טוב תקשיבו, ההורים שלי היו מכינים את המרק פטריות הכי טעים בעולם, נקודה!
בכלל ,אמא שלי היא אלופת המרקים, אין לה מרק אחד שהיא מכינה והוא לא פחות ממעולה.
המרקים שלה תמיד פשוטים ומדוייקים, וכל כך טעימים, ואם יום אחד אאגד אותם לספר, אני בטוחה שיש מספיק חומר.
אחד המרקים שלה שאני הכי אוהבת הוא מרק פטריות, שזכור לי מהעבר, שהיתה מכינה אותו על בסיס חלב.
גם היה לי פעם את המתכון שלו שלקחתי ממנה, אבל זה היה לפני המון זמן ולא שמרתי.
אתמול החלטתי להכין ולהעלות לאתר את מרק הפטריות שלה, והתקשרתי לבקש מתכון.
אבל היא לא זכרה שיש לה מרק על בסיס חלב, ושלחה לי מתכון אחר:-)
זה לא סיפק אותי אז פתחתי בבוקר היום את כל המחברות של המתכונים של אבא שלי, אלו שהוא הוריש לי בלי לדעת,
וגם שם הפכתי וחיפשתי ולא מצאתי את המתכון למרק. אז החלטתי בסוף להכין בעצמי מרק, ולקוות שייצא טעים לפחות כמו של ההורים שלי.
אבל בגלל שהבלוג שלי הוא בלוג שעוסק רובו באפייה, החלטתי שכהרגלי כמו שעשיתי עם מרק הבצל בקעריות לחם, אני אעלה מתכון למרק ולידו
מתכון שווה ללחם שאפשר לטבול במרק. וכבר המון זמן מבקשים ממני להעלות מתכון לפרנות, שזה בוודאות אחד הלחמים הכי שווים שתכינו בבית!
את הפרנות הכנתי בטאבון, והן יצאו מטורפות. אין מילים לתאר אותן חוץ מ: מ פ ח י ד ו ת
במתכון תמצאו גם הוראות הכנה לפרנות בתנור הביתי, שיוצאות לא פחות טוב!
והמתכון למרק, אני ככ גאה בעצמי, כי הוא יצא מעלף, והסיר נגמר כמעט עד הסוף תוך כדי צילומים, והבטחתי לעצמי מחר להכין אותו שוב.
השילוב של המרק והלחם מטורף, אתם יכולים כמובן להכין כל אחד בנפרד אבל וואו!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
לחם פרנה ומרק פטריות ממכר/ סיר מרק ו7 יחידות לחם
ללחם פרנה:
1 קילו קמח פיצה/לחם או קמח לבן רגיל
2 כפות (20 גר׳) שמרים יבשים
2 כפיות (10 גר׳) מלח דק
2 כפות (20 גר׳) סוכר לבן
כף דבש
כף שמן זית
650-700 מ״ל מים חמימים (בקיץ אפשר רק מי ברז)
לקימוח:
קמח דורום רימצ׳ינטה או קמח סמולינה (לא חובה)
להברשה אחרי אפיה:
שמן זית
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים מים עם שמרים וסוכר, מוסיפים קמח מלח דבש ושמן זית ולשים למשך 8-10 דק׳ עד לקבלת בצק רך מאוד וגמיש.
הבצק אמור להיות מעט דביק וזה בסדר גמור. אם הוא ממש דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח, אבל אל תמהרו לעשות את זה.
כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה מעט משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר
למשך שעה ורבע שעה וחצי עד שהבצק תפוח.
מעבירים את הבצק למשטח נח לעבודה ומעט מקומח ומחליקם אותו לחלקים שווים במשקל 265 גר׳
(אפשר גם לחלק את הבצק לחלקים קטנים יותר ואז הפרנות ייצאו קטנות יותר)
מעצבים לכדורים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת בקמח דורום או סמולינה.
מכסים את הכדורים במגבת או ניילון נצמד רופף ומניחים להתפחה חוזרת למשך 45-60 דק׳ עד שהכדורים תפוחים למראה.
מחממים טאבון ל 280 מעלול או תנור בבית עם תבנית הפוכה בפנים ל 250 מעלות.
