בפוסט האחרון שלי על המלצות לפריס עם המתגרים סיפרתי לכם שנכנסתי עם המתבגרת לפטיסרי אנונימי
ברחוב ראשי וקנינו לנו פרוסה אחת של טארט פלאן שהיה אלוהי, הוא היה כל כך טעים שהמתבגרת נתנה
לתת לי לטעום רק ביס אחד ולא הסכימה לחלוק יותר. רציתי לחזור אחורה ולקנות לי אחד שלם לעצמי
אבל ידעתי שאתחרט על זה אחכ, ופשוט נשארתי עם טעם של עוד,
ומהרגע שחזרנו לארץ אני מתכננת להכין טארט פלאן צרפתי.
לשף הלבן יצא מוצר חדש שנקרא שמנת להקצפת קרם וניל, ולקראת פרויקט בשיתוף השף הלבן
החלטתי להכין את הטארט שאני חולמת עליו בלילות, עם שמנת הוניל שלהם.
הטארט מבצק פריך, עם מלית פלאן או קרם קרמל כמו שקראו לזה בארץ במסעדות בשנות השמונים,
רק הרבה הרבה יותר טעים. אני זוכרת שהיינו קטנים אמא שלי היתה קונה שקיות אדומות קטנות עם אבקת
פלאן ואנחנו היינו רק מוסיפים לזה סוכר וחלב חם, מוזגים לקערות קטנות ומצננים,
כל כך אהבתי את זה שלא הצלחתי הרבה פעמים להתאפק והייתי פשוט שותה את זה חם
לפני שזה היה מגיע בכלל למקרר:-)
אז הכנתי את הטארט, הריח בבית היה ריח מטורף של וניל והיה לי ממש קשה להתאפק,
ציננתי אותו, ומיד אחרי הצילומים אכלתי פרוסה,מיי גוד!!! טעים למות, ושלחתי למתבגרת תמונה
וכתבתי לה שזה הדבר הכי טעים בעולם אחרי במבה,
והיא מצידה כתבה לי לא לגעת בזה יותר ושלא אעיז אפילו להציע כהרגלי לאחד השכנים.
מדובר באמת באמת באחד הטארטים הטעימים שיצא לי להכין. השימוש בשמנת להכנת קרם וניל גאוני,
ואני חייבת לשתף אתכם שפתחתי את האריזה של השמנת, וטעמתי מעט כדי להבין כמה זה מתוק,
זה היה ככ טעים שהמשכתי פשוט לשתות את זה, שיא החזירות.
(בסוף הפוסט למטה תמצאו אופציה להכנת הטארט ללא שמנת וניל)
טארט פלאן וניל /תבנית מתפרקת בקוטר 22 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק הפריך :
2 כוסות (280 גר') קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
120 גר' (כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
130 גר' חמאה קרה
1 ביצה גודל L (קרה מהמקרר)
לפלאן וניל:
500 מ״ל חלב 3% שומן
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
1 שמנת להקצפה קרם וניל של השף הלבן (250 מ״ל) (בסוף הפוסט למטה אופציה להמרה של המוצר)
150 מ״ל שמנת להקצפה רגילה 38%
6 חלמונים מביצים גודל L
60 גר' (6 כפות) קורנפלור
80 גר' חמאה
לעיטור:
מעט אבקת סוכר
אופן ההנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח אבקת אפייה ואבקת סוכר
תוך כדי פעולה מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורי בצק
מוסיפים את הביצה, וממשיכים לעבד עד שנוצר כדור בצק.
עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכינים לקירור לשעה.
משמנים תבנית אפייה, ועל משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר תחתית התבנית
מניחים את עיגול הבצק בתוך התבנית ומהדקים. את שאריות הבצק מרדדים שוב למלבן, וחותכים ממנו
רצועות בצק ארוכות ברוחב שולי התבנית, לוקחים רצועה אחת ומדביקים לאורך דפנות התבנית,
וחוזרים על הפעולה עם רצועה נוספת עד שדפנות התבנית מכוסות ברצועות בצק.
מהדקים את הרצועות כך שהן יהיו למטה בתוך התבנית מחוברות היטב לעיגול הבצק האמצעי.
(אם כל זה מסובך לכם מדי, אתם יכולים לרדד עיגול גדול מקוטר התבנית, להניח בתבנית ולהדק היטב למטה
ובשולי התבנית)
מכניסים את התבנית למקרר לצינון.
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומכינים את הפלאן:
בסיר קטן על אש בינונית גבוהה מחממים חלב וחצי מכמות הסוכר, מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש.
בקערה בינונית טורפים חלמונים, את יתרת כמות הסוכר, וקורנפלור, עד לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה.
מעבירים את החלמונים לסיר החלב ומגבירים שוב את האש, מערבבים היטב בתנועות נמרצות,
עד לקבלת מרקם סמיך. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה, את קרם הוניל ואת החמאה
ומערבבים היטב, לקבלת תערובת חלקה.
מעבירים את תערובת הפלאן לתבנית עם בצק הפאי,מיישרים ואופים כ 50-60 דקות, עד שהחלק העליון של הטארט
משחים כמו בתמונה. (הטארט רוטט גם כשמוציאים אותו מהתנור, זה מסתדר בצינון)
מצננים כשעה בטמפרטורת החדר, ומכניסים למקרר לצינון נוסף של שלוש ארבע שעות לפני ההגשה.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
***להכנת הטארט ללא שמנת לקרם וניל:
ממירים את שמנת הוניל בשמנת להקצפה רגילה (250 מ״ל) מוסיפים עוד 1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
ו 2 כפיות תמצית/מחית וניל איכותית בלבד! או תוכן של 2 מקלות וניל.
