קינוחים

וופל בלגי

יוני 22, 2022 8 Comments

צילום: נופר צור

אין אין אין דבר שאני אוהבת יותר מוופל בלגי, ולמרות שאני אומרת את זה על המון מאפים, ועל במבה בפרט:-)

זה לגמרי נחשב אחד הדברים הכי חביבים עליי, זה שאני לעולם לא אסרב לו, הפתיין הכי ערמומי, ותכלס הכי טעים.

אני לא חובבת גדולה של גלידות, והרבה פעמים כשהילדים רוצים לאכול גלידה, אני בוחרת גלידריות שמכינים בהן גם קרפים

וופל בלגי, ואז הם עם הגלידה שלהם, ואני עם הוופל עם מלא מייפל, קצת מוציאה להם את העיניים, ובסוף כולם מבקשים

ממני ביס, כי לא משנה כמה טעימה הגלידה, כשהיא מגיעה עם בצק, היא פי אלף יותר.

שנים חלמתי להכין וופל בלגי בבית ולא היה לי מכשיר מתאים. היתה תקופה שהייתי קונה וופל מוכן, כזה שמוכרים

בהרבה מעדניות, בתוך ניילון מרשרש, ומחממת לילדים בבית. זה היה תמיד יקר ופחות מוצלח מהמקור אבל אחלה פתרון.

היתה תקופה שזה ממש היה הקינוח החביב בבית, ובגלל המחיר שלו גם נחשב לקינוח של ימים מיוחדים.

לפני שלושה שבועות נחת פה בבית טוסטר משוכלל שיודע בין היתר גם להכין וופל בלגי, וחנכנו אותו בשבת האחרונה.

אני קצת הייתי סקפטית בהתחלה, קצת זלזלתי ולא לקחתי חלק בהכנה, זה הילדים ואבא שלהם שתפעלו את הכל.

אבל אז הבית התמלא בריח וניל מתקתק, והמכסה של המכשיר התרומם, ולנגד עיני עמדו ארבעה וופלים לתפארת בלגיה כולל ארץ ישראל!

התוצאה היתה כזה וואו ענק, שהיה לי ברור שהבית בקרוב עובר להיות מפעל להכנת וופל בלגי לכל החברים של הילדים ולנו.

לא טעיתי אגב, שמעתי את המתבגרת מזמינה חברות לערב וופל בלגי:-) כבר מחר.

התןצאה הביתית כל כך טעימה, שהייתי חייבת לשתף איתכם מתכון.

צילום: נופר צור

וופל בלגי/ 8 יחידות גדולות או 12 בינוניות

(כמות היחידות תלויה בגודל הוופלים שהמכשיר שלכם מייצר)

מצרכים למתכון:

50 גרם חמאת לורפאק מומסת

2 ביצים גודל L

 כוס (240 מ״ל)  חלב 

1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן

1 כפית תמצית/מחית וניל

½ 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן רגיל

2 כפיות שטוחות אבקת אפיה

קורט מלח

לשימון המכשיר:

תרסיס שמן

לעיטור:

קוביית חמאה, מייפל, אבקת סוכר, גלידת וניל, קצפת, סירופ שוקולד, פירות יער או כל דבר אחר שאוהבים.

אופן ההכנה:

בקערה טורפים ביצים עם סוכר לבן, מוסיפים חלב, חמאה מומסת ניל ומלח, וטורפים שוב, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב,

הכי טוב עם מטרפה למניעת גושים. נותנים לבלילה לנוח 10 דק׳.

בינתיים מחממים מחבת או מכשיר להכנת וופל בלגי היטב, ומשמנים בספריי שמן, מעבירים מהבלילה למחבת,  או למכשיר

ומכינים את הוופלים, לכל מכשיר יש הוראות הכנה שונות, שימו לב להיצמד להוראות יצרן.

מוציאים, עורמים בצלחת, עם הרבה תופסות שאוהבים, וטורפים חם.

**הפוסט בשיתוף חמאת לורפאק

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

Meital buium יוני 22, 2022 at 12:26 pm

הי שכחת להוסיף בהוראות את הוספת החמאה המומסת

Reply
קרן אגם יוני 22, 2022 at 1:56 pm

הוספתי עכשיו תודה

Reply
דפנה יוני 22, 2022 at 3:46 pm

נראה סוף! אבל בהיעדר מכשיר ייעודי לוופל בלגי – אפשרי לצקת למחבת ולהכין באמת כמו פנקייק גדול? תודה מראש (-:

Reply
קרן אגם יוני 22, 2022 at 8:47 pm

בטח!

Reply
דליה יוני 22, 2022 at 8:41 pm

אשמח לדעת מה שם היצרן של מכשיר הטוסטר שעושה גם את הוופלים.
תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 22, 2022 at 8:46 pm Reply
נעמה בן יהודה יוני 22, 2022 at 9:45 pm

ניראה שווה בטירוף!!! מאיפה רכשתם את הטוסטר אם אפשר לשאול..?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2022 at 10:22 am Reply

Leave a Comment