קינוחים

טרס לצ׳ס אהובתי

נובמבר 9, 2022 29 Comments

אני לא ידעתי שטרס לצ׳ס היא עוגה מהמטבח הדרום אמריקאי. אל תצחקו עליי, פשוט לא ידעתי , כי אכלתי אותה במסעדות ערביות,

והייתי בטוחה שהיא מהמטבח הערבי. וזה גם ממש לא משנה לי, מה שחשוב הוא שהיא אחת מהעוגות הטובות שאכלתי.

יש פה מקומות קבועים ביפו שאני אזמין בהם את העוגה הזו, ואתענג על כל ביס, כי היא חלום. שמתי אותה בטו דו ליסט שלי ממש ממש

מזמן, וידעתי שכדי להכין אותה זה כמה שלבים, ושלבים כידוע לכם ואני, זה לא החיבור הכי מדוייק שיש, אני אוהבת זריז מהיר,

אז השבוע נשמתי רגע, כתבתי את המתכון, והחלטתי ללכת על זה . והלכתי על זה בגדול!

הטרס לצס היא עוגת שלושת החלבים, שבמקור מכינים אותה עם חלב כחוש, חלב רגיל וחלב מאודה שאין לנו בארץ, אז אנחנו מכינים בגרסה

טיפי שונה, זו עוגת ספוג, שאחרי התנור סופגת המון נוזלים משלושת החלבים, מצפים אותה בקרם, ואז מוזגים מעל הכל טופי קרמל.

לא כולם מוזגים טופי קרמל, אבל אני, הלכתי בגדול אמנו, והכנתי את העוגה עד הסוף, והיא היתה שווה את זה.

אז יש פה כמה שלבים, ואני מראש אומרת לכם שהם שוים כל שניית עבודה וזה לא באמת מסובך, אבל אם אתם אומרים לי שקשה לכם

אגיד לכם לוותר על הטופי קרמל, ולהכין רק עם קצפת. ואז משכנעת אתכם להכין גם את הקרמל 🙂

קיצר, לחברה הכי טובה של המתבגרת היתה יומולדת והיא ביקשה שאכין לה עוגת שוקולד כי היא הולכת להפתיע את החברה.

אבל אני הכנתי טרס לצ׳ס ואמרתי לה שהיא יותר שווה מעוגת שוקולד. היא סמכה עלי ולקחה אליה את העוגה.

חזרה הביתה, שאלתי איך העוגה, סימנה לי עם היד סימן של אמאלה, סוף הדרך, ואם המתבגרת אמרה, היא יודעת!

כאן יש לכם סרטון הכנה עם השלבים

חוץ משלב הקרמל, אבל למטה פירטתי לכם ממש איך להכין אותו. בהצלחה

צילום: נופר צור

טרס לצ׳ס אהובתי/תבנית מלבנית בינונית

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון :

לעוגה:

6 ביצים

כפית מחית/תמצית וניל

1 כוס (240 גר׳) סוכר לבן

קורט מלח

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן

כפית גדושה אבקת אפייה

1/4 כוס חלב חם

לשלושת החלבים :

כוס (240 מ״ל) חלב רגיל

פחית (400 גר׳) חלב מרוכז

1/2 כוס שמנת להקצפה עם אחוזי שומן גבוהים

לקרמל:

כוס (240 גר׳) סוכר לבן

1/3 כוס (60 מ״ל) מים

1 כוס שמנת להקצפה

כפית מחית/תמצית וניל

לעיטור:

מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

כפית פודינג וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

במיקסר מקציפים ביצים, מלח וסוכר למשך 7-8 דקות עד לקבלת קצף מאוד תפוח .מוסיפים וניל ומערבבים בעדינות.

מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לבלילה, מוסיפים חלב חם ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

מעבירים לתבנית האפייה, מיישרים ואופים 25-30 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מכינים את הקרמל:

על האש במחבת רחבה מביאים לרתיחה מים וסוכר, מדי פעם מערבבים, ומבשלים על אש בינונית, עד שהתערובת מתחילה לקבל צבע חום עמוק.

זה לוקח כמה דקות לא להתייאש, בסוף זה קורה,ולא לשכול לערבב מדי 2-3 דקות.  מוסיפים פנימה שמנת,

בהתחלה השמנת גורמת לתערובת קצת להתקשות , אל תיבהלו תמשיכו לערבב ולבשל על האש זה בסוף ייסתדר. מסירים מהאש ומצננים.

מערבבים בקערה את החלב עם החלב המרוכז והשמנת.

כשהעוגה יוצאת מהתנור, מחוררים אותה עם שיפוד ושופכים מעליה באופן אחיד את תערובת החלבים.

מצננים.

במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת פודינג וניל, מוציאים 3-4 כפות הצידה לשקית זילוף, ואת השאר מעבירים מעל העוגה, ובעזרת

פלטה או כף מצפים את כל שטח העוגה.

מעבירים את הקרמל מעל הקצפת (אם הוא התקרר ומעט התקשה תחממו קצת) ובעזרת פלטה בעדינות מיישרים בשכבה אחידה.

מזלפים פסים של קצפת שהעברנו לשק זילוף, אין צורך בצנטר רק לגזור פתח קטן מלמטה.

בעזרת קיסם או שיפוד מעבירים פסים לצד הנגדי של פסי הקצפת ליצירת הצורה שבמונה.

מצננים היטב, אני ממליצה לפחות 4-6 שעות פני הגשה ואז מגישים.

