טבעונילחמים ומאפיםראש השנה

חלה מתוקה של סילאן ושקדים טבעונית

ספטמבר 27, 2019 14 Comments

בזמן האחרון התאהבתי בחלות מתוקות, ובכל הסדנאות שלי לקראת ראש השנה הכנתי מלא חלות מתוקות

בכל מני וריאציות, יש משהו מדהים בחלה מתוקה עם ביצים וחמאה שהופך אותה להיות הכי קרובה שאפשר לעוגת

שמרים רכה ומתוקה, אבל יש גם משהו מדהים, לאכול חלה מושלמת ולדעת שהיא טבעונית ללא ביצים ובלי חמאה

והיום כמעט בכל משפחה סביב שולחן החג יש לפחות מישהו אחד טבעוני, וטוב וכדאי לדעת ולהתנסות בחלות טבעוניות

ולגלות שהן לא פחות ממושלמות.

לקראת הביקור שלי אצל אפרת מהבלוג מה את עושה כל היום , שהזמינה אותי אליה לצילומים למדור ראש השנה

במדור הקבוע שלה בעיתון מקור ראשון ,הכנתי את החלה, והיא יצאה כל כך רכה וכל כל טעימה,

עם סילאן ושקדים והיא מושלמת לחגים, ואני הכי שמחה להעלות את המתכון שלה גם בבלוג.

צילום: אפרת ליכטנשטט

למגוון סוגי קליעות חלה, מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי ממש כאן

חלת סילאן ושקדים מתוקה/חלה אחת גדולה או שתיים קטנות

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר') קמח חלה או קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

4 כפות (60 מ״ל) שמן קנולה

4 כפות סילאן

3/4 כף מלח דק

1-1.5 כוסות מים

להברשה:

2 כפות סילאן מעורבבות עם כף מים רותחים

לעיטור:

חופן שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים

מפעילים את המיקסר על מהירות איטית ומוסיפים סילאן, שמן, מלח

ולבסוף את המים, במזיגה איטית שכן ייתכן שלא תצטרכו את כל כמות המים.

לשים כ 10 דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות, והמרקם שלו חלק וגמיש.

מעבירים לקערה מעט משומנת, ומגלגלים את הבצק כך שיצופה שומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים להתפחה לילה במקרר או כשעה וחצי

בטמפרטורת החדר.

מעבירים את הבצק למשטח נוח לעבודה, מוציאים אויר, ומחלקים את הבצק לארבעה

חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים על מגש מעט מקומח.מכסים במגבת

ונותנים לכדורים לנוח כ 15 דקות. מרדדים כל כדור לרצועה.

קולעים חלה מארבע רצועות, ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

מכסים במגבת ומתפיחים שוב למשך 45 דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות, מברישים את החלה בזהירות בסירופ סילאן

מפזרים בנדיבות שקדים פרוסים ואופים כ 30-35 דקות עד שהחלה זהובה.

החלה במיטבה ביום האפייה.

אפשר לעטוף היטב ולחמם מעט לפני ההגשה ביום שאחרי, או להכין ממנה צנימים או לחם מטוגן .

עם אפרת הכנתי עוד שלושה מתכונים מהממים לראש השנה:

עוגת שיש דבש ריקוטה

עוגת פרג תפוחים

עוגיות דבש שמכינים בקלות מארבעה מצרכים בלבד

Print Friendly, PDF & Email

14 Comments

אסתר אוקטובר 14, 2019 at 11:32 pm

הכנתי את החלות לראש השנה והן יצאו מעולות ממש. קיבלתי מחמאות 🙂 ובכי כייף שגם יום למחרת החלה (השאריות) היתה טעימה עדין.

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2019 at 7:33 am

אני ממש משחה לשמוע תודה רבה ושנה מדבש

Reply
ויטה פברואר 1, 2021 at 9:51 am

הי אלופה. לאילו שמכורים למשקל, כמה זה 3/4 כף שמרים יבשים?….

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 10:05 am

כף שמרים יבשים שווה 10 גר

Reply
דינה אפריל 11, 2020 at 8:02 pm

הי קרן,
חלה מדהימה! הכנתי אותה עם שליש קמח מלא. הריח והרכות שלה מעלפת!
הכנו גם את חלת כוסמין דבש וזו החלה שאהבו אף יותר!
בהחלט נכנסת לחלה קבועה בבית.

Reply
אביה ספטמבר 16, 2020 at 2:24 pm

הי קרן , נראה מהמם וטעים!
אפשר להקפיא ישר כשיוצאת מהתנור?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 2:27 pm

בטח
לעטוף היטב

Reply
נעמי נובמבר 12, 2020 at 6:14 pm

היי קרן, אם אני מתפיחה במקרר 14 שעות, לשנות את כמות השמרים או להשאיר כמו במתכון?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 8:47 am

אין צורך לשנות כלום

Reply
עדי יולי 10, 2021 at 1:52 pm

אחד הבצקים הנוחים לעבודה שיצא לי להתעסק איתם, החלה ענקית וטעימה!
חבל שאי אפשר לצרף תמונה להמחשה..

Reply
קרן אגם יולי 10, 2021 at 3:10 pm

תודה עדי , אפשר תמיד להעלות לפייס או לאינסטוש ולתייג 🙂

Reply
לירון ספטמבר 6, 2021 at 9:31 am

היי
אפשרי להכין עם דבש במקום סילאן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:17 am

בוודאי

Reply
עוגת שיש דבש ריקוטה ושוקולד - נשואה למאפייה ספטמבר 18, 2023 at 9:35 am

[…] חלת סילאן ושקדים טבעונית […]

Reply

Leave a Comment