חגיםלחמים ומאפיםפאי וטארטשבועות

טארט עגבניות שרי פסטו וגבינות

יולי 9, 2017 31 Comments

 

זה לא יהיה המתכון המלוח הראשון בבלוג שלי, אבל זה תמיד מרגיש לי מוזר להעלות מתכונים מלוחים,

למרות שאני אוהבת בצק מלוח בדיוק כמו שאני אוהבת בצק מתוק.

פעם בשבוע אנחנו מנויים על קבלת ארגז ירקות אורגני שמגיע במשלוח בתחילת השבוע.

ולמרות שאני יכולה להיכנס בכל שבוע דרך המחשב לתוכן הארגז ולעשות בו שינויים,

לרוב אני נמנעת מזה, כדי שתהיה לי סיבה להמשיך ולקרוא לארגז ״ארגז ההפתעות״

אני תמיד מתרגשת מרגע הגעתו עד לרגע בו אני פותחת ומציצה פנימה לראות את התכולה שלו.

לרוב יש בו לא מעט ירקות שלא הייתי קונה באופן עצמאי, וכך אני גם נחשפת לירקות שונים

וגם לומדת מה מבשלים איתם:-).

לצערי אצלי בבית הילדים לא אוכלים ירקות באופן קבוע, אלא לעיתים נדירות.

כך שרוב הארגז מיועד רק למבוגרים בינינו, וכיון שאני מבשלת יותר לילדים בבית,

היה שלב בחיים שפשוט הפסקתי לקנות הרבה ירקות הביתה.

לכן הארגז הזה מבחינתי הוא הצלה, ובכל שבוע אני מכינה ממנו דברים נהדרים שלא היתי קונה בסופר

או אצל הירקן.

לרוב, הארגז מגיע עמוס בכמה סוגים של עגבניות שרי, שאני אוכלת אותם בערך כמו גרעינים.

בכל אופן, השבוע הגיע ארגז מפוצץ עגבניות שרי בכמה צבעים,

והוא הגיע בדיוק בזמן לשת״פ שלי עם גבינות פיראוס.

הטארט הבא, טארט קייצי, עם שמש של צבעים, פתרון מצויין לארוחת ערב קלילה.

הוא משלב בצק פילאס (אוהבת במיוחד) עם ממרח פסטו שמכינים בצ'יק,גבינות,

ועגבניות שרי שמקפיצים בזריזות בשמן זית.

אז מלבד היותו יפיפיה, אוכלים אותו חם חם מהתנור והוא נורא טעים.

טארט עגבניות שרי פסטו וגבינות/ כמות ל 2 טארטים

 

מצרכים למתכון:

חבילה בצק פילאס, מופשרת במקרר

למלית:

1 קופסא גבינה בולגרית מעודנת 16% של פיראוס

100 גר' גבינת קשקבל מגורדת

רבע כוס ממרח פסטו (מכינים בקלות לבד ואפשר גם קנוי)

קופסא גדולה ( בערך 4-5 כוסות) של עגבניות שרי בכל הצבעים, שטופות וחצויות

2שיני שום פרוסות

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל לתיבול

לעיטור:

3-4 עלי בזיליקום טריים

לממרח פסטו:

צרור גדול עלי בזיליקום

רבע כוס שמן זית

מלח

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

מתחילים בפסטו:

במעבד המזון עם להב פלדה טוחנים עלי בזיליקום עם שמן זית, ומלח

עד לקבלת המרקם הרצוי לממרח.

ממשיכים עם העגבניות:

במחבת גדולה על אש בינונית גבוהה, מחממים מעט שמן זית,

מוסיפים את העגבניות ופרוסות השום ומקפיצים 3-4 דק'

מוסיפים את שיני השום, מלח ופלפל ומקפיצים כ 2 דק' נוספות.

מורידים מהאש ומניחים בצד.

מחממים תנור ל 200 מעלות.

בקערה מערבבים גבינה בולגרית (היא ממש רכה ונעימה)

עם גבינת קשקבל וממרח הפסטו.

פורסים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים לשני מלבנים שווים.

מעבירים כל מלבן בצק לתבנית בגודל מתאים, על גבי נייר אפיה.

מורחים על פני הבצק מחצית ממרח הגבינות ומשאירים שוליים נקיים

מפזרים בנדיבות מעל מחצית מכמות העגבניות.

סוגרים את הבצק מארבעת צדדיו כך:

מורחים בביצה טרופה היטב, ואופים כ 35-40 דק' עד שהמאפה מקבל צבע שחום עמוק.

מגישים חם חם.

-אפשר לוותר על הפסטו אם אין לכם ופשוט לערבב את הגבינות עם עלי בזיליקום/אורגנו/זעתר טריים

-אפשר להמיר גבינות בכל גבינה אחרת שיש לכם במקרר, הטארט יקבל כל שילוב גבינות באהבה

-את העגבניות כמובן אפשר להמיר בכל סוג ירק אחר שאתם אוהבים ועבר בישול/הקפצה מוקדמת

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

31 Comments

דור משה יולי 10, 2017 at 11:14 pm

מהמם! הצילומים שלך פשוט מעולים!

Reply
קרן אגם יולי 11, 2017 at 7:44 am

איזה מתוק אתה תודה

Reply
חגית ספטמבר 17, 2021 at 3:59 am

הי,
מתה על המתכונים שלך (ועליך)!
האם אפשר להחליף את בצק הפילאס בבצק פריך?