כשהכדורים תפחו פותחים מעט כל כדור על משטח מקומח בדורום/סמולינה בעזרת הידיים ומאריכים אותו לצורה אובלית.
מכסים את כל הפרנות במגבת למנוחה קצרה של 10-20 דקות עד שהטאבון/תנור חם.
מקמחים את הפרנות מעט בחלקן העליון בדורום/סמולינה עם כניסתן לתנור.
לטאבון: מכניסים את הפרנות אחד אחד (אלא אם כן יש לכם טאבון גדול עם מקום ליותר) ומסובבים כמה פעמים שלא יישרף.
בטאבון שלי זה לקח 1.5 דקות לכל יחידה.
בתנור הביתי: מעבירים את הלחמים לתבנית של התנור שנמצאת הפוכה בתוך התנור ואופים כ 15-20 דק׳ עד להשחמה.
מוציאים את הפרנות ומברישים בשמן זית.
מגישים חם או טרי.
למרק פטריות :
מצרכים למתכון:
2 סלסלות של פטריות שמפניון פרוסות לפרוסות דקות, או תערובת של כמה סוגי פטריות
1 בצל גדול קלוף, חצוי ופרוס לפרוסות דקות
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
2 שיני שום קצוצות
50 גר׳ חמאה
3-4 כפות שמן זית
עלי טימין טריים
2-3 כפות קמח
600 מ״ל מי ברז
מיכל שמנת לבישול 15%
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
להגשה: (אופציונלי)
גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
מחממים בסיר בינוני-גדול חמאה ושמן זית ומקפיצים בפנים את הבצל עם השום, עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הפטריות ותפוחי האדמה וממשיכים להקפיץ ולבשל לכמה דקות עד שהירקות מאבדים מהנפח ומעט משחימים.
מוסיפים קמח, ומערבבים, מוסיפים שמנת לבישול ומים ומערבבים.
מביאים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה, מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט ומבשלים כשהסיר מכוסה וסגור למשך 30-40 דקות
כשהמרק חם מוזגים לקעריות ומקשטים במעט גבינת פרמז׳ן מגורדת
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**למרק אפשר להמיר שמנת לבישול בחלב או בקרם קוקוס לפרווה.
90 Comments
ניתן להכין את הפרנה בסיר חשמלי?
ברורררר
כאופים בסיר החשמלי, מומלץ על הרשת או ישירות בתחתית הסיר?
על הרשת
אפשר לקמח במשהו אחר חוץ מדורום או סמולינה?
קמח לבן
היי במקום הקמח דורום ניתן להשתמש בקמח רגיל ?
כן
הי, לאחר האפייה כדאי להניח על רשת או על תבנית? והאם כדאי לכסות במגבת לאחר האפייה או להשאיר פתוח?
תודה 🙂
אפשר להעביר לרשת זה תמיד טוב
הי, הכנתי תודה על המתכון !
הריח משכר וגם הטעם אמהמה המרקם לא יצא לי רק כמו שלך ממש אפשר לנקוש על הפרנה.
מה לתקן לפעם באה בבקשה ?
כי אני בדודה למלא את זה בקציצות עם ערמות של טחינה.
הורדת סוכר בבצק?
כמה זה בכוסות 600 מ״ל מים ? מומלץ לציין במתכון
כוס מים זה 240 מ״ל
היי קרן
זאת שוב אביגיל
אפיתי בתנור ביתי
בהתחלה פחדתי שרק בטאבון זה עובד אבל סמכתי עליך
הכנתי 2 קילו כולם עפו באויר יצא מטורף לגמרי
מושלם ,,,, טעים קריספי כיס מבפנים בול כמו בתמונה
מחר יש לי שוב אורחים ….
היי קרן,
האם הלישה היא ידנית או ניתן גם במיקסר
ברור שבמיקסר
היי. תודה על המתכון!
שאלה: אם מתפיחה לילה במקרר, יש צורך ב- 2 ההתפחות הנוספות?
בוודאי
יש חברות שבקמח פיצה יש שמרים אז להוסיף עוד 2 כפות?
