קינוחים

טירמיסו ללא ביצים

נובמבר 18, 2020 96 Comments

כמעט בכל יום אני מצלמת מתכון, אם זה לבלוג או לפרוייקט מסחרי או למדור שלי במאקו.

הלוז מתוכנן מראש, כי זה המון המון עבודה. החל מהכנת מתכון (מכינה איתכם את כל השלבים גם בסטורי)

לאפייה/צינון, טעימה, צילומים תוך כדי, עריכה לשונית ועריכת מתכון שעולה עם זה, רישום של הכל

העברת תמונות מהמצלמה למחשב, עריכה שלהם, העברה של התמונות בחזרה לטלפון, העלאה לבלוג,

העתקת לינק קישור, העלאה לסטורי, ואז לפיד, בקיצור, אם הייתם רואים איך זה נראה פה מהבית,

הייתם מבינים שמדובר בהמון המון עבודה, לעיתים מאוד לחוצה ומלחיצה, וכמה שנדמה לכם שאני קול,

לא ראיתם אותי בעבודה בבית, כשאני קצת לחוצה, עושה מליון דברים במקביל. בדרך כלל

כשזה מגיע לשיא אז גם נופלים לי דברים מהידיים ונשברים, וזה ברור שקורה ברגע שיא! ביום לא משהו.

ערימות של כלים נאספות להם בכיור, המטבח נראה כמו פוגרום (ואני שונאת לעבוד בבלגאן)

ואני מסוגלת לעמוד באמצע כל זה ולהתחיל פשוט לבכות. באותם רגעים נדמה לי שהכל

היה לשווא, שהעוגות והמאפים לא יצאו טוב, שהצילומים לא טובים, שהלך לי יום צילום.

לא שזה קורה כל יום אבל זה קורה. וזה הכי אנושי. וזה קרה היום, כי לפני הטירמיסו עוד הספקתי

לצלם עוגת שמרים למדור שלי במאקו, והיה לי יום מאוד מאוד לחוץ. ואז החתיכה שהוצאתי

לטירמיסו נפלה לי על הרצפה עם צלחת מאוד יקרה שקיבלתי לאחרונה לצילומים. ורציתי לעזוב,

לעזוב הכל ולברוח.

ואז הבן זוג הושיב אותי רגע, חתך לי חתיכת טירמיסו, הכין לי כוס קפה ושאל אותי, אם שכחתי

כמה אני אוהבת את העבודה שלי. נשמתי רגע עמוק. ויצאתי מזה. שתיתי קפה,

לקחתי ביס מהטירמיסו המעולה הזה שאני כל כך אוהבת, והתחלתי לצחוק.

יום קודם נספרסו שלחו לי ערכה עם קפסולות קפה בטעמי איטליה, ובחרתי בקפסולת

אמרטי לטבול בה את הבישקוטים, והיה לקפה פשוט ריח של עוגיות וזה היה מדהים.

אחכ הבנתי כמה זה היה לי משמעותי בביס. וכמה כל ההכנה של קפה כמו באיטליה, במכונה

הפך את הטירמיסו לרגע אחד לקפיצה קטנטנה לאיטליה, שבימים כמו היום, ואולי בתקופה

הזו יותר מתמיד, בא לי לעצום את  העיניים, ולפתוח אותם כשאני עומדת שם,

באיזה כיכר מרוצפת קטנה, ליד בית קפה. הו איטליה.

אני אוהבת להכין טירמיסו ללא ביצים, זה קל ומהיר ועונה על צורך של הרבה אנשים להימנע

מאכילת ביצים לא אפויות. לא שיש לי משהו נגד הטירמיסו הקלאסי, אבל הרבה פעמים בבית,

זה יכול להיות קינוח ממש מהיר, שמכינים בצ׳יק ומכינים למקרר לכמה שעות, בלי להסתבך.

