לחמים ומאפים

חלת בריוש

פברואר 17, 2022 72 Comments

צילום: נופר צור

כבר שנים שאני מכינה חלות ללא ביצים, ים תיכוניות כאלו מלאות בשומשום ושמן זית, ואלו החלות הכי טעימות שיש.

ושנים שמבקשים ממני להכין חלת בריוש ואני אומרת לעצמי שמה הטעם כי החלות של ארץ ישראל הכי טעימות בעולם.

אבל הנסיעה האחרונה שלי לפריז שינתה את דעתי על חת בריוש.

בנובמבר האחרון נסענו לפריז רק אני והוא, וישנו במלון הורס ברובע המארה.

בבוקר הוגשה ארוחת בוקר צרפתית שהשאירה אותי פעורת פה ועם חשק להישאר במלון הזה לנצח לאכול.

בין המיני קרואסונים (הכי טובים שאכלתי) לריבות, ללחם מחמצת משוגע, נחה לה כל בוקר חלת בריוש.

יפה כזו, שאפו בתבנית אינגליש, משלוש רצועות עם גבישי סוכר מעליה. לא ידעתי אם להתחיל איתה או לסיים

מרוב שהיא היתה לי טעימה, וביום הראשון הסתפקתי בפרוסה. בימים שאחרי, מספר הפרוסות עלה,

וביום האחרון כמסיבת פרידה לחלת הבריוש, נדמה לי שאכלתי חצי ממנה לבד.

חזרתי לארץ ונשבעתי שאני מכינה חלת בריוש כזו. אז עשיתי מספר נסיונות, בלי בצק מקדים, בלי הרבה ביצים,

עם יותר/פחות סוכר, והחלטתי שהגרסה הזו שמובאת לפניכם היא היא הגרסה הטובה ביותר.

לא מושחתת מדי (פגשתי גרסאות עם 10-12 ביצים) אבל מדוייקת וטעימה פחד.

היא מתאימה כחלה לשישי, כחלה לבראנץ, הפרנץ טוסט הכי טעים בעולם!!! ואפילו בברד פודינג היא היסטרית.

קדימה חברים, לעבודה.

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

חלת בריוש/2 חלות בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

לבצק המקדים:

כוס (140 גר׳) קמח לבן/קמח לחם לבן

2 כפיות (10 גר׳) שמרים יבשים

1/2 כוס (120 מ״ל) חלב מעט חמים

לבצק:

6 ביצים גודל L

3 כוסות (420 גר׳)  קמח לבן/קמח לחם לבן

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

2 כפיות שטוחות מלח דק

200 גר׳ חמאת לורפאק רכה

לציפוי:

ביצה טרופה עם מעט מים

לשימון התבניות:

מעט חמאה רכה, וקצת סוכר לבן

לקישוט (אופציונלי)

גבישי סוכר

אופן ההכנה:

לבצק מקדים

בקערת המיקסר לשים ביחד את כל חומרי הבצק עד לאיחוד למשך דקה שתיים

מכסים בניילון נצמד (אין צורך לשמן את הקערה ותשאירו את הבצק בקערת המיקסר, נמשיך מאותה נקודה)

ומניחים את הבצק למנוחה, אפשר 1/2 שעה ואפשר גם שעה.

מחזירים את הקערה למיקסר, וממשיכים:

מוסיפים לקערת המיקסר קמח, מלח,סוכר  ואת הביצים אחת אחת תוך כדי לישה, מתקבל בצק מאוד, אבל מאוד

דביק, אל תיבהלו. מתחילים להוסיף קוביות חמאה רכה, תוך כדי לישה כל הזמן.

החמאה מתאחדת עם הבצק, הוא עדיין מאוד דביק וזה בסדר.

לשים את הבצק סהכ כ 15 דק׳.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, נכון הבצק דביק, אבל אחרי שיתגלגל רגע בקערה משומנת הוא יהיה סבבה.

מכסים בניילון נמד ומניחים להתפחה, שעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר ואפשר לילה במקרר.

מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח ומחלקים לשני חלקים שווים.הוא עדיים רך ודביק והוא יהיה בסדר.

משמנים היטב 2 תבניות אינגליש קייק בחמאה רכה, ומפזרים מעט סוכר לבן בתחתית.

משקשקים את התבניות כדי שהסוכר יידבק לכל מקום ומסירים עודפי סוכר אם יש.

מחלקים כל כדור בצק לשלושה חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לרצועה.

תצטרכו להיעזר בקצת קמח שכן הבצק דביק. תרדדו רצועות שמנמנות וקצרות יחסית ולא מאוד ארוכות,

החלה שלכם נכנס לתבנית אינגליש.

