קינוחים

טירמיסו ללא ביצים

נובמבר 18, 2020 15 Comments

כמעט בכל יום אני מצלמת מתכון, אם זה לבלוג או לפרוייקט מסחרי או למדור שלי במאקו.

הלוז מתוכנן מראש, כי זה המון המון עבודה. החל מהכנת מתכון (מכינה איתכם את כל השלבים גם בסטורי)

לאפייה/צינון, טעימה, צילומים תוך כדי, עריכה לשונית ועריכת מתכון שעולה עם זה, רישום של הכל

העברת תמונות מהמצלמה למחשב, עריכה שלהם, העברה של התמונות בחזרה לטלפון, העלאה לבלוג,

העתקת לינק קישור, העלאה לסטורי, ואז לפיד, בקיצור, אם הייתם רואים איך זה נראה פה מהבית,

הייתם מבינים שמדובר בהמון המון עבודה, לעיתים מאוד לחוצה ומלחיצה, וכמה שנדמה לכם שאני קול,

לא ראיתם אותי בעבודה בבית, כשאני קצת לחוצה, עושה מליון דברים במקביל. בדרך כלל

כשזה מגיע לשיא אז גם נופלים לי דברים מהידיים ונשברים, וזה ברור שקורה ברגע שיא! ביום לא משהו.

ערימות של כלים נאספות להם בכיור, המטבח נראה כמו פוגרום (ואני שונאת לעבוד בבלגאן)

ואני מסוגלת לעמוד באמצע כל זה ולהתחיל פשוט לבכות. באותם רגעים נדמה לי שהכל

היה לשווא, שהעוגות והמאפים לא יצאו טוב, שהצילומים לא טובים, שהלך לי יום צילום.

לא שזה קורה כל יום אבל זה קורה. וזה הכי אנושי. וזה קרה היום, כי לפני הטירמיסו עוד הספקתי

לצלם עוגת שמרים למדור שלי במאקו, והיה לי יום מאוד מאוד לחוץ. ואז החתיכה שהוצאתי

לטירמיסו נפלה לי על הרצפה עם צלחת מאוד יקרה שקיבלתי לאחרונה לצילומים. ורציתי לעזוב,

לעזוב הכל ולברוח.

ואז הבן זוג הושיב אותי רגע, חתך לי חתיכת טירמיסו, הכין לי כוס קפה ושאל אותי, אם שכחתי

כמה אני אוהבת את העבודה שלי. נשמתי רגע עמוק. ויצאתי מזה. שתיתי קפה,

לקחתי ביס מהטירמיסו המעולה הזה שאני כל כך אוהבת, והתחלתי לצחוק.

יום קודם נספרסו שלחו לי ערכה עם קפסולות קפה בטעמי איטליה, ובחרתי בקפסולת

אמרטי לטבול בה את הבישקוטים, והיה לקפה פשוט ריח של עוגיות וזה היה מדהים.

אחכ הבנתי כמה זה היה לי משמעותי בביס. וכמה כל ההכנה של קפה כמו באיטליה, במכונה

הפך את הטירמיסו לרגע אחד לקפיצה קטנטנה לאיטליה, שבימים כמו היום, ואולי בתקופה

הזו יותר מתמיד, בא לי לעצום את  העיניים, ולפתוח אותם כשאני עומדת שם,

באיזה כיכר מרוצפת קטנה, ליד בית קפה. הו איטליה.

אני אוהבת להכין טירמיסו ללא ביצים, זה קל ומהיר ועונה על צורך של הרבה אנשים להימנע

מאכילת ביצים לא אפויות. לא שיש לי משהו נגד הטירמיסו הקלאסי, אבל הרבה פעמים בבית,

זה יכול להיות קינוח ממש מהיר, שמכינים בצ׳יק ומכינים למקרר לכמה שעות, בלי להסתבך.

