סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
ספטמבר 27, 2019 | 15 תגובות
בזמן האחרון התאהבתי בחלות מתוקות, ובכל הסדנאות שלי לקראת ראש השנה הכנתי מלא חלות מתוקות
בכל מני וריאציות, יש משהו מדהים בחלה מתוקה עם ביצים וחמאה שהופך אותה להיות הכי קרובה שאפשר לעוגת
שמרים רכה ומתוקה, אבל יש גם משהו מדהים, לאכול חלה מושלמת ולדעת שהיא טבעונית ללא ביצים ובלי חמאה
והיום כמעט בכל משפחה סביב שולחן החג יש לפחות מישהו אחד טבעוני, וטוב וכדאי לדעת ולהתנסות בחלות טבעוניות
ולגלות שהן לא פחות ממושלמות.
לקראת הביקור שלי אצל אפרת מהבלוג מה את עושה כל היום , שהזמינה אותי אליה לצילומים למדור ראש השנה
במדור הקבוע שלה בעיתון מקור ראשון ,הכנתי את החלה, והיא יצאה כל כך רכה וכל כל טעימה,
עם סילאן ושקדים והיא מושלמת לחגים, ואני הכי שמחה להעלות את המתכון שלה גם בבלוג.
צילום: אפרת ליכטנשטט
למגוון סוגי קליעות חלה, מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי ממש כאן
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר') קמח חלה או קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
4 כפות (60 מ״ל) שמן קנולה
4 כפות סילאן
3/4 כף מלח דק
1-1.5 כוסות מים
להברשה:
2 כפות סילאן מעורבבות עם כף מים רותחים
לעיטור:
חופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים
מפעילים את המיקסר על מהירות איטית ומוסיפים סילאן, שמן, מלח
ולבסוף את המים, במזיגה איטית שכן ייתכן שלא תצטרכו את כל כמות המים.
לשים כ 10 דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות, והמרקם שלו חלק וגמיש.
מעבירים לקערה מעט משומנת, ומגלגלים את הבצק כך שיצופה שומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים להתפחה לילה במקרר או כשעה וחצי
בטמפרטורת החדר.
מעבירים את הבצק למשטח נוח לעבודה, מוציאים אויר, ומחלקים את הבצק לארבעה
חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים על מגש מעט מקומח.מכסים במגבת
ונותנים לכדורים לנוח כ 15 דקות. מרדדים כל כדור לרצועה.
קולעים חלה מארבע רצועות, ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
מכסים במגבת ומתפיחים שוב למשך 45 דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות, מברישים את החלה בזהירות בסירופ סילאן
מפזרים בנדיבות שקדים פרוסים ואופים כ 30-35 דקות עד שהחלה זהובה.
החלה במיטבה ביום האפייה.
אפשר לעטוף היטב ולחמם מעט לפני ההגשה ביום שאחרי, או להכין ממנה צנימים או לחם מטוגן .
עם אפרת הכנתי עוד שלושה מתכונים מהממים לראש השנה:
עוגיות דבש שמכינים בקלות מארבעה מצרכים בלבד
TAG חלה, חלה טבעונית, חלה מתוקה, חלת סילאן ושקדים
אני ממש משחה לשמוע תודה רבה ושנה מדבש
הי אלופה. לאילו שמכורים למשקל, כמה זה 3/4 כף שמרים יבשים?....
כף שמרים יבשים שווה 10 גר
הי קרן, חלה מדהימה! הכנתי אותה עם שליש קמח מלא. הריח והרכות שלה מעלפת! הכנו גם את חלת כוסמין דבש וזו החלה שאהבו אף יותר! בהחלט נכנסת לחלה קבועה בבית.
הי קרן , נראה מהמם וטעים! אפשר להקפיא ישר כשיוצאת מהתנור?
בטח לעטוף היטב
היי קרן, אם אני מתפיחה במקרר 14 שעות, לשנות את כמות השמרים או להשאיר כמו במתכון?
אין צורך לשנות כלום
אחד הבצקים הנוחים לעבודה שיצא לי להתעסק איתם, החלה ענקית וטעימה! חבל שאי אפשר לצרף תמונה להמחשה..
תודה עדי , אפשר תמיד להעלות לפייס או לאינסטוש ולתייג :-)
היי אפשרי להכין עם דבש במקום סילאן?
בוודאי
הכנתי לארוחת ערב החג, השתמשתי בשליש מהקמח עם כוסמין. החלה יצאה רכה וטעימה ממש, עם צבע זהוב נהדר!
תודה ליבי
אסתר
אוקטובר 14, 2019 בשעה 23:32
הכנתי את החלות לראש השנה והן יצאו מעולות ממש. קיבלתי מחמאות :-) ובכי כייף שגם יום למחרת החלה (השאריות) היתה טעימה עדין.