img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

העוגה של אחרי הים (או עוגת שמנת חמוצה ופצפוצי שוקולד)

יוני 4, 2017 | 48 תגובות

img

48 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
דבי
starstarstarstarstar
יוני 5, 2017 בשעה 13:53

קרן יקירה, תודה על השיתוף, העוגה נראית עסיסית ואין לי ספק שגם טעימה בטוח שאכין אותה בקרוב, האם במקרה שמחליפים את החמאה בשמן מוותרים על ההקצפה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 5, 2017 at 4:03 pm

מקציפים את הביצים עם הסוכר מעט ואז מוסיפים לאט את השמן. בהצלחה!

השב
User Avatar
גילי
אפריל 11, 2020 at 10:30 pm

אפשר להחליף את מיץ התפוזים התפוחים?

השב
User Avatar
סיסי
starstarstarstarstar
יוני 5, 2017 בשעה 14:07

קרן יקרה, תודה רבה על השיתוף. כבר סיכמנו שעוגות בחושות הן ביג ביג ביג וואוו. וזו ללא ספק נכנסת לפנתאון של הביג ביג ביג ביג ביג וואוווווווו.

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 5, 2017 at 4:03 pm

תודה סיסי את תהני ממנה:-)

השב
User Avatar
Orly Eshed
יולי 12, 2019 at 4:03 pm

הכנתי ויצאה לי טעימה אבל נורא דחוסה, יש מצב שיש כאן יותר מידיי קמח ופחות מידיי נוזלים / שומנים

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 12, 2019 at 4:23 pm

היא לא מאוד אורירית ולא מאוד דחוסה היא משהו בין לבין אולי ערבוב יתר? או תבנית קטנה מדי ביחס למסה אחרת היא לא אמורה להיות מאוד דחוסה

השב
User Avatar
אורנה
starstarstarstarstar
יוני 7, 2017 בשעה 12:10

שלום קרן, אולי תוכלי לעזור לי בעניין טכני. לא קשור ישירות למתכון הנ"ל, אלא לעוגות באופן כללי... עדיין לא מצאתי את הסוד - איך משחררים עוגות שנאפות בתבניות קוגלהוף, מבלי שיתפרקו/ישברו וכדו'? ניסיתי למרוח יותר שמן, ניסיתי לפזר אבקת סוכר על התבנית או קמח או כל מיני דברים - ולא הצלחתי. אני אומנם אופה עוגות עם תחליפי קמח כך שיהיו ללא גלוטן, אבל מתקשה להאמין שזו הסיבה. מאוד אשמח ללמוד מה עושים כדי להוציא את העוגה מהתבנית - ולקבל את הצורה היפה של התבנית. תודה מראש, אורנה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 7, 2017 at 12:22 pm

יקירתי, כל כך מבינה אותך, לאחרונה קיבלתי טיפ: למרוח את התבנית במרגרינה רכה אך לא מומסת ולקמח מעט (להיפטר מעודפי קמח) אז אמנם אני לא אופה עם מרגרינה אבל זה הסתבר הדרך הטובה והבטוחה ביותר שניסיתי עד כה לחלץ עוגות מתבנית בהצלחה. וגם... לא להפוך כשהעוגה חמה, לצנן אותה לפני שהופכים. להעביר סכין לפני כן בדפנות וסביב הטבעת באמצע. בהצלחה!

השב
User Avatar
אורנה
יוני 12, 2017 at 9:17 am

תודה, אנסה השבוע :-)

השב
User Avatar
ענבר Rosner
פברואר 17, 2024 at 8:53 am

הימקרן אם אין לי ביצה לארז אלא מדיום כמה ביצים לשים?

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2024 at 9:26 am

אם יש בעוגה ארבע ביצים ומעלה ויש רק מדיום מוסיפים אחת

השב
User Avatar
רקפת
starstarstarstarstar
יוני 12, 2017 בשעה 20:33

בדיוק לפני שעה יצאה מהתנור ועכשיו אני מתענגת עליה! עוגה טעימה, יפה ומנחמת!! והכי כיף שהיה ממש ממש קל להכין אותה !

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 12, 2017 at 9:20 pm

ממש מקנאה בך עכשיו ! בתיאבון.

השב
User Avatar
נחמן
starstarstarstarstar
יוני 26, 2017 בשעה 08:11

בוקר טוב קרן, האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס וכמה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 26, 2017 at 8:20 am

אפשר להמיר ב 110 גר׳ שמן קוקוס.

השב
User Avatar
נחמן
יולי 7, 2017 at 11:15 am

הכנתי עם שמן קוקוס יצא מעולה

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
ספטמבר 28, 2018 בשעה 14:08

אפשר עם פחות סוכר? כוס וחצי זה הרבה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 28, 2018 at 2:44 pm

זה חלא הרבה יחסית לשאר המצרכים בעוגה, את יכולה להוריד 1/4 כוס ולראות איך יוצא אני באופן אישי לא אוהבת עוגות מאוד מתוקות וזו לא מתוקה מדי.

