שמחה להכיר אעדכן על התוצאה בהקדם
תודה נועה
היי קרן
אפשר גם דבש , אם נגמר הסילאן ?
אפשר בהחלט
הכנתי. בלי קפה. יצא מושלם! יותר מוזלי בהגדרה (ויותר טעים …).
אפשר קוואקר רגיל גס במקום הקוואקר שאת ממליצה ?
כן בטח
תודה רבה על המתכון. איך יודעים מתי מוכן?
רואים לפי הצבע ומקפידים על הזמנים
מתכון נהדר. יצא טעיםםםם 🙂
נראה מהמם!!!אנסה כמובן..האם יש מקום להוסיף טחינה גולמית?
אפשר 2-3 של טחינה לתערובת הרטובה , תודה!
ובלי קשר הדברים שלך מהממים, מקור השראה
טוב אז ככה, בהחלט ממכר, מחליף לי איזו ארוחה או שתיים ביום בגלל הקטנים. אישית עושה עם שיבולת שועל מלאה, וזה מאוד מעשיר את זה. הצימוקים באפיה לא טעימים לי, אז שמה אחרי. מתכון מהמם, כיף להכנה ומשלוח מנות לכל מי שעובר פה.
היי, לזרעי צ'יה יש תפקיד חשוב או שאפשר לוותר?
אפשר לוותר
הי קרן, שמתי 2כפות שטוחות של טסטר צ׳ויס, הריח חזק מידי ואולי הגזמתי, יש איך לעדן לפניי שנכנס לתנור
לדעתי זה אמור להתאזן אחרי תנור
היי, אפשר להוסיף שוקולד למתכון, ואם כן מה הכמות לדעתך ומתי לשים אותו כדי שלא ישרף?
תודה:)