י יש לי קטע ממש מוזר עם כלים של טרייפל.
את הכלי הראשון שלי קניתי במיטב כספי, כדי להכין טרייפל של עוגת גבינה פירורים ותפוחים, והייתי מבסוטית אש שיש לי כלי כזה.
קניתי אותו במיוחד למתכון ואת המתכון הכנתי במיוחד לארוחה אצל חברים של חברים, מחוץ לעיר, וידעתי שאני אביא לשם את הטרייפל גבינה בתוך הכלי,
כי זה ממש יפה. וטעים. לא עלה בדעתי שכשייצאו הקינוחים זה כבר יהיה שלב שבו ממש ארצה ללכת הביתה ולא יהיה לי נעים ללכת עם הטרייפל, שעוד לא
סיימו לנשנש אותו. אז השארתי אותו שם, אצל חברים של חברים. טעות. גדולה מאוד!
החברים העבירו את הכלי בסוף הערב, לחברה אחרת שגרה בתל אביב, ונשארה עד סוף האירוע, וניסיתי לקבוע איתה כמה פעמים לקחת ממנה את הכלי.
אבל זה לא צלח, ואחרי כמה נסיונות שתינו שכחנו מהכלי, ומאז עברו כמה שנים .ולא נעים לי לשאול אחרי ארבע שנים אם הכלי עוד אצלה,
היא עוד עלולה לבקש ממני לשלם לה על האחסון שלו.
ואז..לפני שנה, צילמתי את התכנית שלי שבה הכנתי פאי לימון מפורק בכלי טרייפל ושוב התחיל מרוץ אחרי כלי של טרייפל דקה לפני שהתכנית מצטלמת.
שלחתי חבר של חבר של חבר לחנות מסויימת בדיזינגוף שיקנה לנו כלי לטרייפל, והכלי נסע בערך בשלוש מוניות כדי להגיע לסט הצילומים.
ההפקה שילמה על הכלי אז לא יכולתי לקחת אותו איתי חזרה הביתה, וככה נשארתי שוב בלי כלי של טרייפל.
ועברה לה כמעט שנה, והחלטתי להכין קינוח טרייפל קיצי, ושוב קלטתי שאין לי כלי של טרייפל 🙂
שוב, התחיל המסע למציאת הכלי המושלם, כולל פוסטים בסטורי שלי, שם שאלתי את העוקבים איפה ניתן למצוא כלי של טרייפל,
הם תמיד יודעים הכל יותר טוב ממני, וככה אני לא אאלץ לעבור שמונה חנויות עד שאמצע את הכלי.
למזלי, יש לי עוקבת אחת נאמנה וותיקה ושמה בישראל : אמא שלי, שמיד הגיבה לי בסטורי שיש לה שניים כאלו בבית.
אז שמתי תזכורת ביומן, ובארוחת שישי בעוד אנחנו כולנו יושבים ואוכלים, הטלפון השמיע צליל שמזכיר לי לקחת לאמא
את הכלי של הטרייפל, שנכנס מיד לאוטו, והכרזתי עליו שהוא שלי לנצח.
אז הכלי אצלי, ואפשר לאמר שאני בעלים לא ככ חוקית של כלי טרייפל אחד ממש גדול ויפה, שסחבתי לאמא.
ואיזה קסמים יוצאים לי תמיד בכלי הזה, תשמעו! פה מדובר באחד הקסמים החזקים!
שכבות של פירורי קראמבל פריכים, ומעליהם קרם גבינת שמנת עיזים, מוס מנגו, ופירות טריים.
הכנתי את הקינוח לצילומים, סיימתי לצלם, והבנתי שאם הוא לא עף מהבית אני יושבת עם כפית כל הלילה ולא זזה ממנו.
אז התקשרתי לזהר, זהר עובדת בבית אבות ביפו, שבכל פעם שיש פה יום צילום, אני קוראת לה לבוא לקחת מפה מהר את כל המאפים
שצילמנו, כדי שלא אוכל אותם לבד, וכדי לשמח את העובדים והצוות של בית האבות. וזוהר שולחת את מאשה,ומאשה מתייצבת רעבה.
אז מאשה הגיעה, ומסרתי לה את הטרייפל כמו שהוא בכלי, כי אי אפשר להוציא את הטרייפל מהכלי שלו!
ואמרתי למאשה שמחר אעבור לקחת אותו, את הכלי כמובן, את הטרייפל אני מניחה שהם חיסלו כבר באוטו.
נשבעת לכם שלא ישנתי כל הלילה, עלתה בי חרדה שיקרה משהו לכלי.
אבל בבוקר, כשאני עוד חושבת איך להתחיל את היום שלי, מאשה הודיעה לי שהיא והכלי של הטרייפל, נמצאים למטה,
ועכשיו יש לי בבית כלי של טרייפל, סוף סוף.