טירמיסו ללא ביצים/תבנית מרובעת או מלבנית בינונית

מצרכים למתכון:

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה

1 מיכל (250 גר׳) גבינת מסקרפונה

1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר

1.5  כוסות (360 מ״ל) קפה אספרסו (אני כאמור השתמשתי בקפסולת קפה של נספרסו

בטעם אמרטי שהוסיף מלאאא)

1 כפית תמצית וניל

2 שרוולי עוגיות בישקוטי

לקישוט:

אבקת קקאו

אופן ההכנה:

מכינים קפה ומעבירים לקערה רחבה ומצננים.

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה.

מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינת מסקרפונה ותמצית וניל וממשיכים להקציף עוד קצת.

טובלים עוגיות בישקוטי בקפה, שימו לב לא לטבול יותר מדי, כלומר צד אחד ומיד להפוך לטבול ולהוציא,

אחרת העוגיות יהיו מאוד מאוד ספוגיות.מניחים על תחתית התבנית, ואם יש צורך במקומות מסויימים

לשבור עוגיה או שתיים כדי למלא מקום שבו לא נכנסת עוגיה שלמה לכו על זה.

מעבירים מחצית מהקרם מעל העוגיות בתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או כף.

מניחים מעל הקרם שוב שכבת עוגיות בישקוטי טבולות בקפה ומסיימים שוב עם המחצית הנותרת של הקרם.

מכסים בנייר כסף או ניילון נצמד ומכניסים לקירור, מינימום 8 שעות ותשמעו לי!  עדיף ממש לילה.

מוציאים, בוזקים מעל הכל אבקת קקאו בעזרת מסננת ומגישים.

**את גבינת המסקרפונה אפשר להמיר בכל גבינת שמנת למרות שהיא באמת עושה הבדל גדול.

**אם אין לכם אספרסו אתם יכולים להכין כוס וחצי של נס קפה (ללא חלב) ממים רותחים וכף גדושה של נס קפה.

**אם בא לכם להוסיף לקפה ליקר קפה או קלואה כף אחת מהם תוסיף ממש.

**הטירמיסו מחזיק מעמד במקרר עד ארבעה ימים ואני נשבעת לכם שבכל יום הוא קצת משתבח.

Print Friendly, PDF & Email

96 Comments

דפנה אברמובסקי נובמבר 18, 2020 at 7:16 pm

נשמע מעולה! מכינים אספרסו עם הקפסולה ואז מוסיפים מים עד שמגיע ל360 מל?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 6:38 am

ממליצה להכין אספרסו כפול כן

Reply
ליאור נובמבר 19, 2020 at 11:16 am

כמו תמיד כיף לקרוא ולהכין את המתכונים וכמובן לראות את הסטורי

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 3:19 pm

תודה ליאור!

Reply
רותם יצהרי יולי 26, 2021 at 8:46 pm

היי קרן,
מכינה את הטירמיסו פעמים רבות. לאחר שסיימתי להקציף את השמנת עם הא. סוכר, והאיחוד של הקרם מסקרפונה, הקרם לא מתאחד כמו שצריך עם השמנת מתוקה ונוצרים מעין גבשושים קטנים כאלה. מוכר לך?
קונה את הקרם מסקרפונה עם זרעי וניל (של גד).

Reply
קרן אגם יולי 27, 2021 at 9:51 pm

לא נשמע לי מוכר, כי לא אמור להתקבל מרקם כזה, אולי הקצפת יותר מדי ? ואז הקצפת התפרקה ?

Reply
נגה ספטמבר 22, 2021 at 9:15 am

תוציאי את המסקרפונה לפחות שעה לפני ההכנה, היא תתרכך. תני לה ערבוב קל בקופסא לפני ההוספה למיקסר ולא יהיו גושים. מניסיון

Reply
רותם ספטמבר 22, 2021 at 10:55 am

תודה!
עליתי על הבעיה ממזמן.
כל הזמן קניתי קרם מסקרפונה עם זרעי וניל (של גד), והוא פחות טוב ואיכותי מהגבינת מסקרפונה של גד.