השב
User Avatar
ירדן
starstarstarstarstar
ינואר 4, 2019 בשעה 20:26

היי קרן עוגה (וגם האתר שלך) ממש מעולה הכנתי אותה ומלא ביקשו את המתכון שאלה - אפשר להמיר את הסוכר הלבן לסוכר מסוג אחר ? חסר לי כאן :-/ תודה !

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 5, 2019 at 6:29 pm

תודה רבה ירדן!אפשר להמיר בסוכר חום בהיר (דמררה)

השב
User Avatar
יסכה
starstarstarstarstar
ינואר 7, 2019 בשעה 16:40

עוגה רכה, אוורירית ונהדרת השתמשתי בחלב במקום מיץ תפוזים ומחר מהסוג רשמתי סוכר וניל הוספתי כפית ת.וניל

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 8, 2019 at 6:36 am

איך אני אוהבת את העוגה הזו , תודה יסכה

השב
User Avatar
מאי
אוקטובר 6, 2019 at 1:42 pm

אפשר להשתמש במקציף ידני?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 7, 2019 at 8:38 am

כן אין בעיה

השב
User Avatar
פנינה זהבי
starstarstarstarstar
אוקטובר 10, 2019 בשעה 07:19

,הי.. מעוניית בגירסת פרווה...

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 10, 2019 at 7:30 am

הי פנינה בתחתית הפוסט (תגללי עד למטה) יש המרה לפרווה

השב
User Avatar
גל
ספטמבר 27, 2021 at 2:19 pm

האם ניתן לוותר על שמנת חמוצה וגם על התחליפים? (אין לי כרגע קרם קוקוס ויוגורט)

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 27, 2021 at 2:37 pm

לא ניתן לוותר, העוגה תצא יבשה לגמרי

השב
User Avatar
אפרת
starstarstarstarstar
נובמבר 22, 2019 בשעה 12:29

הי קרן, נראה מושלם להכין עכשיו שיהיה בול לשישי אחהצ :) האם הכמות תתאים לשתי תבניות אינגליש קייק? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 22, 2019 at 1:37 pm

היא מושלמת בכל מצב :-) והיא מתאימה לשתי אינגליש בהצלחה

השב
User Avatar
‫אוראל
starstarstarstarstar
מרץ 17, 2020 בשעה 16:51

יצאה לפני מספר דקות מהתנור וכבר רבע נטרף.. מושלמת (השתמשתי בשוקולד חלב) והפחתתי רבע כוס מכמות הסוכר. : )

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 17, 2020 at 5:14 pm

מקנאה בך עכשיו! תודה אוראל

השב
User Avatar
גילי
אפריל 11, 2020 at 10:32 pm

אפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים?

השב
User Avatar
ליטל
מאי 13, 2020 at 10:54 pm

היי , נראה מעולה! אם אין לי קמח תופח.. אפשר קמח רגיל ואבקת אפייה? ואם כן אז מה היחס? תודה מראש!

השב
User Avatar
קטרין
starstarstarstarstar
מאי 3, 2020 בשעה 19:37

היי קרן! אפשר להשתמש בקמח רגיל ולא תופח? ואם כן, כמה אבקת אפייה להוסיף? תודה רבה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2020 at 8:42 pm

ברור שאפשר 2.5 כפיות

השב
User Avatar
מרים
starstarstarstarstar
מאי 8, 2020 בשעה 04:17

היי קרן תודה על המתכון! יש לי ביצים בגודל M האם צריך להוסיף עוד חלבון/חלמון כדי להגיע לתוצאה של גודל L שבמתכון? תודה רבה! אודה לתשובתך, רוצה להכין לשבת :)

השב
User Avatar
נעה
starstarstarstarstar
אוגוסט 5, 2020 בשעה 07:49

היי קרן, חושקת בעוגה כבר הרבה זמן והיום מתכוונת להכין. חשבתי להכין עם פצפוצי שוקולד לבן - האם יש צורך להפחית בכמות הסוכר?

השב
User Avatar
דנה
starstarstarstarstar
יוני 12, 2021 בשעה 18:15

כמה זה נורא אם אין לי מיקסר?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 12, 2021 at 6:58 pm

לטרוף עם מטרפה בקערה

השב
User Avatar
רונית
starstarstarstarstar
ספטמבר 16, 2021 בשעה 18:44

יש לך רעיון לגירסה טבעונית?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 17, 2021 at 7:07 am

אני מניחה שעם קרם קוקוס שמן ורסק תפוחים יכולה לעבוד אבל באמת שלא ניסיתי

השב
User Avatar
רחלי
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2021 בשעה 14:14

כאשר משתמשים בתבנית סיליקון אפשר לשלוף את העוגה בקלות. יש לתת ריסוס קל של פאם על כל התבנית ולאבק בקצת מאד קמח. תמיד עובד.

השב
User Avatar
מרב
starstarstarstarstar
אוקטובר 25, 2023 בשעה 17:26

אני מחפשת את המתכון לעוגת שמנת של פעם בכלום עבודה, ולא מוצאת אותו יותר. יש,דרך להגיע למתכון? תודה רבה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img