בוודאי שלא להוסיף אם משתמשים בקמח עם שמרים בפנים
תודה על המתכונים שלך! מכורה!!! הכנתי את הפרנות בצהרי שישי- שליש מהכמות חוסלה. אך בשבת הן היו יבשות (עטפתי כל אחת בנפרד בניל"צ) זה הקטע שלהן או שיש טיפ? אגב הנחתי על סולת וקמח. אולי זו הבעיה?
לא אמורות להתייבש אבל אולי לא עטפת בזמן.
שפריץ של מים וחימום טוב בתנור והן חוזרות לעצמן
היי
הפרנה בתנור כמה זמן אפייה?
טורבו או פס עליון ותחתון??
עליון תחתון כתוב זמן אפייה בפוסט
הי, אם צריך אפיה בתנור בחום עליון-תחתון, האם להכניס את הפירות ב2 נגלות נפרדות?
בנוסף – האם להכניס לתנור עם נייר אפייה, או ישר על גבי התבנית?
תודה 🙂
לא אופים שתי תבניות במקביל אלא כל פעם אחת
אפשר ישירות על תבנית או עם נייר אפייה זה לא מאוד משנה
האם אפשר לעשות את המרק פרווה ? מה להוסיף במקום שמנת?
כן כתבתי בתחתית הפוסט למטה, קרם קוקוס או שמנת פרווה
גם כוס חלב תופס?
לא מומלץ להוסיף חלב, מאחר וזה מאד מימי. השמנת המתוקה או חלב הקוקוס סמיכים יותר ומוסיפים גוף למרק.
בתנור, להניח את התבנית בתחתית או באמצע התנור?
אמצע
היי קרן, אני משוגעת על המתכונים שלך.
הכל יוצא מטריף, אחד אחד,
אין עלייך!
שאלה לגבי התבנית-
אני שמה תנבית הפוכה באמצע התנור, ועליה את הנייר אפיה?
או תבנית בתחתית ואת התבנית של הפרנות באמצע?
תודה לך,אלופה!
תבנית הפוכה באמצע
עליה נייר אפייה ואת הפרנות
ציר עוף ישדרג?
אני חשובת שהוא מעולה ככה אבל תמיד אפשר להוסיף
רק רוצה לומר שאת אלופפפפה ותודה על כל השיתופים♥️
תודה אושרת
על כמה מעלות בתנור?
כתוב בפוסט
ציר עוף ישדרג?
היי, למה הכוונה תבנית הפוכה?
התבנית של התנור הפוכה כלומר החלק התחתון עובר למעלה
יש לי את המשטח פאסט אנד קרארסט, האם נראה לך שיתאים לאפות עליו את הפרנות? אם כן, ךשים את התנור על 280 מעלות או 250? והאם לשים את המשטח בחלק העליון של התנור? בנוסף אשמח לדעת האם הפרנות עוברות טוב הקפאה? והאם טעים גם יום למחרת? תודה על הכל,,,❤️
אין בעיה לאפות על המשטח, זה אפילו מעולה, אנ יממליצה לנסות את הפרנה הראשונה ב 250 ואם יש צורך אחכ אפשר תמיד להרים מעלות ל 280.
אין בעיה להקפיא את הפרנות אחרי אפייה, ולחמם היטב שוב לפני הגשה
תודה על המתכון. שאלה. ניתן להמיר את הקמח הלבן כוסמין! /שיפון?
כוסמין כן וממליצה לערבב עם לבן ולהוסיף בכל מקרה מים לבצק שיהיה אלסטי וקצת דביק
זה נראה מושלםםםםםםם
רצה לנסות!!
אחזור לעדכן, תודה קרן!!!
תודה לילך
האם אפשר לוותר על הדבש במתכון?
כן
באיזה שלב שמים את הטימין ואיזה סוג של פלפל שחור טחון או גרוס?
פלפל שחור טחון אבל אפשר גם גרוס רק לשים פחות, את הטימים בתוך הסיר שיתבשל עם המרק
נראה מעולה! אני רוצה לנסות להכין בטאבון החדש, על איזה חום את אופה?
וגם אשמח להמלצה באילו תבניות/כלים את משתמשת בשימוש בטאבון.
