כבר שנים שאני מכינה חלות ללא ביצים, ים תיכוניות כאלו מלאות בשומשום ושמן זית, ואלו החלות הכי טעימות שיש.
ושנים שמבקשים ממני להכין חלת בריוש ואני אומרת לעצמי שמה הטעם כי החלות של ארץ ישראל הכי טעימות בעולם.
אבל הנסיעה האחרונה שלי לפריז שינתה את דעתי על חת בריוש.
בנובמבר האחרון נסענו לפריז רק אני והוא, וישנו במלון הורס ברובע המארה.
בבוקר הוגשה ארוחת בוקר צרפתית שהשאירה אותי פעורת פה ועם חשק להישאר במלון הזה לנצח לאכול.
בין המיני קרואסונים (הכי טובים שאכלתי) לריבות, ללחם מחמצת משוגע, נחה לה כל בוקר חלת בריוש.
יפה כזו, שאפו בתבנית אינגליש, משלוש רצועות עם גבישי סוכר מעליה. לא ידעתי אם להתחיל איתה או לסיים
מרוב שהיא היתה לי טעימה, וביום הראשון הסתפקתי בפרוסה. בימים שאחרי, מספר הפרוסות עלה,
וביום האחרון כמסיבת פרידה לחלת הבריוש, נדמה לי שאכלתי חצי ממנה לבד.
חזרתי לארץ ונשבעתי שאני מכינה חלת בריוש כזו. אז עשיתי מספר נסיונות, בלי בצק מקדים, בלי הרבה ביצים,
עם יותר/פחות סוכר, והחלטתי שהגרסה הזו שמובאת לפניכם היא היא הגרסה הטובה ביותר.
לא מושחתת מדי (פגשתי גרסאות עם 10-12 ביצים) אבל מדוייקת וטעימה פחד.
היא מתאימה כחלה לשישי, כחלה לבראנץ, הפרנץ טוסט הכי טעים בעולם!!! ואפילו בברד פודינג היא היסטרית.
קדימה חברים, לעבודה.
חלת בריוש/2 חלות בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית
מצרכים למתכון:
לבצק המקדים:
כוס (140 גר׳) קמח לבן/קמח לחם לבן
2 כפיות (10 גר׳) שמרים יבשים
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב מעט חמים
לבצק:
6 ביצים גודל L
3 כוסות (420 גר׳) קמח לבן/קמח לחם לבן
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
2 כפיות שטוחות מלח דק
200 גר׳ חמאה רכה
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים
לשימון התבניות:
מעט חמאה רכה, וקצת סוכר לבן
לקישוט (אופציונלי)
גבישי סוכר
אופן ההכנה:
לבצק מקדים
בקערת המיקסר לשים ביחד את כל חומרי הבצק עד לאיחוד למשך דקה שתיים
מכסים בניילון נצמד (אין צורך לשמן את הקערה ותשאירו את הבצק בקערת המיקסר, נמשיך מאותה נקודה)
ומניחים את הבצק למנוחה, אפשר 1/2 שעה ואפשר גם שעה.
מחזירים את הקערה למיקסר, וממשיכים:
מוסיפים לקערת המיקסר קמח, מלח,סוכר ואת הביצים אחת אחת תוך כדי לישה, מתקבל בצק מאוד, אבל מאוד
דביק, אל תיבהלו. מתחילים להוסיף קוביות חמאה רכה, תוך כדי לישה כל הזמן.
החמאה מתאחדת עם הבצק, הוא עדיין מאוד דביק וזה בסדר.
לשים את הבצק סהכ כ 15 דק׳.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, נכון הבצק דביק, אבל אחרי שיתגלגל רגע בקערה משומנת הוא יהיה סבבה.
מכסים בניילון נמד ומניחים להתפחה, שעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר ואפשר לילה במקרר.
מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח ומחלקים לשני חלקים שווים.הוא עדיים רך ודביק והוא יהיה בסדר.