אז בתוך הטרייפל הזה יש קראמבל חמאתי פריך, קרם גבינה וניל מדהים, מוס מנגו שמכינים בצ׳יק, ומלא פירות טריים,
הוא כל כך טעים, כל כך קיצי ומרענן, ואני מתכוונת להכין אותו שוב לארוחת שישי אצל חברים , ולקוות שהכלי יחזור איתי הביתה.
טרייפל פירות קראמבל וקרם גבינה/כלי טרייפל אחד גדול
מצרכים למתכון:
לקראמבל:
4 כוסות ( 560 גר) קמח לבן
4 כפיות אבקת אפיה
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
350 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
כמה כפות מי קרח
למחית מנגו:
3 מנגו , קלופים וחתוכים לקוביות.
לקרם גבינה:
2 מיכלי שמנת להקצפה 38%
מחית וניל
150 גר אבקת סוכר
1 מיכל גבינה לבנה 250 גר׳
2 מיכלים ( 400 גר׳) קרם גבינת שמנת 5% של משק צוריאל
לעיטור:
מגוון פירות יער טריים, או פירות טריים שאוהבים כמו ענסים, תאנים, משמש וכו…
6-7 עלי נענע טריים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מתחילים מהקראמבל:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בניייר אפייה.
במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה וסוכר לבן, מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית.
אן יש צורך והפירורים דקים מדי מאחדים אותם מעט עם כף מי קרח.
מעבירים את הפירורים לתבנית אפייה ואופים עד להשחמה כ 15-20 דק׳. אפשר להיעזר במרית ולהפוך אותם קצת באמצע האפייה.
מצננים לחלוטין, וכשםירורים התקררו בעזרת הידיים מפורררים אותם מעט, כי הם בדרכ בתנור קצת נדבקים.
ממשיכים עם מחית המנגו:
בהאותו מעבד מזון, אין צורך אפילו לשטוף אותו משאריות פירורים, מרסקים קוביות מנגו למחית חלקה.
מעבירים לכלי סגור ולמקרר לצינון קל.
מכינים את הקרם:
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר. כשהתערובת הפכה לקצפת, מוסיפים פנימה, וניל, קרם גבינת שמנת וגבינה לבנה,
וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.
מרכיבים את הטרייפל:
מניחים בצד חצי כוס פירורים.
לקערת הטרייפל מעבירים ממחצית מכמות הפירורים שבתבנית, ומהדקים לתחתית.
מעל הפירורים מורחים מחצית מכמות קרם הגבינה ובעזרת פלטה או כף מיישרים את פני הקרם.
מעבירים את מחית המנגו מעל הקרם ומיישרים גם אותה.
מפזרים באופן שווה מעל המוס את פירורי הקראמבל שנותרו בתבנית, ומעליהם את מחצית קרם הגבינה שנותרה בקערה.
מיישרים שוב.
מפזרים פירות טריים מעל, וקצת עלי ננענע, מקשטים באבקת סוכר ומצננים במקרר למשך 4 שעות לפני הגשה לפחות.
**הפוסט בשיתוף משק צוריאל
31 Comments
נראה משו משו❤️
מה גודל מומלץ לכלי הטרייפל גדול?
בתודה
מה זה מחית וניל ?
משחת וניל מרוכזת במקום תמצית נוזלית
אפשר להשתמש במנגו קפוא?
בטח
בחנויות של חד פעמי יש כלי טרייפל מפלסטיק בכמה שקלים (מומלץ שהולכים לחברים של חברים
תודה על הטיפ
היי! אפשר במקום המחית מנגו משהו אחר?
מחית פירות יער,, או קרם לימון
כמה מחית וניל ? כפית?
כן
איפה קונים מחית ווניל? מוצר שקיים בסופר?
היום כבר בחלק מהסופרים יש ואם לא אז בחנויות שמתמחות באפייה
ומה עם חצי כוס פירורים שהונחה בצד?
לפזר מעל הפירות והקצפת
קרן, כמה אחוזי שומן הגבינה הלבנה?
5 או 9
היי, אפשר להכין ללא גבינת עיזים? איזה גבינה אפשר במקום?
גבינת שמנת רגילה מכל סוג
אפשר קמח שקדים במקום קמח ?אם מה כמות?
לא הייתי מוותרת לגמרי על הקמח הלבן, אלא ממירה 50 אחוז ממנו
אפשר להכין יום לפני ?
ברור
הי קרן, אפשר יוגורט רגיל או יווני במקום הגבינה הלבנה?
אפשר יוגורט עדיף סמיך
מה קוטר הכלי טרייפל במתכון הזה ומה גודל הכלי טרייפל במתכון של הפאי לימון מפורק?
ואיך ניתן להכין את המתכון הזה בחורף כשאין מנגו
תודה:)
הי, הקוטר 22-23 סמ
אפשר להמיר בפירות יער חורפיים
מה אפשר במקום מחית וניל? תמצית וניל איכותית יעבוד? באיזו כמות?
אותה כמות
הי קרן, אפשר במקום חמאה בקרמבל להשתמש בקרם קוקוס?
לא, זה לא אותו שומן