כמעט בכל יום אני מצלמת מתכון, אם זה לבלוג או לפרוייקט מסחרי או למדור שלי במאקו.
הלוז מתוכנן מראש, כי זה המון המון עבודה. החל מהכנת מתכון (מכינה איתכם את כל השלבים גם בסטורי)
לאפייה/צינון, טעימה, צילומים תוך כדי, עריכה לשונית ועריכת מתכון שעולה עם זה, רישום של הכל
העברת תמונות מהמצלמה למחשב, עריכה שלהם, העברה של התמונות בחזרה לטלפון, העלאה לבלוג,
העתקת לינק קישור, העלאה לסטורי, ואז לפיד, בקיצור, אם הייתם רואים איך זה נראה פה מהבית,
הייתם מבינים שמדובר בהמון המון עבודה, לעיתים מאוד לחוצה ומלחיצה, וכמה שנדמה לכם שאני קול,
לא ראיתם אותי בעבודה בבית, כשאני קצת לחוצה, עושה מליון דברים במקביל. בדרך כלל
כשזה מגיע לשיא אז גם נופלים לי דברים מהידיים ונשברים, וזה ברור שקורה ברגע שיא! ביום לא משהו.
ערימות של כלים נאספות להם בכיור, המטבח נראה כמו פוגרום (ואני שונאת לעבוד בבלגאן)
ואני מסוגלת לעמוד באמצע כל זה ולהתחיל פשוט לבכות. באותם רגעים נדמה לי שהכל
היה לשווא, שהעוגות והמאפים לא יצאו טוב, שהצילומים לא טובים, שהלך לי יום צילום.
לא שזה קורה כל יום אבל זה קורה. וזה הכי אנושי. וזה קרה היום, כי לפני הטירמיסו עוד הספקתי
לצלם עוגת שמרים למדור שלי במאקו, והיה לי יום מאוד מאוד לחוץ. ואז החתיכה שהוצאתי
לטירמיסו נפלה לי על הרצפה עם צלחת מאוד יקרה שקיבלתי לאחרונה לצילומים. ורציתי לעזוב,
לעזוב הכל ולברוח.
ואז הבן זוג הושיב אותי רגע, חתך לי חתיכת טירמיסו, הכין לי כוס קפה ושאל אותי, אם שכחתי
כמה אני אוהבת את העבודה שלי. נשמתי רגע עמוק. ויצאתי מזה. שתיתי קפה,
לקחתי ביס מהטירמיסו המעולה הזה שאני כל כך אוהבת, והתחלתי לצחוק.
יום קודם נספרסו שלחו לי ערכה עם קפסולות קפה בטעמי איטליה, ובחרתי בקפסולת
אמרטי לטבול בה את הבישקוטים, והיה לקפה פשוט ריח של עוגיות וזה היה מדהים.
אחכ הבנתי כמה זה היה לי משמעותי בביס. וכמה כל ההכנה של קפה כמו באיטליה, במכונה
הפך את הטירמיסו לרגע אחד לקפיצה קטנטנה לאיטליה, שבימים כמו היום, ואולי בתקופה
הזו יותר מתמיד, בא לי לעצום את העיניים, ולפתוח אותם כשאני עומדת שם,
באיזה כיכר מרוצפת קטנה, ליד בית קפה. הו איטליה.
אני אוהבת להכין טירמיסו ללא ביצים, זה קל ומהיר ועונה על צורך של הרבה אנשים להימנע
מאכילת ביצים לא אפויות. לא שיש לי משהו נגד הטירמיסו הקלאסי, אבל הרבה פעמים בבית,
זה יכול להיות קינוח ממש מהיר, שמכינים בצ׳יק ומכינים למקרר לכמה שעות, בלי להסתבך.
טירמיסו ללא ביצים/תבנית מרובעת או מלבנית בינונית
מצרכים למתכון:
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
1 מיכל (250 גר׳) גבינת מסקרפונה
1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר
1.5 כוסות (360 מ״ל) קפה אספרסו (אני כאמור השתמשתי בקפסולת קפה של נספרסו
בטעם אמרטי שהוסיף מלאאא)
1 כפית תמצית וניל
2 שרוולי עוגיות בישקוטי
לקישוט:
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
מכינים קפה ומעבירים לקערה רחבה ומצננים.
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה.
מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינת מסקרפונה ותמצית וניל וממשיכים להקציף עוד קצת.
טובלים עוגיות בישקוטי בקפה, שימו לב לא לטבול יותר מדי, כלומר צד אחד ומיד להפוך לטבול ולהוציא,
אחרת העוגיות יהיו מאוד מאוד ספוגיות.מניחים על תחתית התבנית, ואם יש צורך במקומות מסויימים
לשבור עוגיה או שתיים כדי למלא מקום שבו לא נכנסת עוגיה שלמה לכו על זה.