משמנים היטב 2 תבניות אינגליש קייק בחמאה רכה, ומפזרים מעט סוכר לבן בתחתית.
משקשקים את התבניות כדי שהסוכר יידבק לכל מקום ומסירים עודפי סוכר אם יש.
מחלקים כל כדור בצק לשלושה חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לרצועה.
תצטרכו להיעזר בקצת קמח שכן הבצק דביק. תרדדו רצועות שמנמנות וקצרות יחסית ולא מאוד ארוכות,
החלה שלכם נכנס לתבנית אינגליש.
קולעים חלות משלוש רצועות, ומניחים בתבניות. מברישים בביצה טרופה (אל תזרקו את שארית הביצה, תצטרכו אותה שוב)
מכסים במכגבת ושולחים להתפחה חוזרת של כ שעה וחצי עד שהחלות גדלות ממש.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים שוב את החלות בביצה טרופה , מפזרים סוכר גבישי אם יש.
אופים כ 35-45 דק׳, תלוי בתנור שלכם, החלות צריכות להיות שחומות ויפות.
מוציאים וטורפים!
**אני יודעת שבארץ אוהבים פרווה אבל אני לא חושבת שבריוש צריך להיות עם תחליפים. תחכו לארוחה חלבית ותכינו.
96 Comments
נראה מושלם!
אם רוצים להכין מראש איך היית ממליצה לעשות את זה? להקפיא לפני האפייה אחרי האפייה?
מה שמתאים
אפשר לפני ואפשר אחרי ואז לחמם היטב לפני הגשה
סליחה אבל המתכון הזה הוא פשוט לא עובד.
הוספתי עוד ועוד ועוד קמח..
אבל לא ממש עזר נשאר דביק ונוזלי
תבדקי בבקשה
הי דורית
אני מכינה ממנו כל הזמן
הבצק במיקסר אמור להישאר ממש דביק ומסתדר אחרי התפחה ארוכה במקרר
צר לי קרן אך הבצק לא מסתדר אחרי התפחה ארוכה בלילה. אמנם הוא תפח יפה אך נשאר מאוד דביק והיה כמעט בלתי אפשרי לעבוד איתו.
בקושי הכנסתי את הבצק לתבנית ועכשיו אני בתפיחה שניה. נקווה שאחרי אליה תצא חלה טובה אך בטוח שלא אנסה שוב וחבל, סמכתי עליך
הי אילנה, חבל לי לשמוע, בכל אופן מקוה שהסתדר, אני לא מפרסמת מתכונים שלא הצליחו לי , אפשר לסמוך עליי אבל אני גם לא נמצאת עם כל אחד ואחת מכם במטבח להשגיח שאתם יודעים את העבודה ב 100%
מאוד משתדלת שכל ההסברים יהיו כמה שיותר מפורטים ועל כך אפשר גם לתת מילה טובה ולא להתנסח כך
יש סיכוי להצליח להכין אתהבצק ללא מיקסר? שווה לנסות
הבצק מאוד דביק וקשה למגע
מדוע חלה בלי ביצים ? הרי יש 6 ביצים + ביצה טרופה. הטעיה ממשית. לקרוא לחלה טבעונית ולהכניס ביצים. אפשר הסבר?
איפה ראית שמוזכר שהיא טבעונית?
אני חושבת שהתבלבלת
היי, ניסית עם קמח לבן רגיל? יצאה דומה?
ייצא סבבה
עשיתי את ההוראות במתכון ועכשיו הכל די דביק. האם לנסות להכניס למקרר עד מחר?
אפילו רצוי
שאלה: מחזירים את הבצק המקדים למיקסר ועליו מוסיפים את שאר המצרכים לבצק לפי ההוראות כמובן? בצק על בצק?
כן
נראה מושש
מה גודל התבניות?
תודה
25*10
ניתן לעשות חצי מהכמות? ובאיזו תבנית?
