עוגות גבינהקינוחיםראש השנהשבועות

טרייפל עוגת גבינה פירורים ותפוחים מקורמלים בדבש

ספטמבר 3, 2018 12 Comments
טרייפל גבינה פירורים ותפוחים

בשבוע שעבר, קפצתי לבקר את החיילת בבסיס בשבת, והיא ביקשה שאביא איתי עוגת גבינה פירורים.

הכנתי לה עוגה מאחד המתכונים הקלאסיים ביותר שמצאתי בבית של קרין גורן , בתבנית פיירקס מלבנית ענקית.

כשהגעתי לבסיס לביקור, עזרתי לחיילת להכניס את העוגה למקרר, והעוגה התהפכה לי וצנחה על הרצפה, והתבנית נשברה.

למזלי העוגה היתה מכוסה בניילון נצמד והחלק שהתהפך על הרצפה נשאר נקי ולא נגע באמת ברצפה.

אני, שהרגשתי האמא הכי נוראית בעולם שהפלתי את העוגה, התיישבתי על הרצפה והתחלתי לבכות.

החיילת, שמפגינה בגרות הרבה יותר ממני כבר מהיום הראשון שנולדה,

לקחה קרש גדול והכניסה מתחת לניילון הנצמד, העמיסה על הקרש את העוגה ואמרה לי:

תראי אמא, הכל בסדר, קומי מהרצפה ותפסיקי לבכות כמו תינוקת.

בערב, כשכבר הייתי בבית, החיילת כתבה לי שתודה והיה ממש טעים, ושהיא מקוה שלא התבסאתי.

אם אתם הורים אתם בטח יודעים כמה זה מרגש לגלות כל פעם מחדש כמה הילדים שלכם רגישים ומדהימים,

אז ממש התרגשתי!

כשהכנתי את עוגת הגבינה בבית, שמרתי קצת פירורים ומלית בתוך כוס יין קטנה,

וכשחזרנו, חתכתי תפוח והכנסתי פנימה  ואכלנו את זה.

ככה נולד הרעיון לטרייפל המהמם הזה, שהוא כל כך יפה, כל כך חגיגי וכל כך טעים.

זה בהחלט קינוח הרושם שלנו בחג הזה.

כי מי לא אוהבת עוגת גבינה פירורים? זו העוגה הכי נוסטלגית וטעימה שקיימת.

ובהזדמנות זו אני מאחלת לכולנו שנה מלאה בשלום ואהבה.

אני אוהבת ומעריכה מאוד את הביקורים שלכם כאן בבלוג לאורך כל השנה.

קרן

טרייפל עוגת גבינה פירורים עם תפוחים מקורמלים בדבש/קערת הגשה שקופה עגולה בקוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

לפירורים:

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

1/3 כוס (70 גר׳) סוכר לבן

200 גר׳ חמאה קרה

3 חלמונים

למלית עוגת גבינה:

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה

500 גר׳ גבינה לבנה 9% שומן

מיכל (200 גר׳) יוגורט 3% שומן ומעלה

אריזה(80 גר׳) אינסטנט פודינג וניל

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

לתפוחים מקורמלים:

6 תפוחים מזן גרני סמית או פינק ליידי, קלופים נקיים מליבה וחתוכים לקוביות.

100 גר׳ סוכר לבן

כף גדושה דבש

מיץ מ 1/2 לימון בינוני קטן

1/3 כוס (80 מ״ל) מים

חצי כפית תמצית וניל או מחית וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית שטוח בנייר אפייה.

פירורים:

במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח, אבקת אפייה, סוכר לבן וקוביות חמאה קרות עד לקבלת פירורים

מוסיפים את החלמונים אחד אחד וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק פירורי.

מעבירים את פירורי הבצק לתבנית ואופים בתנור כ 15-20 דק׳ עד שהפירורים מזהיבים.

מוציאים, מצננים לחלוטין.

תפוחים:

בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים, סוכר ודבש, ומערבבים כל הזמן עד שמקבלת תערובת קרמל סמיכה אבל לא יותר מדי.

