קינוחים

וופל בלגי

יוני 22, 2022 30 Comments

צילום: נופר צור

אין אין אין דבר שאני אוהבת יותר מוופל בלגי, ולמרות שאני אומרת את זה על המון מאפים, ועל במבה בפרט:-)

זה לגמרי נחשב אחד הדברים הכי חביבים עליי, זה שאני לעולם לא אסרב לו, הפתיין הכי ערמומי, ותכלס הכי טעים.

אני לא חובבת גדולה של גלידות, והרבה פעמים כשהילדים רוצים לאכול גלידה, אני בוחרת גלידריות שמכינים בהן גם קרפים

וופל בלגי, ואז הם עם הגלידה שלהם, ואני עם הוופל עם מלא מייפל, קצת מוציאה להם את העיניים, ובסוף כולם מבקשים

ממני ביס, כי לא משנה כמה טעימה הגלידה, כשהיא מגיעה עם בצק, היא פי אלף יותר.

שנים חלמתי להכין וופל בלגי בבית ולא היה לי מכשיר מתאים. היתה תקופה שהייתי קונה וופל מוכן, כזה שמוכרים

בהרבה מעדניות, בתוך ניילון מרשרש, ומחממת לילדים בבית. זה היה תמיד יקר ופחות מוצלח מהמקור אבל אחלה פתרון.

היתה תקופה שזה ממש היה הקינוח החביב בבית, ובגלל המחיר שלו גם נחשב לקינוח של ימים מיוחדים.

לפני שלושה שבועות נחת פה בבית טוסטר משוכלל שיודע בין היתר גם להכין וופל בלגי, וחנכנו אותו בשבת האחרונה.

אני קצת הייתי סקפטית בהתחלה, קצת זלזלתי ולא לקחתי חלק בהכנה, זה הילדים ואבא שלהם שתפעלו את הכל.

אבל אז הבית התמלא בריח וניל מתקתק, והמכסה של המכשיר התרומם, ולנגד עיני עמדו ארבעה וופלים לתפארת בלגיה כולל ארץ ישראל!

התוצאה היתה כזה וואו ענק, שהיה לי ברור שהבית בקרוב עובר להיות מפעל להכנת וופל בלגי לכל החברים של הילדים ולנו.

לא טעיתי אגב, שמעתי את המתבגרת מזמינה חברות לערב וופל בלגי:-) כבר מחר.

התןצאה הביתית כל כך טעימה, שהייתי חייבת לשתף איתכם מתכון.

צילום: נופר צור

וופל בלגי/ 8 יחידות גדולות או 12 בינוניות

(כמות היחידות תלויה בגודל הוופלים שהמכשיר שלכם מייצר)

מצרכים למתכון:

50 גרם חמאת לורפאק מומסת

2 ביצים גודל L

 כוס (240 מ״ל)  חלב 

1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן

1 כפית תמצית/מחית וניל

½ 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן רגיל

2 כפיות שטוחות אבקת אפיה

קורט מלח

לשימון המכשיר:

תרסיס שמן

לעיטור:

קוביית חמאה, מייפל, אבקת סוכר, גלידת וניל, קצפת, סירופ שוקולד, פירות יער או כל דבר אחר שאוהבים.

אופן ההכנה:

בקערה טורפים ביצים עם סוכר לבן, מוסיפים חלב, חמאה מומסת ניל ומלח, וטורפים שוב, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב,

הכי טוב עם מטרפה למניעת גושים. נותנים לבלילה לנוח 10 דק׳.

בינתיים מחממים מחבת או מכשיר להכנת וופל בלגי היטב, ומשמנים בספריי שמן, מעבירים מהבלילה למחבת,  או למכשיר

ומכינים את הוופלים, לכל מכשיר יש הוראות הכנה שונות, שימו לב להיצמד להוראות יצרן.

מוציאים, עורמים בצלחת, עם הרבה תופסות שאוהבים, וטורפים חם.

