לחמים ומאפים

טארט גבינות מלוח מבצק עלים

ספטמבר 23, 2019 1 Comment

לאחרונה אני כל כך עסוקה, ובימים מסויימים אין לי זמן אפילו להכין ארוחת ערב לילדים כמו שצריך,

אז אני מחפשת פתרונות קלים ויצירתיים להכין להם ארוחת ערב קלילה שתהיה קצת יותר מושקעת מחביתה

וגבינה לבנה, ואני נעזרת לאחרונה בבצקים מוכנים, כמו בצק עלים, פילו או פילאס, אני מפשירה אותם במקרר,

ואחרי שישבו  שם לפחות לילה אני יודעת שאני חייבת להכין מהם משהו,

וזה כייף גדול כי רק צריך לרפד תבנית בבצק, ולשחק עם  המילוי ויש ארוחה או קינוח בכלום עבודה,

ואז אני מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמי שהצלחתי למרות מגבלת הזמן שלי להכין ארוחה ולא למשל להזמין

שוב פיצה או לשמוע את הילדים אומרים לי שלא בא להם שוב חביתה:-)

את הטארט הפשוט והטעים הזה, הכינה חמותי לארוחת ערב באחד מהימים בקיץ האחרון בו התארחנו

אצלה באחוזה המשפחתית בצרפת (הפוסט המלא כאן ) ומעבר לזה שהוא ממש קל להכנה, הילדים טרפו אותו.

וכשהילדים שלי טורפים משהו שהם לא רגילים או שחדש להם, מבחינתי זו חגיגה גדולה.

העליתי תמונה של הטארט לסטורי וקיבלתי המון בקשות למתכון ובצדק, מדובר במאפה כל כך קל להכנה

שדורש מעט מאוד מצרכים ולוקח 5 דקות להכין אותו ולהכניס לתנור.

מאז שחזרנו לארץ הספקתי להכין אותו כבר כמה וכמה פעמים והוא תמיד נטרף.

הוא מושלם לארוחת ערב קלילה, או לשולחן בראנץ בשבת, וילדים מטורפים עליו.

בשיתוף מחלבות גד

טארט גבינות מלוי מבצק עלים

טארט גבינות מלוח מבצק עלים/תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס״מ

מצרכים למתכון:

1 חבילה בצק עלים מופשר

5 ביצים גודל L

חבילה של קוואטרו פורמטג׳י של גד

100 גר׳ גבינת פטה מפוררת (אפשר להמיר ב 100 גר׳ ריקוטה)

מיכל שמנת מתוקה 32% או 38%

מלח לפי הצורך

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות

בקערה מערבבים ביצים, גבינות שמנת מתוקה ומעט מלח לתערובת אחידה

על משטח מעט מקומח מרדדים את בצק העלים, ובודקים שהוא בקוטר התבנית

(פשוט מניחים את התבנית על הבצק ורואים שהיא יושבת באמצע)

מעבירים את הבצק מעל התבנית, ומסירים שוליים מיותרים בעזרת סכין (לא לזרוק, נשתמש בהם אחכ)

מהדקים את הבצק לתבנית, חותכים רצועות משאריות הבצק שנותרו לנו ומדביקים אותם לכל קוטר

השוליים של התבנית, כך שנוצרים שוליים בולטים (אפשר לראות בתמונה)

מעבירים את מלית הגבינות מעל הבצק, ואופים כ 30-35 דקות עד שהטארט מזהיב

זהו! פשוט ומהיר

בתיאבון:-)

**במקום תערובת הגבינות של גד אפשר:

150 גר׳ גבינה צהובה מגורדת (פקורינו, קשקבל, פרמז׳ן או צהובה פשוטה) ו100 גר׳ גבינת פטה מגורדת

**את הטארט אוכלים חם, הוא במיטבו ביום ההכנה, אך ניתן לאחסן אותו במקרר ולחמם לפני הגשה עד כשלושה ימים

טארט גבינות מלוח מבצק עלים

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

לינדה ספטמבר 24, 2019 at 8:28 am

תודה על כל המתכונים הטעימים.
שנה טובה ומבורכת
לינדה

Reply

Leave a Comment