חגגנו ביום שישי יומולדת לאמא שלי והתנדבתי להביא קינוח.
בגלל שאני מכינה תמיד הכל ברגע האחרון הבנתי שאם אני לא מכינה
משהו זריז בלי אפיה הלך על היום שישי מנוחה שפינטזתי עליו.
אז טירמיסו שמכינים בלי אפיה וממש מהר זו אחלה אופציה ביום שישי בצהריים.
הבעיה עם טירמיסו שעלות גבינת המסקרפונה היא שערורייתית בהחלט
וגם אחוזי השומן הגבוהים הם לא להיט.
בכל זאת קפצתי לסופר השכונתי לקנות בישקוטים ומסקרפונה
וגיליתי שאין מסקרפונה (אף פעם אין שם סתם ניסיתי שוב )
חישבתי בקצרה בראש את המכולות שבהן אוכל למצוא מסקרפונה ביום שישי בצהריים והתעייפתי עוד יותר.
מי שמבין , מסקרפונה ביפו=נאדה.
הבנזוג שלפעמים יש לו רעיונות טובים ולפעמים ממש פחות אמר שזה יוצא בסדר גם עם גבינת שמנת..
אתה לא מבין בזה כלום אני אומרת לו, אבל מהעצלנות של שישי בצהריים
לקחתי שני גבינת שמנת 5% והמשכתי לקופה.
כשחזרנו הביתה, הפשלתי שרוולים ואני מספרת לו שאני מכינה טירמיסו בקערה גדולה, רעיון מדליק הא?
לא מתאים הוא אומר, זה לא שקוף לא ייצא יפה.
יפה, יפה מאוד אני אומרת לו , אתה לא מבין בזה כלום.
היו לי המון רגשי אשמה כשהכנתי טירמיסו מזוייף כזה לא אמיתי בלי מסקרפונה ועם גבינת שמנת דלת שומן,
אבל אם הייתי קונה חצי קילו גבינת מסקרפונה אמיתית היו לי המון רגשי אשמה על המחיר ועל אחוזי השומן.
אז הכנתי טירמיסו עאלק אז מה??
לא חייבים הכל ביי דה בוק.מקסימום עוד כמה איטלקים ממורמרים ברשת.
בקיצור שורה תחתונה-יצא פצצה.
טירמיסו ״מזוייף״ / קערה גדולה או תבנית מלבנית בינונית
למתכון:
חבילה בישקוטים
1 שמנת מתוקה להקצפה
כף תמצית וניל
400-450 גרם גבינת שמנת 5%
9 כפות אבקת סוכר
2 כפות סוכר לבן
3 כפות ברנדי
1/2 כוס מים רותחים עם 2 כפיות גדושות נס קפה-אם יש לכם מכונת אספרסו בבית לכו על אספרסו
אופן ההכנה:
מקציפים שמנת מתוקה ושלוש כפות אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה
בקערה בינונית מערבבים גבינות שמנת עם תמצית וניל ושארית אבקת הסוכר
מוסיפים לקצפת המוכנה בתנועות קיפול עדינות .
מערבבבים בקערה עמוקה את הקפה הרותח עם 2 כפות סוכר לבן וברנדי
טובלים בישקוטים בקפה ומסדרים בתבנית
מורחים מעל הבישקוטים כמות יפה של קרם וחוזרים על הפעולה מספר פעמים:
אם אתם מכינים בתבנית מלבנית אז טובלים חצי מכמות הבישקוטים, חצי מכמות הקרם ואז עוד שכבה שניה
אם אתם מכינים בקערה כמוני שוברים כמה בישקוטים בהתאם לגודל הקערה ויוצרים שכבות,
ככל שתעלו יותר למעלה לא יהיה צורך לשבור את הבישקוטים יותר.
אצלי בקערה נכנסו בערך 6 שכבות של בישקוטים וקרם סהכ.
שימו לב: הטירמיסו חייב קירור של מינימום 6 שעות, ועדיף להכין 24 שעות לפני, מנסיון!
לפני ההגשה מפזרים יפה אבקת קקאו לקישוט ומגישים.
* אם אתם בעניין אותנטי תחליפו את גבינת השמנת במסקרפונה
28 Comments
היי היי שוב אני, מה זה גבינת שמנת 5%?? גבינה לבנה? או סמפוניה 5%? לא מכירה עוד אופציות..
סימפניה מצויינת 🙂
יש אפשרות ליצור גרסת ילדים? ( משהו במקום הברנדי והקפה?)
את יכולה להחליף את הקפה בשוקו, או קקאו ללא חלב כמובן.
הי קרן, רוצה להכין עוגה טרמיסו שתחליף את עוגת הבסקוויטים הקבועה שלי, אבל רוצה להיות משוכנעת שאין צורך באנסטנט פודינג וניל , האמנם? מקווה שתעני מהר, הולכת לסופרררר
הי רחלי
אכן אין צורך באינסטנט פודינג, בהצלחה!
תודה יקירה, שבוע נפלא
הכנתי עכשיו למיפגש נשים (:
נראה לי אליפות!
תודה!!!
הכי כייף מפגשי נשים!
מקוה שגם היה טעים אליפות:-)
הכנתי בגביעים קטנים ((18 מנות). לגמרי טעים אליפות!
היי קרן. אפשר עם גבינת שמנת 24%? או שעדיף כבר לרדת לסופר לקנות מסקרפונה?
ממש לא חייבים מסקרפונה
היי קרן,נהנת מהאנרגיה שלך והעוגות אליפות..איך מגישים את הטירמסו ?האם הגשה אישית כמו עוגה ?
הי גלית, תודה רבה!
מגישים מנות בעזרת כף גדולה, זה שובר את מראה הטירמיסו אבל זה כל הכייף
הי קרן, אפשר להקפיא?
אפשר להקפיא רק שמרקם הבישקוטים עלול מעט להיפגע, את יכולה להקפיא תחילה לכמה שעות ואז להעביר למקרר
תודה.
היי קרן
תודה לך על מתכונים נפלאים כתוב פעמיים תמצית וניל בהוראות ובחומרים פעם אחת
מה מכון ?
תודה על ההערה, תיקנתי המתכון להוסיף ישירות לגבינה ואבקת הסוכר
הי אפשרי גם גבינה לבנה או רק גבינת שמנת?
רק גבינת שמנת
היי, את ממש צודקת לגבי המחיר, אפשר להכין מסקרפונה בבית בקלי קלות ובפחות מחצי מחיר! וזה יוצא לא פחות טעים ממה שקונים(:
היוש אהובה מה אפשר במקום ברנדי?
אפשר פשוט לוותר טו ליקר קפה
היי קרן, הביסקוויט שיש לי בבית מגיעים כבר עם סוכר זה בסדר??
כן
במידה ויש לי בסקוטים בבית עטורים בסוכר זה יכול להיות טוב למתכון?
כן