כבר סיפרתי לכם בעבר שאבא שלי שף, ושגדלתי על אוכל טעים! יש המון דברים שהוא היה מכין לנו באופן קבוע,
ואחד מהם זה טארט טאטן תפוחים מבצק פריך. אני זוכרת שהייתי מטורפת על זה, חם חם עם כדור גלידה בצד,
וכבר שנים שאני מתכננת להעלות לבלוג מתכון לטאטן, והנה הגיע ההזדמנות שלי, לקראת שת״פ עם מעדנות.
בחרתי להכין לחג טאטן אגסים, ולהפוך את ההכנה שלו לממש קלה ע״י שימוש בבצק עלים מוכן.
זה כבר מתכון שני שאני מעלה החודש לעוגה הפוכה, ורק מי שיצא לו כבר להפוך כל סוג של סיר או מחבת יכול להבין למה אני מתכוונת
כשאני אומרת שזה סיפוק ענק! מה שמתגלה כשהופכים את הטארט יוציא מכם קריאות וואו, ויגרום לכם להרגיש אלופי העולם.
אז הבצק מוכן, את האגסים והקרמל מכינים בקלות, מרכיבים הכל ואופים ויש לכם קינוח מעלף לחג ובכלל.
טארט טאטן אגסים בדבש מהיר הכנה/מחבת או תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ
מצרכים למתכון:
1 אריזה בצק עלים חמאה של מעדנות שהופשרה במקרר
לאגסים:
5 אגסים גדולים קלופים, חצויים ונקיים מליבה וצ'ופציקים
1/2 כפית מחית וניל איכותית או תוכן מקל וניל
2 כפות דבש
4 כפות מים
מיץ מלימון שלם
לקרמל:
כוס (200 גר')סוכר לבן
4 כפות מים
70 גר' חמאה קרה
אופן ההכנה:
לאגסים :
בקערה מניחים את חצאי האגסים, מוסיפים להם וניל, מיץ לימון, דבש ומים,
ומערבבים קצת עם הידיים שהלימון יכסה ויעטוף את כל האגסים.
מניחים בצד.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
במחבת עם ידית חסינת חום או בסיר קטן, ממיסים מים וסוכר, תוך כדי ערבוב על להבה בינונית, עד שהתערובת מבעבעת.
מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת מקבל צבע חום בהיר.
אם בישלתם את הקרמל בסיר, זה הזמן להעביר אותו לתבנית נמוכה (לא מתפרקת, אחרת הכל ינזל מהחיבורים)
אם בישלתם במחבת עם ידיות חסינות חום, משאירים את הקרמל במחבת.
מסדרים את האגסים אחד צמוד לשני במחבת או בתבנית על הקרמל, כשהחלק החתוך שלהם כלפי מעלה,
משתדלים למלא את כל התבנית. מוציאים את הצבק העלים מהמקרר, פותחים אותו, ומרדדים מעט ,
הופכים אותו עם הניילון שצמוד אליו על גבי התבנית או המחבת, וגוזרים שוליים מיותרים,
קחו בחשבון שחייבים להשאיר 3-4 ס״מ בכל צד, כלומר הבצק צריך להיות גדול יותר מקוטר התבנית.
מסירים את הניילון מבצק העלים, ותוחבים את הקצוות שלו פנימה לתוך התבנית צמוד לשוליים, כך שבעצם לא רואים כלל
את האגסים אלא רק בצק.
מכיניסים לתנור ואופים 40-45 עד שהבצק ממש זהוב, מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לטארט לעמוד 5 דקות.
מצמידים צלחת הגשה גדולה מקוטר התבנית שלכם לתבנית, ובזהירות רבה הופכים בזריזות את הטארט.
עכשיו האגסים למעלה ואפשר לאכול 🙂
מגישים חם עם גלידת וניל בצד.
הטארט נשמר עטוף היטב במקרר עד 4 ימים, מומלץ לחמם לפני הגשה
**במקום אגסים אפשר להשתמש בתפוחים, משמשים, או שזיפים.
15 Comments
הי קרן
נראה אליפות…שאלה לי: אם לא אוהבים עוגות ממש ממש מתוקות יש אפשרות להפחית את כמות הסוכר בקרמל או שזה לא יעבוד?
תודה!
תודה רוית
אפשר להפחית 1/4 כוס סוכר
לא הייתי מפחיתה יותר מזה כי אז באמת זה יהרוס את הקרמל
בהצלחה ושנה טובה
אם המחבת היא התבנית שנכנסת לתנור, האם שולי הבצק צריכים לעטוף אותה מבחוץ?
לא הבנתי את עניין התחיבה של השוליים פנימה.
לא מבחוץ, את מניחה את הבצק מעל התבנית, ותוחבת את הקצוות שלו בין האגסים למחבת מבפנים
תודה קרן, שנה טובה!
היי קרן
יש אפשרות לקבל את המתכון המקורי של אבא שלך טארט תפוחים מבצק פריך?
אני חייבת להשיג אותו צודקת
היי קרן, מה שלומך?
אפשר עם תפוחים במקום אגסים?
וודאי!
היי קרן תודה על המתכונים המעולים!
המתכון הזה יכול לעבוד גם עם בצק פריך?
תודה ❤️
בטח
היי(:
למה בעצם צריך את הדבש באגסים?
טעם וצבע,אפשר להבמיר בסוכר חום אם אין
היי! נראה מדהים. הכנתי כבר את הגרסה עם התפוחים מהספר ויצא מושלם.
נראה לך אפשרי לעשות טארט כזה עם שסק?
תודה!
מניחה שכן לא ניסיתי אף פעם שסק בעוגה