סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
פברואר 12, 2025 | 21 תגובות
ֿ
את הטארט הזה הכנסתי לספר הראשון שלי והוא מופיע גם בעונה הראשונה של התכנית שלי אבל עד היום לא היה באתר והגיע הזמן להכניס אותו
היום הכנתי צהריים זריז, ובצק עלים מצונן זה דייר קבע אצלי במקרר. נשארו לי ממשהו שהכנתי יום קודם במקרר בתוך מים קרים פרוסות של תפוחי אדמה
(אם הן יושבות במים קרים זה שומר עליהן) שלא היה להן שימוש ומצאתי להן מיד שימוש. נזכרתי בטארט הזה שאני ככ אוהבת והכנתי ממנו ארוחה זריזה
ליד סלט זה היה חלום של ארוחה. זה יכול להיות טראט לארוחת בוקר צהריים או ערב אבל מה שבטוח זה שכשתגישו אוו לשולחן הוא יגנוב את ההצגה
וייגמר יותר מהר מכל דבר אחר שתגישו. הוא ככ טעים, ככ קל להכנה, וככ יפה.
אל תשכחו להגיש אותו חם מהתנור כשהגבינות מבעבעות
מצרכים למתכון:
1 חבילה של בצק עלים מצונן
2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים נקיים חצויים לרוחב ופרוסים לפרוסות דקיקות
חופן עלי טימין/אורגנו טריים
1/3 מיכל (80 גר׳) גבינת שמנת מכל סוג
100 גר גבינת רוקפור מפוררת
1/2 מיכל (125 גר׳) שמנת להקצפה
100 גר׳ גבינה צהובה מגורדת כמו מוצרלה או פרמזן
3 כפות שמן זית
ביצה טרופה
מלח גס
פלפל שחור
לציפוי:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים פרוסות תפוחי אדמה עם שמן זית ועלי טימין/אורגנו.מניחים בצד.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
ֿ משטחים את בצק העלים על ניר אפייה
בעזרת סכין חורצים ( שימו לב לא לחתוך עד הסוף) מסגרת ברוחב 2 ס"מ סביב הבצק,
מעין מסגרת פנימית.
בקערה מערבבים גבינת שמנת, רוקפור ושמנת מתוקה
בעזרת כף מורחים את תערובת הגבינות על פני החלק הפנימי של הבצק,
מסדרים מעל באופן חופף תפוחי אדמה, מתבלים במלח גס ופלפל גרוס ובוזקים שמן זית.
מקשטים בגבינת צהובה
מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה.
אופים בתנור כ 30 דק׳ עד שהטארט מזהיב.
מגישים חם
TAG בצק עלים, טארט בצק עלים עם תפוחי אדמה וגבינות, טארט גבינות, טארט מלוח, מאפה בצק עלים, מאפה מלוח
היי, מה גודל התבנית? ובנוסף, כתוב לשטח את בצק העלים על נייר אפייה בתבנית וחלרוץ מסגרת פנימית מסביב. אבל איך יוצרים את המסגרת העבה המעוגלת והגבוהה מסביב? תודה
המסגרת נוצרת ע״י חריצה בדיוק כפי שציינתי, ואז היא מתרוממת באפייה גבוהה יותר מהחלק הפנימי של הטארט
הי תערובת הגבינות רק מסביב?
על כל הבסיס פרט לשוליים
מה אפשר במקום רוקפור שלא אוהבים?
פטה/בולגרית וגם בלי זה יהיה עדיין טעים
הצעה לתחליף מתאים לרוקפור?
מה המשקל של חבילת בצק עלים? יש סוגים שונים של 750 גר וקילו וחצי? תודה
בצק מצונן הוא דק יותר מבצק מהקפואים ושוקל בין 250-300 גר
היי קרן, נראה מעולה ממש יש אפשרות להכין מראש ולהקפיא? פשוט יש לי ארוע שרוצה להתכונן מראש…
הבצק עלים לא יוצא רטוב?
לא
נשמע נפלא. במה להחליף שמנת מתוקה?
כל גבינה אחרת שאוהבים למרוח כמו ריקוטה, עיזים, גבינת שמנת
קרן, תודה על המתכונים. אוהבת להכין אותם. חוץ מזה, אני ממש אוהבת לצפות בך מבשלת. ואת גם מאוד יפ
תודה אביב
האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטה ?
בטח
קרן יקרה מה הכוונה ב- "בצק מצונן"? בצק פילאס תורכי של מעדנות טוב?
מירי
פברואר 13, 2025 בשעה 11:00
וואוו!! ממש כך . אני עובדת על זה ממש .