תודה!
חום הטאבון מצוין במתכון, תבניות ברזל או מתכת , יש גם לרכוש כאלו בחנויות שמתמחות
אופסי, בקריאה שנייה שמתי לב שציינת מעלות במתכון. אנחנו עפים על הגוזני שלנו ואמשיך לעקוב אחרי המתכונים שלך לשימוש בו. תודה!
תודה נעמי
מעדכנת שניסינו בסופש ויצא מעולה. לקחו לנו כמה ניסיונות מבחינת חום וזמנים בטאבון. על חום של בערך 300 מעלות נדרשו כ-6 דקות לפחות על מנת שהפרנה השמנמנה תאפה כמו שצריך מבפנים.
נגבנו חציל שרוף על טחינת יוגורט וברכנו אותך!
תודה נעמי
קרן ניראה מושלם אפשר לאפות בסיר גריל חשמלי?
בטח שאפשר
יצא נפלא.
את המרק עשיתי בורסיה טבעונית והוא חוסל תוך פחות מ24 שעות. לא מצוין במתכון באיזה שלב משתמשים בטימין אז הוספתי אותו בהגשה.
הלחם יצא טוב אבל קצת דחוס ופחות אוורירי. אשמח לדעת לפעם הבאה מה צריך לעשות כדי שיהיה אוורירי יותר. בנוסף, איך אפשר שייצא קצת שרוף בחלקו העליון כאילו נאפה בטאבון? אני משתמשת בתנור ביתי
הי נועה שמחה שהמרק יצא וטב גם בגרסה הטבעונית שלו.
לגבי הלחם, דחיסות יכולה להיגרם מבצק מאו דיבש שלא נוספו לו מספיק נוזלים, לא מספיק התפחות , או הפחתה של סוכר לחלוטין בבצק.
לגבי הצבע, אולי אצלך בתנור החום פחות חזק, אפשר להגביר, או להפעיל בשלוש דקות האחרונות גריל עליון ולוודא שלא נשרף
היי קרן 🙂
האם יש כמויות לתבלינים במרק?
תודה
להתחיל מכפית מלח ורבע פלפל ולשפר טעמים, אני לא מודדת בדרכ
היי אשמח לדעת האם ניתן להשתמש בקמח מלא ללחם תודה מראש
אפשר בשילוב קמח לבן ואולי להוסיף יןתר מים לבצק שלא ייצא יבש
היי
אפשר בסיר גריל חשמלי?
מאפשר להכין חצי מכמות הפרעה?
תודה
כן וכן
אם תוכלי בבקשה לפרסם את המתכון של אמא שלך למרק פטריות לא חלבי אשמח מאד
לצערי אין לי אותו
נראה מעולה והולכת להכין היום!
את חושבת שהפרנה יעביר בגריל במקום בתנור?
גריל? של בשר?
כן. שמתי אבן פיצה בתוך הגריל ועליו הנחתי את הבצק. יצא מעולה!
וואו נראה משגע
אני חייבת לציין שמשך את תשומת ליבי הסלט האדום אדום הזה, יש מצב למתכון?
האם ניתן להכין עם קמח כוסמין מלא?
אם לא מה היחס שצריך להיות בינו לבין הקמח הלבן?
ממליצה להמיר רק 50% בקמח מלא ולהוסיף קצת מים למתכון כדי שהבצק יישאר אלסטי וגמיש וקצת דביק
הי קרן, שוב תודה על מתכון נפלא.
תנור על 250 מעלות במצב טורבו או חום עליון תחתון?
חום עליון תחתון
מה אפשר לשים במקום קמח כדי שיהיה ללא גלוטן ?
אפשר לוותר על הקמח
למה תבנית הפוכה
הי, האם אפשר להקפיא ומתי הכי נכון להכניס למקפיא?
אחרי אפייה
איזה ירק אפשר במקום תפוחי אדמה
אשמח להמלצה
בטטה אולי דלעת או קולורבי
במה אפשר להחליף את תפוחי האדמה.
יצא אש אמאל'ה ואבאל'ה מושלםםםםםם תודה קרן על מתכונים קלים וטעימים!!!!!
שמחה לשמוע