עוד לא עברנו את פסח ואני מתכוננת כבר לשבועות,עם מתכון מושלם של טארט בצל מקורמל וגבינות כל כך טעים!
הכנתי אותו אתמול במסגרת שת״פ שלי עם תערובת ארבע הגבינות של גד,הריח בתנור הרג אותנו עד
שהטארט יצא ולא יכולנו לחכות כבר לסיים לצלם אותו כדי לטעום ממנו,הוא מושלם!יש לו טעם מתקתק של
הבצל המקורמל ויחד איתו טעמים חזקים של הגבינות ,ואני מוצאת את עצמי כבר יום וחצי מוציאה עוד
פרוסה ועוד אחת מהמקרר ומחממת לי.הוא פשוט מושלם וכל כך טעים,והאפייה שלו בתוך תבנית
עוגה גבוהה עושה אותו לגמרי דוגמן,פיזור הגבינות למעלה העניק לו צבע חזק וקראסט משגע
טארט בצל מקורמל וגבינות/תבנית עגולה קוטר 22 או 24
מצרכים לבצק:
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כפית מלח
150 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר
3 כפות מים קרים
למלית :
4 בצלים בינוניים
50 גר׳ חמאה
3 ביצים גודל L
מיכל ( 250 מ״ל) שמנת מתוקה
מלח, פלפל מעט אגוז מוסקט
חבילת גבינות קוואטרו פורמאג׳י (מוצרלה, גאודה, מנצ׳גו וגרנה פדנו)- 300 גר׳
מיכל (250 גר׳) ריקוטה של גד 5%
150 גר׳ גבינה בולגרית של גד
לקישוט- כמה עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
בקערת מעבד מזון מערבבים קמח ומלח, מוסיפים קוביות חמאה ובפולסים קצרים מעבדים שוב לתערובת פירורית
מוסיפים מים קרים ומעבדים שוב לקבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק, משטחים על התבנית בעזרת הידיים, תחילה בתחתית ואז לאט לאט עולים למעלה לדפנות.
מחוררים את התחתית במזלג ומכניסים לפריזר עד שהמלית מוכנה.
מכינים מלית:
פורסים את הבצלים ומקפיצים אותם על מחבת עם חמאה, וקצת מלח, למשך 20 דקות, עם מכסה, על אש בינונית,
עד שהבצל מתקרמל ונהיה רך. מצננים מעט.
בקערה טורפים ביצים עם שמנת מתוקה, מוסיפים ריקוטה, גבינה בולגרית מפוררת, את תערובת הבצלים, קצת פלפל שחור ורבע כפית אגוז מוסקט ומחצית מחבילת הקוואטרו פורמאג׳י של גד. מעבירים את התערובת לתבנית מעל הבצק. מפזרים מעל את יתרת תערובת הפורמאג׳י ומקשטים בעלי הבזיליקום.
אופים כ 45 דקות עד שהבצק שחום והמלית שחומה והתייצבה מעט.
הטארט מוכן כשהמלית עדיין מעט רוטטת במרכזה וזה בסדר, היא תתייצב בצינון.
28 Comments
היי האם ניתן לעשות בתבנית פאי או תבנית אחרת נמוכה? אני חוששת שהתנור שלי לא מספיק חזק והבלילה לא תתייצב לי
היי, נראה מצויין. לגבי חבילת גבינות קוואטרו, מה המשקל של החבילה. נמצא בארה״ב… אין כאן מיקס כזה אבל יכול להכין בעצמי רק רציתי לדעת כמות… תודה
צודק שכחתי לציין , 300 גר׳
היי,
בכמה מעלות לאפות?
180 מעלות
כמה גרם מהגבינות קשות (קוואטרו פרומאג׳י)?
300 גר׳
היי קרן לא אמורים לאפות תחילה באפייה עיוורת?
אין צורך
היי…
האם ניתן להשתמש בגבינות אחרות?
קוטג, פרומעז, עמק, מוצרלה, בוגלרית…
והאם הטיגון של הבצל הוא יחד עם הקמח?
תודה רבה
כל גבינה שרוים, זה כל הכייף במאפי גבינות, שהכל הולך
טיגון הבצל בחמאה כמו שכתוב
עשיתי יצא משולם תודה !!
שמחה לדעת מיכל תודה
כמה מעלות בתנור?
160 מיד מוסיפה
בנוסף, כמה קמח לשים בטיגון הבצלים?
לא מוסיפים קמח לטיגון הבצל
תודה על מתכונים מעולים. האם אפשר להקפיא? אם כן מתי להקפיא ואיך להפשיר?
להקפיא אחרי אפייה או לפני
להפשיר מספר שעות לחמם טוב ולהגיש
פורסים את הבצלים ומקפיצים אותם על מחבת עם חמאה, וקמח מלח, למשך 20 דקות, עם מכסה, על אש בינונית,
את אומרת לא להוסיף קמח ואת רושמת קמח , אז כן להכניס קמח? ואם כן כמה?
המילה קמח הוכנסה בטעות ורק עכשיו ראיתי
הכוונה היתה לכתוב קצת מלח ולא קמח מלח
מקוה שעכשיו זה ברור תיקנתי גם במתכון
נראה נפלא! לא ברור בכמה מעלות אופים.
עברתי על התגובות, לאחת ענית 180 מעלות ולשנייה 160 מעלות.
תודה וחג שמח.
הי האם אפשר להשתמש בגבינה אחרת במקום ריקוטה? למשל גבינת שמנת או לבנה רגילה או טוב טעם? מה הכי כדי
אפשר כל גבינה, טוב טעם זה מעולה
הי הי!
איך אפשר להפוך את הקמח לבלי גלוטן?
תוד על מתכונים אדיריםםםםם כמוך!
כן! קמח ללג 1:1
הכנתי אתמול, יצא טעים, אבל לא יציב. לדעתי, חסר במתכון קמח שיתפוס את התערובת.
והצבע מלמעלה היה צהוב חום כמו של גבינה צהובה נמסה, ולא כמו שרואים בתמונה.
המתכון ממש מדוייק אבל יש הבדלים בין ירקות תנורים ובתים של כולנו, כמו גם הגבינה…. העיקר שיצא טעים