לחמים ומאפיםמתכונים כללישבועות

טארט בצל מקורמל ותערובת גבינות הורססס

מרץ 9, 2021 28 Comments

עוד לא עברנו את פסח ואני מתכוננת כבר לשבועות,עם מתכון מושלם של טארט בצל מקורמל וגבינות כל כך טעים!

הכנתי אותו אתמול במסגרת שת״פ שלי עם תערובת ארבע הגבינות של גד,הריח בתנור הרג אותנו עד

שהטארט יצא ולא יכולנו לחכות כבר לסיים לצלם אותו כדי לטעום ממנו,הוא מושלם!יש לו טעם מתקתק של

הבצל המקורמל ויחד איתו טעמים חזקים של הגבינות ,ואני מוצאת את עצמי כבר יום וחצי מוציאה עוד

פרוסה ועוד אחת מהמקרר ומחממת לי.הוא פשוט מושלם וכל כך טעים,והאפייה שלו בתוך תבנית

עוגה גבוהה עושה אותו לגמרי דוגמן,פיזור הגבינות למעלה העניק לו צבע חזק וקראסט משגע

טארט בצל מקורמל וגבינות/תבנית עגולה קוטר 22 או 24

מצרכים לבצק:

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל 

1/2 כפית מלח

150 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר

3 כפות מים קרים 

למלית :

4 בצלים בינוניים

50 גר׳ חמאה 

3 ביצים גודל L

מיכל ( 250 מ״ל) שמנת מתוקה

מלח, פלפל מעט אגוז מוסקט 

חבילת גבינות קוואטרו פורמאג׳י (מוצרלה, גאודה, מנצ׳גו וגרנה פדנו)- 300 גר׳

מיכל (250 גר׳) ריקוטה של גד 5%

150 גר׳ גבינה בולגרית של גד

לקישוט- כמה עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון מערבבים קמח ומלח, מוסיפים קוביות חמאה ובפולסים קצרים מעבדים שוב לתערובת פירורית

מוסיפים מים קרים ומעבדים שוב לקבלת בצק אחיד

מוציאים את הבצק, משטחים על התבנית בעזרת הידיים, תחילה בתחתית ואז לאט לאט עולים למעלה לדפנות.

מחוררים את התחתית במזלג ומכניסים לפריזר עד שהמלית מוכנה.

מכינים מלית:

פורסים את הבצלים ומקפיצים אותם על מחבת עם חמאה, וקצת מלח, למשך 20 דקות, עם מכסה, על אש בינונית,

עד שהבצל מתקרמל ונהיה רך. מצננים מעט.

בקערה טורפים ביצים עם שמנת מתוקה, מוסיפים ריקוטה, גבינה בולגרית מפוררת, את תערובת הבצלים, קצת פלפל שחור ורבע כפית אגוז מוסקט  ומחצית מחבילת הקוואטרו פורמאג׳י של גד. מעבירים את התערובת לתבנית מעל הבצק. מפזרים מעל את יתרת תערובת הפורמאג׳י ומקשטים בעלי הבזיליקום. 

אופים כ 45 דקות עד שהבצק שחום והמלית שחומה והתייצבה מעט

הטארט מוכן כשהמלית עדיין מעט רוטטת במרכזה וזה בסדר, היא תתייצב בצינון.

  

Print Friendly, PDF & Email

28 Comments

גל מרץ 9, 2021 at 3:04 pm

היי האם ניתן לעשות בתבנית פאי או תבנית אחרת נמוכה? אני חוששת שהתנור שלי לא מספיק חזק והבלילה לא תתייצב לי

Reply
משה מרץ 9, 2021 at 5:57 pm

היי, נראה מצויין. לגבי חבילת גבינות קוואטרו, מה המשקל של החבילה. נמצא בארה״ב… אין כאן מיקס כזה אבל יכול להכין בעצמי רק רציתי לדעת כמות… תודה