לא ממליצה להוריד את המתכון בחצי
אפשר להקפיא אחת
לאאא לאאא אין דברים כאלו החלה הכייייי טעימה שהכנתי ever !!! שולחת לך תמונות באינסטוש לפני שמחסלים לי אותה. מתכון מדויק. הכנסתי לילה למקרר. בהחלט ניתן לעבוד עם הבצק למרות שדביק. תודה תודה אלופה
זה יכול להתאים למאכלים מלוחים או שצריך לוותר על פיזור הסוכר מסביב?
אפשר פשוט בלי הסוכר
פעם שניה שאני מכינה, הפעם הקפדתי ממש על כל השלבים. יוצא מאוד דביק ונוזלי ככה שלא ניתן לעצב חלות.
הכנתי לחם בריוש שיצא מהמם בטעם שלו .
אפשר לעשות את החלה עם שוקולד בפנים או שהבצק דביק מידי בשביל זה?
אפשר שוקולד ותכניסי את הבצק שייתייצב במקרר
אני עושה הרבה מתכונים שלך אבל זה לא נלך נוזלי לחלוטין אין אפשרות להרים אותו בכלל
זה בצק נוזלי זה מצויין ככ הרבה פעמים במתכון, אם ממש יש בעיה תוסיפי קמח, לא להיבהל מבצק נוזלי! בלילה במקרר הוא מתייצב
נראה מושלם!!
אפשר להשתמש בתחליף חלב? למשל החלב החדש של אלפרו (shhh this is not milk) שהוא די דומה בטעמו לחלב פרה
אפשר
עדיין ללא מיקסר.. ילך גם בלישה ידנית?
נראה מושלם! אפשר להכין במקום חלה אחת קראנץ בריוש שוקולד? זה מתאים?
בטח
היי קרן, האם אפשרי להכניס איכשהו לבפנים תערובת של גבינה?
אשמח לתשובה כן/לא ואם יש לך פנאי אז גם להנחיה איזו תערובת כדאי…
תודה רבה!
אני בדרך כלל לא רושמת תגובות, אבל זה מתכון מבאס, יצא לא טוב בכלל. אי אפשר לעבוד עם הבצק, רך ולא מתגבש. זרקתי הכל, חבל על החומרי גלם. ואני יודעת לעבוד עם בצקים..
הי עינב
אני חשובת שציינתי במתכון מספר פעמים שמדובר בבצק רך
מאוד, יכולת להכניס קצת לצינון במקרר שיתגבש
אני בשום שלב לא זורקת בצק
המתכון עלה לאתר כיוון שהוא מדהים ולא פחות מזה אחרת לא הייתי טורחת . מציעה לך לנסות שוב
גם לי יצא בצק בלתי ניתן לעבודה, זה לא הדביקות, פשוט יצא לי מאוד נוזלי. בסוף עשיתי מעין כדורים (או יותר נכון זרקתי חתיכות בצק לתבנית…) כרגע בהתפחה. אני אף פעם לא מאשימה את המתכון, כנראה עשיתי משהו לא נכון. פעם הבאה, אתפיח לילה במקרר, חייבת להצליח!
גם אני התאכזבתי…יצא בצק רך ודביק.
קימחתי בנדיבות את משטח העבודה כדי שאוכל לעבד את הבצק.
סיימתי עם שתי חלות בריוש, אבל היתה תחושה כאילו המתכון לא מדויק עד הסוף
הי דפנה, המתכון לא היה עולה לאתר לולא הייתי שלמה איתו ולכן ציינתי במפורש במהלך כל התהליך שמדובר בבצק רך ודביק.
אוסיף אופציה שניתן להכניס אותו למקרר לייצוב.
לא ציינת איך יצאו החלות, רק את אכזבתך
למרות אכזבתי על הבצק הדביק גם אחרי לילה במקרר, הצלחתי איכשהו לעצב אותו ויצאו 2 חלות נהדרות במרקם ובטעם.