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2021 at 11:09 am

שמחה לשמוע שהבעיה נפתרה ❤️

Noy נובמבר 19, 2020 at 3:24 pm

היי
אפשר להוסיף שכבת גנאש מלמעלה ?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 6:16 pm

בטל שאפשר

Reply
דליה ספטמבר 8, 2022 at 10:00 pm

היי קירור במקפיא או במקרר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2022 at 8:08 am

מקרר

Reply
סול פרי נובמבר 19, 2020 at 5:51 pm

השאלה האמיתית היא איך עשית את הזילוף טופינג המהמם שמזכיר חלה?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 6:15 pm

על איזה זילוף מדובר ?

Reply
לינור יולי 6, 2022 at 2:56 am

הי, הכנתי את הטירמיסו עם כף גדושה של נס קפה עלית על כוס וחצי מים+כף קלואה, האם מספיק בשביל לתת טעם של קפה? נראה לי שיצא קצת תפל, האם טעם הקפה מתחזק ככל שעובר הזמן? יש איך לחזק את הטעם אחרי שכבר הכנתי? תודה רבה!

Reply
רחלי ברג'ורט נובמבר 24, 2020 at 11:11 am

מה שנחמד זה ש"טירמיסו" באיטלקית זה "הרם אותי למעלה", וזה בדיוק מה שבן זוגך (והטירמיסו!!) עשו: -)
אגב, גם שלי צרפתי (צחפתי). אין עליהם בעידודים: -)))

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2020 at 2:40 pm

לגמרי!

Reply
קרן נובמבר 26, 2020 at 7:47 am

קרנונה כרגיל מושלם. אם מכינה באישיות..לא טעים אחרי הקפאה נכון ?

Reply
עדי אפריל 26, 2022 at 10:53 pm

האם ניתן להקפיא?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2022 at 3:09 pm

אפשר להקפיא

Reply
יעל נובמבר 26, 2020 at 12:21 pm

האם אפשר להוריד שמנת מתוקה אחת או שזה יפגע במרקם הסופי?

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 2:31 pm

לא להוריד

Reply
נועה נובמבר 26, 2020 at 3:55 pm

היי קרן המקסימה,

למרות שזה בסיסי בעוגה הזאת 🙂 האם יש אולי תחליף לקפה שעדיין ייצא טעים?
אם רוצים שגם הילדים יאכלו..

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 9:33 pm

מישהי כתבה לי פעם שהכינה עם שוקולית:-)

Reply
נילי אפריל 1, 2022 at 12:17 pm

הי, נהייתי עוקבת אדוקה ותמיד מקבלת מחמאות על המתכונים שלך, כיף להכין מתכון חדש. תודה קרן ❤️ את הליקר קפה כדאי להוסיף אולי לקרם או שאת נוהגת להוסיף לאספרסו עצמו?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2022 at 6:51 am

תודה! אפשר לקרם או לקפה מה שמתאים לך

Reply
אסף ינואר 2, 2021 at 11:08 pm

היי קרן 🙂
האם לבזוק את הקקאו רק לפני ההגשה או שאפשר שהקקאו גם יעבור לילה במקרר?
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2021 at 8:26 am

עדיף לפני ההגשה שכן הוא נטמע קצת בקרם ומאבד מהצבע ומהברק שלו

Reply
נועה לב פברואר 4, 2021 at 12:49 pm

היי קרן המדהימה! (מכורה למתכונים שלך) האם אפשר להשתמש בגבינת ריקוטה במקום מסקרפונה?