קולעים חלות משלוש רצועות, ומניחים בתבניות. מברישים בביצה טרופה (אל תזרקו את שארית הביצה, תצטרכו אותה שוב)

מכסים במכגבת ושולחים להתפחה חוזרת של כ שעה וחצי עד שהחלות גדלות ממש.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים שוב את החלות בביצה טרופה , מפזרים סוכר גבישי אם יש.

אופים כ 35-45 דק׳, תלוי בתנור שלכם, החלות צריכות להיות שחומות ויפות.

מוציאים וטורפים!

הפרסום בשיתוף חברת לורפאק

**אני יודעת שבארץ אוהבים פרווה אבל אני לא חושבת שבריוש צריך להיות עם תחליפים. תחכו לארוחה חלבית ותכינו.

Print Friendly, PDF & Email

72 Comments

לירז דינצמן פברואר 17, 2022 at 1:51 pm

נראה מושלם!
אם רוצים להכין מראש איך היית ממליצה לעשות את זה? להקפיא לפני האפייה אחרי האפייה?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2022 at 10:26 pm

מה שמתאים
אפשר לפני ואפשר אחרי ואז לחמם היטב לפני הגשה

Reply
מירי פברואר 19, 2022 at 11:34 am

יש סיכוי להצליח להכין אתהבצק ללא מיקסר? שווה לנסות

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2022 at 6:59 pm

הבצק מאוד דביק וקשה למגע

Reply
ליזה מרץ 19, 2022 at 12:12 pm

מדוע חלה בלי ביצים ? הרי יש 6 ביצים + ביצה טרופה. הטעיה ממשית. לקרוא לחלה טבעונית ולהכניס ביצים. אפשר הסבר?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2022 at 12:46 pm

איפה ראית שמוזכר שהיא טבעונית?
אני חושבת שהתבלבלת

Reply
ויקטוריה אפריל 3, 2022 at 8:42 pm

היי, ניסית עם קמח לבן רגיל? יצאה דומה?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2022 at 7:10 am

ייצא סבבה

Reply
Anat Ashash פברואר 17, 2022 at 6:43 pm

שאלה: מחזירים את הבצק המקדים למיקסר ועליו מוסיפים את שאר המצרכים לבצק לפי ההוראות כמובן? בצק על בצק?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2022 at 10:25 pm

כן

Reply
נדין פברואר 17, 2022 at 7:44 pm

נראה מושש
מה גודל התבניות?

תודה

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2022 at 10:26 pm

25*10

Reply
Seli Ghan פברואר 17, 2022 at 10:21 pm

ניתן לעשות חצי מהכמות? ובאיזו תבנית?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2022 at 10:25 pm

לא ממליצה להוריד את המתכון בחצי
אפשר להקפיא אחת

Reply
ימית בלום פברואר 18, 2022 at 2:18 pm

לאאא לאאא אין דברים כאלו החלה הכייייי טעימה שהכנתי ever !!! שולחת לך תמונות באינסטוש לפני שמחסלים לי אותה. מתכון מדויק. הכנסתי לילה למקרר. בהחלט ניתן לעבוד עם הבצק למרות שדביק. תודה תודה אלופה

Reply
מיכל פברואר 21, 2022 at 9:18 am

זה יכול להתאים למאכלים מלוחים או שצריך לוותר על פיזור הסוכר מסביב?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2022 at 12:15 pm

אפשר פשוט בלי הסוכר

Reply
קרינה יוני 10, 2022 at 3:39 pm

פעם שניה שאני מכינה, הפעם הקפדתי ממש על כל השלבים. יוצא מאוד דביק ונוזלי ככה שלא ניתן לעצב חלות.
הכנתי לחם בריוש שיצא מהמם בטעם שלו .

Reply
רונית נורטון פברואר 18, 2022 at 8:07 am

אפשר לעשות את החלה עם שוקולד בפנים או שהבצק דביק מידי בשביל זה?

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2022 at 11:52 am

אפשר שוקולד ותכניסי את הבצק שייתייצב במקרר

Reply
מיטל פברואר 18, 2022 at 10:19 am

נראה מושלם!!
אפשר להשתמש בתחליף חלב? למשל החלב החדש של אלפרו (shhh this is not milk) שהוא די דומה בטעמו לחלב פרה

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2022 at 11:52 am

אפשר

Reply
נעה ברוך פברואר 19, 2022 at 12:03 pm

עדיין ללא מיקסר.. ילך גם בלישה ידנית?

Reply
נועה פברואר 18, 2022 at 10:36 am

נראה מושלם! אפשר להכין במקום חלה אחת קראנץ בריוש שוקולד? זה מתאים?

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2022 at 11:52 am

בטח

Reply
עינב פברואר 18, 2022 at 11:44 am

אני בדרך כלל לא רושמת תגובות, אבל זה מתכון מבאס, יצא לא טוב בכלל. אי אפשר לעבוד עם הבצק, רך ולא מתגבש. זרקתי הכל, חבל על החומרי גלם. ואני יודעת לעבוד עם בצקים..

