לחמים ומאפיםמתכונים כללישבועות

טארט בצל מקורמל ותערובת גבינות הורססס

מרץ 9, 2021 17 Comments

עוד לא עברנו את פסח ואני מתכוננת כבר לשבועות,עם מתכון מושלם של טארט בצל מקורמל וגבינות כל כך טעים!

הכנתי אותו אתמול במסגרת שת״פ שלי עם תערובת ארבע הגבינות של גד,הריח בתנור הרג אותנו עד

שהטארט יצא ולא יכולנו לחכות כבר לסיים לצלם אותו כדי לטעום ממנו,הוא מושלם!יש לו טעם מתקתק של

הבצל המקורמל ויחד איתו טעמים חזקים של הגבינות ,ואני מוצאת את עצמי כבר יום וחצי מוציאה עוד

פרוסה ועוד אחת מהמקרר ומחממת לי.הוא פשוט מושלם וכל כך טעים,והאפייה שלו בתוך תבנית

עוגה גבוהה עושה אותו לגמרי דוגמן,פיזור הגבינות למעלה העניק לו צבע חזק וקראסט משגע

טארט בצל מקורמל וגבינות/תבנית עגולה קוטר 22 או 24

מצרכים לבצק:

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל 

1/2 כפית מלח

150 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר

3 כפות מים קרים 

למלית :

4 בצלים בינוניים

50 גר׳ חמאה 

3 ביצים גודל L

מיכל ( 250 מ״ל) שמנת מתוקה

מלח, פלפל מעט אגוז מוסקט 

חבילת גבינות קוואטרו פורמאג׳י (מוצרלה, גאודה, מנצ׳גו וגרנה פדנו)- 300 גר׳

מיכל (250 גר׳) ריקוטה של גד 5%

150 גר׳ גבינה בולגרית של גד

לקישוט- כמה עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון מערבבים קמח ומלח, מוסיפים קוביות חמאה ובפולסים קצרים מעבדים שוב לתערובת פירורית

מוסיפים מים קרים ומעבדים שוב לקבלת בצק אחיד

מוציאים את הבצק, משטחים על התבנית בעזרת הידיים, תחילה בתחתית ואז לאט לאט עולים למעלה לדפנות.

מחוררים את התחתית במזלג ומכניסים לפריזר עד שהמלית מוכנה.

מכינים מלית:

פורסים את הבצלים ומקפיצים אותם על מחבת עם חמאה, וקמח מלח, למשך 20 דקות, עם מכסה, על אש בינונית,

עד שהבצל מתקרמל ונהיה רך. מצננים מעט.

בקערה טורפים ביצים עם שמנת מתוקה, מוסיפים ריקוטה, גבינה בולגרית מפוררת, את תערובת הבצלים ומחצית מחבילת הקוואטרו פורמאג׳י של גד. מעבירים את התערובת לתבנית מעל הבצק. מפזרים מעל את יתרת תערובת הפורמאג׳י ומקשטים בעלי הבזיליקום. 

אופים כ 45 דקות עד שהבצק שחום והמלית שחומה והתייצבה מעט

הטארט מוכן כשהמלית עדיין מעט רוטטת במרכזה וזה בסדר, היא תתייצב בצינון.

  

Print Friendly, PDF & Email

17 Comments

גל מרץ 9, 2021 at 3:04 pm

היי האם ניתן לעשות בתבנית פאי או תבנית אחרת נמוכה? אני חוששת שהתנור שלי לא מספיק חזק והבלילה לא תתייצב לי

Reply
משה מרץ 9, 2021 at 5:57 pm

היי, נראה מצויין. לגבי חבילת גבינות קוואטרו, מה המשקל של החבילה. נמצא בארה״ב… אין כאן מיקס כזה אבל יכול להכין בעצמי רק רציתי לדעת כמות… תודה

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 3:12 pm

צודק שכחתי לציין , 300 גר׳

Reply
עדן מרץ 9, 2021 at 8:37 pm

היי,
בכמה מעלות לאפות?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2021 at 10:21 pm

180 מעלות

Reply
מיה גורדון מרץ 10, 2021 at 7:15 am

כמה גרם מהגבינות קשות (קוואטרו פרומאג׳י)?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 3:12 pm

300 גר׳

Reply
דורית מרץ 10, 2021 at 5:45 pm

היי קרן לא אמורים לאפות תחילה באפייה עיוורת?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 8:14 pm

אין צורך

Reply
אילנה מרץ 10, 2021 at 8:59 pm

היי…
האם ניתן להשתמש בגבינות אחרות?
קוטג, פרומעז, עמק, מוצרלה, בוגלרית…
והאם הטיגון של הבצל הוא יחד עם הקמח?
תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2021 at 8:53 am

כל גבינה שרוים, זה כל הכייף במאפי גבינות, שהכל הולך
טיגון הבצל בחמאה כמו שכתוב

Reply
מיכל מלכובסקי מרץ 19, 2021 at 3:23 pm

עשיתי יצא משולם תודה !!

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2021 at 3:25 pm

שמחה לדעת מיכל תודה

Reply
אור מרץ 22, 2021 at 3:24 pm

כמה מעלות בתנור?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 3:39 pm

160 מיד מוסיפה

Reply
אור מרץ 22, 2021 at 4:36 pm

בנוסף, כמה קמח לשים בטיגון הבצלים?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 7:44 pm

לא מוסיפים קמח לטיגון הבצל

Reply

Leave a Comment