אין אין אין דבר שאני אוהבת יותר מוופל בלגי, ולמרות שאני אומרת את זה על המון מאפים, ועל במבה בפרט:-)
זה לגמרי נחשב אחד הדברים הכי חביבים עליי, זה שאני לעולם לא אסרב לו, הפתיין הכי ערמומי, ותכלס הכי טעים.
אני לא חובבת גדולה של גלידות, והרבה פעמים כשהילדים רוצים לאכול גלידה, אני בוחרת גלידריות שמכינים בהן גם קרפים
וופל בלגי, ואז הם עם הגלידה שלהם, ואני עם הוופל עם מלא מייפל, קצת מוציאה להם את העיניים, ובסוף כולם מבקשים
ממני ביס, כי לא משנה כמה טעימה הגלידה, כשהיא מגיעה עם בצק, היא פי אלף יותר.
שנים חלמתי להכין וופל בלגי בבית ולא היה לי מכשיר מתאים. היתה תקופה שהייתי קונה וופל מוכן, כזה שמוכרים
בהרבה מעדניות, בתוך ניילון מרשרש, ומחממת לילדים בבית. זה היה תמיד יקר ופחות מוצלח מהמקור אבל אחלה פתרון.
היתה תקופה שזה ממש היה הקינוח החביב בבית, ובגלל המחיר שלו גם נחשב לקינוח של ימים מיוחדים.
לפני שלושה שבועות נחת פה בבית טוסטר משוכלל שיודע בין היתר גם להכין וופל בלגי, וחנכנו אותו בשבת האחרונה.
אני קצת הייתי סקפטית בהתחלה, קצת זלזלתי ולא לקחתי חלק בהכנה, זה הילדים ואבא שלהם שתפעלו את הכל.
אבל אז הבית התמלא בריח וניל מתקתק, והמכסה של המכשיר התרומם, ולנגד עיני עמדו ארבעה וופלים לתפארת בלגיה כולל ארץ ישראל!
התוצאה היתה כזה וואו ענק, שהיה לי ברור שהבית בקרוב עובר להיות מפעל להכנת וופל בלגי לכל החברים של הילדים ולנו.
לא טעיתי אגב, שמעתי את המתבגרת מזמינה חברות לערב וופל בלגי:-) כבר מחר.
התןצאה הביתית כל כך טעימה, שהייתי חייבת לשתף איתכם מתכון.
וופל בלגי/ 8 יחידות גדולות או 12 בינוניות
(כמות היחידות תלויה בגודל הוופלים שהמכשיר שלכם מייצר)
מצרכים למתכון:
50 גרם חמאת לורפאק מומסת
2 ביצים גודל L
כוס (240 מ״ל) חלב
1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן
1 כפית תמצית/מחית וניל
½ 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן רגיל
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
קורט מלח
לשימון המכשיר:
תרסיס שמן
לעיטור:
קוביית חמאה, מייפל, אבקת סוכר, גלידת וניל, קצפת, סירופ שוקולד, פירות יער או כל דבר אחר שאוהבים.
אופן ההכנה:
בקערה טורפים ביצים עם סוכר לבן, מוסיפים חלב, חמאה מומסת ניל ומלח, וטורפים שוב, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב,
הכי טוב עם מטרפה למניעת גושים. נותנים לבלילה לנוח 10 דק׳.
בינתיים מחממים מחבת או מכשיר להכנת וופל בלגי היטב, ומשמנים בספריי שמן, מעבירים מהבלילה למחבת, או למכשיר
ומכינים את הוופלים, לכל מכשיר יש הוראות הכנה שונות, שימו לב להיצמד להוראות יצרן.
מוציאים, עורמים בצלחת, עם הרבה תופסות שאוהבים, וטורפים חם.
**הפוסט בשיתוף חמאת לורפאק
35 Comments
הי שכחת להוסיף בהוראות את הוספת החמאה המומסת
הוספתי עכשיו תודה
וואו יצא פצצה! הלכתי להכין עוד נגלה כי חוסלללל
אין על וופל בלגי
נראה סוף! אבל בהיעדר מכשיר ייעודי לוופל בלגי – אפשרי לצקת למחבת ולהכין באמת כמו פנקייק גדול? תודה מראש (-:
בטח!
אשמח לדעת מה שם היצרן של מכשיר הטוסטר שעושה גם את הוופלים.
תודה רבה
https://www.netoneto.co.il/whatsapp.asp?id=59460
ניראה שווה בטירוף!!! מאיפה רכשתם את הטוסטר אם אפשר לשאול..?
https://www.netoneto.co.il/whatsapp.asp?id=59460
מתכון מושלםם
קל להכנה וטעים בטירוף,כולם נהנו ❤️
הילדים אמרו שזה ״יותר טוב מבמסעדה״ ❤️
היי קרן, אפשר להקפיא מה שלא ייאכל?
לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא
באיזה כוס את משתמשת?
כוס מידה אוניברסלית
היי קרן,
אפשר להמיר בבלילה את החמאה בשמן?
אם כן בכמה?
1/3 כוס
וזה משנה עם אני משתמשת בקמח תופח במקום קמח ואבקת אפיה?
לא משנה
נראה נהדר! כמה זמן מראש אפשר להכין את הבלילה ולהשאיר במקרר?
כמה שעות
היי תודה על המתכון! אפשר להכין בלילה בערב ולבשל בבוקר? או לחילופין להכין וופלים ןלשמור במקרר/מקפיא?
אפשר לשמור את הבלילה לילה במקרר
תודה על המתכון!
יש אפשרןת להכין את הבלילה בערכ ולבשל בבוקר? או לחילופין להכין את הוופלים ולשמור במקפיא?
אפשר להכניס את הבלילה ללילה למקררר
איזה מתכון מושלם!! יצא מעולה והילדים בשמיים 🙂
תודה טלי
עכשו חיפשתי מתכון לוופל בלגי שהנכדים ביקשו ושלך נראה נפלא! אשמח גם לדעת באיזה מכשיר הכנת.והאם ממליצה עליו? אני רוצה לקנות .
תודה שמחה לשמוע שאהבו לי יש טוסטר מתחלף של ברוויל
אפשר גם להכניס למעשיר טוסטר
ניסיתי
ןזה מוצלחחחחח
אפשר גם להכניס למכשיר טוסטר
ניסיתי
ןזה מוצלחחחחח!!!!!!!
תודה
יש לי תבנית סלקון מtemo איך אני יכולה להכין וופל בלגי
תודה !!
מה הקשר בין תבנית סיליקון לוופל בלגי?