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 3:12 pm

צודק שכחתי לציין , 300 גר׳

Reply
עדן מרץ 9, 2021 at 8:37 pm

היי,
בכמה מעלות לאפות?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2021 at 10:21 pm

180 מעלות

Reply
מיה גורדון מרץ 10, 2021 at 7:15 am

כמה גרם מהגבינות קשות (קוואטרו פרומאג׳י)?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 3:12 pm

300 גר׳

Reply
דורית מרץ 10, 2021 at 5:45 pm

היי קרן לא אמורים לאפות תחילה באפייה עיוורת?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2021 at 8:14 pm

אין צורך

Reply
אילנה מרץ 10, 2021 at 8:59 pm

היי…
האם ניתן להשתמש בגבינות אחרות?
קוטג, פרומעז, עמק, מוצרלה, בוגלרית…
והאם הטיגון של הבצל הוא יחד עם הקמח?
תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2021 at 8:53 am

כל גבינה שרוים, זה כל הכייף במאפי גבינות, שהכל הולך
טיגון הבצל בחמאה כמו שכתוב

Reply
מיכל מלכובסקי מרץ 19, 2021 at 3:23 pm

עשיתי יצא משולם תודה !!

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2021 at 3:25 pm

שמחה לדעת מיכל תודה

Reply
אור מרץ 22, 2021 at 3:24 pm

כמה מעלות בתנור?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 3:39 pm

160 מיד מוסיפה

Reply
אור מרץ 22, 2021 at 4:36 pm

בנוסף, כמה קמח לשים בטיגון הבצלים?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 7:44 pm

לא מוסיפים קמח לטיגון הבצל

Reply
ענת אפריל 26, 2021 at 10:13 am

תודה על מתכונים מעולים. האם אפשר להקפיא? אם כן מתי להקפיא ואיך להפשיר?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2021 at 8:17 am

להקפיא אחרי אפייה או לפני
להפשיר מספר שעות לחמם טוב ולהגיש

Reply
דליה אפריל 27, 2021 at 1:18 pm

פורסים את הבצלים ומקפיצים אותם על מחבת עם חמאה, וקמח מלח, למשך 20 דקות, עם מכסה, על אש בינונית,

את אומרת לא להוסיף קמח ואת רושמת קמח , אז כן להכניס קמח? ואם כן כמה?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2021 at 1:48 pm

המילה קמח הוכנסה בטעות ורק עכשיו ראיתי
הכוונה היתה לכתוב קצת מלח ולא קמח מלח
מקוה שעכשיו זה ברור תיקנתי גם במתכון

Reply
ענת מאי 12, 2021 at 10:45 am

נראה נפלא! לא ברור בכמה מעלות אופים.
עברתי על התגובות, לאחת ענית 180 מעלות ולשנייה 160 מעלות.
תודה וחג שמח.

Reply
יצחק יוחאי אוגוסט 9, 2021 at 2:57 pm

הי האם אפשר להשתמש בגבינה אחרת במקום ריקוטה? למשל גבינת שמנת או לבנה רגילה או טוב טעם? מה הכי כדי

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2021 at 7:02 am

אפשר כל גבינה, טוב טעם זה מעולה

Reply
ירדן מאי 20, 2022 at 4:34 pm

הי הי!
איך אפשר להפוך את הקמח לבלי גלוטן?
תוד על מתכונים אדיריםםםםם כמוך!

Reply
קרן אגם מאי 21, 2022 at 2:24 pm

כן! קמח ללג 1:1

Reply
רינת מאי 26, 2023 at 1:08 pm

הכנתי אתמול, יצא טעים, אבל לא יציב. לדעתי, חסר במתכון קמח שיתפוס את התערובת.
והצבע מלמעלה היה צהוב חום כמו של גבינה צהובה נמסה, ולא כמו שרואים בתמונה.

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 1:31 pm

המתכון ממש מדוייק אבל יש הבדלים בין ירקות תנורים ובתים של כולנו, כמו גם הגבינה…. העיקר שיצא טעים

Reply

Leave a Comment