באחת השבתות ממש לא מזמן ישבנו פה עם חברים כשפתאום חברה אמרה שבא לה כנאפה.
עכשיו, בדרך כלל כשחברים רוצים משהו מתוק אני קמה מיד להכין, משהו דומה או בדיוק מה שבא לכולם .
אבל הפעם תפסו אותי לא מוכנה, כי בשביל כנאפה צריך שערות קדאיף ולא היו לי, אז קמנו כולנו ונסענו לאחד מבתי הקפה
ביפו שמגישים בו כנאפה.
היה טעים כרגיל, אבל נשבעתי שבפעם הבאה לא אתפס פה בלי שערות קדאיף בבית .
יש לנו על המקרר מן פנקס כזה, שכל פעם שחסר משהו, מי שגילה את זה כותב שם את החוסרים, ואחרי כמה ימים
הם מתאספים להם לרשימה אחת גדולה ואנחנו יודעים שצריך ללכת לקניות בסופר.
אז נתן, שאחראי על הקניות חזר הביתה עם חבילת שערות קדאיף, ובמקום להניח במקפיא הניח במקרר,
ועל זה הניחו עוד מלא דברים, וככה שכבו להם השערות במקרר, וכשגיליתי אותם, כבר לא היה טעם להעביר למקפיא,
והיתיי חייבת להכין מהן משהו טעים. אז בשבת הכנתי לנו כנאפה ולא השתמשתי בגבינות הקלאסיות כי הלכתי על גבינת עיזים צפתית.
תיכף נדבר על הטעם!
תכננתי להכין את הכנאפה בדרך המקורית, שערות קדאיף, מעליהן גבינה, ומעל הכל עוד שערות. לטגן, להפוך ולטגן שוב.
אבל מי כמוני מבולבלת, שהייתי ככ לחוצה שהכנאפה תצא לי מדוייקת וטעימה ששכחתי שכבה אחת של שערות 🙂
בזמן שאני מטגנת נתן קפץ להביא לנו גלידת פיסטוק ווניל, כי בא לי בדיוק את הטעם של הגלידה ששמים על הכנאפה
בבתי הקפה ביפו, ורק אחרי שאכלנו את הכנאפה, קלטתי שבקערה נותרו שערות קדאיף 🙂
אז המתכון כאן הוא עם צד אחד של שערות כי זה באמת יצא כל כך טעים! שלא ראיתי טעם לשנות את המתכון.
משק צוריאל השיקו גבינה צפתית עיזים מעודכנת 9%, והכנאפה הוכנה עם גבינה צפתית. מודה שהייתי קצת סקפטית בהתחלה
כי מה לגבינה צפתית וכנאפה, אבל זה יצא וואוווווו, ואמנם היא לא גבינה נמתחת אבל היא גבינה עם מליחות עדינה ומרקם חלום.
המרקם שלה קצת בין צפתית לפטה רכה, מן מרקם שעוד לא טעמתי קודם, והיא סופר מעודנת וטעימה.
כל החברים שלי נסעו לחו״ל אבל כבר עברה הודעה בקבוצה שאני מארחת כשהם חוזרים ומכינה להם כנאפה,
וכבר לא תתפסו אותי בלי קדאיף במקפיא:-)
**הפרסום בשיתוף משק צוריאל
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
כנאפה ביתית עם צפתית עיזים / כנאפה אחת-4 מנות
מצרכים למתכון:
מיכל (200 גר׳) גבינה צפתית של משק צוריאל
200 גר׳ שערות קדאיף מופשרות
120 גר חמאה מומסת
1/4 כוס פיסטוקים גרוסים דק
לסירופ סוכר:
3/4 כוס (150 גר׳ ) סוכר לבן
3/4 כוס (180 מ״ל) מי ברז
1 כף סוכר וניל
להגשה:
גלידת וניל או פיסטוק
אופן ההכנה:
על פומפיה מגרדים את הגבינה הצפתית ומניחים בצד.
בעזרת סכין או עם מספריים גוזרים את הקדאיף, רק כדי שהשערות לא יהיו ארוכות.
בקערה גדולה מערבבים 100 גר׳ חמאה מומסת עם שערותה הקדאיף. מערבבים היטב כדי שהשערות יהיו
מצופות בחמאה.
מכינים סירופ סוכר:
על האש בכלי קטן מביאים לרתיחה את כל מצרכי הסירופ, ועם הרתיחה מורידים לאש בינונית ומבשלים
להסמכה למשך 5-6 דקות. מסירים מהאש.
מחממים מחבת עם מעט חמאה ומניחים את שערות הקדאיף מעל, ומעל מפזרים את הצפתית באופן שווה.
מטגנים עד שהשערות למטה מקבלות גוון שחום, והופכים על צלחת.
מחממים שוב מעט חמאה באותה המחבת ומעבירים פנימה את הכנאפה בחזרה כשהחלק של השערות
כלפי מעלה.
מטגנים שוב עד שהכל מבעבע ושחום.
מוזגים את סירופ הסוכר מעל הכנאפה באופן אחיד. את כל הכמות. גם אם זה תחילה נראה הרבה זה ייספג.
מפזרים חופן פיסטוקים גרוסים ומניחים גלידה מעל.
טורפים חם חם.
זו מנה שאוכלים רק כשהיא חמה וטריה
6 Comments
הי,
אני גרה בחו"ל ואין לנו פה גבינה צפתית. במה אני יכולה להחליף אותה?
לערבב ריקוטה עם מוצרלה
אפשר להכין יום לפני
כנאפה מכינים רק במקום טרי וחם
במתכון כתבת גבינה צפתית מעודנת ובסרטון הראת גבינת
עיזים מעודנת למה התכוונת
זו צפתית עיזים מעודנת