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2022 at 11:52 am

הי עינב
אני חשובת שציינתי במתכון מספר פעמים שמדובר בבצק רך
מאוד, יכולת להכניס קצת לצינון במקרר שיתגבש
אני בשום שלב לא זורקת בצק
המתכון עלה לאתר כיוון שהוא מדהים ולא פחות מזה אחרת לא הייתי טורחת . מציעה לך לנסות שוב

Reply
אורית יוני 10, 2022 at 4:25 pm

גם לי יצא בצק בלתי ניתן לעבודה, זה לא הדביקות, פשוט יצא לי מאוד נוזלי. בסוף עשיתי מעין כדורים (או יותר נכון זרקתי חתיכות בצק לתבנית…) כרגע בהתפחה. אני אף פעם לא מאשימה את המתכון, כנראה עשיתי משהו לא נכון. פעם הבאה, אתפיח לילה במקרר, חייבת להצליח!

Reply
דפנה פברואר 19, 2022 at 12:45 am

גם אני התאכזבתי…יצא בצק רך ודביק.
קימחתי בנדיבות את משטח העבודה כדי שאוכל לעבד את הבצק.
סיימתי עם שתי חלות בריוש, אבל היתה תחושה כאילו המתכון לא מדויק עד הסוף

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2022 at 7:15 am

הי דפנה, המתכון לא היה עולה לאתר לולא הייתי שלמה איתו ולכן ציינתי במפורש במהלך כל התהליך שמדובר בבצק רך ודביק.
אוסיף אופציה שניתן להכניס אותו למקרר לייצוב.
לא ציינת איך יצאו החלות, רק את אכזבתך

Reply
שירלי פברואר 19, 2022 at 8:29 am

הכנתי ויצא נהדר, רק מתוק נורא. אני מבינה שהקונספט הוא חלה מתוקה אבל זה מתוק מידי (אפילו כעוגה). המתכון ברור מאוד והכל הלך מצוין. בפעם הבאה אנסה עם חצי מכמות הסוכר.

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2022 at 8:48 am

בהחלט אפשר לשחק עם כמות הסוכר
שמחה שיצאה טובה
שבת שלום

Reply
מירי פברואר 19, 2022 at 12:01 pm

האם יש סיכוי להכין את החלות בלי מיקסר וללוש באופן ידני?

שווה לנסות בכלל?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2022 at 6:59 pm

מאוד קשה לגעת בבצק הוא ממש דביק

Reply
ענבר פברואר 19, 2022 at 2:38 pm

הכנתי ויצא מושלם!!!!
התפחתי לילה במקרר וכשהבצק היה קר היה מאוד נוח לעבוד איתו, יצא רך כמו ענן ואי אפשר להפסיק לאכול, ככה פשוט, בלי למרוח כלום.
תודה על המתכון הנהדר

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2022 at 6:58 pm

ממש שימחת ענבר תודה

Reply
קרן כרמל פברואר 19, 2022 at 4:05 pm

הי קרן,

נראה מעולה
יחד עם זאת, יש מצב שיש טעות בכמות הביצים ו/או בכמות הקמח?
הבצק יצא מאד נוזלי ולא ניתן היה לעבוד איתו
תודה מראש על התייחסותך

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2022 at 7:00 pm

תחינתי במפורש מספר פעמים באופן ההכנה שמדובר בבצק דביק
אפשר לצנן במקרר בהתפחה ואז הוא מתייצב יותר

Reply
ליאור פברואר 19, 2022 at 4:44 pm

היי אשמח לקבל את מידות התבנית, כתבת סטנדרטית אבל משום מה כל תבניות האינגליש קייק שיש לי מאוד ארוכות. אלה בתמונה נראות מאוד קצרות. באמזון יש תבניות מיני באורך 15 ס"מ, זה קצר מידי? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2022 at 6:58 pm

תבנית אינגליש סטנדרטית היא 11*30
אני לפעמים משתמשת ב 10*25

Reply
יראת פברואר 20, 2022 at 10:36 pm

יצא מושלם!!
אפשר להקפיא כשזה מוכן?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2022 at 12:16 pm

בטח

Reply
יפעת מרץ 10, 2022 at 9:58 pm

הכנתי כבר מספר פעמים . יצא מושלם כל פעם . בצק מאתגר מה שעושה את זה אפילו יותר כיף
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2022 at 7:54 am

אלופה, זו לגמרי דעתי, לא תמיד הבצקים הכי נוחים לעבודה אבל ככ שווים את התוצאה ואת המאמץ ורק ככה לומדים לעבוד איתם

Reply
לאון פברואר 21, 2022 at 6:46 pm

ערב טוב קרן.
האים ניתן לאפות לא בתבנית אינגליש קייק
אלה בקופסת שימורם שפתוחה בשני הצדדים.