שמחה שחזר לנו האמון
בתאבון
הכנתי ויצא נהדר, רק מתוק נורא. אני מבינה שהקונספט הוא חלה מתוקה אבל זה מתוק מידי (אפילו כעוגה). המתכון ברור מאוד והכל הלך מצוין. בפעם הבאה אנסה עם חצי מכמות הסוכר.
בהחלט אפשר לשחק עם כמות הסוכר
שמחה שיצאה טובה
שבת שלום
האם יש סיכוי להכין את החלות בלי מיקסר וללוש באופן ידני?
שווה לנסות בכלל?
מאוד קשה לגעת בבצק הוא ממש דביק
הכנתי ויצא מושלם!!!!
התפחתי לילה במקרר וכשהבצק היה קר היה מאוד נוח לעבוד איתו, יצא רך כמו ענן ואי אפשר להפסיק לאכול, ככה פשוט, בלי למרוח כלום.
תודה על המתכון הנהדר
ממש שימחת ענבר תודה
הי קרן,
נראה מעולה
יחד עם זאת, יש מצב שיש טעות בכמות הביצים ו/או בכמות הקמח?
הבצק יצא מאד נוזלי ולא ניתן היה לעבוד איתו
תודה מראש על התייחסותך
תחינתי במפורש מספר פעמים באופן ההכנה שמדובר בבצק דביק
אפשר לצנן במקרר בהתפחה ואז הוא מתייצב יותר
היי אשמח לקבל את מידות התבנית, כתבת סטנדרטית אבל משום מה כל תבניות האינגליש קייק שיש לי מאוד ארוכות. אלה בתמונה נראות מאוד קצרות. באמזון יש תבניות מיני באורך 15 ס"מ, זה קצר מידי? תודה
תבנית אינגליש סטנדרטית היא 11*30
אני לפעמים משתמשת ב 10*25
יצא מושלם!!
אפשר להקפיא כשזה מוכן?
בטח
הכנתי כבר מספר פעמים . יצא מושלם כל פעם . בצק מאתגר מה שעושה את זה אפילו יותר כיף
תודה
אלופה, זו לגמרי דעתי, לא תמיד הבצקים הכי נוחים לעבודה אבל ככ שווים את התוצאה ואת המאמץ ורק ככה לומדים לעבוד איתם
ערב טוב קרן.
האים ניתן לאפות לא בתבנית אינגליש קייק
אלה בקופסת שימורם שפתוחה בשני הצדדים.
כן
הי קרן
מה דעתך על לחמניות? אפשר להכין עם הבצק הזה?
טוב, אז בתבנית עגולה סידרתי לחמניות בינוניות שעלו ויצאו מושלם. כולם השתגעו על כמה הן רכות וטעימות. תודה!
איזה משמח תודה שמחה שאהבתם
היי קרן יקרה, נראה מדהים!
האם עדיף להקפיא לפני האפיה או אחרי? אם לא, אז האם לפני ההתפחה?
אפשר להקפיא בתבנית לפני התפחה שניה או לאחר אפייה כשהמאפים עוד חמימים וטריים, אין עדיפות
היי, אני יכולה במקום לקלוע לעשות כדורי לחמניות בתבנית אחת?
כן אין בעיה להשתמש בבצק גם ללחמניות
היי קרן
כל הדברים שאני מכינה מהמתכונים שלך יוצאים שלמות !!!
רציתי לשאול אם ואיך אפשר להפוך את החלות לפרווה ויצא מושלם ?
אני מניחה שמלמטה/נטורינה במקום חמאה וחלב סויה או מים במקום חלב
אבל לא ניסיתי גרסת פרווה
החלה נראית מדהימה!!!
ובאיזה מלון הייתם בפריז במארה???