מורידים את חום הלהבה ומוסיפים פנימה מיץ לימון, וניל ואת קוביות התפוחים.

מערבבים היטב ומבשלים עוד כ 5-7 דקות, התפוחים אמורים להתבשל ולהתרכך מעט אבל לא יותר מדי.

מצננים לחלוטין.

לקרם הגבינה:

במיקסר, מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה עם סוכר, סוכר וניל ופודינג וניל למשך מספר דקות עד שמתקבלת קצפת יציבה.

מוסיפים את הגבינה הלבנה, ואת היוגורט ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מרכיבים את הטרייפל:

מסננים את התפוחים מהנוזלים של הקרמל ושומרים את הנוזל בצד.

מפזרים בתחתית קערת ההגשה 1/3 מכמות הפירורים ומהדקים לשוליים.

מעבירים מעל הפירורים שכבה של מלית הגבינה, בערך 1/3 כמות, ובעזרת פלטה או גב כף מיישרים.

מסדרים מעל הגבינה מחצית מכמות התפוחים,

מעבירים שוב 1/3 מכמות הגבינה מעל התפוחים, מעל שוב 1/3 מכמות הפירורים, שוב את ה 1/3 הנותר של הגבינה

ומעל הכל מפזרים את מה שנותר מהפירורים והתפוחים.

מכסים את הקערה בניילון נצמד או בנייר כסף ומעבירים לקירור ללילה או לפחות ל 4-5 שעות.

לפני ההגשה, מזלפים מעט מהקרמל מעל התפוחים ומגישים עם הרבה כפיות.

חג שמח ושנה מהממת לכולנו.

הערות שלי למתכון:

את היוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה

אפשר לוותר על התפוחים או להמיר בפירות אחרים שאתם אוהבים.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

12 Comments

נונה ספטמבר 6, 2018 at 11:14 am

היי קרן!
העוגה מספיק יציבה גם לחתוך או רק עם כפיות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2018 at 11:18 am

הי נונה, לא ניתן לחתוך כי זו לא באמת עוגה, אבל אפשר עם כף גדולה להעביר מנות לצלחות אישיות

Reply
נונה ספטמבר 6, 2018 at 11:53 am

ואם להוסיף עוד חצי שקית אינסטנט פודינג זה יעזור?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2018 at 12:28 pm

לא, זה לא יעזור, מבנה הקינוח לא ייצא במרקם של עוגה, ושקית וחצי אינסטנט פודינג זה טו מאצ׳.

Reply
שרון ספטמבר 8, 2018 at 10:37 am

קרן מקסימה ללא ספק גם הקינוח שלנו לחג.
האם אין צורך בחמאה בבישול התפוחים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2018 at 11:59 am

בחרתי שלא לטגן אותם בחמאה, וזה היה טעים גם כך.
את יכולה כמובן להוסיף זה תמיד טוב:-)

Reply
אור ורדי ספטמבר 8, 2018 at 2:30 pm

שנה טובה!
לכמה אנשים זה מתאים לדעתך?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2018 at 3:09 pm

שנה טובה אור ❤️
לפחות ל 12 איש תלוי בגודל המנות

Reply
Malka ספטמבר 8, 2018 at 3:21 pm

מה קוטר הכלי?האם ניתן לעשות בפירקס מלבני?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2018 at 3:55 pm

קערה בקוטר 20-22 ס״מ עומק 10 ס״מ,
פיירקס מלבני הוא שטוח יותר נכון? אפשר בהחלט רק שזה ייצא פחות שכבות.

Reply
שלומית ספטמבר 9, 2018 at 11:48 am

נראה טעים מיוחד. במתכון רשום להוסיף סוכר וניל לתערובת גבינה אבל לא ראיתי את סוכר הווניל במצרכים. כמה להוסיף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2018 at 12:47 pm

בטעות הושמט מהמתכון תודה, שקית אחת של סוכר וניל

Reply

Leave a Comment