Reply
שיר יוני 3, 2021 at 3:49 pm

היי קרן! ניתן להקפיא מנות מהטירמיסו? זה יעבור הקפאה והפשרה טוב?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2021 at 6:24 am

פחות ממליצה על הקפאה

Reply
רביד פברואר 17, 2021 at 5:02 pm

הכנתי אותה היום. במו חוכמתי שכחתי לצלם לפני שנטרפה…
כמו תמיד מתכון מצויין תודה❤️❤️

Reply
נשיקה מאי 14, 2021 at 1:02 pm

היי, אם אין לי מכונת אספרסו, מה עושים?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2021 at 4:33 pm

נס קפה

Reply
נועה מאי 18, 2021 at 6:00 am

תודה רבה
יצא פשוט מעולה

Reply
קרן אגם מאי 18, 2021 at 7:10 am

תודה נועה

Reply
שרון יוני 4, 2021 at 12:11 pm

הי קרן, בכמה קפסולות של קפה את משתמשת? תודה!

Reply
קרן אגם יוני 4, 2021 at 2:24 pm

אחת

Reply
נגה יוני 10, 2021 at 9:00 pm

היי, ותודה על מתכון מושלם!
כבר הכנתי פעם אחת בתבנית פיירקס ויצא נהדר. הפעם אני רוצה להכין ברינג מלבני. האם צריך / כדאי להוסיף מייצב כלשהי כדי שלא תתפרק לי בחילוץ?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2021 at 10:14 pm

כן בהחלט, תצטרכי לייצב עם ג׳לטין 5-7 גר׳

Reply
נגה יוני 11, 2021 at 5:57 am

תודה רבה,
ולהשאיר במקרר להתייצבות, נכון?
לא להקפיא

Reply
קרן אגם יוני 11, 2021 at 7:54 am

בדיוק

Reply
עומר מאי 31, 2022 at 2:59 pm

האם להוסיף את הג׳לטין שהוא טיפה מומס לתוך המסה הקרה? אך לא קרה מידי שלא יתייצב מהר?

Reply
ללי אוגוסט 27, 2021 at 10:11 am

לדעתי היית צריכה לציין מידות תבנית מדוייקות. הכנתי על תבנית מלבנית והחומר לא הספיק. מתסכל.

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2021 at 10:52 am

הפיירקס שלי שבה הכנתי לא קטנה בכלל כך שאולי הכנת באמת בתבנית גדולה מדי
אנסה למדוד ולכתוב את המידה המדוייקת
מקוה שלמרות הכל יצא לך טעים
קרן

Reply
סימונה אוגוסט 28, 2021 at 10:16 am

משום מה כשהקצפתי את הקצפת עם העברת סוכר זה לא הפך להיות רצפת אלא היה נוזלי מה שהפך את זה לקצפת יציבה זה אינסטנט פודינג שהוספתי. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2021 at 12:15 pm

משהו בהקצפה שלך… להבא נסי עם ביצים בטמפרטורת החדר

Reply
טלי ספטמבר 23, 2021 at 5:02 pm

כל מתכון שלך יותר מעורר תאבון מהשני
יעבוד עם אספרסו רגיל בתוספת קטנה של ליקר פרנג׳ליקו? אם תוכלי לדייק אותי בכמה ליקר להוסיף זה יהיה מעולה
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2021 at 8:12 am

בטח שיעבוד
נראה לי שלהוסיף כפית ליקר בתור התחלה
תמיד אפשר להבא לחזק

Reply
נעה פז ספטמבר 23, 2021 at 10:36 pm

הקפה הוא רק מהקפסולה או שדיללת במים? תודה 😉

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2021 at 8:13 am

קפה מהקפסולה

Reply
Efrat נובמבר 12, 2021 at 12:13 pm

עוד לא נתקלתי במתכון שלך שלא מצליח וגם עושה נעים בלב. קל וטעים – פשוט מושלם

Reply
שלומצי ינואר 28, 2022 at 12:57 pm

עוגה נהדרת.. רק שכשאני מוסיפה את הגבינת מסקרפונה, היא לא לגמרי מצליחה להתקצף (יש מילה כזו?) ויש גושים. אך הם אינם מורגשים.
זה בסדר?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 2:16 pm

