לחמים ומאפיםשבועות

טארט בצק עלים תפוחי אדמה וגבינות

פברואר 12, 2025 20 Comments

ֿ

את הטארט הזה הכנסתי לספר הראשון שלי והוא מופיע גם בעונה הראשונה של התכנית שלי אבל עד היום לא היה באתר והגיע הזמן להכניס אותו

היום הכנתי צהריים זריז, ובצק עלים מצונן זה דייר קבע אצלי במקרר. נשארו לי ממשהו שהכנתי יום קודם במקרר בתוך מים קרים פרוסות של תפוחי אדמה

(אם הן יושבות במים קרים זה שומר עליהן) שלא היה להן שימוש ומצאתי להן מיד שימוש. נזכרתי בטארט הזה שאני ככ אוהבת והכנתי ממנו ארוחה זריזה

ליד סלט זה היה חלום של ארוחה. זה יכול להיות טראט לארוחת בוקר צהריים או ערב אבל מה שבטוח זה שכשתגישו אוו לשולחן הוא יגנוב את ההצגה

וייגמר יותר מהר מכל דבר אחר שתגישו. הוא ככ טעים, ככ קל להכנה, וככ יפה.

אל תשכחו להגיש אותו חם מהתנור כשהגבינות מבעבעות

לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן 

טארט בצק עלים עם תפוחי אדמה וגבינות  /תבנית תנור גדולה

מצרכים למתכון:

1 חבילה של בצק עלים מצונן

2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים נקיים חצויים לרוחב ופרוסים לפרוסות דקיקות

חופן  עלי טימין/אורגנו טריים

1/3 מיכל (80 גר׳) גבינת שמנת מכל סוג

100 גר גבינת רוקפור מפוררת

1/2 מיכל (125 גר׳) שמנת להקצפה

100 גר׳ גבינה צהובה מגורדת כמו מוצרלה או פרמזן

3 כפות שמן זית

ביצה טרופה

מלח גס

פלפל שחור

לציפוי:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים פרוסות תפוחי אדמה עם שמן זית ועלי טימין/אורגנו.מניחים בצד.

מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

ֿ משטחים את בצק העלים על ניר אפייה

בעזרת סכין חורצים ( שימו לב לא לחתוך עד הסוף) מסגרת ברוחב 2 ס"מ סביב הבצק,

מעין מסגרת פנימית.

בקערה מערבבים גבינת שמנת, רוקפור ושמנת מתוקה

בעזרת כף מורחים את תערובת הגבינות על פני החלק הפנימי של הבצק,

מסדרים מעל באופן חופף תפוחי אדמה, מתבלים במלח גס ופלפל גרוס ובוזקים שמן זית.

מקשטים בגבינת צהובה

מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה.

אופים בתנור כ 30 דק׳ עד שהטארט מזהיב.

מגישים חם

20 Comments

מירי פברואר 13, 2025 at 11:00 am

וואוו!! ממש כך .
אני עובדת על זה ממש .

Reply
Sagit פברואר 13, 2025 at 11:04 am

היי, מה גודל התבנית? ובנוסף, כתוב לשטח את בצק העלים על נייר אפייה בתבנית וחלרוץ מסגרת פנימית מסביב. אבל איך יוצרים את המסגרת העבה המעוגלת והגבוהה מסביב? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2025 at 9:07 am

המסגרת נוצרת ע״י חריצה בדיוק כפי שציינתי, ואז היא מתרוממת באפייה גבוהה יותר מהחלק הפנימי של הטארט

Reply
אסתי מרץ 5, 2025 at 12:55 pm

הי תערובת הגבינות רק מסביב?

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2025 at 12:24 pm

על כל הבסיס פרט לשוליים

Reply
אלה פברואר 13, 2025 at 11:49 am

מה אפשר במקום רוקפור שלא אוהבים?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2025 at 9:06 am

פטה/בולגרית וגם בלי זה יהיה עדיין טעים

Reply
סקרנית פברואר 14, 2025 at 7:06 am

הצעה לתחליף מתאים לרוקפור?

Reply
ויקי פברואר 16, 2025 at 6:14 pm

מה המשקל של חבילת בצק עלים? יש סוגים שונים של 750 גר וקילו וחצי? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2025 at 4:45 am

בצק מצונן הוא דק יותר מבצק מהקפואים ושוקל בין 250-300 גר

Reply
מירי פברואר 21, 2025 at 8:14 am

היי קרן,
נראה מעולה ממש
יש אפשרות להכין מראש ולהקפיא?
פשוט יש לי ארוע שרוצה להתכונן מראש…

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2025 at 5:19 pm

כן בטח

Reply
לילי פברואר 18, 2025 at 11:37 am

הבצק עלים לא יוצא רטוב?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2025 at 4:39 am

לא

Reply
ניצן אילנה פברואר 21, 2025 at 3:56 pm

נשמע נפלא. במה להחליף שמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2025 at 5:18 pm

כל גבינה אחרת שאוהבים למרוח כמו ריקוטה, עיזים, גבינת שמנת

Reply
אביב פברואר 21, 2025 at 8:10 pm

קרן, תודה על המתכונים. אוהבת להכין אותם. חוץ מזה, אני ממש אוהבת לצפות בך מבשלת. ואת גם מאוד יפ

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2025 at 4:49 pm

תודה אביב

Reply
חני פברואר 25, 2025 at 1:58 pm

האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטה ?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2025 at 8:30 am

בטח

Reply

Leave a Comment