מעבירים מחצית מהקרם מעל העוגיות בתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או כף.
מניחים מעל הקרם שוב שכבת עוגיות בישקוטי טבולות בקפה ומסיימים שוב עם המחצית הנותרת של הקרם.
מכסים בנייר כסף או ניילון נצמד ומכניסים לקירור, מינימום 8 שעות ותשמעו לי! עדיף ממש לילה.
מוציאים, בוזקים מעל הכל אבקת קקאו בעזרת מסננת ומגישים.
**את גבינת המסקרפונה אפשר להמיר בכל גבינת שמנת למרות שהיא באמת עושה הבדל גדול.
**אם אין לכם אספרסו אתם יכולים להכין כוס וחצי של נס קפה (ללא חלב) ממים רותחים וכף גדושה של נס קפה.
**אם בא לכם להוסיף לקפה ליקר קפה או קלואה כף אחת מהם תוסיף ממש.
**הטירמיסו מחזיק מעמד במקרר עד ארבעה ימים ואני נשבעת לכם שבכל יום הוא קצת משתבח.
101 Comments
נשמע מעולה! מכינים אספרסו עם הקפסולה ואז מוסיפים מים עד שמגיע ל360 מל?
ממליצה להכין אספרסו כפול כן
כמו תמיד כיף לקרוא ולהכין את המתכונים וכמובן לראות את הסטורי
תודה ליאור!
היי קרן,
מכינה את הטירמיסו פעמים רבות. לאחר שסיימתי להקציף את השמנת עם הא. סוכר, והאיחוד של הקרם מסקרפונה, הקרם לא מתאחד כמו שצריך עם השמנת מתוקה ונוצרים מעין גבשושים קטנים כאלה. מוכר לך?
קונה את הקרם מסקרפונה עם זרעי וניל (של גד).
לא נשמע לי מוכר, כי לא אמור להתקבל מרקם כזה, אולי הקצפת יותר מדי ? ואז הקצפת התפרקה ?
תוציאי את המסקרפונה לפחות שעה לפני ההכנה, היא תתרכך. תני לה ערבוב קל בקופסא לפני ההוספה למיקסר ולא יהיו גושים. מניסיון
תודה!
עליתי על הבעיה ממזמן.
כל הזמן קניתי קרם מסקרפונה עם זרעי וניל (של גד), והוא פחות טוב ואיכותי מהגבינת מסקרפונה של גד.
שמחה לשמוע שהבעיה נפתרה ❤️
היי
אפשר להוסיף שכבת גנאש מלמעלה ?
בטל שאפשר
היי קירור במקפיא או במקרר?
מקרר
השאלה האמיתית היא איך עשית את הזילוף טופינג המהמם שמזכיר חלה?
על איזה זילוף מדובר ?
הי, הכנתי את הטירמיסו עם כף גדושה של נס קפה עלית על כוס וחצי מים+כף קלואה, האם מספיק בשביל לתת טעם של קפה? נראה לי שיצא קצת תפל, האם טעם הקפה מתחזק ככל שעובר הזמן? יש איך לחזק את הטעם אחרי שכבר הכנתי? תודה רבה!
מה שנחמד זה ש"טירמיסו" באיטלקית זה "הרם אותי למעלה", וזה בדיוק מה שבן זוגך (והטירמיסו!!) עשו: -)
אגב, גם שלי צרפתי (צחפתי). אין עליהם בעידודים: -)))
לגמרי!
קרנונה כרגיל מושלם. אם מכינה באישיות..לא טעים אחרי הקפאה נכון ?
האם ניתן להקפיא?
אפשר להקפיא
האם אפשר להוריד שמנת מתוקה אחת או שזה יפגע במרקם הסופי?
לא להוריד
היי קרן המקסימה,
למרות שזה בסיסי בעוגה הזאת 🙂 האם יש אולי תחליף לקפה שעדיין ייצא טעים?
אם רוצים שגם הילדים יאכלו..
מישהי כתבה לי פעם שהכינה עם שוקולית:-)
הי, נהייתי עוקבת אדוקה ותמיד מקבלת מחמאות על המתכונים שלך, כיף להכין מתכון חדש. תודה קרן ❤️ את הליקר קפה כדאי להוסיף אולי לקרם או שאת נוהגת להוסיף לאספרסו עצמו?
תודה! אפשר לקרם או לקפה מה שמתאים לך
היי קרן 🙂
האם לבזוק את הקקאו רק לפני ההגשה או שאפשר שהקקאו גם יעבור לילה במקרר?
תודה!
עדיף לפני ההגשה שכן הוא נטמע קצת בקרם ומאבד מהצבע ומהברק שלו
היי קרן המדהימה! (מכורה למתכונים שלך) האם אפשר להשתמש בגבינת ריקוטה במקום מסקרפונה?