זה תקין

Reply
Rachel אפריל 7, 2022 at 12:23 pm

היי קרן, ממש אשמח להכין את הקינוח ללא ביצים אך ממה שבדקתי ומצאתי,ברכיבים של הבישקוטי עצמו יש ביצים

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2022 at 10:52 pm

נכון, הכוונה היתה שאין ביצים חיות בקרם, לנמנעים מאכילת ביצים שלא עברו בישול/אפיה
אני מניחה שיש בישקוטים ללא גלוטן בשוק

Reply
גיגי מאי 31, 2022 at 3:25 pm

הי קרן, האם יש לך מתכון להכנת הבישקוטי ללא גלוטן? אני לא מוצאת בישקוטי ללא גלוטן לקנות

Reply
קרן אגם מאי 31, 2022 at 4:55 pm

הי אין לי מתכון כזה אבל כן יש לי מתכון לטירמיסו עם עוגיות אמרטי ללא גלוטן ממש ממליצה לנסות הוא מדהים
https://www.goodlifetv.co.il/food/tiramisu-amarati-keren-agam/

Reply
רותם יוני 1, 2022 at 11:08 am

הי, מה דעתך על הכנה בכלי של טרייפל?
זה יהיה פשוט חפיר עמוק.
עדיף בכל זאת בפיירקס?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2022 at 11:34 am

אפשר בטרייפל זה מהמם להגשה ורק לקלת בחשבון שמוציאים מנות עם כף גדולה ולא ריבועים אז פחות אסטתי

Reply
עירית יוני 4, 2022 at 12:09 pm

הי קרן,
בלי היסוס בכלל גם לכבוד שבועות וגם כשיש אירוח מושקע ישר מאמצת את המתכון המשובח שלך לטרמיסו, להנאת כולם. (עבר גם לסטודנטים שלומדים מעבר לים) ,תודה וחג שמח.

Reply
קרן אגם יוני 4, 2022 at 12:57 pm

תודה רבה עירית וחג שבועות שמייח

Reply
גלית יוני 4, 2022 at 12:25 pm

הי קרן, העוגה הזו משובחת, הכנתי אותה כל כך הרבה פעמים והיא תמיד מצליחה וטעימה ברמות, כל פעם מוסיפה טוויסט קטן וזה תמיד טעים, זוכה להרבה שבחים. משתמשת תמיד במסקרפונה של גד עם זירעי וניל זה יוצא וואוווווווו, תודה רבה וחג שמח

Reply
קרן אגם יוני 4, 2022 at 12:56 pm

תודה ! שמחה לשמוע

Reply
שקד מאי 23, 2023 at 10:43 pm

היי האם השמטת את האבקת סוכר והתמצית וניל? קניתי את הקרם עם הזרעי וניל במקום את הגבינת מסקרפונה.

Reply
סהר אוגוסט 27, 2022 at 9:41 am

היי
עקבתי על פי ההוראות
הכנתי את העוגה אבל משום מה הגבינה לא השתלבה בקרם וישנם גושים בבלילה.מבאס

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2022 at 2:22 pm

זה בעיה בגבינה שהתמשת בה כנראה או שלא ערבבת טוב, לא יודעת מה השתבש לך

Reply
אביטל אוגוסט 31, 2022 at 12:47 pm

היי קרן
יש לי 3 שאלות:
1) בכמה קפסולות של נספרסו השתמשת? והם להוסיף מים חמים לקפה?
2) אשמח לדעת מה גודל התבנית
3) האם אפשר להכין יום לפני?

תודה

Reply
רויטל אוקטובר 21, 2022 at 9:37 pm

הכנתי מחכה למחר. אבל ממה שטעמנו זה מרגיש מוצלח. תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2022 at 8:19 am

מקוה שככן היה טעים

Reply
ענבל נובמבר 3, 2022 at 8:21 am

היי 🙂
אשמח לדעת מה גודל התבנית שהשתמשת בה?