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2022 at 9:20 am

כן

Reply
עינת פברואר 23, 2022 at 8:01 pm

הי קרן
מה דעתך על לחמניות? אפשר להכין עם הבצק הזה?

Reply
עינת מרץ 4, 2022 at 6:51 pm

טוב, אז בתבנית עגולה סידרתי לחמניות בינוניות שעלו ויצאו מושלם. כולם השתגעו על כמה הן רכות וטעימות. תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:32 pm

איזה משמח תודה שמחה שאהבתם

Reply
yafit פברואר 24, 2022 at 11:33 am

היי קרן יקרה, נראה מדהים!
האם עדיף להקפיא לפני האפיה או אחרי? אם לא, אז האם לפני ההתפחה?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2022 at 12:22 pm

אפשר להקפיא בתבנית לפני התפחה שניה או לאחר אפייה כשהמאפים עוד חמימים וטריים, אין עדיפות

Reply
מוריה פברואר 24, 2022 at 2:12 pm

היי, אני יכולה במקום לקלוע לעשות כדורי לחמניות בתבנית אחת?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2022 at 2:58 pm

כן אין בעיה להשתמש בבצק גם ללחמניות

Reply
אביגיל פברואר 24, 2022 at 9:22 pm

היי קרן
כל הדברים שאני מכינה מהמתכונים שלך יוצאים שלמות !!!
רציתי לשאול אם ואיך אפשר להפוך את החלות לפרווה ויצא מושלם ?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2022 at 7:17 am

אני מניחה שמלמטה/נטורינה במקום חמאה וחלב סויה או מים במקום חלב
אבל לא ניסיתי גרסת פרווה

Reply
מיכל וקסמן פברואר 25, 2022 at 12:01 am

החלה נראית מדהימה!!!
ובאיזה מלון הייתם בפריז במארה???

Reply
יפעת פברואר 25, 2022 at 5:34 am

אפשר התפחה שנייה גם במקרר ?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2022 at 7:14 am

כן בטח

Reply
בתאל פברואר 25, 2022 at 10:09 pm

בצק מאוד לא נוח לעבודה אבל יוצאת טעימה ממש

Reply
מיכל פברואר 28, 2022 at 9:03 am

טוב בחשש מסוים אחרי כלהתגובות כאן הכנתי לישה ארוכה במיקסר התפחות מפפנקות.. לי באופן אישי יצא בצק כמו ענן- רך אבל לגמרי הגיוני לעבודה.
טרפנו חצי חלה בעודה חמה ועכשיו, איך מחממים את החצי השני?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2022 at 11:39 am

אלופה זה משמח ממש
אני אוהבת לחמם ב 150 מעלות כמה זמן שלוקח להחזיר טריות

Reply
שחר מרץ 23, 2022 at 6:19 pm

היי
האם יעבוד עם קמח כוסמין מלא/ קמח פיצה מלא? ואיך לשחק עם הכמויות אם כן?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2022 at 11:55 pm

אפשר לנסות להמיר 1/3 קמח בקמח מלא לא יותר לדעתי
ואת ה 2/3 הנותרים מקמח לבן

Reply
נועם אפריל 21, 2022 at 6:05 pm

היי , את חושבת שאפשר להכין את זה כלחמניות במקום חלות ? תודה 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2022 at 8:13 am

בטח

Reply
שי מרץ 30, 2022 at 7:54 pm

היי קרן מה שלומך ? רציתי לשאול האם במקרה של הבצק המקדים אפשר להשאיר לילה בחוץ בשביך טעמים נוספים ? או לילה במקרר ? כמו פוליש או ביגה או שבמקרה הזה זה לא יעבוד

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2022 at 8:14 pm

אפשר להשאיר את כל הבצק יחד לילה במקרר

Reply
מיה מאי 28, 2022 at 10:00 am

היי קרן האם לדעתך המתכון יצליח עם קמח מולינו ירוק (ללא גלוטן) או אפילו מולינו לחם (שגם הוא ללא גלוטן)?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2022 at 12:53 pm

אין לי מספיק נסיון עם קמחים ללא גלוטן כדי להמליץ
אבל זה בוודאות לא יעבוד 1:1

Reply
אוסנת יוני 1, 2022 at 12:57 pm

היי קרן, במידה ואני מכינה מראש
לכמה זמן החלה עמידה לאחר שהיא נאפת? האם שומרת על הטריות?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2022 at 8:15 pm

למחרת תהיה אחלה אם תכניסי אותה לשקית ניילון אטומה אחרי צינון

Reply

Leave a Comment