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2021 at 7:05 am

תודה כן אפשר
זמן אפייה כמובן מתקצר

Reply
אלה יולי 11, 2017 at 11:44 am

בהחלט מהממים.

Reply
אולגה יולי 30, 2020 at 10:54 pm

שלום. יש אפשרות לעשות את הבסיס מבצק שמרים ולסדר אותו באותה צורה?
תודה מראש.

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 12:08 am

כן אין בעיה

Reply
Guy the man יולי 14, 2017 at 3:11 pm

איזה טעים זנ נראה !!@!@@@!

Reply
קרן אגם יולי 16, 2017 at 9:19 am

תודה!

Reply
איריס יולי 25, 2017 at 3:52 pm

הכנתי לחנוכת הבית שלי, יצא מהמם, נשאב, לא נשאר ממנו פרור!

Reply
קרן אגם יולי 26, 2017 at 12:22 am

איזה כייף לשמוע, מזל טוב לחנוכת הבית החדש!

Reply
יערה ברום אוקטובר 17, 2017 at 4:36 pm

היי קרן
הכנתי ויצא מהמם, קיבל הרבה מחמאות, כמו בכל המתכונים שלך!
מאוד אוהבת את האתר וממליצה עליו בחום לכל השואלים
יערה

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2017 at 4:41 pm

תודה יערה זה משמח מאוד!

Reply
ניב נובמבר 3, 2017 at 3:10 pm

הי קרן,
אתר יפה, צילומים מצוינים ומתכונים מעניינים.
אני חושב שיש מאפים, כמו במקרה הזה, שממש מתחננים לאש של טבון.
ממליץ לך להצטייד באחד, ואם את צריכה עזרה אשמח לעזור לך.
ניב

Reply
קרן אגם נובמבר 8, 2017 at 10:19 am

אם הטאבון מגיע עם וילה בכפר אני אשמח 🙂

Reply
Smadar אפריל 15, 2018 at 1:39 pm

היי קרן
הטם ניתן לעשות עם בצק פילו?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2018 at 5:43 pm

הי סמדר, בהחלט אפשר עם עלי פילו, הייתי מניחה כמה עלים כמובן ולא אחד בודד, ומברישה כל עלה בחמאה/שמן זית לפני ששמה עליו עלה נוסף.
בהצלחה

Reply
שלומית מאי 16, 2018 at 10:21 am

היי, האם אפשר להכין פרווה? (יש טבעונים בסעודה) תודה. נראה מהמם!

Reply
קרן אגם מאי 16, 2018 at 10:41 am

אפשר לוותר על הגבינות ולהסתפק בממרח פסטו

Reply
ETI BEHAR יוני 3, 2019 at 12:28 pm

הי קרן,
נראה מעולה, שתי שאלות אלייך:
1. מה ההבדל בין בצק פילו לבצק פילאס?
2. עד כמה שאני יודעת להכנת רוטב פסטו צריך גם צנוברים וגבינת פרמז'ן. מה את אומרת?!
תודה מראש על ההתייחסות
אתי

Reply
קרן אגם יוני 3, 2019 at 12:56 pm

הפילאס מזכיר יותר בצק עלים, והוא מכיל שומן כמו בצק עלים, הוא מגיע קפוא ועובדים איתו כבצק שלם
דפי פילו דקים ושבירים יותר ואינם מכילים שומן, עובדים איתם אחד אחד .
לגבי הפסטו, זו לגמרי בחירה שלך, אפשר להשתמש בכל סוג וזה ייצא טעים

Reply
קרן אוקטובר 13, 2019 at 5:34 am

אוהבת את המראה ונראה לי שבטים זה יבוא בומבה! אפשר גם בלי גבינות ? מה יכולה להיות האופציה למתכון לא חלבי ? ) בגדול אני מאוהבת במתכונים חלבים, פשוט יש לי אורחים ששומרים ( צריך לכבד)…

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2019 at 1:42 pm

בטח! פסטו וירקות מעל זה פצצה

Reply
שרון ספטמבר 5, 2020 at 8:39 pm

היי,
אפשר עם בצק עלים?
אני חדשה פה…
הצילומים שלך מעולים וממש מגרים !!

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2020 at 9:21 pm

ברור שאפשר!

Reply
נטע מאי 25, 2020 at 9:28 pm

הכנו היום על בצק עלים, בלי פסטו (כי לא היה) אבל התוצאה עדיין הייתה מושלמת!
ארוחת ערב נפלאה
תודה לך (:

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 7:21 am

מהמם תודה

Reply
עודד מאי 14, 2021 at 7:39 pm

היי קרן וכמעט שבת שלום!

סיימתי בדיוק להכין את הבורקס מים ה מ ע ו ל ה! ארוחה לגדולים ולקטנים ביחד.

קצת אחרי, נתקלתי במקרה במתכון הזה שנראה מעולה וחשבתי אם אפשר להשתמש בבצק מהבורקס פיצה למתכון הזה (כי אין פילאס או עלים…). מה דעתך?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 8:46 am

על איזה בורקס פיצה אתה מדבר לא הבנתי

Reply
עודד מאי 15, 2021 at 9:23 am

התבלבלתי, סליחה. התכוונתי לשלב בין הבצק של הבורקס מים מזויף (
https://kerenagam.co.il/בורקס-מים-מזוייף-עם-גבינות/) למתכון שמופיע כאן.

Reply
הילה אלון אוקטובר 21, 2021 at 11:57 am

יצא פשוט מעולה!!

Reply

Leave a Comment