תודה
זה המלון
https://www.guestreservations.com/hotel-national-des-arts-et-metiers-paris/booking?gclid=EAIaIQobChMIqLHKw4ya9gIV0mDmCh2AgAe4EAAYAiAAEgLEzPD_BwE
אפשר התפחה שנייה גם במקרר ?
כן בטח
בצק מאוד לא נוח לעבודה אבל יוצאת טעימה ממש
טוב בחשש מסוים אחרי כלהתגובות כאן הכנתי לישה ארוכה במיקסר התפחות מפפנקות.. לי באופן אישי יצא בצק כמו ענן- רך אבל לגמרי הגיוני לעבודה.
טרפנו חצי חלה בעודה חמה ועכשיו, איך מחממים את החצי השני?
אלופה זה משמח ממש
אני אוהבת לחמם ב 150 מעלות כמה זמן שלוקח להחזיר טריות
היי
האם יעבוד עם קמח כוסמין מלא/ קמח פיצה מלא? ואיך לשחק עם הכמויות אם כן?
אפשר לנסות להמיר 1/3 קמח בקמח מלא לא יותר לדעתי
ואת ה 2/3 הנותרים מקמח לבן
היי , את חושבת שאפשר להכין את זה כלחמניות במקום חלות ? תודה 🙂
בטח
היי קרן מה שלומך ? רציתי לשאול האם במקרה של הבצק המקדים אפשר להשאיר לילה בחוץ בשביך טעמים נוספים ? או לילה במקרר ? כמו פוליש או ביגה או שבמקרה הזה זה לא יעבוד
אפשר להשאיר את כל הבצק יחד לילה במקרר
היי קרן האם לדעתך המתכון יצליח עם קמח מולינו ירוק (ללא גלוטן) או אפילו מולינו לחם (שגם הוא ללא גלוטן)?
אין לי מספיק נסיון עם קמחים ללא גלוטן כדי להמליץ
אבל זה בוודאות לא יעבוד 1:1
היי קרן, במידה ואני מכינה מראש
לכמה זמן החלה עמידה לאחר שהיא נאפת? האם שומרת על הטריות?
למחרת תהיה אחלה אם תכניסי אותה לשקית ניילון אטומה אחרי צינון
הי קרן,
עצתך:
אפיתי חלות בתבנית אינגליש קייק , התחתית יצאה לבנה לגמרי(לא חלת הבריוש) .הוצאתי ושמתי על רשת- לא כל כך עזר.
יש לך רעיון?
תודה,תיקי
הי תיקי , זה הרבה פעמים באמת תלוי תנור ותבנית, נסי להחליף אותה.. היא היתה חד פעמית ?
וואו תקשיבי קרן הכנתי וזה יצא משוגעעעעעע
התפחה של לילה במקרר, לישה ארוכה והתוצאה משגעת !!!
כמה שאני שמחה
וואו תקשיבי קרן הכנתי וזה יצא משוגעעעעעע
התפחה של לילה במקרר, לישה ארוכה והתוצאה משגעת !!
משמח ממש!
היי
כל מה שאני מכינה יוצא מושלם את גאונה !!!!!!
הכנתי את הבצק לפני יום כיפור ואפיתי בצאת הצום
אין כמוך !!!!!!
תודהההההה
יצא מושלם!!!
תודה רבה על המתכון
היה מאתגר בגלל דביקות הבצק אבל בסוף הצלחתי. הייתי מעלה תמונה כדי להשוויץ אם היה אפשרי
תודה עפר שמחה לשמוע
מתכון לא טוב לצערי. הבצק היה נוזלי, בלתי אפשרי לעיצוב. הלחם לא יצא טעים. מאכזב מאוד.
אני פה רק כדי להגיד שיצא מושלם והריח שהיה בבית בזמן האפייה פשוט מטורף.
כן הבצק דביק (זה כתוב רק 400 פעם לאורך המתכון אז תפסיקו להתבכיין) אבל זה שווה את זה.
תודה קרן!
יצא מדהים! תודה רבה!