**הפוסט בשיתוף חמאת לורפאק

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

30 Comments

Meital buium יוני 22, 2022 at 12:26 pm

הי שכחת להוסיף בהוראות את הוספת החמאה המומסת

Reply
קרן אגם יוני 22, 2022 at 1:56 pm

הוספתי עכשיו תודה

Reply
שירן מרץ 3, 2024 at 7:40 pm

וואו יצא פצצה! הלכתי להכין עוד נגלה כי חוסלללל

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2024 at 2:27 pm

אין על וופל בלגי

Reply
דפנה יוני 22, 2022 at 3:46 pm

נראה סוף! אבל בהיעדר מכשיר ייעודי לוופל בלגי – אפשרי לצקת למחבת ולהכין באמת כמו פנקייק גדול? תודה מראש (-:

Reply
קרן אגם יוני 22, 2022 at 8:47 pm

בטח!

Reply
דליה יוני 22, 2022 at 8:41 pm

אשמח לדעת מה שם היצרן של מכשיר הטוסטר שעושה גם את הוופלים.
תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 22, 2022 at 8:46 pm Reply
נעמה בן יהודה יוני 22, 2022 at 9:45 pm

ניראה שווה בטירוף!!! מאיפה רכשתם את הטוסטר אם אפשר לשאול..?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2022 at 10:22 am Reply
מור יולי 10, 2022 at 5:38 am

מתכון מושלםם
קל להכנה וטעים בטירוף,כולם נהנו ❤️

Reply
רון יולי 24, 2022 at 11:37 am

הילדים אמרו שזה ״יותר טוב מבמסעדה״ ❤️

Reply
דלית אוגוסט 28, 2022 at 2:05 pm

היי קרן, אפשר להקפיא מה שלא ייאכל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2022 at 10:18 pm

לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא

Reply
מירי אוקטובר 17, 2022 at 11:23 pm

באיזה כוס את משתמשת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2022 at 6:55 am

כוס מידה אוניברסלית

Reply
הדס ינואר 7, 2023 at 6:00 pm

היי קרן,
אפשר להמיר בבלילה את החמאה בשמן?
אם כן בכמה?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2023 at 3:49 pm

1/3 כוס

Reply
מירי אוקטובר 17, 2022 at 11:32 pm

וזה משנה עם אני משתמשת בקמח תופח במקום קמח ואבקת אפיה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2022 at 6:56 am

לא משנה

Reply
יעלית פברואר 3, 2023 at 5:53 pm

נראה נהדר! כמה זמן מראש אפשר להכין את הבלילה ולהשאיר במקרר?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2023 at 8:25 am

כמה שעות

Reply
ליאורה ספטמבר 6, 2023 at 9:34 pm

היי תודה על המתכון! אפשר להכין בלילה בערב ולבשל בבוקר? או לחילופין להכין וופלים ןלשמור במקרר/מקפיא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2023 at 1:59 pm

אפשר לשמור את הבלילה לילה במקרר

Reply
ליאורה ספטמבר 7, 2023 at 3:45 pm

תודה על המתכון!
יש אפשרןת להכין את הבלילה בערכ ולבשל בבוקר? או לחילופין להכין את הוופלים ולשמור במקפיא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:57 pm

אפשר להכניס את הבלילה ללילה למקררר

Reply
טלי ספטמבר 30, 2023 at 10:14 am

איזה מתכון מושלם!! יצא מעולה והילדים בשמיים 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2023 at 1:58 pm

תודה טלי

Reply
נחמה פברואר 5, 2024 at 3:36 pm

עכשו חיפשתי מתכון לוופל בלגי שהנכדים ביקשו ושלך נראה נפלא! אשמח גם לדעת באיזה מכשיר הכנת.והאם ממליצה עליו? אני רוצה לקנות .

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2024 at 3:45 pm

תודה שמחה לשמוע שאהבו לי יש טוסטר מתחלף של ברוויל

Reply

Leave a Comment