Reply
Tamar נובמבר 13, 2022 at 8:58 am

מחכה לנסות, אפשר לקבל מידה מדוייקת של התבנית? תודה, תמר

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2022 at 1:46 pm

אין לי מידות מדוייקות את יכולה לראות אותה בתמונה זו תבנית בינונית גדולה

Reply
אופיר דצמבר 16, 2022 at 1:47 pm

עכשיו נכנס למקרר.
פעם ראשונה שאני מכין טירמיסו וראיתי מתכון קל ללא ביצים אז ישר קפצתי והכנתי.
מקווה לתוצאות טובות

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2022 at 1:52 pm

בטוחה שייצא טעים

Reply
אופיר דצמבר 25, 2022 at 8:25 pm

יצא מעולה!!!!!!

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2022 at 8:56 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
RONSO דצמבר 16, 2022 at 3:44 pm

היי קרן
הכנתי לראשונה היום את הטרמיסו בתבנית פיירקס כמו בתמונה שלך.
בהגשה-את ממליצה לחלץ בכף ? או לנסות לחתוך?
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2022 at 5:58 pm

אפשר לנסות לחתוך ואם לא מצליח אז כף ☺️

Reply
ארז מאי 12, 2023 at 6:46 pm

הכנתי ויצא נפלא !

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 10:35 am

תודה ארז

Reply
שקד מאי 23, 2023 at 10:42 pm

היי קרן, בטעות קניתי קרם מסקרפונה של גד (עם זרעי וניל וסוכר) במקום גבינת מסקרפונה. האם להוריד פשוט את האבקת סוכר והתמצית וניל? תודה רבה!!!

Reply
קרן אגם מאי 24, 2023 at 9:38 am

לא להוריד לגמרי אבל בחצי

Reply
אורנה יוני 3, 2023 at 9:50 am

60 גרם אבקת סוכר ! איזו שטות מה חשבתי לעצמי יצאה לא מתוקה בכלל והבישקוטים כתוב להכניס ולהוציא מיד, יצאו לא רכים
הכל לפח. חבל.

Reply
שושנה יוני 10, 2023 at 3:57 pm

היו צריכים לציין איזה שמנת 32 או 38
ממש מתסכל!!

Reply
קרן אגם יוני 10, 2023 at 4:19 pm

למה מתסכל ?
כתוב שמנת להקצפה
זה או 32% או 38% שומן
לא הבנתי איפה הבעיה

Reply
רביד יוני 10, 2023 at 4:30 pm

32 או 38? מה המתכון מבקש?
32 יותר מתוקה מ38

Reply
קרן אגם יוני 10, 2023 at 4:31 pm

למתכון יש סוכר שלא קשור לשמנת לכן זה לא ממש משנה

רביד יוני 10, 2023 at 4:35 pm

אני לא מסכימה איתך
וזו דעה מקצועית
חייב לציין אחוזי שומן
רמת המתיקות תצא לגמרי שונה

Reply
קרן אגם יוני 10, 2023 at 4:37 pm

נסכים שלא מסכימים
מבחינתי אין שום הבדל במתכון, לא נתקלתי במתכון שנאפה עם 32% ואל 38% ולא יצא תקין

Reply
יעל יולי 6, 2023 at 9:31 am

למה הכוונה בשני שרוולים של בישקוטי?
כמה גרם זה יוצא?

Reply
סיגל אוגוסט 13, 2023 at 2:01 pm

היי. תודה על המתכון. האם ניתן להכין בשלוש שכבות בתבנית קטנה יותר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2023 at 2:34 pm

בטח

Reply
מור מרץ 23, 2024 at 8:17 am

הכנתי את הטירמיסו עם גבינת שמנת במקום המסקרפונה.
יצא נפלא וכל האורחות התלהבו. תודה רבה על מתכון נהדר!

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2024 at 7:22 am

תודה מור

Reply

Leave a Comment