כמו שאתם יודעים אם אתם עוקבים אחרי האינסטוש שלי, ביקרתי שוב השבוע בחצר שולמית
המקום האהוב עליי בראש פינה, לארבעה ימים. מה זה ארבעה ימים???? זה כלום.
כל כך נהנית במקום הזה שלהבא אני מזמינה מקום לפחות לשבוע. את ראש פינה גיליתי מחדש
בזכות הבנות מחצר שולמית, שהזמינו אותי להתארח אצלן לראשונה בחודש שעבר. לא שלא ביקרתי
בראש פינה אף פעם, אבל לא הייתי שם שנים, ויש כל כך הרבה קסם במקום הזה.
ממליצה לכם לקחת כמה ימים בראש פינה, יש לה כל כך הרבה מה להציע, אל תוותרו על ביקור
בואדי ראש פינה, בפעמוני ירושלים, ביקב גיא אוני, ברובע האמנים, בטיולים רגליים, במצפה נמרוד ועוד.
קיצר, ראש פינה, אם רק היית קרובה לים יש מצב שכבר הייתי עוברת לגור בך.
בחצר שולמית פגשתי שוב את תמר האגדית, זו מעוגיות הטחינה המטורפות, והיא היא אחת הסיבות
שבגללן כל כך התאהבתי במקום הזה והיה לי כל כך קשה להיפרד ממנו. איזה קסם של אישה.
תמר התיישבה לידי הפעם ודיברנו על אפייה ומתוקים, והיא נידבה לי עוד כמה מתכונים שווים.
אחד מהם היה מתכון של האחיינית שלה, עמר צלניקר, תמר הכתיבה לי את המתכון והילדים ששמעו
הכל, הודיעו לי שאיך שחוזרים הביתה ליפו מכינים את זה. אז היום הפשלנו שרוולים (למי יש שרוולים
באוגוסט?) והכנו את החטיף הטעים, מושחת, קל להכנה הזה.
כל שלבי ההכנה באינסטוש בהיילייטס כאן
(אם בא לכם לראות עוד גרסה של דניה המהממת למתכון היכנסו לכאן)
חטיפי שוקולד עם אפרופו ובייגלה/50 ריבועים קטנים
גרסת פרווה/טבעונית בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
200 גר' שוקולד מריר
200 גר' שוקולד חלב
200 גר' חמאה
1 צנצנת (350 גר') ממרח נוטלה
חבילה קטנה אפרופו
חבילה קטנה בייגלה מלוח
אופן ההכנה:
במיקרו בקערה חסינת חום ממיסים שוקולד מריר, שוקולד חלב וחמאה
מוציאים, מערבבים היטב ומוסיפים נוטלה.
בעזרת פטיש שניצלים או כל כלי אחר מרסקים את שקיות החטיפים.
מעבירים את החטיפים לתוך בלילת השוקולד, ומערבבים היטב.
מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה. ומשטחים את תערובת השוקולד על התבנית.
מכסים בעוד נייר אפייה ומרדדים בעזרת מערוך מעט כדי לשטח הכל. אם נראה לכם שלא
תצליחו לעשות את זה בתוך התבנית עצמה, אפשר לעשות את כל התהליך על נייר אפייה על השיש,
ואחכ להעביר לתבנית בקלות, עם נייר האפייה.
מצננים קצת במקרר עד שכל העסק מתייצב. מוציאים, ומסירים את נייר האפייה העליון.
בעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים לגודל הרצוי.
מחזירים לצינון קל במקרר, ואז אפשר להכניס את כל החטיפים לקופסא ולשמור בפריזר.
*לפרווה/גרסה טבעונית המירו את החמאה בשמן קוקוס (150 גר') את שוקולד החלב בעוד שוקולד מריר,
ואת ממרח הנוטלה בממרח פרווה כמו שוקולד השחר או כל ממרח טבעוני אחר
**אפשר להמיר את סוגי השוקולדים במה שאתם אוהבים כולל שוקולד לבן.
**אפשר רק אפרופו או רק בייגלה מלוח
**אפשר במקום חטיפים שברי עוגיות מכל סוג, או סוגי אגוזים שאתם אוהבים או פצפוצי שוקולד.
16 Comments
מה אפשר במקום חמאה לטבעונים?
שמן קוקוס 150 גר׳, והוספתי הערה כזו עכשיו גם במתכון , תודה 🙂
אשמח לדעת מה הכמות של הבייגלה ו אפרופו במשקל לכמות שרשמת , תודה
150 גר כל אחד מהם
אפרופו קטן זה 50 גרם. בטוח 150?
זה נכון
לא השתמשתי בחבילות קטנות ותכלס זה לא כזה משנה זה בכל מקרה טעים עם יותר/פחות
יצא מעולה!! אי אפשר להפסיק לנשנש את זה ♀️
תודה טלי ראיתי !!
אני מחפשת תחליף לבייגלה, שיהיה ללא גלוטן
פצפוצי אורז
האם אפשר לצמצם את כמות החמאה?
אפשר לנסות לא ניסיתי
המתכון פשוט מעולה . בני משפחתי ואני מתענגים עליו .תודה מקרב לב.
תודה סיגל
היי קרן,
כמה זמן אפשר לשמור במקפיא?
יש בייגלה ללא גלוטן אפשר גם שטוחים. אני עושה ככה
המון.תמיד זמין בפריזר