לאחרונה אני כל כך עסוקה, ובימים מסויימים אין לי זמן אפילו להכין ארוחת ערב לילדים כמו שצריך,
אז אני מחפשת פתרונות קלים ויצירתיים להכין להם ארוחת ערב קלילה שתהיה קצת יותר מושקעת מחביתה
וגבינה לבנה, ואני נעזרת לאחרונה בבצקים מוכנים, כמו בצק עלים, פילו או פילאס, אני מפשירה אותם במקרר,
ואחרי שישבו שם לפחות לילה אני יודעת שאני חייבת להכין מהם משהו,
וזה כייף גדול כי רק צריך לרפד תבנית בבצק, ולשחק עם המילוי ויש ארוחה או קינוח בכלום עבודה,
ואז אני מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי שהצלחתי למרות מגבלת הזמן שלי להכין ארוחה ולא למשל להזמין
שוב פיצה או לשמוע את הילדים אומרים לי שלא בא להם שוב חביתה:-)
את הטארט הפשוט והטעים הזה, הכינה חמותי לארוחת ערב באחד מהימים בקיץ האחרון בו התארחנו
אצלה באחוזה המשפחתית בצרפת (הפוסט המלא כאן ) ומעבר לזה שהוא ממש קל להכנה, הילדים טרפו אותו.
וכשהילדים שלי טורפים משהו שהם לא רגילים או שחדש להם, מבחינתי זו חגיגה גדולה.
העליתי תמונה של הטארט לסטורי וקיבלתי המון בקשות למתכון ובצדק, מדובר במאפה כל כך קל להכנה
שדורש מעט מאוד מצרכים ולוקח 5 דקות להכין אותו ולהכניס לתנור.
מאז שחזרנו לארץ הספקתי להכין אותו כבר כמה וכמה פעמים והוא תמיד נטרף.
הוא מושלם לארוחת ערב קלילה, או לשולחן בראנץ בשבת, וילדים מטורפים עליו.
לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן
טארט גבינות מלוח מבצק עלים/תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס״מ או כל תבנית עגולה או מלבנית בינונית
מצרכים למתכון:
1 חבילה בצק עלים (600 גר) מופשר או חבלה בצק עלים מצונן
5 ביצים גודל L
300 גר גבינה צהובה מגורדת אני ערבבתי גרנה פדנו ומוצרלה
100 גר' גבינת פטה מפוררת (אפשר להמיר ב 100 גר' ריקוטה)
מיכל שמנת להקצפה 32% או 38%
כפית שטוחה מלח דק
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות
בקערה מערבבים ביצים, גבינות ושמנת ומלח לתערובת אחידה
על משטח מעט מקומח מרדדים את בצק העלים, ובודקים שהוא בקוטר התבנית אם הבצק שלכם מצונן אין צורך לרדד אלא להניח ישירות על התבנית
(פשוט מניחים את התבנית על הבצק ורואים שהיא יושבת באמצע)
מעבירים את הבצק מעל התבנית ומשאירים את השוליים המיותרים
מהדקים את הבצק לתבנית,
מעבירים את מלית הגבינות מעל הבצק, ואופים כ 30-35 דקות עד שהטארט מזהיב
זהו! פשוט ומהיר
בתיאבון:-)
**את הטארט אוכלים חם, הוא במיטבו ביום ההכנה, אך ניתן לאחסן אותו במקרר ולחמם לפני הגשה עד כשלושה ימים
21 Comments
תודה על כל המתכונים הטעימים.
שנה טובה ומבורכת
לינדה
בטעות קניתי בצק פריך, אפשרי?
נראה לי שכן
אני תמיד מכינה עם בצק פריך וגם יוצא מצויין… תנסי.
אני אנסה עם בצק עלים, קרן שיכנעה בתמונות.
תהני ממנו!
הי קרן, חבילת בצק עלים, יש 600 גרם ויש 1 ק"ג, למה אתת מתכוונת
600 גר׳
היי האם אפשר להוסיף תרד למלית? ממליצה?
בטח
הכנתי עם בצק פריך מלוח. מעדן! תודה, קרן
בא לי כבר הרבה זמן להכין מאפה שהוא כמו עוגת גבינה, אבל מלוח. עם תחתית בצק פריך, ממש כמו עוגת גבינה, ו-500 ג גבינ"ל 9% וכמובן ביצים. נראה לך שילך, בתוספת הגבינות המלוחות שאת משתמשת בהן כאן?
בטח, זה נקרא פשטידה 🙂 או פאי
שלום קרן.
האם יש תחליף לשמנת מתוקה?
תודה
גדולה מהחיים
היי קרן
האם ניתן להשתמש בבצק פילו ואם כן
אשמח להסבר
תודה
זה אפשריֿ, אבל אני חושבת שבוודאות הטארט הזה טעים יותר בבצק עלים
אם את משתמשת בפילו יש לשמן 5-7 דפים כל אחד בנפרד ולהניח אחד על השני לפני שמעבירים פנימה את המלית
אפשר גם לסגור מלמעלה עם עוד שניים שלושה עלי פילו משומנים
הכנתי לפי ההוראות, בצק עלים 600 גרם, תבנית 26. נשאר לי המון עודפי בצק בצדדים שבדקתי על התבנית, וכשזה היה מוכן המאםה נשאר נמוך יחסית והיה רווח גדול של בצק, לא נראה בכלל כמו בתמונות, מה עשיתי לא נכון?
תודה רבה על התשובה המהירה
ותודה בעיקר על מתכונים מדהימים אין עליך את אלופה
תודה אורית
היי קרן, אפשר להשתמש בבצק פילאס?
בטח