מוסיפים את הוניל בסוף יחד עם השמנת והחמאה.
***את הטארט אפשר להכין גם בתבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ, הוא רק ייצא נמוך יותר, וזמן האפייה שלו יתקצר מעט
39 Comments
נראה נפלא, מה אפשר במקום שמנת וניל שלא מכילה וניל לפי מה שכתוב עליה 🙂
הי משה
ראשית אני ממד ממליצה על המוצר עם הוניל, באמת מדובר במוצר מעולה. להכנת הטארט ללא שמנת לקרם וניל:
ממירים את שמנת הוניל בשמנת להקצפה רגילה (250 מ״ל) מוסיפים עוד 1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
ו 2 כפיות תמצית/מחית וניל איכותית בלבד! או תוכן של 2 מקלות וניל.
מוסיפים את הוניל בסוף יחד עם השמנת והחמאה.
גם לי יש זכרונות מהשקית ההיא של הפלאן 🙂
כבר כמה זמן יש לי חשקים עזים לפלאן אמיתי כמו שאמא הייתי מכינה, רק שאין פה כ"כ שותפים לזה.
הטארט נראה נפלא, ובקרוב אנסה ורסיה נטולת גלוטן כי אני חייבת לנסות !
תודה נטע, גם בגרסה ללא גלוטן ייצא נהדר
היי קרן,
איך הופכים זאת לגרסה ללא גלוטן?
אם יש לך נסיון את יכולה להשתמש בקמח ללא גלוטן
לי אין כלל נסיון איתם
תודה קרן
בוקר טוב קרן .הכל נירא בסדר גמור אבל לא מבינה איך לשים את החלק הבצק השני בתבנית או דפנות.
חבל שאין צילום.תודה
הי ליליאנה
לחתוך רצועות בצק ולרפד איתן את דפנות התבנית מבפנים
כמו שעושים בריפוד תבנית עם נייר אפייה
הי, האם אפשר להכין יום מראש ולשמור בקירור?
ברור, זה אפילו מומלץ
קרו את אדירה!!
בחיי שאפשר ״לשמוע״ את החיוך שלך יוצא
דרך המילים הכתובות.
כיף גדול לקרוא את הבלוג 🙂
בתור מישהי שמתה לנסות אפיה אבל מפחדת בגלל חוסר הניסיון אני לגמרי הולכת לנסות היום שני מתכונים!! (פלאן ועוגת השוקולד)
סופ״ש נעים
יעל את מהממת תודה! אני בטוחה שתכיני את המתכונים בקלות ואני פה לכל שאלה
קרן המדהימה,
מתכון מנצח אני בתהליך הכנתו.
יש לך רעיון מה לעשות עם 6 החלבונים שלא בשימוש????
הי איילת
את יכולה להכין מהם את העוגיות האלו ואולי גם נשיקות/פבלובות קטנות..
https://kerenagam.co.il/עוגיות-שוקולד-אמרטי/
נראה מעולה!!
האם אפשר להכין את אותו הדבר עם בצק עלים?
מניחה שאין בעיה
ואו איזה מתכון מגרה, לא יכולה לחכות לנסות אותו…
תודה רבה!!
אחד המתכונים!! את חייבת
תודה ❤️
היי
אין צורך לאפות את התחתית לפני ששמים את המלית של הפלאן?
תודה
חג שמח ושנה טובה
רעות
אין צורך
זה יוצא מעולה גם כך
הי העוגה נראית מעולה. מתה על פלאן אבל יש בבית כאלה שפחות אז רציתי לשאול איך המרקם שלה? האם מזכיר פלאן ? תודה נעמי
תודה נעמי
אכן עוגת פלאן במרקם פלאן 🙂
זה משודך לבצק פריך אז אולי זה קצת מטשטש את ה ״פלאניות״ אבל אם יש כאלו שממש לא אוהבים עדיף להכין להם משהו אחר
היי קרן
האם אפשר להמיר את החמאה במרגרינה ?
כן אין בעיה
היי הכנתי את העוגה ממש לפי השלבים של המתכון ולא שיניתי כלום אבל בתנור היא לא נאפתה ונוצרה מלמעלה שכבה כזאת של שמן, כאילו השמן נפרד משאר המלית ופשוט צף למעלה… למה זה קרה?
משהו בחיבור של החומרים לא הצליח וקשה לי ממש לדעת מה, האם קיררת אותה כבר? אולי תתייצב אחרי קירור
היי, אני לא מצליחה למצוא ביצים גודל L מה אפשר לעשות?
להכין מביצים מדיום ולהוסיף ביצה
אחלה תודה רבה
הי קרן,
האם צריך לצנן את המלית לפני ששופכים אותה על הקלתית?
תודה , עמית
לא אין צורך
אני חושבת ששמנת קרם וניל עוד קיימת, לפחות לא בסופרים.
היי המתכון נראה מעולה,
יש צורך להקציף את השמנת ו/או את הקרם וניל לפני שמכניסים אותם לבלילה של החלב והביצים?
אין צורך להקציף
היי קרן,המתכון נראה מוששששש!!! לגמריי הולכת להכין..אבל מארחת בפסח ורציתי להכין ללא הקלתית.מחפשת בנרות את השקיות הקטנות האדומות להכנת הפלאן.יש לך מושג אם עדיין ניתן להשיג איתן איפשהו?
תודה וחג שמח
הי
לא יודעת בארץ איפה ניתן להשיג אבל בטוחה שעוד קיים
האם לדעתך יכולה לשים שכבת קרמל (שמכינים מסוכר בלבד) בין הקלתית לפלאן?
אשרי באפייה מוקדמת של הבצק בנפרד