היי קרן! ניתן להקפיא מנות מהטירמיסו? זה יעבור הקפאה והפשרה טוב?
פחות ממליצה על הקפאה
הכנתי אותה היום. במו חוכמתי שכחתי לצלם לפני שנטרפה…
כמו תמיד מתכון מצויין תודה❤️❤️
האם הכוונה להכין אספרסו מקפסולה אחת ואז להוסיף מים ולהגיע לכמות של כוס וחצי- 360 מל?
היי, אם אין לי מכונת אספרסו, מה עושים?
נס קפה
תודה רבה
יצא פשוט מעולה
תודה נועה
הי קרן, בכמה קפסולות של קפה את משתמשת? תודה!
אחת
היי, ותודה על מתכון מושלם!
כבר הכנתי פעם אחת בתבנית פיירקס ויצא נהדר. הפעם אני רוצה להכין ברינג מלבני. האם צריך / כדאי להוסיף מייצב כלשהי כדי שלא תתפרק לי בחילוץ?
כן בהחלט, תצטרכי לייצב עם ג׳לטין 5-7 גר׳
תודה רבה,
ולהשאיר במקרר להתייצבות, נכון?
לא להקפיא
בדיוק
האם להוסיף את הג׳לטין שהוא טיפה מומס לתוך המסה הקרה? אך לא קרה מידי שלא יתייצב מהר?
לדעתי היית צריכה לציין מידות תבנית מדוייקות. הכנתי על תבנית מלבנית והחומר לא הספיק. מתסכל.
הפיירקס שלי שבה הכנתי לא קטנה בכלל כך שאולי הכנת באמת בתבנית גדולה מדי
אנסה למדוד ולכתוב את המידה המדוייקת
מקוה שלמרות הכל יצא לך טעים
קרן
משום מה כשהקצפתי את הקצפת עם העברת סוכר זה לא הפך להיות רצפת אלא היה נוזלי מה שהפך את זה לקצפת יציבה זה אינסטנט פודינג שהוספתי. מה יכולה להיות הסיבה?
משהו בהקצפה שלך… להבא נסי עם ביצים בטמפרטורת החדר
כל מתכון שלך יותר מעורר תאבון מהשני
יעבוד עם אספרסו רגיל בתוספת קטנה של ליקר פרנג׳ליקו? אם תוכלי לדייק אותי בכמה ליקר להוסיף זה יהיה מעולה
תודה!
בטח שיעבוד
נראה לי שלהוסיף כפית ליקר בתור התחלה
תמיד אפשר להבא לחזק
הקפה הוא רק מהקפסולה או שדיללת במים? תודה 😉
קפה מהקפסולה
עוד לא נתקלתי במתכון שלך שלא מצליח וגם עושה נעים בלב. קל וטעים – פשוט מושלם
עוגה נהדרת.. רק שכשאני מוסיפה את הגבינת מסקרפונה, היא לא לגמרי מצליחה להתקצף (יש מילה כזו?) ויש גושים. אך הם אינם מורגשים.
זה בסדר?
זה תקין
היי קרן, ממש אשמח להכין את הקינוח ללא ביצים אך ממה שבדקתי ומצאתי,ברכיבים של הבישקוטי עצמו יש ביצים
נכון, הכוונה היתה שאין ביצים חיות בקרם, לנמנעים מאכילת ביצים שלא עברו בישול/אפיה
אני מניחה שיש בישקוטים ללא גלוטן בשוק
הי קרן, האם יש לך מתכון להכנת הבישקוטי ללא גלוטן? אני לא מוצאת בישקוטי ללא גלוטן לקנות
הי אין לי מתכון כזה אבל כן יש לי מתכון לטירמיסו עם עוגיות אמרטי ללא גלוטן ממש ממליצה לנסות הוא מדהים
https://www.goodlifetv.co.il/food/tiramisu-amarati-keren-agam/
הי, מה דעתך על הכנה בכלי של טרייפל?
זה יהיה פשוט חפיר עמוק.
עדיף בכל זאת בפיירקס?
אפשר בטרייפל זה מהמם להגשה ורק לקלת בחשבון שמוציאים מנות עם כף גדולה ולא ריבועים אז פחות אסטתי
הי קרן,
בלי היסוס בכלל גם לכבוד שבועות וגם כשיש אירוח מושקע ישר מאמצת את המתכון המשובח שלך לטרמיסו, להנאת כולם. (עבר גם לסטודנטים שלומדים מעבר לים) ,תודה וחג שמח.