**לגרסת פרווה, אפשר להמיר חלב בחלב סויה, שמנת לפרווה וקרם קוקוס המקום החלב המרוכז, לוותר על הקרמל ולהכין קצפת פרווה

**העוגה מצויינת גם רק עם הקצפת , אפשר לשלב בה קצת קרמל או לאבקת קצת עם קקאו

**אפשר להמיר את הקרמל בריבת חלב מומסת

 

 

 

29 Comments

שרית יפרח נובמבר 10, 2022 at 3:45 pm

היי קרן נראה מושלם..!!
שכחת לציין מה עושים עם הרבע כוס חלב חם שרשמת במצרכים..?

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2022 at 4:14 pm

צודקת תודה רבה,אחרי הקמח לתוך בלילת העוגה

Reply
מיכל נובמבר 11, 2022 at 3:44 am

היי קרן. כיצד ממירים בריבת חלב מומסת? מה הכמויות? חייבת להכין. זה נראה כל כך טוב. תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2022 at 7:24 am

1/2-3/4 מיכל ריבת חלב מחוממת

Reply
Orna Ozeri נובמבר 10, 2022 at 6:08 pm

ניסיתי פעמיים את הקרמל וזה לא קרה. בול לפי ההסבר…!

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2022 at 7:46 pm

מה הכוונה לא קרה? לא קרה קרמל? לא חיכית מספיק זמן

Reply
Shiran אוגוסט 24, 2024 at 9:06 pm

היי, גם אני ניסיתי שלוש פעמים. הסוכר פשוט נקרש ולא נמס (נראה שהסוכר עבר קריסטליזציה ממה שקראתי). כנראה שלא אמורים לערבב. אשמח שתצלמי סרטון שבו הקרמל כן קורה, כי לרבים מאיתנו הוא לא קרה.

Reply
מישל מנורי נובמבר 10, 2022 at 9:50 pm

היי טגם, אני מגוואטמלה מרכז אמריקה, גדלתי על העוגה הזו והיא מככבת בשבועות אצלנו. אצלנו, לאחר ההטבעה בנוזלים ( 1/2 שמנת מתוקה, 1/2 שמנת בישול 9%,1 פחית חלב מרוכז(, מורחים 1/2 צנצנת מחוממת של ריבת חלב ולא קרמל, ומעל שמנת מוקצפת לא ממותקת. תנסי

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2022 at 7:24 am

נשמע יאמי לגמרי, תודה

Reply
מיכל נובמבר 11, 2022 at 8:53 am

גם אני מנסה ולא הולך.. עומדת ליד הסיר מערבבת.. אבל אחרי כמה דקות נהיה גושים לבנים קשים שנדבקים לסיר/מחבת.. לא הולך…

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2022 at 1:32 pm

להוריד מעט את האש

Reply
עירית נובמבר 11, 2022 at 12:06 pm

הי קרן, אין שמן בעוגה? וגם האם מוזגים את החלבים כשהיא עוד חמה?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2022 at 1:31 pm

אין שמן
וכן, כשהיא חמה

Reply
אסף נובמבר 14, 2022 at 8:57 pm

האמת שזוהי הגרסה הטורקית לעוגת הטרס לצ'ס הלטינית ומכאן קשר למסעדות הערביות…

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2022 at 7:34 pm

נכון

Reply
אורית נובמבר 15, 2022 at 7:37 am

הי קרן מה גודל התבנית? לא מצאתי.

Reply
דניאלה נובמבר 19, 2022 at 4:03 pm

מה גודל התבנית ?

Reply
שני דצמבר 8, 2022 at 10:17 pm

קרן האהובה, קניתי קרם חלב מרוכז, 300 גרם, תופס?

Reply
שני דצמבר 8, 2022 at 10:18 pm

*קרם חלבי מרוכז

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 7:18 am

לדעתי כן

Reply
caroline נובמבר 19, 2022 at 5:18 pm

Something is not right with the caramel making. I tried adding water and sugar but always ends up in sugar lumps it totally solidify into sugar and doesn’t get brown at any time . I also cooked it on low . Will replace with milk jam

Reply
לילך א דצמבר 3, 2022 at 7:41 pm

עוגה אליפות! אפילו שקצת התבלבלתי עם הצינון וציננתי לפני ״ההשקייה״, יצאה רטובה וטעימה. קצת פחדתי מהקרמל ואם יאהבו אז החלפתי בריבת חלב, לא מרחתי על כל העוגה, זילפתי בעדינות. אין ספק שתישאר בארסנל העוגות שלנו.

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2022 at 1:37 pm

אלופה תודה!

Reply
תמר דצמבר 9, 2022 at 12:04 pm

מאד רציתי לעשות את הקרמל אבל יצאו גושים לבנים ולא כרמל, נצמדתי לגמרי להוראות אבל נאדה.. אולי כדאי לצלם את זה, כי זה האתגר בעוגה.

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2022 at 1:48 pm

בהזדמנות אצלם לסטורי הכנה

Reply
יפה ינואר 30, 2023 at 12:49 pm

שלום, אפשר להכין בשתי תבניות אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2023 at 4:02 pm

בוודאי

Reply
דנה מיכאלי אפריל 20, 2023 at 9:18 pm

קרן שלום
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, עושה המון מהם והם מדהימים.
הפעם- נפילה…
שלושה נסיונות לקרמל שנגמרו בגבישי סוכר יבשים, בסוף עשיתי ממתכון אחר ברשת
הקרמל מתקשה וחימום קל שלו ממיס את הקצפת ( מדוע לא להקפיא שעה לפני כן, כמו שעושים עם גנאש?)
אולי יש מקום לבדוק את המתכון שנית
הפעם אכזבה

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 6:57 am

הי דנה , צר לי לשמוע שלא עבד לך הקרמל אך כפי שאת מכירה אותי המתכון נוסה ונבדק מספר פעמים קודם
שמחה שמצאת פתרון אחר
קרן

Reply

Leave a Comment