טירמיסו ללא ביצים/תבנית מרובעת או מלבנית בינונית

מצרכים למתכון:

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה

1 מיכל (250 גר׳) גבינת מסקרפונה

1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר

1.5  כוסות (360 מ״ל) קפה אספרסו (אני כאמור השתמשתי בקפסולת קפה של נספרסו

בטעם אמרטי שהוסיף מלאאא)

1 כפית תמצית וניל

2 שרוולי עוגיות בישקוטי

לקישוט:

אבקת קקאו

אופן ההכנה:

מכינים קפה ומעבירים לקערה רחבה ומצננים.

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה.

מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינת מסקרפונה ותמצית וניל וממשיכים להקציף עוד קצת.

טובלים עוגיות בישקוטי בקפה, שימו לב לא לטבול יותר מדי, כלומר צד אחד ומיד להפוך לטבול ולהוציא,

אחרת העוגיות יהיו מאוד מאוד ספוגיות.מניחים על תחתית התבנית, ואם יש צורך במקומות מסויימים

לשבור עוגיה או שתיים כדי למלא מקום שבו לא נכנסת עוגיה שלמה לכו על זה.

מעבירים מחצית מהקרם מעל העוגיות בתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או כף.

מניחים מעל הקרם שוב שכבת עוגיות בישקוטי טבולות בקפה ומסיימים שוב עם המחצית הנותרת של הקרם.

מכסים בנייר כסף או ניילון נצמד ומכניסים לקירור, מינימום 8 שעות ותשמעו לי!  עדיף ממש לילה.

מוציאים, בוזקים מעל הכל אבקת קקאו בעזרת מסננת ומגישים.

**את גבינת המסקרפונה אפשר להמיר בכל גבינת שמנת למרות שהיא באמת עושה הבדל גדול.

**אם אין לכם אספרסו אתם יכולים להכין כוס וחצי של נס קפה (ללא חלב) ממים רותחים וכף גדושה של נס קפה.

**אם בא לכם להוסיף לקפה ליקר קפה או קלואה כף אחת מהם תוסיף ממש.

**הטירמיסו מחזיק מעמד במקרר עד ארבעה ימים ואני נשבעת לכם שבכל יום הוא קצת משתבח.

Print Friendly, PDF & Email

15 Comments

דפנה אברמובסקי נובמבר 18, 2020 at 7:16 pm

נשמע מעולה! מכינים אספרסו עם הקפסולה ואז מוסיפים מים עד שמגיע ל360 מל?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 6:38 am

ממליצה להכין אספרסו כפול כן

Reply
ליאור נובמבר 19, 2020 at 11:16 am

כמו תמיד כיף לקרוא ולהכין את המתכונים וכמובן לראות את הסטורי

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 3:19 pm

תודה ליאור!

Reply
Noy נובמבר 19, 2020 at 3:24 pm

היי
אפשר להוסיף שכבת גנאש מלמעלה ?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 6:16 pm

בטל שאפשר

Reply
סול פרי נובמבר 19, 2020 at 5:51 pm

השאלה האמיתית היא איך עשית את הזילוף טופינג המהמם שמזכיר חלה?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 6:15 pm

על איזה זילוף מדובר ?

Reply
רחלי ברג'ורט נובמבר 24, 2020 at 11:11 am

מה שנחמד זה ש"טירמיסו" באיטלקית זה "הרם אותי למעלה", וזה בדיוק מה שבן זוגך (והטירמיסו!!) עשו: -)
אגב, גם שלי צרפתי (צחפתי). אין עליהם בעידודים: -)))

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2020 at 2:40 pm

לגמרי!

Reply
קרן נובמבר 26, 2020 at 7:47 am

קרנונה כרגיל מושלם. אם מכינה באישיות..לא טעים אחרי הקפאה נכון ?

Reply
יעל נובמבר 26, 2020 at 12:21 pm

האם אפשר להוריד שמנת מתוקה אחת או שזה יפגע במרקם הסופי?

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 2:31 pm

לא להוריד

Reply
נועה נובמבר 26, 2020 at 3:55 pm

היי קרן המקסימה,

למרות שזה בסיסי בעוגה הזאת 🙂 האם יש אולי תחליף לקפה שעדיין ייצא טעים?
אם רוצים שגם הילדים יאכלו..

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 9:33 pm

מישהי כתבה לי פעם שהכינה עם שוקולית:-)

Reply

Leave a Comment