תודה רבה עירית וחג שבועות שמייח
הי קרן, העוגה הזו משובחת, הכנתי אותה כל כך הרבה פעמים והיא תמיד מצליחה וטעימה ברמות, כל פעם מוסיפה טוויסט קטן וזה תמיד טעים, זוכה להרבה שבחים. משתמשת תמיד במסקרפונה של גד עם זירעי וניל זה יוצא וואוווווווו, תודה רבה וחג שמח
תודה ! שמחה לשמוע
היי האם השמטת את האבקת סוכר והתמצית וניל? קניתי את הקרם עם הזרעי וניל במקום את הגבינת מסקרפונה.
היי
עקבתי על פי ההוראות
הכנתי את העוגה אבל משום מה הגבינה לא השתלבה בקרם וישנם גושים בבלילה.מבאס
זה בעיה בגבינה שהתמשת בה כנראה או שלא ערבבת טוב, לא יודעת מה השתבש לך
היי קרן
יש לי 3 שאלות:
1) בכמה קפסולות של נספרסו השתמשת? והם להוסיף מים חמים לקפה?
2) אשמח לדעת מה גודל התבנית
3) האם אפשר להכין יום לפני?
תודה
הכנתי מחכה למחר. אבל ממה שטעמנו זה מרגיש מוצלח. תודה
מקוה שככן היה טעים
היי 🙂
אשמח לדעת מה גודל התבנית שהשתמשת בה?
מחכה לנסות, אפשר לקבל מידה מדוייקת של התבנית? תודה, תמר
אין לי מידות מדוייקות את יכולה לראות אותה בתמונה זו תבנית בינונית גדולה
עכשיו נכנס למקרר.
פעם ראשונה שאני מכין טירמיסו וראיתי מתכון קל ללא ביצים אז ישר קפצתי והכנתי.
מקווה לתוצאות טובות
בטוחה שייצא טעים
יצא מעולה!!!!!!
שמחה לשמוע תודה
היי קרן
הכנתי לראשונה היום את הטרמיסו בתבנית פיירקס כמו בתמונה שלך.
בהגשה-את ממליצה לחלץ בכף ? או לנסות לחתוך?
תודה!
אפשר לנסות לחתוך ואם לא מצליח אז כף ☺️
הכנתי ויצא נפלא !
תודה ארז
היי קרן, בטעות קניתי קרם מסקרפונה של גד (עם זרעי וניל וסוכר) במקום גבינת מסקרפונה. האם להוריד פשוט את האבקת סוכר והתמצית וניל? תודה רבה!!!
לא להוריד לגמרי אבל בחצי
60 גרם אבקת סוכר ! איזו שטות מה חשבתי לעצמי יצאה לא מתוקה בכלל והבישקוטים כתוב להכניס ולהוציא מיד, יצאו לא רכים
הכל לפח. חבל.
היו צריכים לציין איזה שמנת 32 או 38
ממש מתסכל!!
למה מתסכל ?
כתוב שמנת להקצפה
זה או 32% או 38% שומן
לא הבנתי איפה הבעיה
32 או 38? מה המתכון מבקש?
32 יותר מתוקה מ38
למתכון יש סוכר שלא קשור לשמנת לכן זה לא ממש משנה
אני לא מסכימה איתך
וזו דעה מקצועית
חייב לציין אחוזי שומן
רמת המתיקות תצא לגמרי שונה
נסכים שלא מסכימים
מבחינתי אין שום הבדל במתכון, לא נתקלתי במתכון שנאפה עם 32% ואל 38% ולא יצא תקין
למה הכוונה בשני שרוולים של בישקוטי?
כמה גרם זה יוצא?
היי קרן
האם הכוונה להכין אספרסו מקפסולה אחת ואז להוסיף עליה מים חמים לכמות של כוס וחצי (360 מ״ל)?
להכין יומיים מראש זה סבבה או שעדיף יום לפני?
שהבישקוטי לא יתרככו מידי?
תודההה
אפשר ואפשר
היי. תודה על המתכון. האם ניתן להכין בשלוש שכבות בתבנית קטנה יותר?
בטח
הכנתי את הטירמיסו עם גבינת שמנת במקום המסקרפונה.
יצא נפלא וכל האורחות התלהבו. תודה רבה על מתכון נהדר!
תודה מור
שלום, מתכון טרמיסו מעולה, תודה רבה.
רציתי לשאול אל אני רומה שהעוגיות למטה יהיו יותר פריכות מה כדאי לעשות (חשבתי לערבב חמאה בקפה,למרות שהרעיון של הטירמיסו המקורי זה שהעוגיות רכה וספוגית ) מה את אומרת ?
זה בעיה בעוגיות האלו כיון שהן מתרככות מאוד בצינון וללא סירופ קפה הן יהיו יבשות וכך כל העוגה, את יכולה להמיר אותן לביסקויטים פתי בר או לנסות להכין את הגרסה של העוגיות אמרטי מהטירמיסו לפסח באתר שלי