את החלה הזו אני מכינה במסגרת שבועות, אבל היא כל כך טעימה גם שלא שבועותש שאני מקווה אתם תאמצו אותה לכל השנה.
היא נולדה כמו ככ הרבה מתכונים באתר בטעות, הכנתי בצק לסדנת שמרים, ובמקום חלב הוספתי שמנת חמוצה, והכנו ממנה בכלל לחמניות
קשר עם שוקולד צ׳יפס שיצאו נדירות. החלטנו בסדנה שביום אחרי, להחליף את השוקולד צ׳יפס במלית לגביניות. והיצא עוד יותר נדיר.
אז החלטנו לכבוד שבועות להגשים לי חלום, ולהכין חלות מתוקות מקושטות באבקת סוכר. זה ידוע שאבקת סוכר זה האיפור האהוב
עליי ופריט חובה, וחלמתי כבר מלא זמן לצלם לכם אחת כזו מקושטת ולבנה, והנה הגיע הרגע הכי הכי מתאים.
וכמו שתראו בתמונות,היא מולשמת גם ללא, אבל כל כך יפה בשמיכה הלבנה שלה.
אגב, רק שתדעו, שיש לי בערך 5 קילו אבקת סוכר בכל רגע נתון בבית, אני קונה בשקיות של קילו ותמיד חוששת שלא תיגמר.
זה לא המתכון האחרון שלי לפני שבועות אבל הוא לגמרי אחד כזה שלא הייתי רוצה שתפספסו.
חלה מתוקה ממולאת בגבינה ופירות יער/2 חלות בינוניות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/חלה/פיצה/קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1 כפית מלח דק
2 ביצים גודל L
מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה
1/4 כוס (50 גר׳) שמן קנולה
1/2 כוס (120 מ״ל) מים
למלית גבינה:
3/4 מיכל (200 גר׳) גבינת ריקוטה
גרידת לימון מלימון שלם
1.5 כפות אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית/מחית וניל איכותית
3 כפות (25 גר׳) אבקת סוכר
2 כפות שמנת חמוצה/ גבינת שמנת
1/2 כוס פירות יער טריים או קפואים (אני השתמשתי באוכמניות טריות ובתותי עץ)
לציפוי:
שקדים פרוסים
גבישי סוכר (לא חובה)
ביצה טרופה במעט מים
אבקת סוכר לעיטור
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מערבבים מחצית מכמות המים, סוכר, מלח, שמרים יבשים וקמח. מוסיפים את הביצים, שמן קנולה ושמנת חמוצה וממשיכים ללוש.
במידה ויש צורך מוסיפים עוד מעט מים בכל פעם עד שמתקבל בצק רך וגמיש, אם הוא מעט נדבק לתחתית זה אחלה, הוא יתייצב במהךך ההתפחה
אל תמהרו להוסיף עוד קמח.
לאחר לישה של 12 דקות מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בשמן כך שהוא מצופה בכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי עד שעתיים או לילה במקרר.
בקערה מערבבים את כל חומרי המלית פרט לפירות היער.
מעבירים את המלית לשק זילוף (אפשר גם עם כף פשוט להניח על הבצק אז אתם לא חייבים שק זילוף, לבחירתכם) ושומרים במקרר.
כשהבצק תפח שוקולים אותו ומחלקים לשישה חלקים.
על משטח מעט מקומח, בעזרת מערוך מרדדים כל חלק בצק לעלה ארוך.
מניחים את העלה כשהוא רוחבי אליכם. גוזרים את שק הזילוך למטה, ומזליפ מהמלית לרוחב השליש התחתון של הבצק .
את אותה פעולה תוכלו לעשות עם כף, פשוט להעביר מהמילוי 2 כפות לבצק ולמרוח על החלק התחתון.
מפזרים קצת פירות יער. מתחילים לגלגל את הבצק לרצועה ארוכה, ומהדקים היטב את הסגירה שלא תיפתח.
חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק, וקולעים כל שלוש רצועות לחלה.יתקבלו שתי חלות.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שקדים פרוסים וגבישי סוכר .
מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 45 דקות.
כשהחלות תפחו, מחממים תנור ל 175 מעלות, ואופים את החלות עד להזהבה למשך 35-40 דקות.
מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
**אפשר לוותר על פירות היער במלית
**לפרווה ניתן להמיר שמנת חמוצה בעוד מים ולוותר על מלית הגבינה
**אפשר למלא את החלה בכל מלית אחרת שאוהבים.
**אם התפחתם לילה במקרר תנו לבצק לשבת שעה מחוץ למקרר לפני שתעבדו איתו.
47 Comments
היי קרן!(:
קודם כל תודה רבה כל המתכונים! מככבים אצלי מלא וככ טובים!!
במידה ואני רוצה להכין מראש אפשר להקפיא אחרי אפייה? ישאר טוב?
וואי יצא לי מושלם
תודה רבה רבה
את אלופה! אין על המתכונים שלך
גרה בחול- אין שמנת חמוצה. במה אפשר להחליף אותה כדי לשמור על מרקם החלה?
תודה וחג שבועות שמח!
הי תודה, אם יש לכם ריקוטה זה גם אחלה, וגם שמנת מתוקה
הי קרן, האם האפייה בטורבו או בלעדיו?
לא בטורבו
היי קרן!
אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן מה הכמות? תודה!
אפשר ב 50 גר׳ חמאה, למרות שאנ מתה על החלה זו עם שמן זה טעים ממש
חום התנור באפיה רגילה או בטורבו?
לא בטורבו, עליון תחתון
איזו מהממת! האם אותו המילוי של גבינה ופירות יער יעבוד גם עם בצק שקלוע לא כחלה אלא כמקלעת צמת שמרים?
הכוונה לצורה כזו: https://happykitchen.co.il/wp-content/uploads/2015/01/d794d7a2d795d792d794-d79cd7a4d7a0d799-d790d7a4d799d794.jpg
בודאי
היי יקרה, האם אפשר להכין את החלה ללא המילוי? כמו חלה רגילה.. או שהטעם של השמנת חמוצה נותן טעם גבינתי מידי שיהיה מוזר בלי המליץ?
אפשר לגמרי
קרן, יש לך ניסיון עם הקפאה?
כן
מפשירים ומחממים טוב ב 150 מעלות ל 30 דק
מצוין. תודה רבה
היי קרן. תודה רבה, נראה מושלם!
באיזה ריקוטה את משתמשת? ריקוטה פרסקה? ריקוטה למריחה?
ריקוטה קלאסית, או פרסקה, לא משתמשת בריקוטה למריחה
שלום,
נהניתי מאוד לצפות בך, בשידור החי.
שאלה לגבי שימוש בגבינות בעוגות ובמאפים- האם לסנן מנוזלים?
תודה וחג שמח
אורלי
תודה אורלי! רק אם הן עם אחוזי שומן נמוכים והם לעוגת גבינה
אחרת אין טעם לסנן
האם סוג הריקוטה קריטי להצלחת המילוי? גיליתי שאצלי היא למריחה
לא מפריע במקרה הזה
אם היא מרגישה רכה מגי אפשר לעבות אותה קצת עם גבינת שמנת
מתכון מושלם הכנתי עכשיו כמות כפולה ויצא טעים ברמה שאין לי מילים לתאר. עונג !!!
תודה שקד
יצא לי בצק מאוד נוזלי..
כנראה משהו בהמרת מידות של המים..
כמה כוסות (פלסטיק חד״פ) בערך זה 550 מל?
ת המים תמיד בהדרגה ולא הכל בבת אחת, פה היתה הטעות שלך
שלום
אפשר עם גבינת מסקרפונה במקום ריקוטה? תודה
כן
יצא מושלם!!! תודה רבה
תודה עטרה
יצא טעים ממש רק שהחלה לא נאפתה לי מבפנים היתה נראית לגמרי אפויה ..מה יכולה להיות הסיבה
תורידי להבא חום תנור אולי אצלך גבוה
הי קרן .את עושה את החלות בטורבו או תנור רגיל.ומה את ממליצה?
תמיד חום עליון תחתון
ברח המילוי
הבא למלא ]חות ולסגור יותר טוב
היי קרן! תודה על המתכון!! אפשר לוותר על האינסטנט? או להחליף אותו במשהו אחר?
קורנפלור ותמצית וניל
הי קרן רציתי לשאול אם עשית את החלות האלו בטורבו או בתנור רגיל?תודה מלכה
אופה תמיד בחום עליון תחתון
כמו כל מתכון ממך – מעולה! תודה
תודה רון
תודה! אבל יצא טעים "פסיכי"
הכי חשוב
הי יקרן, את חושבת שאפשר להשתמש בדובדבונים טריים חצויים במקום פירות יער?
מכינה בצק למחר בבוקר 🙂
בטח שאפשר